Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 03, 2024, 01:43:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Отдушник!  (Прочетена 140676 пъти)

plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: октомври 22, 2009, 14:54:29 »

angel4e , не бих дала съвет тук, освен този да погледнеш и в другите университети - Пловдив, Варна, Велико Търново, Свищов. Това при условие, че не държиш на 100% да си в София. А и да не са ти близко тези градове вече почти на всякъде има задочна форма на обучение, дистанционна форма...просто потърси други варианти. Не записвай нещо, което не ти е по сърце само и само да си магистър.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: октомври 22, 2009, 15:50:17 »

Ангелче, за Пловдив мога да ти кажа (поне така беше до преди) В ПУ"Паисий Хилендарски" (там съм завършила аз) ако си заършила икономическа специалност имаш 1 или 2 семестъра по-малко от тези не завършили икономическа. След като завърших икономическа специалност исках да запиша "Счетоводство и контрол" - магистратура, на все че я мразех до мозъка на костите си тази специалност, и я записах в Аграрния университет. Моя приятелка се записа с мен  ( тя е зявършила Математика - не се води икономическа) Разликата при нас беше 1 семестър за нея в повече и 200лв по скъп семестър. Така аз ако плащах 230лв семестър, тя плащаше 450лв. Но пак ти казвам, че това беше преди 3 години
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: октомври 22, 2009, 16:04:05 »

Има друг проблем при мен.Дипломата ми  е 3.98.Навсякъде изискват 4.Уж приемаха в Свищов независимо от успеха ,а служителката по телефона ми каза да не си правя труда да ходя да си подавам докумнетите,дори няма да ми ги вземат.Само в Международното бизнес училище(Ботевград) ми взеха оценките от държавните изпити,само и само да на "спазят" условието-"най-малко добър".А аз искам да уча,какво като не съм се справила добре с изпитите преди 5 години в напълно различна специалност.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: октомври 22, 2009, 16:22:36 »

А, да. Това е така искат 4.00. Много кофти за 2 стотни. В такъм случай не може ли молба до ректора или нещо от сорта да се направи, че то за тези 2 стотни е срамота да не те вземат. Но ако решиш да го направиш  - никакви секретарки и инспекторки и тем подобни служители, а директно с ректор. Ректора по своя преценка подписва молби и аз си мисля, че точно за това, че разликата е малка имаш шанс. Но не и в канцеларията, където  си изпълняват задълженията. Пробвай така. От личен опит ти го казвам. 
А и все пак не са малко парите които взимат. Това също е от значение. Направи малко "четки" на ректора и ще успееш
« Последна редакция: октомври 22, 2009, 16:24:13 от valia_diva » Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: октомври 22, 2009, 16:59:21 »

Братовчедка ми точно заради дипломата не я допуснаха до кандидатстване на счетоводство и контрол.Тя завърши иконимическия във Варна. Въпреки че таксата за дистанционно обучение е 900 лв на семестър не я приеха с 3.9 pardon
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: октомври 24, 2009, 21:21:16 »

И аз да се разпиша тука. Преди 2 години ходихме с мъжа ми в Свищов да се записваме за дистанционната им форма. Обаче мъжа ми е с такъв успех като твоя, няколко стотни не му стигат и директно го отрязаха-не ставало. А аз преди това съм сигурна, че е ставало и имам такива познати, които са с успех, по-нисък от 4.00 и са ги записали. Носеше се някаква бележка от фирмата, в която работи или някаква друга такава, че е нужно да има завършено такова образование и някакви такива глупости. Да, ама вече не ставало и толкоз. Аз много се чудих какво да правя, защото именно заради дистанционната форма се бяхме насочили натам, ама се записах, а той си се записа във ВИНС-а без проблем, нали все пак там са му ги написали тези оценки.
Писа и мейл до доц.Захариев за Свищов, ама той му отговори, че така било по закон и не можело и им били правили проверка от Министерството май или нещ такова беше и вече не приемали с успех, по-нисък оу 4.00.
Сигурна съм, обаче, че има и места, в които можеш да се запишеш, щом толкова много ти се учи  smile , просо трябва да се поразровиш. А относно това, че предишната ти специалност е неикономическа, точно така е, както е казала Валя, учиш повече семестри от другите.
Активен
LoveAndLove
Сватбар
Публикации: 188

« Отговор #291 -: октомври 25, 2009, 12:17:40 »

сега с тези матури не знам как стоят нещата  аз кандидатствах 2007 и с 4.40 от изпит и от дипломата 6.00 и 5.00 ме приеха КСТ задочно сега много съжалявам че се записах защото разбрах че няма никакъв смисъл да уча това ако не съм завършила електротехникум много се ядосах защото мечтата ми беше да уча стопанско управление или маркетинг но с 4.40 е абсурд трябва да имаш между 5.5-6.00 за да влезеш в тая спец...догодина ще кандидатствам на друго място където знам че ще ме приемат защото е малко по лесно ...(за КСТ-то става въпрос за русенския униерситет...аз като кандидатствах за някои инжинерни спец вземаха и с 2.99 от изпитите само и само да си запълнят местата...но така е само в българия...образованието е просто нямам думи...)
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: октомври 26, 2009, 22:37:06 »

Записах-бизнес администрация.Засега няма проблем.Навих се и на тази специалност,звучеше ми добре.Точно,защото бях чувала,че в Свищов приемат,за да си запълнят бройките и бях чувала като теб,vilence,за конкретни случаи, се обадих и ме отрязаха.Само в Международното висше бизнес училище нямаше такова изискване.Макар ,наистина,такъв е закона,но не е правилно да спираш овек да учи,когато той го иска.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: октомври 28, 2009, 12:57:24 »

Е, това е добра новина Ангелче, честито.
Активен
LoveAndLove
Сватбар
Публикации: 188

« Отговор #294 -: ноември 06, 2009, 09:52:31 »

Здравейте, мили дами! Иаз да се оплача , че вече съм отчаяна в това да търся работа...вече месец съм си вкъщи и откачам не знам какво да правя...нито ми се пише нито ми се чете нищо не ми се прави в този мой град търсят само шивачки който си търси работа като такъв я намира но аз не искам да съм шивачка а и не мога да работа като такава мога да работя с машини (каквато беше последната ми работа - оператор плетачна машина) но не и с шивачки нямам очи ....и на толкова места пуснах а от никъде нищо и вече не знам какво да правя
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: ноември 06, 2009, 10:13:09 »

Хайде сега да ме успокоите.От известно време се колебая дали да продължа образуванието си и току се навих, съм на път да се откажа.Много исках да стана счетоводител.Единствената причина е ,че мисля,че лесно бих си намерила работа и то за немалко пари.След като подадох всички документи и запланувах идване до София да се записвам(а днес излязоха резултатите) ме попариха.Не може да кандидатствам за икономическа специалност ,ако съм бакалавър по неикономическа и единствения вариант е Бизнес администрация.Не съм сигурна,че го искам,а и не съм много наясно къде мога да го приложа.
Ангелче, не се разтройвай, специалността Бизнес администрация е добра, не знам какво е обаче първото ти висше образование. по принцип в чужбина МБА е много ценена и престижна специалност, вече и в България почва да става такава. Много хора си мислят неправилно, че това е едва ли не секретарска работа, а това съвсем не е така. МБА е управленска специалност, учат те как да си мениджър. По принцип е добре да си имаш специалност, да си работил 4-5 години и едва тогава да учиш МБА, това не е икономическа специалност !!! аз току що я завъших след 2 години обучение в ПУ, по принцип съм юрист и си работя по специалността и учих МБА за удоволствия, а и за да стана биг бос, някой ден pleasantry
Със сигурност знам, че в Пловдивския университет можеш да учиш икономически специалности, включително и счетоводство , ако ме си икономист, само че е 2 години за неикономисти, също обаче има изискване за успех.
Може да пробваш Нов български университет, ако наистина искаш да получиш нова специалност,не се отказвай от мечтата си, МБА е хубаво, но не е икономическа.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: декември 16, 2009, 09:19:58 »

Дойде ред и тука да се запиша... така съм яхнала метлата...
От 4 дни сме взели свекървата при нас.Да поясня... тя е след 2 инсулта, слабоподвижна, с памперси...Иначе на милото сестра му я гледа, но иска да си почине... да, разбирам... лошо няма, нека си почине... ама може ли само 4 чифта гащи да приготви в багажа... вчера ми идеше да ревна направо... преди вечеря я преоблякох жената и аха да си лягаме ама реши, че ще ходи до тоалетна... айде пак всичко мокро... айде сменяй, да ама в нас парно няма и дрехите съхнат бавно и нямаше сухо и чисто бельо, почувствах се толкова зле, жената седнала и чака аз няма с какво да я облека...хванах ютията и почнах да гладя все още влажните от простора гащи и така гладейки cray  cray  cray  ама такъв яд ме хвана на сестра му... направо....
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: декември 16, 2009, 10:03:55 »

valka27, предполагам че докато свекърва ти е у вас ще ти е много трудно. Много е изтощително да се гледа болен възрастен. Възхищавам ти се, че си се заела с тази нелека задача.  give_rose  @}->--Повечето снахи едва издържат присъствието на свекървите си наблизо дори когато са в цветущо здраве.
Ще трябва да мобилизираш силите си и не се колебай да искаш повече помощ и подкрепа от съпруга си. Редно е двамата заедно да поемете грижата, а не да се стоварва всичко върху теб.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: декември 22, 2009, 13:16:24 »

Nataliya чак сега виждам поста ти
Благодаря за подкрепата,  give_rose справяме се, няма начин.Виждам, че е свястна жена, трудно се разбира какво говори, но от очите и струи доброта и благодарност.Съпругът помага, но трябва все да му се напомня, мъже!!!
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: май 17, 2010, 13:23:37 »

Искам да изкажа недоволството си от здравната система и мисля,че в тази тема е най-добре.
Преди време от скачане от работа на работа се оказа,че съм с прекъснати права.Когато си намерих постоянна работа и имах средства,отидох и си платих за неплатените месеци.Почувствах се спокойна,че вече мога да ходя на лекар,когато имам нужда.Преди година прекъснах работа за 4 месеца и едва миналаат седмица разбрах,че отново имам да доплащам.заради новия закон да са платени осигуровките през последните не 15 ,а 36 месеца.Помислих си,в тази криза всекии втори е без работа,какъв процент от българите имат платени осигуровки за 3 години назад???Отидох и си платих 4-те месеца.и днес ми се налага да посетя очен лекар,имам малко образувание от вътрешната страна на клепача,което за мен е тревожно.Личната лекарка ми повярва,че осигуровките ми са платени,защото "системата не се е актуализирала и няма информация още за това че са платени" и ми даде направление.След двучасово висене пред кабинета на единствената очна в нашия град се оказа,че не може да ме приеме ,защото в КОМПЮТЪРА няма информация за това,че всичко е платено.Изправиха ме пред избора да дам ОЩЕ 25лв за частен преглед,защото направлението в случая е невалидно или да изчакам системата да актуализира информацията (не знаем кога) и тогава да ми види окото.За Бога,платих си осигуровките преди 5 дни и сега съм изправена пред избора да дам още пари или да чакам окото ми да се възпали.Защо да плащам осигуровки?!
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: