Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 05:50:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на Lawyer - 04.09.2011
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на Lawyer - 04.09.2011 (Прочетена 39536 пъти)
Garfield
Ентусиаст
Публикации: 128
Отг: Сватбата на Lawyer - 04.09.2011
«
Отговор #60 -:
август 21, 2011, 23:17:31 »
Багодаря ти още веднъж!
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #61 -:
август 23, 2011, 12:05:01 »
Момичета, вчера бях в "Лизиантус" и поръчах букета си, бутониери за младоженеца и кумовете и украса на колата
Момичето е супер любезно и ми предложи невероятни неща
Букета ми ще бъде от рози в екрю, лизиантус, който е тъмно лилав и едни малки зелени цветя, приличат на топчета, на които им забравих името
Дръжката на букета ще бъде обвита със светло лилав сатен и напречно ще се кръстосват тъмно лилави ленти. Общо взето цветовете от сватбата ще присъстват изцяло.
Украсата на колата ще е със вакуум гъба и след това ще я преместим на нашата маса. Цветята са същите като тези в моя букет, като допълнително ще има и бели хризантемки. Отделно от това на четирите дръжки на вратите на колата ще има завързани панделки в бледо и тъмно лилаво и по средата по една бяла хризантемка. Мисля, че ще се получи много добре
Това е най-новото, което успях да свърша, довечера съм на козметик, а утре след работа на среща с ресторанта за уточнение. Стискайте палци всичко да приключи успешно
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #62 -:
август 23, 2011, 12:54:11 »
, не съм се и съмнявала, че ще ти предложат неща, точно по твой вкус. Да те предупредя, че закопчалките на бутониерите не са хубави / представляват безопасни игли от най- малките/ и цветето се килва на една страна. Добре е да са закрепени на две места- носи си втора безопасна игла или я помоли да направи нещо по- стабилно. Малките топки са зелени хризантеми
. Ще ти кача снимка в галерията, даже може да и я покажеш, тя има винаги лаптоп в магазина. Другите бутониери ги правих аз, ползвах специални закопчалки и не мръднаха. Добре, че носех безопасни игли....
но всички снимки от церемонията ми идва да ги "оправя" с фотошоп. Гъбата вакуум е лесна за поставяне на колата и после на масата седи много красиво. А, още нещо - доброто закрепване зависи и от плата на костюма, иглата трябва да може да го пробие. Търсете остри игли, но да не са много дебели, че да развалят ревера. Нека и други бивши булки споделят опит. Магазинът на Лизиантус е много специален, нали? Аз редовно и гледам изложбите, страхотни неща прави
Винаги, когато минавам от там, влизам все едно в картинна галерия....
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
«
Отговор #63 -:
август 23, 2011, 13:40:47 »
lawyer
, така както описваш букета, звучи чудеснооооо
Понеже ме попита, моят ще е със същите цветя, само че вместо лилави ще има розови. Възможно е да добавим и няколко зелени орхидеи (че нали аз съм в зелената гама хихихихи)
Активен
Garfield
Ентусиаст
Публикации: 128
«
Отговор #64 -:
август 23, 2011, 16:57:24 »
Поздравления, lawyer! Радвам се, че всичко е така както искаш.
Barbaronche, и ти ли оттам ли ще поръчваш?
Аз се чух с това момиче по телефона и беше наистина много любезна.
Как ви се струват цените там?
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #65 -:
август 23, 2011, 21:20:16 »
svekarva, много ти благодаря за ценните съвети
изобщо бях изключила за тези закрепвания и не съм го коментирала с Нина
Barborana, благодаря мила, честито и за твоя избор, ще стане страхотно, сигурна съм
Garfield, цените зависят от цветята, които ще включиш в букета, едни са по-скъпи, други по-евтини, но пък си заслужава, защото лалета например са от Холандия, а там всички знаем, че са най-най. Отделно от това, момичето ми каза, че ползва специални препарати и храни, за да могат да издържат максимално, в което не се съмнявам, защото на всичките ми познати, които взеха от нея букети издържаха цял ден и цяла нощ. Моят букет струва 90 лв., 90 лв. и нещо ми беше украсата на колата (икебаната), отделно тези панделки с цветята по дръжките и бутониерите на кумовете, та всичко излезе към 220 лв. Бутониерата на младоженеца ми е подарък
Възможно е да има и по-евтини букети от моя, например ако е по-изчистен и само от рози
Днес си намерих лилави свещи и си ги купих, така че вече почти привършвам с дреболийките, остава само органза за украсата на стълбището и пълненето на стъклениците за ресторанта, защото с тази еко почва ми се взе здравето- не успях да намеря и това е, ще пълня с тъмно лилава органза и отгоре ще е икебаната.
Утре сутринта рано рано отиваме за васерман, казаха ми в Кожния диспансер в Кичука, че било 30 лв. за двамата и ставало много бързо. Вечерта пък сме на среща със Зара от Лайпциг за уточнения. Днес успях да запазя и хотел, утре ще капарирам, дано няма повече промени в списъка с гости. След всички задачи и работата ми, на която все още си ходя, успях да стигна и до козметичката си
сега малко почивка и лягам. Лека вечер на всички!
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #66 -:
август 24, 2011, 08:10:03 »
Браво, булче, много неща си свършила
Избрахте ли меню в ресторанта?
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #67 -:
август 24, 2011, 14:23:47 »
Ами менюто го сформирахме от 10-те варианта, които ни предложи управителката на Лайпциг. Разбрах се днес в 17.00 часа да се видя с нея, за да уточним нещата, но младоженеца ми сервира, че не знае дали ще е свободен тогава и може да се наложи сама да ходя
Иначе, сутринта за 1 час се оправих с медицинските, като всичко ми излезе около 63 лв.
В кожния диспансер, където ни направиха васерман ни взеха 30 лв. общо за двамата и 4 лв. за заверка, изчакахме 40 мин. и си взехме резултатите и попълнените бланки. В психото- 24 лв. общо и накрая личната лекарка 5 лв.
Успях да капарирам и хотела, гостите са уточнени (дано!!!) и сега продължавам да работя, за да приключа навреме и да стигна до ресторанта
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #68 -:
август 24, 2011, 14:28:55 »
Супер! Само подсказвам какво ще направим ние - може да харесаш идеята. Ще отидем с 1/2-ката на пробна вечеря в ресторанта и ще огледаме цялото меню - Зара каза, че няма проблем да си изберем нещо извън тези 10 варианта, които даде. Ще си поръчаме различни неща, ще пробваме как са на вкус и така ще изберем и съставим сватбеното меню.
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354
«
Отговор #69 -:
август 24, 2011, 14:54:04 »
once_upon_a_time, много правилно. Така направихме и ние относно менюто. Аз нали съм от капризните
, реших че трябва да опитам поне ститина варианта за ужас на половинката
. Хубавото е, че при нас освен 4-те менюта, които бяха предложили, нямаха нищо против ако направим комбинации или изберем други неща. Така че имахме 2 дегустационни вечери. И добре че бяха те, защото на сватбата нищо не хапнах. ( Нали съм ви разказвала, не се спрях от танцуване
- щура работа
)
lawyer, следя темичката ти и виждам, че всичко върви по план
. С нетърпение ще чакаме снимки от приказната ти сватба в лила.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #70 -:
август 25, 2011, 09:46:05 »
Момичета, чак сега видях предложенията ви
Може би беше удачно и ние да направим дегустация, но вече за нищо не ми остава време и просто пропуснах този момент. Надявам се всичко да е ок.
Вчера се срещнахме със Зара, изключителен човек е, изтърпя ме около два часа и прие всичко, което исках
Менюто е следното: бургаска мускатова, безалкохолно (2бр.), минерална вода, палачинка със спанак и сирене за предястие, шопска салата, багета (това е нещо като франзела), порцията е пилешка пържола (бут, за да е по-сочна), пилешко шишче и картофи соте. В плата ще има луканка, кашкавал и филета, алкохола е бяло вино, уиски, бира, водка, домашна ракия.
Благодаря на Зара, че ми предложи кани за бялото вино, та да махна поне някаква част от бутилките. Също така луканките, филетата и кашкавалите просто и ги оставям предния ден и те имат ангажимент за рязане и т.н. Няма да чупим чаши, защото варианта да ги счупим още в началото след стълбите не ми хареса. Предпочитам да си мина по дългото бяло платно и вече на самия дансинг да ми направят посрещане със захранване и ритане на менче, като тогава ще пием шампанското и просто ще си оставим чашите без да ги хвърляме. Между другото, намерих много красиви чаши за този ритуал, които даже бяха и украсени и струваха само 7 лв. Ще кача снимки довечера
Посрещането на гостите и приемането на поздравления с подаръци ще бъде веднага след гражданския ритуал в градината, с чаша шампанско, като Зара каза, че ще ми отделят специална маса за подаръците.
Остава само да направим подредбата на масите, защото това е най-трудното
Поръчах си и кумското пиле от ресторанта. Ще имаме и подарък от Лайпциг - сватбен апартамент!
Това е засега по организацията
в събота съм на фризьор за кичурите
Толкова време чаках, че забравих какво е да съм руса
Активен
pink_panther
Професор
«
Отговор #71 -:
август 25, 2011, 09:48:07 »
Ооо, мила, моля те кажи откъде са чашите! Аз още нямам!
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #72 -:
август 25, 2011, 10:19:11 »
Pink_panther, тези, които са ми 7 лв. са само за ритуала по посрещането в ресторанта, но въпреки цената са много сладурски. Случайно си вървях един ден по бул."6-ти септември" и точно след заведението "19-ти век" има една нова сграда. Отдолу има магазин за домашни потреби, нещо като магазин за 1 лв. Бяха на витрината, влезнах и си ги взех. Стават и за чупене, защото са обикновени чаши, просто има панделки по тях и една перла в средата на панделката.
Иначе, за гражданския ритуал си купих още юни месец кристални чаши на "Бохемия". Бях качила и снимки в темата за чашите и в темата на Пловдивските булки, ако се сещаш. Тях си ги купих от магазин на главната срещу Екселсиора. Този магазин е само за кристални неща, бяхме го коментирали, ако се сещаш. Чашите от кристал също не са скъпи, някъде към 40 лв.
Довечера ще кача снимки и на едните и на другите чаши
Активен
pink_panther
Професор
«
Отговор #73 -:
август 25, 2011, 10:27:01 »
Дам, аз много добре си спомням кристалните ти чаши. Страхотни са! Точно за другите питах, за чупене ми трябват, още днес след работ тичам да видя какво има там! Мерси, много.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #74 -:
август 25, 2011, 21:06:10 »
Качих снимки в галерията на кристалните чаши за гражданския ритуал и на чашите, които са за посрещането в ресторанта.
Тези кристалните мисля, че и така са си достатъчно красиви, затова само съм им поръчала по една панделка и това е, а другите са съвсем обикновени и си ги купих директно украсени за 7 лв., както вече казах
Трябваше да се чупят, но се отказах и ще си ми останат за спомен
Pink_panther, знаеш ли, че тези обикновените май бяха последните в магазина, защото жената ми ги свали от витрината
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...