Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 10:45:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на plesure - 08.07.2011  (Прочетена 40121 пъти)

mynicheto
Сватбар
Публикации: 234

« Отговор #45 -: юни 16, 2011, 10:51:33 »

Да но аз трябва да го направя предварително , защото според това как си ги подредя аз трябва да се направят различен брой маси в ресторанта . Т.е. мога да ги подредя на 12 маси или на 6 големи ... а пък това е важно за украсата .. все пак нали майка ми трябва да знае колко маси ще има за да изработи украсата за толкова маси ... Все пак ..
Активен
plesure
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: юни 16, 2011, 10:57:03 »

бих ти посъветвала тогава да планираш с малките маси, дали ще махнеш после 1-2 или ще останат всичките 12 няма да има такова голямо значение, докато с голените рискът да останат по-празни е по-голям
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #47 -: юни 16, 2011, 11:22:16 »

Много добър съвет smile
И алкохол, безалкохолно, мезета и ядки трябва да се планират според гостите (ако ще ги вкарвате в ресторанта..... не гостите, де  funnytooth), но и при нас се очертава финалната бройка да е ясна броени дни преди събитието.
Активен
mynicheto
Сватбар

« Отговор #48 -: юни 16, 2011, 11:27:05 »

Аз затова изисквам от всички да си задвижат нещата в работата например и да могат да ми кажат дали ще успеят да дойдат ! все пак тези , които са от града не ме притесняват толкова понеже е вечерна сватба и те са поканени от 6 следобяд . Смятам , че ако не почивен ден , то поне могат да си уредят ако се налага да си тръгнат 1 час по-рано от работа . Пък и не мисля че са много хората , които не могат да разберат дали след по-малко от месец ще могат да присъстват ! Винаги може да има и изключения в последния момент , но вярвам че един или двама няма толкова да объркат нещата !
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: юни 16, 2011, 20:09:18 »

plesure какво стана уредихте ли въпросът с тортата?
Активен
plesure
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: юни 16, 2011, 22:19:36 »

още не. Във вторник съм в ДАИ на листовки и съм си взела цял ден офф, та мислех тогава да ида. Тя мацката работела от 10 до 17 и няма как по друг начин да го направим, а със сервитьорките е безполезно да се говори - изобщо нищо не могат да кажат..
Активен
plesure
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: юни 17, 2011, 14:41:06 »

Момичета, имам въпросче: някой от вас правил ли си е сватбен сценарий - кое след кое следва, в колко часа, от кой се прави..? Аз сега се опитвам да напиша един такъв, но незнайно защо, ми се струва че ми се губят някой неща..
Активен
Susito
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ще ставам госпожа :-)

« Отговор #52 -: юни 17, 2011, 14:48:27 »

plesure Защо не го публикуваш тук, пък ние вкупом ще се втурнем да помагаме.  smile smile smile
Активен
plesure
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: юни 17, 2011, 14:52:27 »

добре, ама няма как да стане сега, защото си забравих основните записи у дома. Най-късно в понеделник ще напиша всичко, надявам се наистина да помогнете, че имам разни въпросчета от типа :кой и кога хвърля късметчетата, хвърля ли се насипно жито с бонбонки и от кого и пак кога.. ей такива..
Активен
mynicheto
Сватбар

« Отговор #54 -: юни 17, 2011, 16:50:53 »

Определено ще помагаме миличка ! Сам окажи какво си написала до сега и ние ще помагаме с каквото можем !
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: юни 19, 2011, 01:15:19 »

plesure, мила, наистина публикувай тук какво си измислила и всички ще помагаме, ако забравяш нещо! good
Активен
plesure
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: юни 20, 2011, 13:35:28 »

Най-накрая си стигнах до компютъра и до записките. Ето какво имам за сега:

12:00-12:50 Домът на младоженеца (Люлин)
1. Посрещане на гости, роднини и приятели
2. Почерпка
3. Приготвяне на бъклицата, букет за кумата, уиски за кума
4. Украсяване на всички коли с балони
5. Извеждане на младоженеца (от някое момиче)
6. Оркестър свири хора пред блока
7. Потегляне за кумовете

13:30-13:50 При кумувете (Лозенец)
1. Музиканти свирят ръченица
2. Кумувете посрещат младоженеца
3. Младоженецът подарява букета на кумата и уискито на кума
4. Уговаряне как да вземат булката (пазарлък, крадене, измислят си стратегия)
5. Кумата подрежда поднос с аксесоарите на булката (чантичката, букета, бутониерите)
6. Излизане от кумовете: младоженеца извежда кумата, момиче (в даденият случай приятелката на кума) извежда кума
7. Хора пред блока
8. Потегляне към булката

14:30-15:00 Домът на булката (Надежда)
1. Музиканти свирят ръченица
2. Пред входа ги посрещат две момичета ги питат за какво идват
3. След определено пазарене ги пускат във входа (живея на първият етаж, и щом няма да ги тормозим с катерене на стълби, да минат поне две прегради докато стигнат до мен)
4. Пред входната врата на апартамента пак се пазарят (брат ми, чичо ми..) Въпрос: трябва ли родителите ми да участват в това?
5. Пускат младоженеца при булката
6. Обувката на булката се пълни с пари докато не й стане smile
7. Булката закичва с бутониери младоженеца, кума, братята и бащите. На кумата й връзва гривна с цвете (както и на шаферчетата)
8. Родителите захранват младоженците - майката с пита с мед и сол, бащата с руйно вино. Това прави ли се?
9. Почерпка за гостите и кумовете
10. Извеждане на булката. Въпрос: кой я извежда: бащата или кума?
11. Майка ни полива с вода пътя (или аз ритам менче с вода?)
12. Пред блока хора
13. Качване в колата

15:30-16:20 Ритуална зала Красно село
1. Спираме пред ритуалната зала. Със себе си носим халките, личните карти и на четиримата, ритуалните чаши, шампанско )това украсеното шампанско ли е, защото нали и в ресторанта се пие шампанско?)
2. Протичане на ритуала
3. Поздравления и почерпка.
4. Излизане от залата. Младоженецът ме носи на ръце (Горкият!)
5. Зад нас кумата хвърля късметчета с насипно жито и монети (или това го хвърля някой друг?)
6. Снимки с гостите
7. Отпътуване за църквата

16:50-17:20 Семинарията (Лозенец)
1. Носим бутилка червено вино, бокала, свидетелството за брак, кръщелните, 2 свещи (нали само ние двамата сме със свещи в ръцете?)
2. Първо влизат гостите, след това и ние с кумовете
3. Протичане на ритуала
4. На излизане от църквата ни обсипват със жито и монети, ориз (кой?)
5. Снимки с гостите
6. Гостите отпътуват за ресторанта, а ние си правим малка фото сесия (Парка на Семинарията, Ал. Невски, Парламента)

19:00 Бална зала "Тера" (Младост)
1. Посрещане на гостите с welcome drink
2. Настаняване на гостите по маси
3. Посрещане на младоженците
4. Шаферчетата влизат първи и от една кошничка двечките хвърлят листенца от рози по бялата пътека
5. Влизаме и ние
6. Свекървата ни захранва с пита - първо със сол, после и с мед (почва от мен, после младоженеца и накрая кумовете)
7. Свекърът поднася шампанско, което се пие до дъно (трябва ли да се чупят чашите след това? Бих искала да го пропусна, щото накрая някой се събуват боси да танцуват + има доста дечица, които ще се въргалят по пода..), а още нещо - свекърът ли трябва да поднесе изобщо шампанското, или може да е някой от ресторанта?
8. Ритане на менчето с цветята
9. Сядаме да си поемем въздух
10. Кумово приветствено слово - реч
Тук не знам кое е първо - номер 11 или номер 12. Подсказвайте
11. Право хоро - Яж, куме, пий, тебе ти е ред да си най-отпред
12. Първи семеен танц
13. Поздрав за родителите (ще видим коя песен)
14. За нас малко почивка, в която:
Поканени деца ще играят хора (15 мин)
15, Малко хора и ние - Еленино, Дайчово, Чичово, Право
16. Чупене на питата - да се види кой ще е глава на семейството (или трябва да се сложи някъде другаде по ред?)
17. Танц с родителите - аз с татко, той с майка си
18. Приемане на поздравления от гостите, като в това време им връчваме и подаръчетата
19. Отново децата ще танцуват 15 мин (трябва да го изчисля да е по време на вечерята, че всички да могат да хапнат)
20. Рязане на тортата
21. Булчинско хоро повеждам с букета. В края на хорото букета се хвърля към неомъжените девойки
22. Танци
23. Сваляне на жартиера
24. Продължаване на купона - кой колко издържи
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #57 -: юни 20, 2011, 13:51:48 »

Веднага се включвам да ти помогна с въпросите:
10. Извеждане на булката. Въпрос: кой я извежда: бащата или кума?-Баща ти
11. Майка ни полива с вода пътя (или аз ритам менче с вода?)-майка ти подлива чаша с вода и тръгвате с баща ти до входа, там той те дава на кума и той вече те качва в колата.
1. Спираме пред ритуалната зала. Със себе си носим халките, личните карти и на четиримата, ритуалните чаши, шампанско )това украсеното шампанско ли е, защото нали и в ресторанта се пие шампанско?)-украсеното шампанско и чашите те ще ви ги вземат от залата вътре с халките и личните ви карти, после и в ресторанта ще сте с тях (поне ние бяхме).
5. Зад нас кумата хвърля късметчета с насипно жито и монети (или това го хвърля някой друг?)-кумата хвърля зад вас щом тръгнете да излизате.
1. Носим бутилка червено вино, бокала, свидетелството за брак, кръщелните, 2 свещи (нали само ние двамата сме със свещи в ръцете?)-само вие да
4. На излизане от църквата ни обсипват със жито и монети, ориз (кой?)-пак кумата до колкото знам.

7. Свекърът поднася шампанско, което се пие до дъно (трябва ли да се чупят чашите след това? Бих искала да го пропусна, щото накрая някой се събуват боси да танцуват + има доста дечица, които ще се въргалят по пода..), а още нещо - свекърът ли трябва да поднесе изобщо шампанското, или може да е някой от ресторанта?-на нас ни дадоха нашите си чаши и не ги чупихме и сервитьорите ни ги поднесоха, то е по желание чупенето попринцип.А това вече зависи от DJ-я или както вие сте се разбрали с него за захранването ...

За чупенето на питата на нас кума ни беше с гръб както и ние двамата с младоженеца и ни я подаде отгоре

Първо вие с първия ви семеен танц после повеждаш хорото, в нашия случай кумата го поведе и аз до нея но няма голямо значение smile
« Последна редакция: юни 20, 2011, 13:57:37 от iveto90 » Активен
plesure
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: юни 20, 2011, 13:57:22 »

ето това е човек да има до себе си хора с опит smile Мерси smile
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #59 -: юни 20, 2011, 13:59:34 »

plesure пак заповядай, аз ти казвам как беше поне при нас, ние също не знаехме какво и как трябва да е, но от сватбите на които съм била и каквото съм запомнила общо взето е така...винаги има нещо което няма да стане както ти се иска но е неизбежно smile

Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: