Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 06:41:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Дреболийки - 13
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки - 13 (Прочетена 163042 пъти)
petia_vj
Ентусиаст
Публикации: 96
Отг: Дреболийки - 13
«
Отговор #135 -:
юли 24, 2011, 13:00:30 »
При нас младоженеца, кумата и кумът бяха с бутониери (от естествено цвете, аз ги направих), а родителите закичих с изкуствени, на братята - не. Ако нямате подаръчета за гостите е хубаво тогава да се закичат всички гости (един вид заместват подаръчетата), но и това не е задължително.
Друго, което не домислих - питайте си кумите кое предпочитат - бутониера или гривна, защото аз бях приготвила бутониера, която се оказа, че няма къде да закачи, без да надупчи плата и съответно да я развали. Определено гривничка с цвете щеше да е по-подходяща в случая.
Активен
animal
Ентусиаст
Публикации: 131
«
Отговор #136 -:
юли 25, 2011, 21:35:34 »
ние купихме бутониери с изкуствено цвете
https://picasaweb.google.com/104370990409249306682/MAoysF?authkey=Gv1sRgCPOQnvac58zugAE#5633374873619600882
за родителите, кумовете и шаферите, но за младоженеца ще е бутониера с живо цвете (според букета на булката).
Да ви питам дали украсата/цветето за косата трябва също да е живо или може и да е изкуствено? Букета ще е от живи цветя, а колието - с малки изкуствени розички
https://picasaweb.google.com/104370990409249306682/MAoysF?authkey=Gv1sRgCPOQnvac58zugAE#5633373079314060322
Активен
fabolous
Сватбар
«
Отговор #137 -:
юли 27, 2011, 09:17:49 »
animal първо да кажа, че нещата ти са много красиви и нежни и второ: за цветето не се притеснявай, може естествено, може изкуствено, както ти си го представяш и сметнеш за по-красиво или по-практично, или каквото ти хрумне, важното е на теб да ти харесва и най-вече да не те притеснява (да не го усещаш на главата си )
Активен
animal
Ентусиаст
Публикации: 131
«
Отговор #138 -:
юли 27, 2011, 16:58:37 »
Благодаря, fabolous
Естественото цвете ме притеснява как ще се закрепи в косата и дали няма да увехне и да падне...?
Активен
heruvimche
Сватбар
«
Отговор #139 -:
юли 27, 2011, 18:34:55 »
Моя позната си реши проблема с две цветенца - едно живо и едно изкуствено. Живото цвете беше в косата й до ресторанта, а изкуственото - после. Идеята беше да бъде с живо цвете, докато не позагуби своя чар (т.е. докато не поувехне), като при нея това се случи непосредствено преди ресторанта.
Активен
pink_panther
Професор
«
Отговор #140 -:
юли 27, 2011, 18:36:00 »
Според мен фризьорите си го знаят как се прави това. Аз реших да си сложа було и после да го махна и да сложа цветя. Но аз си мисля да са си изкуствени - няма нерви, няма притеснения! Само трябва да си харесам някакви.
Активен
Ерика
Новак
«
Отговор #141 -:
юли 27, 2011, 21:01:50 »
Момичета, а бутониерите от естествени цветя къде се правят? Няма да мога да си ги направя сама, а не знам дали в цветарските магазини предлагат тази услуга.
Активен
love.net
Сватбар
«
Отговор #142 -:
юли 27, 2011, 21:14:14 »
Ерика там,където си поръчваш букета ,трябва да могат да направят и бутониерки ... във всеки цветарски магазин,в който изработват булченски букети правят и бутониери
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #143 -:
юли 27, 2011, 22:00:20 »
Естествено цвете в косата (орхидея) ще имам и аз и фризьора ми е казал, че закрепянето ще стане с малка капсула и си издържа цяла вечер. Малко ме притеснява да не се отвори капсулата и да изтече водата, чувала съм за такъв случай. Може и без капсула, но по-рано ще повехне.
Активен
steli4ka
Ентусиаст
Публикации: 96
«
Отговор #144 -:
юли 28, 2011, 01:49:27 »
КатиНка,
сестра ми на сватбата си (04.06.2011г) беше с три живи орхидеи в косата си. Аз лично отговарях за тях да ги занеса здрави и читави до фризьорския и салон в деня на сватбата. Цветаря и (истински професионалист) ги беше подсилил до дръжчиците с малко тел. Самите цветчета бяха до послено натопени във вода и на хладно и непосредствено преди да ги взема за фризьорския салон ги облепих с цветарско тиксо. То запечатва малко като восък стебълцата и задържа влагата. Резултата беше свежи цветя в косата на булката до другия ден.
Попитай за цветаря си за такъв вариянт и така няма да се притесняваш че ще ти се разтече капсола по главата.
Активен
КатиНка
«
Отговор #145 -:
юли 30, 2011, 00:03:22 »
steli4ka, брагодаря ти за насоките, ще ги преразкажа и на фризьора и дано няма проблем с тях.
Рових се из разни "Направи си сам" странички и реших да споделя това видео ако някой реши да си прави сам кошница за късметчета и самите късметчета -
http://vbox7.com/play:13fdae86
Може да е полезно. Аз дъщо ще си ги правя сама този уикенд и се надявам да станат симпатични
За подпиването си правих сама украса на шампанско, чаши, цветна пиафлора за халките и букет и станаха много сполучливи
Активен
Devora
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #146 -:
юли 31, 2011, 00:26:00 »
Ако капсулата се затвори добре, няма как да се отвори сама.
А бутониерите могат да ги направят навсякъде, най-добре е, както са те посъветвали, да ги поръчаш там, където ще ти направят и букета.
Активен
КатиНка
«
Отговор #147 -:
юли 31, 2011, 18:17:09 »
Момичета, можете ли да ми помогнете с инфо къде мога да намеря бонбонки от типа "Детска радост" в София? Късметчетата ми висят заради тях
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
«
Отговор #148 -:
юли 31, 2011, 18:25:57 »
КатиНка, на Женския пазар като влезеш навътре, след ул. Цар Симеон, от дясната ти страна се пада, има едно магазинче за сладки работи, оттам си купих бонбоните. Дано ми разбра обяснението
«
Последна редакция: юли 31, 2011, 18:38:33 от Тiama
»
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #149 -:
август 01, 2011, 01:17:27 »
Аз ги купих под колоните на "Ботев".
По-назад в темата пише.