Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 10:25:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бургас!  (Прочетена 184215 пъти)

Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: април 16, 2008, 11:22:41 »

Ами милото за там взе да ме агитира снощи, ще ходим довечера да видим.
А битово не ми се нрави много, ама в краен случай става. Още повече, че ако има зеленина и с подходящата украса, битовият елемент ще се позаличи малко и няма да е толкова натрапчив. Но все пак темата на сватбата ще трябва да съобразена с типа на заведението. Някак си, май няма да върви да е морска примерно - мидички, рапани и морски звезди, въпреки че ми се искаше. Ако е битово може да се наблегне на зеленина, живи цветя, свещи и евентуално пеперуди, какво мислите?
Активен
ina_lemon
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: април 16, 2008, 11:24:52 »

А защо държиш на външно тържество? Аз съм била на няколко външни сватби лятно време и да ти кажа честно на едната стана студено по едно време.На другата пък беше сигурно ной-лепкавата и влажна нощ за сезона. Зависима си от времето почти на 100 процента и ако има вятър и най лек, а в Бургас той хич не е лек става еднааааа, да не си го помисли даже човек. Красиво е,спор няма, но мисля че ще си доставиш нужната емоция от откритото пространство ако си направиш ритуала по подписиването на открито, отколкото и партито после да е външно.  give_rose give_rose give_rose
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: април 16, 2008, 11:31:38 »

Наистина е жалко, че в голям крайморски град, няма хубави открити летни заведения, подходящи за сватба!
Направо винаги съм се чудила sad
То като се замислите и сред закритите няма много голям избор ...или поне на мен не ми харесват.
"Миража" - с този червен интериор ми е като бардак малко...
"Аквата" - с това бяло - като болница ...
"Универститета", "Атагена"... - безлични ми седят някак си...
"Космос", "Цурк" - няма да коментирам, става за краен случай..
Като че ли само "България", ама там и на високосна година не можеш се вреди.
"Приморец" - строителна площадка вече...

Не съм някоя префърцунена госпожица с големи претенции, просто си казвам мнението... Пък може и аз да съм претенциозна, знам ли...
Но ако имаше хубаво закрито заведение, можеше и да се откажа от идеята за сватба на открито, като няма къде. Ама аз и на закрито не виждам къде... sad
Така че по-добре компромис с открито заведение, дори и да не ми допада изцяло.
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: април 16, 2008, 11:35:55 »

Знам, че поемам големи рискове с това тържество на открито.
Просто едно, че винаги съм го искала, а и миналото лято една от най-добрите ми приятелки си направи сватбата така вечерна, навън - беше прекрасно наистина. Много по-различно и запомнящо се като емоция от типичните сватби...
Не знам, сигурно защото съм си малко щура и все искам поне малко да се различава от общоприетото ...
А и вече споменах аргумента със закритите заведения в Бургас. Но някои им харесват - въпрос на вкус...
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: април 16, 2008, 11:42:29 »

ina_lemon, някъде по-напред във форума прочетох, че роклята ти е била по-скоро тип "плажна", отколкото булчинска.
Пусни ми една снимчица на лични, ако не е удобно тук и ако нямаш нищо против, разбира се.
Понеже това е другият проблем - не искам класическа рокля с обръч и т.н. Ама хиляда сайта разгледах и нищо не харесах - все едни дълги, тип "принцеса".
Аз не че съм за къса рокля - просто имам кофти фигура - нагоре слаба, с тънка талия, а надолу - пухкаво дупе и не много слабички крака. Ама ми се щеше нещо да е по-разчупено - тип "асиметрично" и не обемно като класическа рокля.
Та ще съм ти благодарна, ако видя твоята рокля за някаква идея.
Активен
ina_lemon

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: април 16, 2008, 11:50:16 »

Айде виж в албума, там си е сватбата.Ако не  се отваря тогава ще ти пусна снимка.
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: април 16, 2008, 11:56:34 »

Ама и аз съм една, тази сватба ми изпи мозъка smile Въобще не забелязах, че имаш албум...

Много си готина с тази рокля. Точно това ме кефи като основна идея - да се различава от класиката в жанра smile Това с панделката по твоя идея ли беше - много ми харесва, а и жълтото ми е любимият цвят. Супер оригинална рокля - е, няма да ти копирам идеята, моята ще трябва да е по-разкроена надолу, за да ми скрие дупето, ти си доста слабичка...Но наистина те поздравявам за избора на рокля! Просто си различна, красива, оригинална ...
Активен
ina_lemon

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: април 16, 2008, 11:58:57 »

Ами в галерията ми има една тъмно синя рокля ,тя ми беше нещото, което харесах в нета някъде и си го видоизмених малко като за мен и това се получи.Ами идеален вариант за лятна сватба, няма чорапогщници,няма було, няма сложни прически, няма тюлове и кринолини и така, чувствах се чудесно.Иначе ми я шиха тук в един магазин на Македония, за който Пламик е писала малко по назад в темата.
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: април 16, 2008, 17:33:36 »

Ами в галерията ми има една тъмно синя рокля ,тя ми беше нещото, което харесах в нета някъде и си го видоизмених малко като за мен и това се получи.Ами идеален вариант за лятна сватба, няма чорапогщници,няма було, няма сложни прически, няма тюлове и кринолини и така, чувствах се чудесно.Иначе ми я шиха тук в един магазин на Македония, за който Пламик е писала малко по назад в темата.
Видях я синята рокличка, сладурска е, май и аз трябва да гледам не булчински, а други модели.
За тюловете, кринолините и чорапогащниците съм напълно съгласна. И на мен това ми е идеята - без обръчи и рокли от типа "спъни се", без була и т.н.. Боса, даже по сандали, не с обувки, със спусната коса, няколко живи цветя в нея и разчупена рокля, тип "плажна" smile
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #159 -: април 18, 2008, 09:13:42 »

Момичета, имам нужда от мнение.
Както вече съм писала, сватбата ни ще е в Созопол. Ще имаме изнесен ритуал и сме го запланували да е на руините в стария град, до църквата Св. Георги. Аз нямам толкова ясни спомени от тези руини, но намерихме снимки по нета. Не са толкова красиви като тези в Несебър, но решихме, че стават, особено с малко повече украса.

Вие какво мислите, подходящо място за ритуала ли са или не (изхождам от това, че малко или много познавате Созопол)? Нещо не ми се вижда голямо пространството там, дали ще събере 70-80 човека?

Моля ви дайте мнение, защото взехме решението без да сме огледали мястото, сега надписвам поканите и нещо се размислих...

Още не е късно да преразгледаме сценария, макар, че първите покани са раздадени.

* srednovekoven_kompleks_episkopsko_sedalishte_sozopol2_small.jpg (60.85 KB, 180x135 - видяно 2761 пъти.)
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**

« Отговор #160 -: април 18, 2008, 09:18:21 »

Друг вариант е южната крепостна стена, но тя на практика се пада насред алеята, където минават хората. Ще блокираме цялата пътека, май не е много удачно.

Да имате други предложения и идеи?

* iujna_krepostna_stena_izgled_sozopol_small.jpg (49.5 KB, 180x130 - видяно 2749 пъти.)
Активен
didda
Сватбен ГУРУ
Публикации: 749

Щастлива мама на бебе Макс - сладурана!

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: април 18, 2008, 09:39:07 »

Момичета, имам нужда от мнение.
Както вече съм писала, сватбата ни ще е в Созопол. Ще имаме изнесен ритуал и сме го запланували да е на руините в стария град, до църквата Св. Георги. Аз нямам толкова ясни спомени от тези руини, но намерихме снимки по нета. Не са толкова красиви като тези в Несебър, но решихме, че стават, особено с малко повече украса.

Вие какво мислите, подходящо място за ритуала ли са или не (изхождам от това, че малко или много познавате Созопол)? Нещо не ми се вижда голямо пространството там, дали ще събере 70-80 човека?

Моля ви дайте мнение, защото взехме решението без да сме огледали мястото, сега надписвам поканите и нещо се размислих...

Още не е късно да преразгледаме сценария, макар, че първите покани са раздадени.

Мен, лично, тези руини в Созопол много ме радват. Стават страхотни снимки там, не веднъж съм се снимала - светлината, мястото, античната атмосфера ... абе, супер си е! На заден фон излиза една типична за Стария Созопол къща, която чудесно се вписва към всичко останало (само да не са си опънали прането стопаните й crazy insane , понеже миналата седмица, като ходихме, точно това ми направи впечатление, че от балкона висят някакви родопски одеала да се проветряват) biggrin
Но мястото си е страхотно, поздравявам те за избора!  good
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: април 18, 2008, 11:26:51 »

Руините са супер, ама наистина малко ще се посгъчкат хората, което всъщност не пречи. За мен крепостната стена е по-добрият вариант, защото е буквално до самото море, а това, че ще блокирате крайбрежната алея за 20 мин. не би трябвало да те притеснява - стига от Общината да ти разрешат, защото май съм чувала, че за бракосъчетания на публични места (каквито са и двата ти варианта), се иска такова разрешение. Макар че на мен от Обредния комплекс в Бургас ми казаха, че не знаели, дали трябва. Ама за всеки случай питай в Община Созопол.
А за минувачите няма да е проблем, че алеята е блокирана, даже ще предизвикаш всеобщо възхищение и интерес сред преминаващите. Просто трябва да се подготвиш психологически, че редом до гостите ти ще се наредят един куп зяпачи и сеирджии. То мойто мило за това не иска ритуал в Морската градина, че всички щели да ни зяпат.
А и от финансова гледна точка - че иска столове, много украси и т.н.... Май не можем да си го позволим. Макар че така и така ще се бракосъчетаваме в ресторанта и там ще има арка, какво пречи да имаме само една арка някъде в Морската, а гостите могат и прави да са - в ритуалната зала да не би да са седнали?
Вие как сте го запланували за Созопол - арка, столове или ...? И какви украси?
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**

« Отговор #163 -: април 18, 2008, 11:44:04 »

За столове не се бях замисляла, но мисля, че няма място.
То арката е задължителна. Аз си представям украса с много цветя и живи музиканти, които да свирят сватбения марш.

Някой да знае за музиканти, които ще се навият да свирят на сватбата ни?

То на златото ми му е лесно, каза, че в Бургас цяла филхармония имало, значи сме щели да си намерим музиканти. Да, ама иди търси музиканти от 2500 км.
Активен
Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: април 18, 2008, 12:10:58 »

KlaraFina, вие къде сте в момента? и за кога Ви е планувана сватбата?
Има Бургаска филхармония, ама не знам, дали участват в такива ритуали.
Според мен най-добре се разрови из Нета за координати и звънни в някоя сватбена агенция в Бургас да ги питаш, дали могат да ти го осигурят. В смисъл те да се занимават да търсят музиканти.
Лошото е, че те май под сватбена агенция в Бс разбират само предлагане на украси, Ди Джей, евентуално танцьори в народни носии, фото, видео и това е.
Ама за цялостна организация по твой сценарий и изпълнение на желанията ти, май няма такава агенция. Не знам, може и да греша. Аз не съм ги обиколила всичките все още.
Ама не ми направиха добро впечатление. Примерно на мен ми трябва само арка, украсата имам кой да ми я направи по мой вкус, но арка нямам и обикалям да питам, дали мога да взема под наем. Само ми казват, че не можело - трябвало цялата украса да е от тях, цял пакет от услуги да взема и т.н. Направо се възмутих.
Да искам да си дам парите и да не искат да ми ги вземат...
Ама аз се инатя и няма да им ползвам всички услуги, ако трябва без арка ще съм. Тук дори не става въпрос за финанси, а за принципи и отношение към клиента...
Как може такова нещо?
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: