Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 18, 2025, 22:49:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 15
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 15 (Прочетена 167652 пъти)
pepche
Сватбар
Отг: "Покупки за бебето и детето" 15
«
Отговор #210 -:
декември 09, 2011, 14:56:26 »
rosit@
ние имаме такава гимнастика, на която малката изобщо не искаше да лежи и играе, тук може би malinkata е права, че е за по малки бебчета. След това я дадохме на едно съседче, на което много му харесваше и прекарваше доста дълго време на нея, майката беше много доволна. Иначе е много мекичка, маргаритката като я дръпнеш пускаш музичка, иначе има свирка, дрънка и шумоли
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #211 -:
декември 12, 2011, 16:03:44 »
Gergancheto
, благодаря за предложението
Тази фирма вече няма представитеслтво във Варна. Магазинът, който е предлагал продуктите им, вече не съществува
Аз, така или иначе, си харесах легълце. Двуомях се между него и едно друго, което е по-високо + има механизъм за люлеене. Но сякаш надделя другия модел заради подвижната предна решетка и колелцата - смятам, че така ще ми е лесно да си пръдърпам цялото легълце до леглото и да "обслужвам" бебчето нощем. /Лошото е, че отсега няма как да знам дали бебчето ще иска да го люлея или пък ще се налага по-често ноемра с придърпването на легълцето
/ Иначе и двата модела са сравнително високи, което е много важно за мен.
Като стана дума за височина, вие, като по-опитни, бихте ли коментирали две колички. Спряла съм се на тях именно заради височината (самият кош се окачва на високо) и заради пълното легнало положение на летния кош.
Espiro Atlantic
и
Baby Design Sprint+
. Това бяха едни от най-високите колички, които намерих, предвид моя ръст. Доста стабилно окачване на коша имат, маневрени са.
Espiro Atlantic има следните предимства:
- 4 помпащи гуми (много стабилни)
- лагерно окачване на колелетата - махат се лесно при нужда
- хубава материя, всичко се маха за пране
- изглежда добре
- зимният кош може да бъде сгънат и прибран, след като бебето го израсте
Недостатъци:
- доста тежка
- около 14-15 кг, а аз съм много слабичка
- кошът за новородено е обърнат само към майката (това си е ОК), а летният кош гледа само по посока на движението.
Предимствата на Baby Design Sprint+ пред първата са:
- теглото - 9/10 кг
- кошчетата могат да се поставят и в двете посоки
Недостатъци:
- колелетата са силиконови, а не помпащи
- предните колелета са двойни (не знам защо, но те ми се струват по-кофти от единичните - тук вие може да споделите опит)
- не изглежда толкова добре като първата (въпреки, че мъжът ми я хареса повече)
«
Последна редакция: декември 12, 2011, 16:05:20 от Слънце
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #212 -:
декември 12, 2011, 16:13:31 »
Слънце, едно момиче в нашия парк има тази втората и е много доволна. Аз я бутах един ден, не е толкова лека и маневрена като Мамбата, но пак става. Много ми харесва, че на легналия кош има опция за повдигане, защото сега аз за да повдигам Никола слагам поставката от ваната под матрака на количката. Ако е изцяло легнал става бунт. Недостатък е че е доста тесен легналия кош и бебока на 5 месеца вече го е изпълнил, а не е едро бебе. Но като цяло според мен е хубава количката. Летния кош още не съм виждала и за него нямам мнение.
Допълвам се относно колелата. Според мен помпащите се гуми не са за предпочитане, защото много отежняват количката. А колкото до двойните предни колела, не мисля че е проблем. Ще попитам и момичето от парка, което я ползва, но знам че е доволна. И нейната е зелена като на Катето и според мен е много симпатична.
«
Последна редакция: декември 12, 2011, 18:40:43 от Капризче
»
Активен
kateto87
Професор
«
Отговор #213 -:
декември 12, 2011, 17:54:40 »
Слънце здравей, влизам тук да ти споделя веднага , ние сме с количката на Baby Design Sprint+( зелена) и съм мнооого доволна ,е вярно е само 3 месеца я ползвам но мн ми харесва и не съжалявам че я поръчах, наистина е много лекичка, а това за предните колела незнам но мен не ме притесняват, могат да се въртят,могат и да се стопират
Ние като я поръчахме си взех и кошницата тя е малка до 13 кг но мисля че бебка ще се събира до 6-7 месеца май
Ами това е от мен успех с избора
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #214 -:
декември 12, 2011, 18:46:35 »
Слънце, за тези колички нищо не мога да кажа, но да ти кажа за още два критерия, които да провериш - да има голям кош за багаж и летният кош да е ГОЛЯМ. Това последното го казвам, защото на много познати бързо им отесня седалката, а нашата още си я ползваме при ръст около метър и тегло над 15кг - количката е Кенгуру ексес плюс.
Относно положението към майката или към движението - много бързо се наложи да спрем да използваме посоката към майката, защото човекът искаше да вижда и гледа повече.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #215 -:
декември 12, 2011, 19:55:20 »
Слънце,
извинявам се, че се намесвам може би малко извън попитаните от теб въпроси. Искам да ти предложа модела на нашата количка. Определено съм доволна от нея. Пасва ни много добре на нашия стил на живот и ежедневна употреба. Ние сме с Теутония Космо:
Плюсове:
- просторни кошове - Леа в момента все още използва коша за новородено, въпреки че е 7.5кг на 4 месеца, облечена в зимен космонавт и дебело одеало.
- има 4 непомпещи гуми; 2 се въртят на 360
- лесна за маневриране
- дръжка, на която може да се регулира височината за по-ниски/високи родители
- голям кош за пазаруване - без проблем пазарувам храната за седмицата и я пренасям отдолу
- работи на системата - клик кошница за кола, клик кош за новородено, клик кош за по-голямо дете.
- може да се сменя позицията на коша винаги
- прибира се в компактна кола (ние сме с хонда сивик); махат се с 1 клик гумите при нужда; сгъва се с 1 действие
- материала е UV50
- идва с дъждобран
Минуси:
- цената от 500+ еуро в Германия, в САЩ $500+
- кг са й 12, но ние не я вдигаме, тъй като имаме асансьор и никакви стълби при излизане; лично аз планувам да продам количката след една година за около 350 и дефакто цената ще ми стане 150, което не е зле.
«
Последна редакция: декември 12, 2011, 19:59:47 от Anichka
»
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #216 -:
декември 12, 2011, 20:23:59 »
Благодаря ви, момичета
svetli
, и на двете багажникът е еднакъв по размер. Иначе кошчетата на Атлантика са малко по-големи.
Знам, че помпащите гуми утежняват, но те пък са по-дълготрайни
П.П
Anichka
, виждала съм я вашата
, но я няма в БГ, а аз искам да пробвам количката преди да я купя (дори и да я поръчам онлайн, първо ще я пробвам в някой магазин). Вашата като височина как е? Може да ви се струва тъпо, но на мен това ми е водещ критерий (не става дума за дръжката, а за височината на поставяне на самия кош).
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #217 -:
декември 12, 2011, 20:41:53 »
Слънце,
хм - бих описала височината за закрепване на коша на Теутонията по следния начин - по-висока от Бъгабуу, по-ниска от Стоке
Това е най-добрата снимка, която намирам да ти покажа:
Сега съм на работа, но довечера мога да ти премеря височината от коша до земята.
п.п това е
линк
към албум на ellie_bellie и има повече снимки на тяхната количка (моделът е същия, но европейски вариант на Космо)
Поне на сайта на Теутония пише, че имат магазини само в София.
http://www.teutonia.com/bg/magazini.html
«
Последна редакция: декември 12, 2011, 21:09:21 от Anichka
»
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #218 -:
декември 12, 2011, 21:39:56 »
Слънце, само от любопитство - защо гледаш толкова много височината на самата количка? Съгласна съм за височината на дръжката, но за коша не ми е ясно
Така или иначе няма да стоиш приведена над нея дълго време, а за самото вадене и слагане на бебето не мисля, че има чак такова значение. Извинявай, че питам толкова, но ми стана интересно.
За тежестта на самата количка - ако няма да я вдигаш по етажите и това няма значение. Нашата е доста тежка, но стои в гаража и не ми е проблем. Мисля, че тежката количка е стабилна при управление. Имам обаче една съседка, която всеки ден качва до втория етаж количка с бебе, че и не само по веднъж и в такъв случай определено тежестта има огрооооооомно значение
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #219 -:
декември 12, 2011, 21:40:46 »
Слънце
и аз се включвам малко изневиделица с предложение:
това е нашата количка и съм страшно доволна от нея, сгъва/разгъва се много лесно, махат се задните гуми, коша се монтира по/срещу посока на движението, тези 12,5 кг нооо повярвай ми не се усещат...управлява се адски лесно (върти се в кръг-буквално с една ръка), висок е коша и е лесен за махане/слагане. има пълно легнало положение, регулираща дръжка на височина. Няма да сгрешиш с нея
Ето и параметрите и:
Подходяща за новородени бебета - 0+ месеца
Алуминиева рамка
3 положения на гръбчето, включително и пълно легнало
Седалката се монтира в две посоки – с лице към майката и в посока на движението
Удобна дръжка, регулираща се на височина
Раничка за майката и покривало за крачета включени в цената
Възможност за монтиране на стол „Еуфория” и порт-бебе ,които се продават отделно
Тегло- 12,5 кг.
Размери разгъната:Д-90 см., Ш- 60 см., В- 95 см.
Размери сгъната:Д-91 см., Ш- 60 см., В- 43 см.
И успех в избора
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #220 -:
декември 13, 2011, 14:02:01 »
Слънце, височината от дъното на коша на Теутонията до земята е 46см.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #221 -:
декември 14, 2011, 10:26:00 »
Слънце, о6те един глас от мен за Teutonia Cosmo. Макс в на4алото на 5-и месец ве4е бе6е 70 см дълъг. О6те се побира в зимния ко6, като в него съм сложила агне6ката кожа.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/386747_10150399804267376_609872375_8421085_1507592033_n.jpg
Предложението на Ивето ми напомня за Bugaboo. Ако копието е направено добре, за6то не. Тук в Австрия има много хора които са доволни и използват Bugaboo. Добра градска коли4ка е.
«
Последна редакция: декември 14, 2011, 10:41:54 от mgoranova
»
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #222 -:
декември 17, 2011, 17:11:29 »
Слънце
, относно бебешкото легло, което се коментира малко по- назад в темата, но аз чак сега се включвам
Ние искахме сваляща се напълно преграда + ниво на матрака съвпадащо със нивото на нашето легло. Така сега сме събрали нашата спалня със леглото на беб (мъжът ми ги прикрепи, за да не се разделят). Нощем само го придърпвам и ми е супер лесно. Така и беб спи с нас, но в своята си част. Нашето има колелца и люлка, но може да се използва едно от двете. Друг е въпросът, че както сме захванали леглата, не можем да използваме нито люлката, нито колелата, но не са ни нужни.
Дано откриете най- удобното легло
«
Последна редакция: декември 17, 2011, 17:18:49 от bejkite
»
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #223 -:
декември 30, 2011, 11:40:01 »
В момента сме на вълна избиране на столче 9кг+ и започнах с търсенето по въпроса.Това което открих, е че седалките поставени обратно на движението са много по-безопастни, от седалките в посока на движението.
Ето тези, който аз харесах и могат да бъдат поставени и в двете посоки.
Maxi Cosi- Opal,Mobi
Britax Hi-Way 2, Britax Two-Way, Britax Multi Tech 2, Britax Advocate 70CS, Britax Boulevard 70CS
Orbit baby G2 toddler car seat
Нашите фаворити са Britax Advocate 70CS,Orbit Baby G2.Може би ще се спрем на Орбит,понеже в монета ползваме количката и столчето за кола 0+.
ето линк на един шведски сайт
http://www.carseat.se/
и едно видео от youtube -
http://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA&feature=related
Дано съм била полезна
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #224 -:
декември 30, 2011, 13:18:55 »
Prety
, аз съм за Britax Romer
Нашето е това, и като цветове. Ние търсихме унисекс, с тенденция след време да се ползва пак
Все пак не е евтино :
След доста проучване, консултиране и четене, решихме, че с това компромис няма да правим, ако ще и ние с половинката да гладуваме след това
Образно казано, де, но твърдо бяхме решени, че няма да пестим от столчето точно.
Нашето е 9-18 кг, мисля че беше Duo Plus. По принцип наистина е по-безопасно с гръб към движението, в пъти по-безопасно. И това е доказано с краш тестовете. Нашето е обърнато с лице към движението, но пък има pivot link, който държи главичката и вратлето, така че (не дай си боже) при удар, да няма такова отхвърчане напред и да се минимизират травми на врата (опазил господ, ужас...).
Ели определено се чувства страхотно в него, удобно й е. А в предишното вече й беше малко тясно и късо, так все се вкисваше милата.
Та, последно да кажа: Бритакс са доказани откъм безопасност и бих те посъветвала да се спрете ан тази марка.
«
Последна редакция: декември 30, 2011, 13:20:40 от sunray
»
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]