Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 22:53:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Халките - 9 "  (Прочетена 147528 пъти)

emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: декември 22, 2011, 11:52:45 »

Ако някоя от прясно омъжените булки или младоженци има отзиви за други фирми (извън Сара Трейд- за нея вече има инфо) и  златарски ателиета моля да пише, ще е много полезно  give_rose
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: декември 22, 2011, 12:34:23 »

В пловдив по златарската улица има един магазин, в който предлагат по различини халки от на сара трейд. Ние лично там си харесахме нашите. Имат размери в наличност така, че може да видите и как стоят на пръста!
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 366

« Отговор #77 -: декември 23, 2011, 00:49:06 »

Момичета колко струва грама злато в момента blushИ дали ще ми стигнат 400 лева за халките huhhuh.gif
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: декември 23, 2011, 06:24:35 »

mariajoro1984 , доколкото знам около 70 лв. струва грам злато. Сумата, която си посочила, ще ти стигне за малко по-тънки  халки (до 3 гр. всяка) .  pardon
Понякога по-тънки халки са по-добър избор. Особено, ако пръстите са по-къси. Wink
 Good luck
« Последна редакция: декември 23, 2011, 06:29:18 от lunno momiche » Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: декември 23, 2011, 09:36:25 »

Момичета колко струва грама злато в момента blushИ дали ще ми стигнат 400 лева за халките huhhuh.gif
Мимче, освен това, ако имаш някакви стари пръстени или други златни неща, които не ползваш, може да ги дадеш при изработката на халките и да ти ги приспаднат като сума.Така ще ти излезе още по-евтино. smile
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 366

« Отговор #80 -: декември 23, 2011, 11:20:52 »

Еми имам някакви боклучета,идеята ти е добра,ще дам малко злато  за да могат да са поне по 4 грама.Ама много скъпо сталао това злато бе,последния път като го гледах  беше 50 лева,леле :huh:Всички ли ще си ги гравирате?
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: декември 23, 2011, 11:24:24 »

mariajoro1984, само информативно да вметна, че гравирането е безплатна услуга, ако евентуално това би те притеснило.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: декември 23, 2011, 15:22:04 »

Ако някоя от прясно омъжените булки или младоженци има отзиви за други фирми (извън Сара Трейд- за нея вече има инфо) и  златарски ателиета моля да пише, ще е много полезно  give_rose

За кой град?  smile Ако е за София мога с ръка на сърцето да препоръчам нашата златарница, от която съм много доволна. Направиха ни халките по снимка, точно както ги искахме, значително бързо като се има предвид, че трябваше да летим и сроковете ни бяха ограничени, направиха поправките на размера на съпруга ми пак супер бързо и са много коректни. След сватбата се връщах пак с поръчка за други неща, които пак ми направиха страхотно! Златарница "Преспа" на Парчевич: http://zlatarnica.eu/
А ето това са нашите пръстени: моят - бяло злато, неговият - жълто:

Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: декември 23, 2011, 15:53:57 »

Ариел , благодаря ти ! Точно за София става дума, записвам си инфото от теб. smile
П.С сетих се още нещо- вие уговаряхте ли какво да е покритието на халката от бяло злато, защото в сватбения център ми казаха че паладий било най-издръжлив вариант за покритие ? give_rose smile
« Последна редакция: декември 23, 2011, 16:19:31 от emmmmmy » Активен
alexandrina_alexandrova
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #84 -: януари 03, 2012, 12:29:52 »

Ариел, страхотни халки! Много ми харесват!
Като цена колко ви излязоха? И дали има вариант вътре издълбаното в халката да е бяло, а халката като цяло да е жълто злато, имаш ли представа?
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: януари 03, 2012, 13:47:05 »

сетих се още нещо- вие уговаряхте ли какво да е покритието на халката от бяло злато, защото в сватбения център ми казаха че паладий било най-издръжлив вариант за покритие ? give_rose smile

emmmmmy, права си за паладия, но при нас не беше опция, защото вече много щеше да ни изскочи от бюджета. Моята халка няма покритие и е смес от злато и 100% чисто сребро, за да се получи бяло злато. Обикновено бяло злато се прави с никел, но аз много държах да няма никел, защото имам алергия към всичко с никел. Затова ми предложиха варианта за смеска с чисто сребро, което излиза малко по-скъпо. Освен това е хубаво да се знае, че чистото сребро е много, много мек метал. Затова и халката ми е малко по-чувствителна към надрасквания, отколкото ако беше с никел. На всеки 4-5 години ще и правя т.н. "баня" - носи се в златарницата за леко излъскване.  blum Това е хубаво да се вземе предвид.

Ариел, страхотни халки! Много ми харесват!
Като цена колко ви излязоха? И дали има вариант вътре издълбаното в халката да е бяло, а халката като цяло да е жълто злато, имаш ли представа?

alexandrina_alexandrova, здравей и благодаря!  smile Като цена всичко ни излезе 830 лв. - това беше септември 2010. Това включва златото и целия материал за двете халки (ние нямахме наше злато) по тогавашните цени, изработката на инкрустациите със сърдечния ритъм за двете халки и гравирането на имена отвътре за двете халки.

Относно въпроса ти за двата вида злато в една халка - да, може, моята е точно така. На снимката горе не е, защото направихме вътрешния златен слой след сватбата. Както казах по-горе имам непоносимост към някои материали и макар да използваха чисто сребро за сместа с жълтото злато (за да направят бяло), исках да съм сигурна, че няма да се изрина и затова поисках отвътре халката да ми я направят с жълто злато - за него съм сигурна, че няма да ме обрине. Ето снимка на пръстена ми сега:

За допълнителното издълбаване и добавяне на слой ми казаха, че е трудоемко да се направи и е доста пипкава работа и платих тогава още някакви пари  - мисля, че около 80 лв., вече не помня... Това отговаря ли ти на въпроса? Питай ако има още, с каквото мога ще помагам!  good
« Последна редакция: януари 03, 2012, 13:51:40 от Ariel » Активен
alexandrina_alexandrova
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #86 -: януари 03, 2012, 13:53:26 »

Мнооого благодаря за подробния отговор! Халките наистина са страхотни! Влюбена съм в тези халкиии  danceg Bravo kiss2
Активен
alla
Професор
Публикации: 338

« Отговор #87 -: януари 03, 2012, 14:08:55 »

Момичета, вчера ми казаха, че цената на златото в София е стигнала 80лв/грам. Oh my ... Наистина ли са такива цените? А на колко го изкупуват?
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: януари 03, 2012, 14:22:06 »

Ние държим на сребърни халки, аз моята я искам и по-широчка - около 9-10 мм. Моля, някой да сподели къде в София бихме могли да поръчаме такива.
Активен
shorty
Ентусиаст
**
Публикации: 103

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: януари 03, 2012, 21:43:56 »

Ние държим на сребърни халки, аз моята я искам и по-широчка - около 9-10 мм. Моля, някой да сподели къде в София бихме могли да поръчаме такива.
Най-после сродна душа! И аз много искам сребърни халки, даже промих мозъка и на милото. Аз друго освен сребро не нося, а бялото злато ми се струва изключително компромисен вариант. Единственият заслужаващ си бял метал е платината, но там цените надвишават 2000 бв. за брой  GROAN... Така че среброто остава единственият приемлив вариант. Е, успокояваме се с факта, че 2012 г. е високосна  Bravo

Аз разглеждах ето това:

http://novobiju.com/brachni-halki-ot-srebro.html

и много ми хареса. Магазините им са в София. Иначе мисля, че халки можеш да си поръчаш практически навсякъде, среброто е евтин и сравнително лесен за работа метал. Успех и да се похвалиш, когато изберете.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: