Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 00:44:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част (Прочетена 135795 пъти)
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
«
Отговор #45 -:
ноември 02, 2011, 15:31:00 »
Часът и датата за гражданския брак са вече запазени - 12 май 2012, 15.20. И понеже гражданския и църковния брак ще са в един ден, тоест в ресторанта няма да има изнесен ритуал, как е добре да разпределя часовете след това като от ритуалната зала има 15-20 мин. път до църквата и после от църквата до ресторанта още толкова? Моля дайте съвети.
Активен
irena_popova
Професор
«
Отговор #46 -:
ноември 02, 2011, 15:44:06 »
Много се радвам Весе, в коя зала запазихте гр. брак
аз точно това се чудя тези дни, как да си направя програмата, но ние ще имаме само гр. брак и след това в ресторанта, нз обаче кога да направим фотосесията, тя е един час
След като за 15 и 20 сте си запазили, доколото разбрах церемонията трае окло 20 мин, след това поздравления и снимки, предлагам ти за 16:30 -17:00 да е църквата, а след това ресторанта да е 18:30-19:00. Нз аз също се лутам из часовете, но си го представям нещо такова.
Активен
veseto_87
«
Отговор #47 -:
ноември 02, 2011, 15:57:56 »
В Красно село ще е, че там има паркче и стават много хубави снимки след церемонията. И аз си мислех църквата да е за 17.00, ама още се чудя. Ние първоначално мислехме гражданския да е в 16.00, обаче прецених, че по добре да има повече свободно време, (гостите ако искат ще се разхождат или ще пият кафе) отколкото да бързаме. Мисля, че е в твоя случай 17.00 ще е добре за гражданския брак, а 19.00 за ресторант. Все пак зависи на колко разстояние ще са едно от друго де.
«
Последна редакция: ноември 02, 2011, 16:00:39 от veseto_87
»
Активен
irena_popova
Професор
«
Отговор #48 -:
ноември 02, 2011, 16:17:22 »
аз също мисля за Красно село, а ресторанта е Панорама на парк хотел Москва
мисля, сега за варианта 16:30 часа, гр.брак 17:00 - поздравления и от 17:30 до 19:00 фото сесия нз обаче дали е подходящо, или да ги дръпна с половин час. И все пак трябва да видя другата седмица като отидем , какви часове ще има свободни
Активен
svetla_petrova
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #49 -:
ноември 02, 2011, 16:28:32 »
Здравейте отново и благодаря
Става въпрос за София и идеята ми е скромна сватба в много тесен кръг. Не мога да реша изнесен ли да бъде ритуала или да си ходим до гражданското и църквата.
Ние все пак живеем 7 години заедно и имаме 2 деца, така че със сигурност ще пропуснем моето взимане и другите глупости (в моя случай).
Не знам обаче в този случай къде трябва да дойдат гостите и каква да е последователността изобщо. След като живеем заедно, това означава ли че не е проблем да се обличаме и приготвяме за сватбата в дома ни. Заедно ли трябва да тръгнем от къщи? УЖАС... Нямам и никаква идея за ресторант...
Малко или много след 7 години съвместно съжителство приемам нещата малко... формални, в смисъл, че ако може бих се омъжила възможно най-скоро, тъй като нито ще имам много гости нито ми трябва кой знае колко време за подготовка. Утре смятам да ходя за насрочване на дата и от сега усещам как ще се изложа, защото изобщо не съм наясно и за това. Иска ми се да е възможно най-скоро.
Какво ще ме посъветвате? Помогнете ми, моля Ви. Какво да говоря утре?
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #50 -:
ноември 02, 2011, 16:55:56 »
svetla_petrova
, здравей. Когато отиваш да запазваш дата и час в гражданското, трябва да представиш своята лична карта и тази на мъжа, за когото ще се омъжваш. Необходимо е да внесеш и някаква сума, но не знам как стоят нещата в София. В Пловдив ни искаха 30 лв. В гражданското ще ти обяснят какви документи са нужни и кога трябва да се представят. Няма проблем да поискаш изнесен ритуал, но трябва да кажеш в кой ресторант ще е сватбата. Тоест, ако утре запазиш дата и час, трябва да си наясно ще има ли изнесен ритуал и къде ще бъде, или няма да има. Аз бих те посъветвала да обмислите с твоя мъж къде искате да е сватбата. До месец май има много време. Можете да си позволите няколко дни да проучвате ресторантите, за да си изберете най- подходящия за вас и тогава да запазите дата и час в гражданското. Разбира се, ти си решаваш. Погледни
тук
. Този списък дава някаква последователсност и може да ти е полезен. Успех.
«
Последна редакция: ноември 02, 2011, 17:04:09 от sunset
»
Активен
svetla_petrova
Новак
«
Отговор #51 -:
ноември 02, 2011, 17:05:49 »
Цитат на: sunset в ноември 02, 2011, 16:55:56
svetla_petrova
, здравей. Когато отиваш да запазваш дата и час в гражданското, трябва да представиш своята лична карта и тази на мъжа, за когото ще се омъжваш. Необходимо е да внесеш и някаква сума, но не знам как стоят нещата в София. В Пловдив ни искаха 30 лв. В гражданското ще ти обяснят какви документи са нужни и кога трябва да се представят. Няма проблем да поискаш изнесен ритуал, но трябва да кажеш в кой ресторант ще е сватбата. Тоест, ако утре запазиш дата и час, трябва да си наясно ще има ли изнесен ритуал и къде ще бъде, или няма да има.
хм, от написаното разбирам, че първо трябва да реша за ресторанта и организирам нещата първо за него и за църквата, а след това да ходя да записвам дата и час.
А когато има изнесена церемония как се процедира с църквата? Тя не трябва ли да е след подписването?
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #52 -:
ноември 02, 2011, 17:15:56 »
Цитат на: svetla_petrova в ноември 02, 2011, 17:05:49
хм, от написаното разбирам, че първо трябва да реша за ресторанта и организирам нещата първо за него и за църквата, а след това да ходя да записвам дата и час.
А когато има изнесена церемония как се процедира с църквата? Тя не трябва ли да е след подписването?
По закон вече няма изискване за поредност на гражданския и църковния брак, тоест не е проблем първо да се венчаете в църква и тогава да подпишете. Странното е, че в някои градове все още в църквите държат да се представи акт за брак. Попитай в някоя църква как стоят нещата. Ако искате църковен брак, е необходимо да проверите дали на съответната дата можете да сключите такъв. Просто влез в някоя църква и разпитай, там ще ти обяснят. По- добре в един и същ ден запази дата и час в гражданското и църквата и резервирай ресторанта. Тези три неща трябва да се свършат в кратък период едно след друго.
«
Последна редакция: ноември 02, 2011, 17:23:00 от sunset
»
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #53 -:
ноември 02, 2011, 17:18:49 »
Цитат на: svetla_petrova в ноември 02, 2011, 17:05:49
Здравей!
Правилно си разбрала избираш ресторанта ,виждаш дали е свободен за дата която искаш и от там започваш с другата организация.Да не стане час за гражданското да имате е ресторант не!!
Относно изнесения ритуал - подписва се в гражднаското ,1 ,2 дена или колкото пожелаете преди деня на сватбата.
В деня на сватбата /вече сте семейство/ минавате светото венчание - тоест църква , от там в ресторанта идва гражданско лице в ресторанта и разигравате т.н цирк пред г остите ,уж че сега подписвате
Забарвих да спомена : Аз съм от Бургас и книгата не се разрешава да се изнася от гражданското ,ако в София е позволено тогава ще можете да подпишете в деня на вашата дата ...тогава може да изберете някое готино местенце сред природата за да подпишете и да влезете в църква.
Надявам се да съм ти била полезна
SUNSET на нас в Бургас ни отказаха да ни веначят предварително !!
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #54 -:
ноември 02, 2011, 17:39:25 »
Bibsi8792
, явно в различните градове се действа по различен начин. Не мога да разбера защо е така, след като новият Семеен кодекс е ясен по въпроса за поредността на гражданския и църковния брак. Да не говорим, че той влезе в сила през 2009-та година и имаше достатъчно време църквите да се адаптират към тази промяна.
«
Последна редакция: ноември 02, 2011, 17:48:55 от sunset
»
Активен
svetla_petrova
Новак
«
Отговор #55 -:
ноември 02, 2011, 22:42:36 »
Добре де, ама как първо да резервирам ресторанта, като няма да съм сигурна, че тази дата ще е свободна за гражданското и за църквата. Да, може да стане да нямаме ресторант, но това е по-лесно решимо от това да имаме ресторант, пък датата да е заета.
Уффф, ще полудея
Активен
veseto_87
«
Отговор #56 -:
ноември 02, 2011, 22:49:02 »
Аз точно това исках да кажа. Ресторанти в София има много, а датите за май месец се заемат доста рано. Ние например запазихме дата и час още на 1 ноември, сутринта към десет, а вече имаше заети дати за май месец. Ресторант винаги можеш да намериш, особено за по-малко хора. Моят съвет е да си запазиш час за ритуал първо, за да си сигурна, че ще има за когато ти искаш, а после да търсиш ресторант.
Активен
svetla_petrova
Новак
«
Отговор #57 -:
ноември 02, 2011, 23:01:46 »
Цитат на: veseto_87 в ноември 02, 2011, 22:49:02
Аз точно това исках да кажа. Ресторанти в София има много, а датите за май месец се заемат доста рано. Ние например запазихме дата и час още на 1 ноември, сутринта към десет, а вече имаше заети дати за май месец. Ресторант винаги можеш да намериш, особено за по-малко хора. Моят съвет е да си запазиш час за ритуал първо, за да си сигурна, че ще има за когато ти искаш, а после да търсиш ресторант.
и на мен това ми се струва най-разумното. Благодаря ти много.
Утре ще ходя за датата и евентуално до църквата, пък после ще му мисля за ресторантите. То от толкова много все някъде ще стане, а и аз не съм с големи претенции.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #58 -:
ноември 03, 2011, 10:06:06 »
svetla_petrova
в София за да сключите църковен брак трбва да покажете акт за сключен граждански брак.
Вариантите са няколко:
1.Правите стандартна сватба: отивате в обреден дом и подписвате, после в църквата, после в ресторанта;
2.Изнесена церемония: подписвате на дата която искате (щом искате да е бързо - следващата седмица или месец преди сватбата), в деня на сватбата първо отивате в църквата, след това в ресторанта и там правите изнесена церемония;
3. Изнесена церемония 2 вариант: отново подписвате предварително, след това отивате в църквата и след църковния брак отивате в някой парк/градина и правите изнесена церемония там. После всички в ресторанта. (в семинарията има страхотно паркче/градина, където има една красива беседка, която е подходяща за изнесена церемония. Там след това може да направите и фотосесия
Това, че нещата при вас са по-скоро формални не означава, че всичко трябва да е набързо. Ако ще правите сватба защо да не е красиво и да се усети истински празника (от вас и от гостите)?
Ако пък съвсем не държите да правите нищо просто може да отидете с кумовете и да подпишете.
дали младоженеца ще идва при теб и ще те "крадат" си решавате вие. Ако наистина всичко при вас ще бъде по-скоро формално, просто се оправете заедно, кумовете да дойдат и да ви вземат и заедно да отидете да подписвате. Ако искате поканете още няколко роднини/приятели на "взимането".
Наистина, най-добре е първо да си запазите дата в гражданското (ако ще се спрете на първия вариант), защото подходящите дати свършват първи. Ресторантите са много-особено за по-малък брой гости. Ако нямаш големи изисквания със сигурност ще намериш. Ако решите да изберете вариант 2 или 3 - тогава не е необходимо да бързаш толкова да запазваш датата. Според мен е хубаво да помислите ден-два или седмица, да решите какво искате и тогава да запазваш дата. Бързай бавно
сега ти е каша в главата, но като асимилираш получената информация всичко ще си дойде на мястото
Иначе, като отидеш с двете лични карти всичко ще ти обяснят. Не си първата булка, която няма представа за какво става въпрос
но, като отидеш там, трябва да знаеш какво точно искаш, кое е най-удобния за вас вариант - това няма как те да ти го кажат
Активен
irena_popova
Професор
«
Отговор #59 -:
ноември 03, 2011, 11:08:25 »
emocia_wa
съвета и инфото са супер
за нас неориетираните
аз мислех за варианта изнесен ритуал, в парк или ботаническата, но вчера разбрах какъв е наема за ботаническата
и се оказа непосилно за нас и ще останем на
вариант 1
. Нз дали съм направила грешка, но запазихме първо ресторанта а селд седмица предстой запизването за гр.брак
май ми остава само едно да стискам палци ад има подходящи часове за нашия ден
За паркчето, до семинарията имаш ли представа какъв е наема ?
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
32