Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 21:04:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Украса на ресторанта - 9 част.  (Прочетена 197082 пъти)

Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: януари 18, 2012, 11:31:34 »

veseto_87 никой не казва,че не е КАЧЕСТВЕНО след като струва 195лв а не 600лв. моята гледна точка я споменах няколко пъти,че хората са решили да направят една добре измислена реклама вместо да наливат пари в медиите. Моля те чети постовете назад.  good В пакетите няма разминаване,а това са два различни пакета просто не намерих този,които беше 195лв и затова сложих другия и казах,че свещите се различават в бр. а за паравана съм пропуснала дали го е имало в предния пакет. Нещата не опират до това дали е 1 пакет или 2,3 а до общото формиране на цените в услугите украса на ресторант. И в общи линии дебата започна от това,че за теб примерно 200лв е нормалната цена за тези неща,които са изброили от въпросната фирма. И господин Dimitar_G като човек от бранша съм убедена,че също няма да се съгласи с твоето твърдение. Това,че те го правят с рекламна цел и могат да си го позволят не значи,че това е реална цена.  good
« Последна редакция: януари 18, 2012, 11:37:06 от Nina Style » Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: януари 18, 2012, 11:32:47 »

Аз мисля че се въртим в кръг. Тук никой не говори за престиж, никой не говори и за неразумно харчене, както и за некачествена услуга. Поне аз не съм говорила за тези неща! Аз говоря за реалната цена на консумативи само. Въпросната фирма също не визирам, щом някой може да се възползва от тази оферта - защо не, и аз бих го направила  smile
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: януари 18, 2012, 11:51:04 »

Уауу...За малко ме нямаше и виждам че темата се е превърнал в спор.Момичета няма смисъл от безсмислени спорове,всеки си поема риска.За съжаление фирмата няма възможност да поеме моята сватба...иначе и аз бих рискувала.Всеки си преценя сам за себе си!
Christy избрала си прекрасна дата  girl_wink smile Моята сватба ще бъде циклама и графитено сиво.
Ти какви цветове си избрала?
Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: януари 18, 2012, 12:12:40 »

Сега почнах да чета темата...
Наистина се въртите в кръг...чудя се кога ще се избие този манталитет на българина да гледа в чуждата паница и да смята парите на другите. Като не ви устройва цената, търсите по-евтина. А ако е евтина и сте се уверили вече в качеството не задълбавате "ама защо така".
Винаги има промоции, винаги има моментни евтини оферти, които в последствие се компенсират от други неща.. И ние в нашата фирма продаваме неща, понякога на загуба (за имоти става въпрос) ... но по-добре да загубиш малко пари днес, но все пак да влезе някакъв приход, с който да платиш заплати, вноски по кредити...

А относно сметките... колко от вас движат фирма, за да знаят как стоят нещата? Аз не се занимавам с това, но по груби сметки само от постоянните разходи ето това излиза:

4 човека пресонал х 800лв вкл осигуровки = 3200лв х 12месеца = 38 400лв
наем на офис, ток, консумативи 300лв x 12 месеца = 3 600лв
гориво 200 х 12 месеца = 1 200лв
Общо: 43 200 лева

Ако в годината имат сватба всяка седмица, т.е 52 сватби на година, за да са на ръба на оцеляване една сватба било то украса и/или такса за сватбен агент трябва да е минимум 864лв.
Като тук не смятам допълнителнителните разходи, които правят през годината за подновяване на консумативи, пранета и гладене. Да не говорим, че на днешните цени на бензина дори и в рамките на градовете сметката е сигурно повече от 200лв

Сами си направете сметката.

И накрая един бизнес все пак цели печалба, за да са на печалба трябва поне  двойно повече приход  или сватби да имат годишно.
« Последна редакция: януари 18, 2012, 12:39:39 от yara » Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #214 -: януари 18, 2012, 13:17:40 »

Без да влизам в излишна полемика ще кажа няколко неща. За съжаление тази 2012 г. ще бъде важна в много отношения. Нека не забравяме, че потърпевши са две страни - клиент и изпълнител. Нелоялната конкуренция и то главно с ниската си цена е големият проблем , с който ще се сблъскат всички. Аз изпитах това още в първия ден на годината на Новогодишните празници. Огромни загуби в следствие на приети поръчки от подизпълнители и в крайна сметка неизпълнени или отказани в момента на изпълнение. Просто ниската цена уби всяка възможност за работа и изпълнение на подизпълнителите. Нито една фирма не можа да се справи с бюджета, който даде с месеци напред и обеща да свърши като работа. Аз като клиент сега събирам неустойки, които пак нито една фирма не може да изплати, поради ниската дадена цена и невъзможност да плаща.
 Сключените договори изобщо нямат никаква тежест, ако не са нотариално заверени и пак няма гаранция. Въпреки това призовавам бъдещите младоженци задължително да слючват договори изготвени според нормите на българското законодателство, в които много детайлно - до бройка, вид и марка да описват това, което ще получат. Този сватбен сезон ще има много ревящи и опарени, много.
 Не прави чест на фирмата ГИС да се регистрира специално във форума, за да защити рекламата на продукта си. Това с цената и е нелоялна конкуренция , която е наказуема според законодателството. Най-лесно подобно поведение се парира по следния начин. Съберете се повече от една фирма за украса, наемете си адвокат, заведете иск в съда за нелоялна конкуренция. Резултатът ще е много добър, уверявам ви.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: януари 18, 2012, 13:21:31 »

Pachoran, ако някога сте учил право, или просто сте прочел определението за понятието "нелоялна конкуренция", ще видите, че в случая не можа да става дума за такова явление.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #216 -: януари 18, 2012, 13:40:32 »

Ето едно четиво за диплмирани юристи
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%8F%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F
 Отделно може да прочетете пропуснатото в обучението като се запознаете с КЗК http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135607845

« Последна редакция: януари 18, 2012, 13:44:07 от Pachoran » Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: януари 18, 2012, 13:51:58 »

И коя точно от точките за нелоялна конкуренция смяташ, че е изпълнена в случая с ГиС?
Активен
alla
Професор
Публикации: 338

« Отговор #218 -: януари 18, 2012, 14:10:24 »

Чаените свещи предполагам са такива: http://www.coronet.bg/index.php?cat=9.1.&cat_name=%D0%A7%D0%B0%D0%B5%D0%BD%D0%B8%20%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B8 Дали 50 или 100 няма голяма разлика в цената.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: януари 18, 2012, 14:19:21 »

Ала такива  свещички могат д а се  намерят  в  Метро,мисля даже  че  бяха  повече  и на по-изгодни  цени.Попадала  съм и на  варианта10 ароматизирани  за  1лв,също в  Метро
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: януари 18, 2012, 14:24:04 »

Офф, винаги има спор. Много ли, малко ли какво значение има. Разходи много , да ама и 2000;3000лв са си много за една украса на фона на заплатите.
Няма да споря сега, защото не съм такъв човек, дайте да си показваме красотите от украсите.
Ето розово и сиво. Супер е елегантно, и не изглежда скъпо, защото няма цветя например, но пак е красиво.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: януари 18, 2012, 14:38:07 »

Става въпрос за наем на стъклените свещничета за тези свещички, не само за свещите.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: януари 18, 2012, 14:44:01 »

може  да  питате  някоя  сватбена  агенция  дали  ще  ви  ги  даде под  наем.Аз  си  направих  за  нашата  свещници :)после  гостите  си  ги взеха  като подарък,нищо  че  си имаха,сега ми  став а мило като  ги  виждам по  къщите
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #223 -: януари 18, 2012, 14:51:15 »

Ароматизираните свещи обикновено имат по-висока цена. Тези, за които bamce споменава звучат добре като оферта.

Не искам да навлизам в конфликти по обсъжданата в няколко страници тема, но забелязах, че дори в темата на фотографите професионалистите едва ли не се оправдават за цените, които предлагат. Не съм съгласна, че един продукт може да се предложи на складова цена ако включва и допълнителна човешка намеса от професионалист. Така че се създава много лъжовно впечатление понякога и всички подхождат емоционално в няколко страници.

Базата ми за сранение на украсите е от споменатите тук. Аз като един бъдещ клиент добивам първоначално впечатление от портфолиото на дадена фирма. Който го задоволява показаното по снимките им качество и начин на декориране да поръчва смело, фирмата е популярна! Какъвто и договор да се подпише украсата по-красива или по-качествена няма да стане, нито ще се подреди сама.  Good luck
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: януари 18, 2012, 14:52:01 »

може  да  питате  някоя  сватбена  агенция  дали  ще  ви  ги  даде под  наем.Аз  си  направих  за  нашата  свещници :)после  гостите  си  ги взеха  като подарък,нищо  че  си имаха,сега ми  став а мило като  ги  виждам по  къщите
От какво ги направи?Може ли да ни ги покажеш?
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: