Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 06:35:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 15
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 15 (Прочетена 163734 пъти)
Monikamaria
Баш Майстор
Отг: "Покупки за бебето и детето" 15
«
Отговор #240 -:
януари 16, 2012, 20:57:09 »
Иве, благодаря!
Щом още от началото не сте били с кош, значи наистина няма нужда - щом си има легнало положение. Аз между другото като гледахме повърхностно за колички и харесах една точно на Чиполино, но по-скоро само на вид, защото още не знаех какво да търся. За тях чувам доста добри отзиви, въпреки че някои хора твърдят обратното. Но ще видим!
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #241 -:
януари 16, 2012, 21:04:07 »
Летния кош на моята количка също има напълно легнало положение. Но е абсурдно да сравня легналото положение на зимния кош и матрачето му с положението на летния кош-някакъв облицован шперплат. В началото се оформя гръбнака,препоръчва се да лежи на твърдо и равно. Отиди в някой магазин и погледни разликата. Не бих го нарекла екстра, а необходимост
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #242 -:
януари 16, 2012, 21:41:18 »
Цитат на: mwpo в януари 16, 2012, 21:04:07
Летния кош на моята количка също има напълно легнало положение. Но е абсурдно да сравня легналото положение на зимния кош и матрачето му с положението на летния кош-някакъв облицован шперплат. В началото се оформя гръбнака,препоръчва се да лежи на твърдо и равно. Отиди в някой магазин и погледни разликата. Не бих го нарекла екстра, а необходимост
Подкрепям напълно. Все пак кошът за новородено е абсолютно равен, без сгъвания, ъгълчета, дори и минимални извивки някъде. Има си причина да се произвеждат явно. Не е нужно да е от скъпите колички, за да има И кош за новородено. Не се тревожи,
Моникамария
. Търси оптималното. Сигурна съм, че комфортът на бебето е най-важен за една майка, нали
Има и още нещо - в коша за новородено бебчето е по-...обгърнато и защитено. В смисъл, че усещането е като за някаква защита от околния свят. Тоест, това ще даде спокойствие и уединение на мъничето през първите месеци, които за него са най-стресиращи.
«
Последна редакция: януари 16, 2012, 21:44:28 от sunray
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #243 -:
януари 16, 2012, 22:18:00 »
Нашата количка няма отделен зимен кош,а е комбинирана.Има чувалче и е много удобна.Нямам опит със сменяемите кошове и не знам какво да те посъветвам.
Иначе и аз съм съгласна за покупките-избирай внимателно,защото много неща са излишни.Ако можеш вземи от приятелки неща,които ще ползвате само 2-3 месеца.
Активен
three m
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #244 -:
януари 16, 2012, 22:39:51 »
Monikamaria, ot lichen opit bih te posuvetvala da ne se spirash na kolichka s tri kolela (razbira se, bez da nalagam mnenieto si
Mnogo trudno se upravlqva, vurvi nakudeto si poiska, ne mojesh da q karas s edna ruka....
Za drehite specialno nai-vajnoto e vsichko da e mnogo udobno za oblichane i sablichane, inache nastava
taka se poluchava, che zapochvas da tursish v garderoba nai-udobnata, a ne nai-krasivata dreshka
ako mojesh da izbegnesh dreshki, koito se oblichat prez glavata ste si spestish dosta rev .
Писането на КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
«
Последна редакция: януари 19, 2012, 13:37:18 от Данитка
»
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #245 -:
януари 16, 2012, 22:50:10 »
Да, първите няколко месеца е най-разумно дрешките да са с предно закопчаване. Удобство и бързина за майката
А и тогава няма за къде толкова да се конти бебенцето. Вече като започне да сяда, да стои право - тогава е различно
Предно закопчаване, както и закопчаване на самите крачоли от край до край. Меки, памучни материи. Това е най-важното първоначално.
А, щях да пиша за обиколниците как стана при нас. Мислех, че няма да са ни нужни, защото от тях не можеш да виждаш бебето, а трябва да надникнеш, което е факт. А и първите месеци ме беше страх да не се омотае и задуши, някак...Та, не купихме. Обачеее, като почна да се мята и претъркулва, редовно се чуваше как си дрънчи главичката в таблите
Отделно пък една сутрин й се беше отпечатала едната пръчка от решетката на челото. И решихме да сложим. Но вече беше поне на 5 месеца. Просто списъка се променя в движение понякога.
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #246 -:
януари 16, 2012, 23:10:18 »
Нашият кош за новородено много бързо ни стана малък, че моя синковец си вървеше дълъг от раждането. Добре че имаше опция да се подгъне долната страна при крачетата и с чувалчето отгоре изкарахме зимните месеци.
Иначе обиколниците са необходими поне според мен, точно за да не се удря бебето като стане по подвижно, аз също се тревожех че може да си ги метне на главата защото любимото му през 4-5 месец беше да ги хване с ръце и да ги мята нагоре надолу, но добре вързани ако са няма да има проблем. Ние ги ползваме още, но връзките съм ги шила поне 3 пъти.
За дрешките, аз много НЕ харесвах тези с копчета между крачетата, но явно те са на мода защото всички подаряваха такива, някои не съм му ги обличала просто ги прибрах, защото първите месеци всичко много бързо умаля, а други бяха 50 размер, той се роди 54 см
Аз предпочитах тези с цип, защото колкото и да риташе, напъхвам вътре и закопчавам
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #247 -:
януари 16, 2012, 23:36:27 »
Момичета, какво ще кажете за това столче:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/90_139/products_id/13601
Гледахме и Бритакс, знам че са сигурни и надеждни, но нещо ни идват скъпички. Единствено този модел е на по-поносима цена:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/90_139/products_id/13601
и сега се чудим между двете.
За количката, аз предпочитам с 2 коша, точно защото гърба е на наистина равно матраче. Тази, която Слънце показва на предната страница, на която зимния кош може да се повдига е супер добър вариант според мен за момента, в който детето не иска да лежи нон стоп. Повдигаш го да гледа, после го връщаш като заспи. Идеално е. А и съм го виждала на живо, наистина е много практично.
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #248 -:
януари 17, 2012, 00:42:40 »
Цитат на: mwpo в януари 16, 2012, 21:04:07
Летния кош на моята количка също има напълно легнало положение. Но е абсурдно да сравня легналото положение на зимния кош и матрачето му с положението на летния кош-някакъв облицован шперплат. В началото се оформя гръбнака,препоръчва се да лежи на твърдо и равно.
Цитат на: three m в януари 16, 2012, 22:39:51
Monikamaria, ot lichen opit bih te posuvetvala da ne se spirash na kolichka s tri kolela (razbira se, bez da nalagam mnenieto si
Mnogo trudno se upravlqva, vurvi nakudeto si poiska, ne mojesh da q karas s edna ruka....
С това не съм съгласна. Нашата количка е с три колела и се управлява изключително лесно, дори и с една ръка
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #249 -:
януари 17, 2012, 12:31:47 »
Капризче, поръчайте от Ибей Бритакс. Има много и добри цени.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #250 -:
януари 18, 2012, 00:50:04 »
Аз при всички положения ще си купя комбинирана количка (с кош), но имам предвид, че зимата няма да има нужда от кош заради студа, което ме беше страх, защото Ивето каза, че зимата са си били ОК и без кош. Защото на нас коша явно до студените месеци вече ще ни е малък - 6-7 месечна възраст.
Благодаря на всички за съветите - доста неща си изясних!
Но още повече май ще си изясня чак като дойде бебечо, че все някакви странни въпроси ми идват!
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #251 -:
януари 18, 2012, 09:41:02 »
Да при теб до зимата бебето ще е голямо и само ще седи вече така, че няма да ти е нужен...попринцип към нашата количка се продава порт-бебе което е като кош но на мен количката си ми е ОК и без него и коланите не убиват бебето а напротив направила съм му достатъчен конфорт с едно дебело бебечко одеалце/чувалче
Активен
niksha
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #252 -:
януари 19, 2012, 01:25:52 »
Monikamaria ние сме с ето тази количка и да ти кажа съм много доволна. Лека е, лесно се управлява и много лесно се сгъва и разпъва.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #253 -:
януари 19, 2012, 01:39:38 »
niksha
, на Hauck е, нали?!
Аз точно исках да пиша, че хвърлих око на две колички на тази фирма и да ви питам какво мислите.
Ето ги:
http://eshop.hauck.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=286
и
http://kasida.bg/hauck-bebeshka-kolichka-viper-trio-set-black-beige-2012-47-14397.html
Видяла съм ги само в сайтовете, засега съм само на он-лайн оглеждане. После задължително искам и на живо да преценя.
Да питам и относно положенита на седалката - писали сте отдаааавна, че не всички колички имат изцяло легнало положение, макар да пише, че седалката е многофункционална. Щом взимам количка с кош за новородено, трябва ли да гледам за количка, която има и напълно легнало положение? Т.е. ще ми е необходимо ли и когато бебо попорасне (живот и здраве)?
Да ви покажа и в какъв шезлонг се влюбих :
http://eshop.hauck.bg/index.php?main_page=product_info&cPath=52&products_id=309
Активен
radi.
Сватбар
«
Отговор #254 -:
януари 19, 2012, 11:11:15 »
Monikamaria
тази втората количка е много тежка, 16 кг е много за количка. На мен ето тази ми харесва цветово
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10523&cat=66
иначе и ние като Ивето сме с Chipolino Perfecta 2011 без порт бебе, взела съм си този комплект за количка
http://www.pumpal.net/product.php?id=1297
, но не ползваме възглавничката. А за легналото положение, мисля че ако е полу легнало няма да имаш проблем, въпроса е първите 4-5 мес. да е напълно легнало положение
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...