Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 29, 2024, 00:31:31

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Халките - 9 "  (Прочетена 147572 пъти)

desideskata
Сватбар
Публикации: 231

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: януари 27, 2012, 12:29:35 »

Радвам се, че помогнах и на други хора повдигайки въпроса за титана smile
Ще ходим и ние скоро да ги гледаме smile
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: януари 27, 2012, 12:33:55 »

Ние обиколихме цял пловдив да питаме за титан но никъде на обработват. Навсякъде казаха че просто не се внася и са обработва много трудно. Не знам как е в другита градове но внимавайте да не ви метнат. Истинския титан се лее и не може да се разширява! Нашите халки са титаниеви и нямат мърдане и валяк да ги газиш!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: януари 27, 2012, 12:34:36 »

Понеже говорите за двойно мерене на пръстените - първо, чудесна идея  good И второ много важно - меренето на пръстените трябва да става на спокойна, ненадута ръка. Това звучи странно, но е така и означава следното - забравете за мерене на пръстени след като сте ходили на пазар или просто сте се разхождали из центъра по магазините, след спорт или ако навън е супер жега. Най-добре е меренето да става сутрин, след като сте си отпочинали и ръцете ви са били в хоризонтално положение за по-продължителен период. И когато температурите не са екстремни. Ходенето, както и други физически дейности, разширяват кръвоносните съдове на ръцете и ако премерите пръстен тогава ще ви покаже нереалистично голям размер. После ще ви пада, гаранция! Това са съвети от златари и съм ги изпробвала на собствен гръб.  smile
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: януари 27, 2012, 12:42:45 »

Да...момчето каза същото като Ariel, така че ще изпълним всичките условия  good punk_girl123 тези халки са със сертификат, така че предполагам няма да има проблем. Можем само да се надяваме, че няма да ни метнат, както м/у впрочем и вие... pardon  give_rose
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: януари 27, 2012, 13:08:11 »

Момичета, на мен също много ми харесват халки от титан, виждам че и вие сте се зарибили. Имам едно питане обаче - могат ли да се гравират?
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: януари 27, 2012, 13:33:35 »

нашите са гравирани!
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: януари 27, 2012, 14:00:36 »

Ами защото казвате, че е труден за обработка метал и затова питам. Тогава предполагам, че всеки златар може да ги гравира..?
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: януари 27, 2012, 14:04:25 »

Ами незнам как се гравират точно, милсля че е машинно с лазер, които топи метала. Но това не го прави ковък!
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: януари 27, 2012, 14:08:22 »

ние още обмисляме дали да бъде сме бяло и жълто злато или само жълто, но аз май предпочитам смес, защото имам страшно много сребро и искам да мога и след сватбата да си го нося.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #204 -: януари 27, 2012, 14:09:27 »

Зависи в кой град е според мен... Защото в Бургас цената на златото варира м/у 50-60 лв за 14 карата и около 75 лв за 18 карата.  give_rose  Не, че нещо, но ако някой е намерил злато на по-ниски цени, това не означава че е по-долнопробно.  pardon Ние сме харесали това..от моделите на Сара Трейд и сега ми предстои да пообиколя и да видя дали ще има златар, който да ни направи подобни  Bravo

Да ви пращам при нашия златар ,който ни прави халките - ръчна изработка и мисля ,че вземаше малко повече за труд ,но пък работи страшно качествено - Ако решиш пиши smile
Активен
tory
Любопитен
*
Публикации: 25

« Отговор #205 -: януари 27, 2012, 14:16:07 »

Ние пък искаме от тия най-обикновените, класически халки. smile Всичко останало си е пръстен според мен.

А лазера не топи, а изпарява горния слой, на този принцип действат.
Активен
desideskata
Сватбар
Публикации: 231

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: януари 27, 2012, 16:02:18 »

Ето защо титана е труден за обработка:

Преди 30/40 години титанът беше метал, който се използваше основно във военната индустрия и аерокосмическите приложения. Днес вече не е така. Той вече не е нов и необикновен материал, използван единствено в определени области, а метал с високи експлоатационни качества, навлизащ във все повече области. И все пак той не е масово разпространен. Причините за това са по--високата цена и трудната обработка, особено при някои сплави на титана с по-голяма твърдост. Поради високата температура на топене (1668°C) отливането му е трудно и са нужни специални условия(безкислородна среда). Разтопен титан в кислородна среда се свързва с кислорода и предизвиква експлозия.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: януари 28, 2012, 18:09:05 »

Имаме си халкиииии. smilesmilesmile Днес ги взехме, малко по-късно ще ги снимам. Лошото е, че моята ще трябва май да се стеснява, че малко са ми поотслабнали пръстите, ама това ще го направим чак през април. Тогава и ще ги гравираме. Имам време да помисля за надпис. smile
Активен
Iztre6tqlka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 508

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: януари 28, 2012, 18:10:42 »

Честотооо!Чакам да ни ги покажеш  give_rose
Активен
alla
Професор
Публикации: 338

« Отговор #209 -: януари 28, 2012, 18:11:15 »

veseto_87, честито. Доволна ли си от изработката, отношението, въобще всичко? smile
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: