Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 04:31:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ "
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ " (Прочетена 43028 пъти)
chara
Регистриран
Публикации: 6
Отг: " Очаквани Бебета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ "
«
Отговор #75 -:
ноември 22, 2011, 22:52:50 »
Здравейте мамчета.Аз съм в 31г.с.Чакаме слънчицето на 22 януари живот и здраве.Тежи 1700 гр. което ми се струва доста ама да е жива и здрава.Успех на всички,и късмет че напоследък все едни хубави новини с родилки дават да ти настръхне косата.
Активен
shanny
Ентусиаст
Публикации: 125
«
Отговор #76 -:
ноември 23, 2011, 09:37:48 »
Аз хич не ги и гледам тези новини, опитвам се да намаля до минимум всички подобни стресове, защото определено се отразяват на бебчо. Всичко с нас ще е ОК
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #77 -:
ноември 24, 2011, 13:11:27 »
Здравейте.
Ние сме добре.Растем,риткаме,аз си пия хапчетата и така
За толерантността а околните-никаква я няма
Чувала съм и реплики от сорта на "като е бременна къде е хукнала"
Активен
irkaaa
Сватбар
Публикации: 214
«
Отговор #78 -:
ноември 30, 2011, 13:09:17 »
Бъдещи мамииии, позамря ни темичката
Как сте в това хубаво време, излизате ли на разходки?
Ние с бебо, в последно време учим за изпити, и е доста активен
С таткото обсъждаме име, но не можем да стигнем до единодушие
Иначе похапвам стабилно
, гледам да излизам на разходки, болките в кръста са си ясни, да ви питам за тях – може ли да се мажем с нещо. Едната вечер бяха мн силни, и се намазах с фастум гел. в листовката пишеше, че не е препоръчително за честа употреба от бременни, но просто не издържах
Както писах в друга тема, вече оглеждам неща за бебо, но всички ми викат че е рано, и нз докога ще издържа без да купя нещо
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #79 -:
ноември 30, 2011, 17:31:20 »
Ирка
,и на мен ми викаха,че е рано,но аз не им обръщах много внимание и гледахме са си набавим нужните неща възможно най-скоро,пък и така налеква бюджета.Добре,че го направихме,защото тези,които най-много ми повтаряха колко било рано,си го казваха и 2 седмици преди да родя.
Хич не ги слушай,правят го от суеверие,но аз на такива неща не вярвам и съм много позитивно настроена.
Активен
Bademka
Ентусиаст
«
Отговор #80 -:
декември 04, 2011, 12:36:49 »
Здравейте бъдещи мамчета.
Искам да ви попитам на вас мериха ли ви таза и по принцип кога се мери? Кога трябва да се започне да се ходи да се следят тоновете на бебето?
Някой се беше оплакал от контракции.И аз имам пих магнерот-не ми помогна.Смениха ми го с едно друго лекарство,същата работа.Сега си ги пия и двете,но пак имам контракции.Май само от ношпа има ефект.
Днес очаквам да ми пристигне възглавницата за бременни да видим дали ще е удобна.
Лек ден желая
Активен
shanny
Ентусиаст
Публикации: 125
«
Отговор #81 -:
декември 05, 2011, 11:40:07 »
Моята докторка каза, че "по-нататък" щяла да ме мери и да прецени дали ще "може да ме пусне да раждам нормално", на което аз малко се опулих, защото аз съм си с идеята, че така ще раждам. Към 30 дни преди термин щяла да види как се движи бебето на големина и да ме измери и мен, но понеже съм била дребничка и с къса шийка не се знаело ...
Ама аз си мисля все пак, че ми е достатъчно широк таза...
За контракциите - аз имам много рядко, но за всеки случай ми предписа да пия магнерич - но тези препарати действат с натрупване, няма как веднага да има реакция. А но-шпа пия само ако имам болки и никога не ми помага /ама аз и преди бремеността съм го пила и никога не ми е помагал/
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #82 -:
декември 14, 2011, 14:30:27 »
Отдавна никой не е писал тук.
Днес бяхме на ФМ бебока ми е 514гр отговаря на 23+5 дни.Да ни е жив и здрав
Активен
ilkata
Ентусиаст
«
Отговор #83 -:
декември 14, 2011, 18:27:12 »
Хайде и аз да се разпиша, защото наистина ни позамря темичката. Ние на 20.12 влизаме в 9 месец и се надявам да сме пораснали многооо. Нямам тарпение да разберем как се движим. Иначе всичко за бебо е почти готово. Купихме леглото, количката, дрешки. Почти всичко изпрах и изгладих и сега остана само да стегна чантата за болницата, че като влезна в 9 месец да е готова. Започна да ми става много трудно да се придвижвам вече, ужасно много ме боли таза, имам ужасни киселини, а и от два три дни като се преуморя малко започнаха и краката да ми отичат...Вие как сте мами? Разказвайте!!!!
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #84 -:
декември 14, 2011, 21:27:48 »
ilkata
, браво на теб, ти с всичко си готова
Аз още съм доникъде
Поне поръчахме легълцето и матрака, сега остава да п0ристигнат навреме. Нищо не съм прала и гладила, че има и доста време и имам чувството, че пак ще се "изцапат" дотогава. Още толкова неща трябва да се купуват
, дано бебка да не избърза.
Ние по днешни данни сме около 2100 кг. Всичко е наред, само че имам отделни калцирани зони на плацентата - явно вече е началото на края. Вече се насочих към лекар за раждането. Сега трябва да избирам и педиатър, а ми се струва много сложно да намеря подходящия човек. Имам си подготвителни контракции, напълно безболезнени, обикновено се появяват като ходя или стоя права дълго време. Единственото ми сериозно оплакване е болка в единия крак
Не знам дали има връзка с бременността, но не може и да се лекува докато не родя. Зарадин него трябваше да спра и йогата
Иначе за цялата бременност почти не усетих от многото възможни "странични ефекти". Е, неща като задъхване или трудно обуване на чорапите са си в реда на нещата
kleo_20
- супер, имаш си половин кило щастие
Bademka
, на мен само веднъж са ми мерили таза и то аз сама си поисках. Използваха един уред, подобен на пергел. Освен това лекарят каза, че при височина над 170 (не съм сигурна за точните сантиметри) се очаква тазът да е с подходящи размери за нормално раждане. Лекарят пък, който си избрах за раждането, каза че с моята фигура и заради това, че не съм напълняла много, съм била ОК за естествено раждане. Не знам доколко е прецизно това тяхно преценяване само по външния ми вид
Относно контракциите, аз бях споменала, че имам и пия магнезий - препаратът се казва Нутри-Маг. На мен ми помага, но вече ще трябва да го спирам, защото матката трябва да се подготвя за раждането.
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #85 -:
декември 22, 2011, 17:39:50 »
Как сте, мами?
Никой не е писал отдавна.
Надявам се, че вие и бебоците сте добре!
Ние с малкото слънчице
(Слънцето на Слънце
)
сме ОК. Вече спирам магнезия и се усеща ефекта. Видях в темата на Илката, че са й правили запис на тоновете. На мен досега не ми е правен
Веднъж се повдигна въпроса за запис, във връзка с калцирането на плацентата, но само толкова. Док каза, че не е нужно на този етап
При вас как е?
Активен
Bademka
Ентусиаст
«
Отговор #86 -:
януари 11, 2012, 11:27:12 »
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам на коя марка козметика се спряхте за мъничетата?
Слънце и аз не съм ходила на запис на тоновете.
Активен
*mila*
Ентусиаст
Отг: " Очаквани Бебета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАР
«
Отговор #87 -:
януари 11, 2012, 11:33:13 »
Здравейте от нас
,за козметиката съм решила първия месец да мажа бебето само с преварен зехтин, а за след това ми препоръчаха:лосион за тяло на Себа мед и Бюбхен за къпане
,а за кремче за дупето Бочко
«
Последна редакция: януари 11, 2012, 11:39:00 от *mila*
»
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #88 -:
януари 15, 2012, 23:49:13 »
Козметиката е хубаво в началото да бъде възможно най-натурална. Едно средство за измиване е достатъчно, а не отделни шампоани за коса, за тяло, сапуни... За мазане натурални масла са най-добре, а ако ще е бебешка козметика поне да е от медицинската. Хубаво е да се използват средства от една и съща марка, за да може, ако недай си Боже има някаква реакция на кожата, веднага да се установи кой я причинява. На лекциите и училището за родители ни казват, че в началото са необходими три неща - измивно средство, олио за мазане и крем против подсичане (при нужда).
Аз лично имам дадени като подаръци: един био душ-гел на Чико/съвсем различно е от другите продукти на Чико/, както и една серия на Бюбхен (знам,че са добра марка, но като им четох състава не съм очаровавна, затова и вероятно ще ги оставя за по-голяма възраст). Иначе аз съм си купила почти био олио за мазане на същата немска марка като олиото, с което аз се мажа през бременността, също така и едно натурално бадемово масло - с него най-вероятно ще започна в началото, за да не затормозявам кожата на бебка с излишни химии. Купих си и мокри кърпички, въпреки че и към тях имам малко по-особено отношение, но пък тях ги искат в болницата, а и за излизане са удобни. Като алтернатива за вкъщи съм купила памучни тампони/кърпички, които могат да се напоят с преварена вода и да вършат същата фунцкия като готовите.
Ще видим на практика как ще станат нещата, че то това сега са сметки без кръчмаря
Активен
Bademka
Ентусиаст
«
Отговор #89 -:
януари 24, 2012, 19:59:41 »
Темичката много замря.Как сте бъдещи мами? Да не би да имаме вече родени бебчета?
Как се чувствате на финалните метри? Аз не мога да спя през ноща,гонят ме едни киселини,лоша работа
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
Нагоре
Изпечатай