Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 01, 2025, 17:16:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Отдушник!
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Отдушник! (Прочетена 145301 пъти)
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: Отдушник!
«
Отговор #375 -:
февруари 17, 2011, 12:22:13 »
lionelsa
, точно за предразсъдъците ми беше думата... не ми харесва това провинциално отношение тип "какво става в чуждия двор", дали няма да ме одумат комшиите, дали и аз правя като съседката... Сега да не се обиди някой на провинция само моля ви, изобщо нямам предвид кой откъде е - имам предвид, че не сме по-широко скроени, по-космополитни, ами все надничаме през плета в чуждата градина, кой как правел нещата, пък той луд ли е сега така да прави, ето на едната комшийка й е преметено, пък на другата не е, ц ц, ми то и майка й така беше, леле, пък другата не си изпрала юргана, пък еди-кой си как си гледал детето - въх - мен пък ей такива неща ме дразнят...
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #376 -:
февруари 17, 2011, 15:17:56 »
О, момичета това го мразя.Това отношени, пък изказванията, пък погледите и т.н.А в по-малкия град всичко е в повече, направо е ужасно.Ама на мен не ми пука.Аз не съм възпитана с предразсъдъци в глават, много малко са ми предадени от нашите или от роднини повечето съм ги научила после от познати
и съм твърдо решена един ден като имам дете нищо от рода не се връщай, защото и т.н.То само ще си реши какво да спазва.А най-мразя от всичко вечното даване на съвети.Абе я си гледайте вашата кутийка и вашия живот мен ме оставете да се мъча като съм решила.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #377 -:
февруари 17, 2011, 15:32:04 »
Маги
така е, права си живееш си за твоя кеф, обаче като от всякъде те гледат лошо и няма как да си нахилена и да ти е готино, разбираш ли, това е тъпото! Хората ти влиаят с лошотията си, иначе съветите отдавна свикнах да казвам "ааа, така ли, добре...така ще го направя" и пак да си правя каквото аз си знам и чувствам че е най доброто за моето дете.
Розовка
права си, аз съм кърмила навън много малко на брой пъти, все се скътавах по разни тайни градинки, не се чувствах добре....
И друг пример се сетих без да е свързан с децата...онзи ден за пръв път от поне 3 години си бяхме изнесли скаричка на дърва ан терасата да си опечем по някоя пържолка...Леле като се прибра майка му на мъжа ми, как сме могли, какво ще кажат хората, целия квартал мирише от нас...никой не е длъжен да ни диша пушека! Така ме ядоса, те комшийте на половината постоянно им пушат котлетата дето се греят на тях и всички като тупат всичко пада на нашата тераса, ама това са минусите на живееш на първия етаж, пък те малко ще потърпят да им мирише на кебапчииница
Та исках да кажа че и тя така "какво ще кажат хората". Ако с Явор нещо си повишим тон пак така "тихо да не ви чуят хората"
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #378 -:
февруари 17, 2011, 15:40:47 »
Аз пък бих се притеснявала да кърмя на открито-не от предрасъдъци-тук е голям град и като цяло съм от хората дето не им пука.Ама моята натура е такава ,че аз не бих кърмила навън ако не се налага и не бих го правила на открито място с много хора.Естествено не виждам нищо лошо в това да се кърми навън а напротив.Не виждам нищо грозно в това просто при мен е до вътрешно усещане.не бих се чувствала конфортно.
А иначе отдавна съм спряла да се съобразявам с това какво ще кажат хората.Много ми е странно като се прибера в Плевен и решавам по спортно да излезна на разходка по центъра или до магазина не наконтена и хората как ме гледат все едно съм тръгнала гола.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #379 -:
февруари 17, 2011, 15:41:29 »
Гери
аз никога не съм се водила по хората.Да лоши и какво от това.Хич не ми пука.Живях 7 години в София, завърнах се в Плевен никой не ме познава и аз не познавам никой и си свиркам и ми е добре.Аз преживях културен шок, в началото дори се ядосвах, но сега никак ама никак.Примери не знам дали има смисъл да давам, но айде като тийн се обличах грънч, слушах такава музика и се кефех, не влизах в общите норми не ми пука.Не се гримирам, не съм издокарана и за да се облека по-така е нужно да отида на наистина готино заведение.И пак не ми пука.Живея в таванско помещение с мъжът си и двете котки, макар че мога да съм с майка в апартамента, но ние така сме решили и не ни пука, макар че ни одумват постоянно.Така че всеки сам си решава доколко ще си отвори ушите за приказките на околните.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #380 -:
февруари 17, 2011, 15:48:12 »
Възпитавали са ме с две много хубави мисли. Едната май беше девиз на английското кралско семейство:
"Не се оплаквай и не се обяснявай", а това е другата:
"Не плащай данък обществено мнение"
. Наистина зависи какъв човек си по натура и какви са ти емоционалните и социални потребности. Първата мисъл често ми е трудно да я следвам, но за втората се старая колкото се може по-стриктно
А да, и още една: "Живей и остави и другите да живеят". Възхищавам се на хора, които спазват тези принципи. Затова-браво, Маги и Gucci!
«
Последна редакция: февруари 17, 2011, 15:51:17 от michelle
»
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #381 -:
февруари 17, 2011, 16:54:49 »
michelle
, напълно съм съгласна с тебе за данъка обществено мнение и за другите неща, обаче понякога направо се чудя - добре де, ето само тука сме петнайсет човека, дето сме на едно мнение, един вид - доста сме, а ежедневието ни изобилства от примери за гледане в чуждата кошница и за какви ли не предразсъдъци. Добре де, как тука има толкова хора, които са по-широко скроени, по-толерантни, а навън се срещам с толкова ограничени хора и какви ли не предразсъдъци. Или и ние тука само си пишем, а пак сме пълни с предразсъдъци на практика и в ежедневието... мистерия
.
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #382 -:
февруари 17, 2011, 23:36:14 »
Мили дами прочетох постовете ви и няма да си кривя душата някъде се смях , някъде се ядосах! Причината да седна да пиша е , че дребни душици е имало има и ще има ....на всякъде , просто си е човешка черта ! В подкрепа на думите си ще ви споделя в телеграфен стил две истории.
Та ходих на училище за енглиша , а там свят шарен авганци, колумбиици, перу абе от къде ли не. И завършваме курса и се организира мероприятие на което всеки носи националната си храна . Една колумбиика дига чинията с храна на друга и вика " Не яж тя Сара не е мног чистофаика, а и по мъже ходи !" Онемях
не гледа какво е приготвила ами дали чинията и чиста пък това за мъжете какво имаше общо с храната ...но дребен свят дребни хора ........
Втората история е като родих Тиа .Цялата улица се изниза да идва и да казва честито .Много мил жест които не очаквах и ме трогна , но .... носят канадките по нещо, подарък , храна и се оглеждат , как сме наредени , на маса ли ядем,вилици имаме ли , една даже пробва с пръст прах има ли .....но дребен свят дребни хора .....
Активен
kali_gali
«
Отговор #383 -:
февруари 17, 2011, 23:54:46 »
Vessi ,направо ме втрещи.Ти за Канада ли това разправяш,малеееееее.И брат ми живее там,ама не ми е разказвал такива неща.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #384 -:
февруари 18, 2011, 00:31:32 »
Цитат на: Vessi в февруари 17, 2011, 23:36:14
...носят канадките по нещо, подарък , храна и се оглеждат , как сме наредени ,
на маса ли ядем,вилици имаме ли
, една даже пробва с пръст прах има ли .....но дребен свят дребни хора .....
А питаха ли те дали в Бьлгария имаме телевизори ?
Вьпрос, на който обикновено отговарям "Не, какво е това?!"
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #385 -:
февруари 18, 2011, 18:02:03 »
Ех момичета Канада , не Канада все си е същото ...за телевизор не питат мила ми Инче обаче питат имаме ли дънки Левис
В началото бях шах но после ми се изясни ...понеже тук всички работят за нефта и много от хората са били по Русия , та като ходили там въртяли далавери с дънки Левис
и пак си дойдохме на наща .....дребен свят дребни хора .......
И тук завиждат и се чудят кои от кои да е по най !!! Като почнеш от къщата , колата та каравана .....това при мъжете ...дамската част е болна на тема отслабване !!!! Всички са едни върдулести , не мож ги разбра ходят ли търкалят ли се и като се нацедят в разни "модерни" дрехи ...... Повечето с раждането качват м/у 30-40кг
и после си остават топки то ясно ....но лежат на таз кълка "Аз съм женена и съм родила"
Та така мили дами светнах ви за житието битието на хората от страната на мечтите .....мога и още да ви разкажа но ще е
май е добре да ни отворят тема "Ние сме в чужбина за да облагородяваме расата "
Цунки на всички Ви
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #386 -:
февруари 18, 2011, 20:16:32 »
Аз си кърмех навън, изобщо не съм се притеснявала, погледи събирах само мъжки и то никога не са ме гледали с неодобрение, а просто се усмихваха (не, че аз ще се вържа де). Може и да е имало хора, които са се възмущавали, но аз не съм обръщала внимание.
По заведения много не съм ходила, само, ако може да се седне навън, не съм срещала неодобрителни погледи, напротив. Но пък на мен винаги ми се радват с двойната количка
Преди година някъде, на морето, в едник комплекс видях една холандка, която съвсем спокойно си кърмеше детето на басейна, пред всички хора. Тогава си помислих как така не се притеснява, как така детето не се разсейва и пр. Но въпреки това ми стана много мило и приятно. Няма нищо по-естествено от това, да кърмиш своето дете и не би следвало да се отрича, отхъврля, ограничава и поругава.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #387 -:
февруари 18, 2011, 21:19:07 »
Те и на нас ни се радват,
Гостенче
, не че някой ни е замерял с камъни, просто си споделяме за разни предразсъдъци, които съществуват и за реакциите и нагласата на определени хора, не на всички
.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #388 -:
февруари 18, 2011, 21:35:14 »
А,
Розовка
, то предразсъдъци имат повечето хора.....но специално да се мръщят на бебешки колички в заведение
навън
или пък на кърмеща майка на мен ми се вижда
Аз пък не съм обръщала внимание как ме гледаха в заведението, когато най-демонстративно си накърмих и двете деца....ми така де, гладни са
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #389 -:
февруари 18, 2011, 21:50:04 »
извинявам се че се намесвам ей така в темичката ама имам нужда да крещяяяяяяяя че иначе ще гръмна от някъде
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...