Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 10:35:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 15
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 15 (Прочетена 163895 пъти)
Monikamaria
Баш Майстор
Отг: "Покупки за бебето и детето" 15
«
Отговор #330 -:
февруари 15, 2012, 23:03:28 »
Това, което прочетох аз е, че чувалчето може да се ползва от първите дни още. Дали е така, честно казано, не знам.
Аз съм харесала за лятно чувалче от този тип, памучно.
По-скоро май се нарича торба за ритане.
Мислех да слагам боди и цоп! в чувалчето. Обаче, ако го завия и с одеалце лятото няма ли да му е пък много топло? С една дума - какъв е смисъла от чувалчето, ако се завива? Въобще - много съм неориентирана!
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #331 -:
февруари 15, 2012, 23:24:28 »
Чувалче започнахме да ползваме чак когато малкия започна да се върти и отгъва
А в началото бебчетата не се въртят. Роден е през юли и го загъвах с тънка пеленка
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #332 -:
февруари 15, 2012, 23:27:43 »
Моникамария
, като мама, научила детето си да спи в чувалче още от началото (e, не от първите 1-2 месеца, защото тогава спят както ги оставиш, както и писала
mwpo
), мога да кажа, че ако ще слагаш чувалче, е безсмислено да завиваш също така
За пролетно-лятно бебче ще е добре да си е чувалче първите месеци, не торба за ритане, защото първо, че още не ритат милите, второ тази торба не му топли телцето нагоре. Отначало терморегулацията им не е съвършена все пак. Ели е февруарско бебе, така че съветите ми са на база разсъждения. Аз бих взела чувалче направо, но не от съвсем зимните, а отдолу да е с боди с дълъг ръкав. Говоря за първите няколко месеца.
Свикнете ли с чувалче, ще се родиш. И, да, доказано е че може и съвсем от началото да се слага в чувалче бебето, защото така няма риск от задушаване. Принципът е колкото по-отрано, толкова по-добре. Аз сложих Ели някъде през 3-4 месец, може би, и не е имало съпротива и дискомфорт. Хем тя спи неспокойно, постоянно става, сяда, върти се, снове из кошарата. Просто е игнорирала факта, че спи в чувалче. Свикнала е. А аз съм спокойна и не се налага да проверявам отвила ли се или не. Ако не беше свикнала с чувалче, не ми се мисли - както не се спира, дори като спи
Активен
krasart
Ентусиаст
Публикации: 53
«
Отговор #333 -:
февруари 15, 2012, 23:35:28 »
Преди време бях гледала тези спални чувалчета от органичен памук на рзумна цена и понеже се говори за спални чувалчета сега давам линк.
http://organic.dafra.biz/index.html
Monikamaria
аз до 6 месеца си го завивах с одеялце, но после просто се оказа невъзможно и от тогава сме с чувалчета. Моето лично мнение е че през първите месеци когато бебето не мърда е най добре да се ползва одеялце, което по- късно може да си го ползваш и за количката като сте навън и заспи и да му постелиш ако идете на гости, пък чувалчето не е така практично, освен това в началото няма да купиш голям размер и ще видиш колко бързо ще омалее първото/ първите (ако решиш да вземете второ в случай че едното го напишка/ оповръща )... и хайде пак ново да се купува.
Докато ползвах одеялце ми беше лесно да проверя дали се е изпотил, дали е напишкан, а сега ела да видиш със зимното чувалче как е опакован- не мога да му бръкна в гърба, за напишканото абсурд- ако имам късмет да е повече и да е намокрил чувала разбирам, ако не изкарва така цяла вечер. За мен лично чувалчето е неудобно, да- спокойна съм че детето не е отвито, но същото време не мога да го регулирам и примерно ако му е малко по топло няма как да му отвия леко покрай вратлето, и се поти и става студен
ами няма оправия.
Не искам да ангажирам никой с моето мнение, ти си преценяш, само споделям
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #334 -:
февруари 15, 2012, 23:44:14 »
Краси
, донякъде те разбирам - наистина не е като да го отвиеш и вземеш, за да му смениш памперса, примерно. Но то всяко нещо има плюсове и минуси. Ели, слава богу, само 1-2 пъти е изцапвала и чувалчето. А за потенето - просто вече налучках на каква температура и с какви дрехи отдолу да е, за да няма потене или изстудяване.
Но съм съгласна с гледната ти точка за чувалчето през първите месеци. Ако майката не е твърдо решена да го слага от новородено в чувалчето, и одеялце върши работа. Тогава наистина би умаляло скоропостижно.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #335 -:
февруари 16, 2012, 00:21:35 »
Много благодаря за насоките, момичета!
Значи, от това, което разбрах, стигам до извода, че е по-добре да купя чувалче с презрамки, едно, и да видя как ще се развият нещата примерно към втория месец.
И съответно, тъй като ще е лято да не го завивам.
Голямо опипване на почвата и налучкване става в началото. Ама няма как!
Добре, че давате съвети!
Относно линка, който е дала krasart, на мен много ми харесва тази серия. От нея е първата покупка на бебо -една шапчица. От нея ще купим и още дрешки. Обмислям май точно от там да взема и чувалчето от един слой плат. То между другото има цип отстрани, предполагам това би улеснило проверяването на бебо, дали се изпотил, напишкал и т.н.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #336 -:
февруари 16, 2012, 08:03:14 »
Цитат на: krasart в февруари 15, 2012, 23:35:28
Преди време бях гледала тези спални чувалчета от органичен памук на рзумна цена и понеже се говори за спални чувалчета сега давам линк.
http://organic.dafra.biz/index.html
Аз тези дни разбрах, че ги произвеждат тук, в Стара Загора
И ние имаме техни дрешки - гащеризонче с мишчица. Ще ги навестя другата седмица
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #337 -:
февруари 16, 2012, 09:35:41 »
Ние сме с чувалче от октомври месец и наистина е много удобно.Нашето е без ръкави,само с презрамки.
Изобщо не й е неудобно,пълзи си из кошарата,сяда си съвсем спокойно,а аз знам,че е винаги на топличко.
Понеже Лора е лятно бебе,ще ти кажа ние как я завивахме в началото.Обличахме я с боди с дълъг ръкав и я завивахме с една олекотена завивка.От самото начало бебчетата не шават много и както ги оставиш,така ги и намираш,така че не се тревожи.
Може примерно да комбинираш торбата за ритане с нещо с дълъг ръкав,но не ми се вижда много плътна и не знам до колко ще пази топличко.То въпросът е за първите няколко дни,така че..
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #338 -:
февруари 16, 2012, 09:39:54 »
И ние сме с чувалче, това е нещо страхотно и много удобно и полезно, особено за деца, които са по-енергични. Наложи се да купим, тъй като нашата принцеска се отвиваше постоянно и много мърдаше, а така няма проблем и много й топли. Но аз го ползвам само когато спи през нощта, сутрин й го свалям, за да ритка и да се движи свободно.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #339 -:
февруари 16, 2012, 11:58:01 »
О, да, и Ели е с чувалчето само през нощта. Тя спи вече само два пъти през деня, де, но тогава аз съм будна и ако се отвие, ще я завия пак - не е проблем.
Аз бях купила едно дебело на Sucre D'Orge, ама наистина дебеличко, при това с махащи се ръкави. Но вкъщи не се налага да се ползва. Ели сега спи с доста по-тънко и пак понякога е доста топла, камо ли пък с другото
Добре, че поне е голямо, та и другата зима бихме могли да го ползваме, като тръгнем да странстваме из страната вече с нея
Активен
krasart
Ентусиаст
«
Отговор #340 -:
февруари 16, 2012, 15:12:32 »
sunray
правилно си казала има си плюсове и минуси, затова като теглих чертата сега когато сме на етап постоянно въртене и спане във всякакви пози ползваме чувалче - 2 даже. При нас проблема с потенето няма как да реша, понеже вечер го приспивам в чувалчето, слагам го в креватччето и затвярям стаята. Тя се затопля (минават тръби на парно). По- късно когато ние си лягаме в същата стая оставям вратата отворена понеже иначе става много задушно и малко или много тя изстива и така се получава че ако го облека да му е топло после, в началото се поти, ако го облека като за началната температура после му е студено. Отделно чувалчето винаги му се набира на врата и винаги врата му е потен
като бяхме с одеялце това го нямаше. Но какво да правя като се отвива- няма избор и ползвам чувалче, колкото и да не ми харесва.
Плюс това съм много капризна по отношение как изглежда (това си е моята лудост,ама то всеки си има някаква
)- повечето чувалчета ми се струват ужасни- шарени, грозни, пък за страничен цип и разни улесненя почти липсват.
Ако имаш възможност може ли да ми пишеш на лични след като навестиш магазина, дали ще имат от тези еднослойните спални чувалчета размер за 2 годинки (92 см) че гледам пише изчерпани в сайта.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #341 -:
февруари 16, 2012, 15:33:53 »
Разбира се, ще ти пиша. Може би още този уикенд ще го потърсим, ако не ни затрупа нов сняг
Аз също такова искам да купя. Ще видя и колко са дебели. Ти съвсем тъничко ли искаш да е? Като за лято? Аз търся буквално като памучна пеленка и се надявам да е такова, пък ще видим на място.
Активен
krasart
Ентусиаст
«
Отговор #342 -:
февруари 16, 2012, 22:17:58 »
да тъничко като за лято (като калъф за завивка примерно дето е 2 слоя памучен плат). не бързам, ще се прибираме в БГ след 2месеца сигурно. благодаря ти предварително
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #343 -:
февруари 18, 2012, 10:13:09 »
Да Ви пусна един линк - има 3 различни комплекта, спец. този за олекотената завивка-страхотна е. Има и оферта за чувалче.
http://www.zadrujno.bg/1811/bebeshki-komplekti-estestvena-vulna-organichen-pamuk-griza-dete.aspx_6
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #344 -:
февруари 18, 2012, 19:53:14 »
mwpo
, мерси за инфото! Готина оферта е определено. Аз се замислям за завивката - може по-натам да се ползва, но ми хареса!
Момичета, относно продуктите от сайта dafra - поръчахме доста неща. Включително и чувалчето (тънкото). Пишеше, че е изчерпано, но беше останало 1. В понеделник ще дойдат и ще пиша какви са (подарък са ми от мама и с част от тях ще сме на изписването, живот и здраве). Казаха и че ще заредят още, малко по-натам, така че ако ви харесват ще можете да си поръчате
.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25