Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 06:56:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 15  (Прочетена 163767 пъти)

malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #165 -: октомври 24, 2011, 21:07:28 »

radi., ние имаме подобно кенгуру, на бертони, но по-стар модел.  good Лично на мен ми свърши добра работа. Започнах да нося Влади в него след като навърши 1 месец.  good Обаче аз да си кажа, че повече исках слинг, но за съжаление така и не си купих cray
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: октомври 24, 2011, 22:46:34 »

Ради,ние ползваме такова.Много е удобно,доволна съм. good
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: октомври 25, 2011, 08:11:59 »

Ради, без да те ангажирам с мнението си, искам да кажа, че лично според мен носенето на бебенцето в кенгуру толкова отрано не е препоръчително. Като му позаякне кръстче, гръбначен стълб - ок, но преди 3-4 месец не мисля, че е добър вариант. Не казвам, че задължително ще му стане нещо, но крие повече рискове.
Виж, слингът наистина може да се ползва от самото раждане good
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #168 -: октомври 25, 2011, 08:36:58 »

Подкрепям sunray .Но и като отидеш на профилактичен на ортопед първия месец, той ще ти го каже същото.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #169 -: октомври 25, 2011, 09:07:17 »

На мен за погачата кумата ми подари кенгуру и вече го ползвах веднъж с мъника ето такова е

пише че е 3+ но аз не го и носих много затова си го позволих, сега съм го прибрала иначе е много удобно и има и поза за кърмене...
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #170 -: октомври 25, 2011, 09:57:34 »

Момиче, напълно съм съгласна, че слинга е много по-доброто решение за майката и бебето! Нека тогава да допълня като човек, който е ползвал кенгуруто неведнъж(а и още го ползвам понякога). След 8ия килограм на бебчо - си тежи тъй като при кенгуруто и слинга тежестта е разпределена по различен начин. И още нещо не споря за това от кога се слага бебчето в кенгуру, но на мен ми каза нашата педиатърката,че може и аз споделих с вас кога започнах да нося бебо така.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: октомври 25, 2011, 10:21:20 »

Кенгуруто започнах да ползвам след 2-рия месец,въпреки че е 0+.Не мисля,че е редно да бъде ползвано повече от 1-2 часа,все пак и за столчетата за кола дават ограничение от 2 часа при малки бебета.
Изобщо не ми тежи,въпреки че Лора е близо 7кг.  good
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #172 -: октомври 25, 2011, 11:25:34 »

И аз го ползвах за около час защото нашето е 3+ и не искам да го нося дълго още...има време ще го ползваме но определено е много удобен начин за носене на детето girl_wink
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: октомври 25, 2011, 11:48:51 »

Малинката, не съм имала за цел да те засегна. Просто споделих, каквото знам. А всеки прави, каквото реши. Имам контакти с най-добрите ортопеди в нашия град и това ми е информация "от първа ръка". Натежават в един момент бебчовците, няма как, но се налага да потърпим в името на здравето им. А и месеците бързо ще се извъртят. good
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: октомври 25, 2011, 12:06:32 »

Ние използваме слинг с халки и въпреки килограмите, които вече са 8+, не ми тежи детето.
Кенгуро не сме пробвали, но от слинга съм много доволна и мисля, че Дани също smile
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: октомври 28, 2011, 21:24:12 »

Да се изкажа за бебеносенето - от известно време се занимавам и чета много за упражнения за бременни и родили майки и всякакви такива, та важно за мама е да започне да носи бебето колкото може по-рано, за да заяква. Не е никак здравословно да започнеш да слагаш на раменете-гърба-кръста си слингове и кенгура чак когато детето стане 5 кг например, защото това ще бъдат много тежки дни за гръбнака ти, а може да има трайни последствия.

Аз лично започнах да слагам Ясен в слинг, когато беше на 8 дни, но го оставях само за по няколко минути в началото. ДО 20-тия ден го носех по 2-3 часа, а след 30-тия съм го носила и по 4 часа без прекъсване. Сега е 9,5 кг и още ползвам слинга за къси разстояния. Така и не можах да разбера какви са тези страховити опасности, които крие носенето за бебето, при положение че това се е случвало на нашите прадеди (и прабаби) от зората на човечеството...

А дали бебето ще иска в слинг/кенгуро.. не знам. Аз за някои неща действам на принципа "няма не искам", но преди дринудата прилагам широкомащабен PR - промотирам новия продукт, като показвам голям ентусиазъм, разяснявам ползите от употребата му и го предлагам като начин на живот, включващ доволна мама и щастливо бебе. Засега минава номера.

За мен тези носилки бяха равностойни на количката и съветвам всеки да вложи средства и да потърси нещо качествено. В коментирания ценови диапазон от 30-тина лева съм виждала в Продавалника и слингове, и кенгура Baby Bjorn, нямам представа Ergo-то колко струва втора ръка, но според мен е по-добре да се вземе нещо такова, с изпитано качество и удобство. Да не говорим, че при пътувания е изключително важно - на някои забележителности не пускат с детски колички (защото теренът не позволява, а не като у нас - защото мразят туристите и искат да им е гадно Wink ), в много зоопаркове има свободно разхождащи се животни, които могат да се намърдат/изплюят/из*кат и т.н. в количката (и недвусмислено показват такова желаниа) и табели, които изрично казват "пазете си децата от животните"..

Имам и една изключително несполучлива покупка. Писна ми да сгъвам, разгъвам и разнасям jane-то и купих количка-чадър. Която е пълен провал - най-неудобното нещо на света - просто мнинка количка с много и малки колела не си е работа за София - трагедия. Дори и да е уж маркова. Тикам, бутам, на всяка дупка драма, всеки бордюр - планина - лелееее - ужас. Да, иначе е много компактна, бла-бла, тесничка, можеш да влезнеш във всеки магазин (ако ти останат сили и желание след премеждията по улиците), мраморни равни стъпала взема лесно във всички посоки, слезне ли веднъж детето то нея е лека и се сгъва с половин движение.. и с това предимствата свършват. Не знам защо и как толкова хора го плзват това чудо. Ама като се загледах, видях, че и те тикат като мене, ама не се оплакват. Та сега предпочитам или слинга или голямата количка...
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: октомври 29, 2011, 06:31:03 »

BASTET подкрепям, но нека не забравяме че в слинга малкото бебе под 3м изглежда така , а в кенгуруто както се вижда от горните снимки в темата цялата тежест пада на гръбначето. Аз не бих носила бебе под 4 месеца в кенгуру, но както казахме всеки си преценява за себе си.
По темата ползвала съм кенгуру, някакво на Чико дето струва майка си и баща си (не съм го купувала, от роднина ни е) , та ползвала съм го 2 - 3 пъти за пазаруване в хипермаркета. Аз не бих вложила много пари в подобна покупка, виж слинга не мога да го коментирам, много ми беше мерак да имам, ама така и не се сдобих  Wink
« Последна редакция: октомври 29, 2011, 06:34:42 от Gergancheto » Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: октомври 29, 2011, 13:23:42 »

Не устоях да се включа и аз по темата слинг/кенгуро.
Купих слинг,пробвах няколко пъти и не успявам да изляза от стаята с него-не ми е удобен.Дали сгреших с избора на вида,или не е за мен,не знам.
Кенгуро-пробвах 2 вида-едното е от 10лв,другото от 150евра.Разиката е като между колело и автомобил.Ако не бях пробвала и скъпото,щях да кажа,че и другото става.Но не става!
Да се купи Бейби Бьорн,е една от най-добрите инвестиции за малкото човече.

Относно количките,да споделя едно наблюдение:аз купих количка от 600лв,от изключително непопулярна марка.Има доста кусури,но едно огромно предимство-здрава е!Моя близка,чието бебе е с 10 дни по-малко от моето си купи Cangaroo за около 200лв и количката вече едва се движи,а двете сме ги ползвали по едни и същи разбити улици,в едни и същи метеорологични условия.Кошът на количката "пропаднал" и детето стои само в позиция полулегнало,не може седнало,не може пълно легнало.
Ама като се загледах, видях, че и те тикат като мене, ама не се оплакват. Та сега предпочитам или слинга или голямата количка...
И аз се чудя защо толкова много майки купуват всякакви боклуци и не си признават,че не стават за ползване."Не е важно на мен да ми е добре,а на другия да му е зле" или..?
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: октомври 29, 2011, 14:04:51 »

Във връзка с разговора за порт-бебетата исках да сложа само една снимка,която намирам за красноречива. Не съм ортопед разбира се и не мога да дам научно подплатени препоръки. Просто това което съм чела и това как изглеждат различните видове носения ме карат да предпочета слинга, шала или ерго-то, т.е. всичо, което да помага на детето да е в ергономична позиция.
"За" носенето съм защото детето ми го обожава. Ако не му беше конфортно мнението ми можеше и да е различно.

* photo.jpg (58.59 KB, 448x307 - видяно 211 пъти.)
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: октомври 29, 2011, 15:00:10 »

Аз пък си купих количка от 100лв. и не е мръднала.Нито е трудна за управление,нито е сдала багажа и мога да я карам навсякъде- и по чакъл и по разбитите тротоари,като се има предвид,че ние нямаме кола и навсякъде ходим с нея,дори и на много дълги разстояния.Нямали сме никакви проблеми с нея.
Не споделям мнението,че евтината количка е боклук.Има и една съфорумка,която ползват друг модел на същата фирма и тя е много доволна.Слинг не съм ползвала.  smile
« Последна редакция: октомври 29, 2011, 15:26:12 от carlyangel » Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: