Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 06:40:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дреболийки - 13  (Прочетена 163036 пъти)

Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #285 -: октомври 27, 2011, 22:28:18 »

И аз зададох същия въпрос малко по рано днес - майските булки сме най-големи късметлийки. Лалета, божури, фрезии smile

Има всякакви цветя през май, а холандците гледат всичко по всяко време.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: октомври 27, 2011, 22:48:11 »

Всичко, ама моите любими слънчогледи май ги ням през май.  blum
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #287 -: октомври 28, 2011, 01:58:59 »

През пролетта има и люляк, лилавото е актуален цвят за 2012 година отново, така че със сигурност ще пасне на атрактивни украси.
Между другото не зная как върви цената на естествените хортензии, но вече на пазара се продават много сполучливи изкуствени текстилни стръкове. Ще излъжа за цената, върти ми се в главата или 6.50 или 10.00 лв./бр.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: октомври 28, 2011, 17:43:41 »

За изкуствените  хортензии  цените  са  такива,даже  стигат  до  15 лв изкуствена  в  саксия.И  аз  незнам  каква е  цената  за естествените,но  градини  колкото иска  човек,винаги може д а  помоли  някой  да  му услужи  с  цветята  от  градината  си.Имат един  недостатък,много  са  нежни и не  са  издръжливи,т.е.ако  сте  ги избрали тях  по-добре  да  са  набрани  същия ден,инаюе  рискувате  да  са  увехнали,колкото и  да  ги  топите  във  вода,а  това не  прави  добро  впечатление smile
Активен
lipolino
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #289 -: октомври 28, 2011, 18:22:47 »

И все пак за мене най-подходящите за всеки сезон си остават розите,те са класика... give_rose
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: октомври 29, 2011, 08:57:27 »

За нашата  сватба бяха  рози,Да те  са  класика,но  могат  да  се  изберат  много  други цветя,също  толкова красиви smile
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #291 -: октомври 30, 2011, 14:03:20 »

И  аз  незнам  каква е  цената  за естествените,но  градини  колкото иска  човек,винаги може д а  помоли  някой  да  му услужи  с  цветята  от  градината  си.

smile Това би било много смело решение. Като се има предвид, че месеци преди тържеството нервите на младоженците са опънати като струни кой би рискувал да бере цветя в същия ден, кой би бил спокоен да прави тепърва украса на маси, да моли съседи и непознати да си услужат с цветята от градините, а и колко храста с хортензии ще са необходими да се оберат, така че да стигнат за едно прилично голямо тържество например. Да, ако е сбирка само с роднини, 20-тина човека, защо не.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #292 -: октомври 30, 2011, 15:30:43 »

въпросът с хортензиите наистина е малко сложен и ще изисква планиране и проучване от рано особено когато говорим за количество. мисля, че комбинация от тях и рози ще изглежда много добре. смятам, че ще ми трябват около 15 големи храста или 20-30 малки.  girl_impossible мисля, че ще е най-добре ако се доставят на мястото предишната вечер в саксии и отрежат/декорират в самият ден от флорист. не съм виждала да се продават предварително отрязани, явно защото просто не са трайни... единят вариант в да се свържа с градински център и те да ги доставят. друга идея е една от бабите да започне подготовката за промишленото им отглеждане от сега (не съм особено на ти с отглеждането на цветя и какво точно се прави)...  huhhuh.gif butterfly Doubt
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #293 -: октомври 31, 2011, 17:21:02 »

моето наблюдение е, че цветята са доста деликатни а и като цяло се изисква професионализъм и опит при декорацията с тях.  nea  напълно съглана съм с Violet - на младоженците хич няма да им е до декорация накрая и особено в самия сватбен ден.  nea
Най-добрия вариант е да си наемете декоратор/флорист, който ще поеме агажимента и за цветята (намираенто им, колкото и да не им е сезон, те знаят от къде да ги намерят) и за аранжирането им. Доколкото съм запозната, флористите обработват цветята с някакъв спрей, когато ги аранжират (обикновено предишния ден), който ги поддържа свежи през цялото време. Обикновено издържат дни. А и всяко цвете си е специфично и изиска конкретни грижи. Някои цветя не "съжителстват" успешно заедно...  pardon с две думи-наемате си флорист и не се налага да се образовате тепърва по темата  smile
Активен
theone
Професор

« Отговор #294 -: октомври 31, 2011, 18:16:14 »

абсолютно съм съгласна. флорист е задължителен за аранжирането на цветята  smile
Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: ноември 01, 2011, 07:32:59 »

Аз също ще се обърна към флорист smile но идеята за градината и на мен ми мина, след като видях какви са цените за украсите в цветя smile разбира се това е напълно нормално, защото за положения труд и професионализъм трябва да има възнаграждение. smile Като една майска булка, първата ми идея беше лалетата (те не са често стещани като декорация, но са любимите цветя на моето момче) и мислех да организирам моята баба да насади една част от градината й с лалета  smile

Предстой ми среща с момичето и знам, че ще се разбере моите идеи  и ще направи украсата много професионално smile
Активен
theone
Професор

« Отговор #296 -: ноември 04, 2011, 00:26:56 »

irena, може да погледнеш в тема украса на ресторанта. има интересни предложения с лалета публикувани скоро.
Активен
theone
Професор

« Отговор #297 -: ноември 04, 2011, 15:36:04 »

разглеждах за запазете датата картички и попаднах на тези симпатични магнитчета. идеятата ми допада и ако гостите си ги залепят на хладилника примерно, няма как да забравят за датата докато чакат поканите smile  smile  smile

http://www.zazzle.co.uk/whimsical_fun_save_the_date_magnet-147332080950698629

Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: ноември 04, 2011, 15:47:50 »

много са готини, допадат ми smile
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: ноември 06, 2011, 23:23:17 »

Не намерих по-подходяща тема, затова пиша тук. Препоръчайте някакъв състав за жива музика. Става дума за София. Търсим 2 човека с два инструмента - гайда и още нещо (да речем акордеон или кавал). Искаме да свирят при кумовете, при взимането на булката и в началото на ресторанта.
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: