Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 07:44:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на plesure - 08.07.2011
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
12
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на plesure - 08.07.2011 (Прочетена 40104 пъти)
plesure
Професор
Отг: Сватбата на plesure - 08.07.2011
«
Отговор #60 -:
юни 20, 2011, 14:13:55 »
сложих 2-3 снимки от събота, за съжаление обаче булката не можах да снимам, все беше с гръб към мен
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #61 -:
юни 20, 2011, 14:30:03 »
Аз, като човек с повече опит от мъжка страна, да кажа, че колите се украсяват чак след вземането на момата. Може и да не те дадат, знае ли се?
. В етнографските книги пише, че свекървата закичва всички бутониери и гривни на "личните сватбари", така го направихме и ние. В къщата на булката, заедно с музиката, първи влезнаха младоженецът, кума и приятели ергени. Чак след "даването на момата" влизат и останалите гости от момкова страна. Обикновено музикантите свирят няколко хубави песни, докато свекървата закичва /дава златото
/, а майката на момичето черпи гостите. Атракцията по захранването се прави в ресторанта, пак от свекървата. Преди е правила това в къщи- идва и нов член на семейството. Виж за тъста си права - по традиция той дава първата глътка на младоженеца, като знак, че е съгласен със сватбата. Но както казва една реклама, традициите не са това, което са...Всеки може да си направи свои, тъкмо ще е по- интересно. На първо време ми идва на ума, че сте забравили за пряпореца - символът на сватбата. Приготвя се от момкова страна, от жена с живи родители, за да са здрави и дълголетни младоженците. В последно време се използват знамена, но преди по вида на пряпореца са съдели за имотното състояние и общественото положение на момковия род. Да поясня - става въпрос за украсената пръчка, с която се води хорото
. Ще се включа пак по- късно, имам и аз някъде сценарий, ама от възрастта забравих къде го "забутах"
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #62 -:
юни 21, 2011, 15:47:21 »
Намерих сценария, но няма да свърши работа, защото при нас липсват някои моменти като взимане на кумове, църковен и граждански брак /бяха в други дни/, а и както казах, ориентиран е към момкова страна. Ето какво още бих споделила: след ритуала в залата може да се помисли и за вариант за раздаване на късметчетата /вместо да се хвърлят от кумата/ от шаферчетата, когато се черпят гостите. Това ми го препоръчаха пак тук, във форума, защото първо те са тежки и може случайно да се случи "случка" и второ, да е нещо по- различно от това, което ще се случи на излизане от църквата.
1. Посрещане на гостите с welcome drink
18. Приемане на поздравления от гостите, като в това време им връчваме и подаръчетата
Трябва да е ясно кога гостите ще си дават подаръците /поздравленията/, освен ако посрещането по т.1 става от обслужващия персонал, а не от младоженците. Споменавам това, защото сценарият ще се чете и изпълнява от всички главни действащи лица, а те може в момента да не се сетят да питат. Сватбите, на които съм присъствала, посрещането става от младоженците и тогава, с чаша в ръка, гостите поздравяват и даряват младото семейство. Вие ще минавате и лично да поздравявате.....нека се знае. По сценария в ресторанта наистина думата има дисководещият, той ще даде най- добри съвети. Помоли видеооператора и дисководещия да ти дадат да видиш сватби, които са правили. Така ще добиеш най- добра представа какво да правиш и какво - не. Пак казвам - няма правила, всяка сватба е уникална, а ти си се справила повече от чудесно със сценария.
Активен
plesure
Професор
«
Отговор #63 -:
юни 21, 2011, 19:38:10 »
svekarva. благодаря много за съветите. Посрещането от т.1 ще става от персонала, нас още няма да ни има общо взето.
Аз да се похваля - поръчахме си тортата! В Пчела ни излиза 350 някъде за 120 парчета, и обещаха да вя направяткато на снимкатва
А дано наистина е така. Само трябва да си изберем каква да бъде от вътре.
Младоженеца си избра обувки, трябва да ги купим тези дни и с това май приключваме в общи линии. Остава ни да се чуем с поканените за да кажат дали ще идват или не, да си купим безалкохолно (коевто може да се вземе навсякъде общо взето), да си извадим медицински и да доплатим някой работи, които вече са поръчани. Страшно съм доволна, че всичко си върви по план-график, спокойно и навреме без нерви
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #64 -:
юни 22, 2011, 19:51:02 »
plesure гледах ти снимките в галерията много сте сладки с твоят любим
Браво на вас за бързата и успешна подготовка и браво за избора на торта ,защото за Пчела знам ,че са страхотни
Хайдеее и при теб не остана ,аз с всеки изминал ден направо вече откачам
Активен
mynicheto
Сватбар
«
Отговор #65 -:
юни 22, 2011, 20:28:57 »
Аз само да се включа в разговора относно ритуалите . Знам , че баща ти ви извежда , с една триъгълна бяла кърпа като той държи единия край , а ти и съпруга ти в другите два. така те извежда до пътя и вече те "дава " на мъжа ти . Относно поливането на водата - майка ти знам че полива чаша или каничка с вода пред колата ви когато вече тръгвате от вас към ритуална като след поливането чупи чашата/каничката ( разбера се не пред гумите на колата , а някъде по-встрани ) с това замествате чупенето на чашите .. Нали се прави защото чупеното носи щастие. Това го помня от сватбата на леля ми от касетата дето съм гледала. Другото , което се сещам , че беше попитала кое е първото - първия ви танц или хорото на кума . Със сигурност както са ти казали , първо е вашия танц , а колкото до хорото на кума доста честа практика е да се прави в маааааалко по-късен етап на вечерта и аз до колкото знам на кумското хоро се хващат само мъже ! На сватбата на сестра ми също го имаш това хоро !!
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #66 -:
юни 23, 2011, 08:25:08 »
Plesure, много сте хубави
гримът е много нежен, въпреки че може и още малко да се засили, но това е само мое мнние
Както ти си се харесваш, така бъди! А колкото до сценария - направо ми звучи много организирано и да си призная - може да ти го открадна
Само дето ние няма да имаме извеждане с кърпичка, а може би под ръка
Активен
plesure
Професор
«
Отговор #67 -:
юни 23, 2011, 08:56:13 »
И аз си мисля извеждането да е под ръка.
Любимият като видя сценария и започна да ми се смее - каза че съм се побъркала. Да си призная даже са обидих - толкова се мъчих да го направя! Той каза че все някой ще подсказва, а като влезем в ресторанта - от там нататък всичко е в ръцете на водещият.. Но аз ако не за друго, поне за себе си ще си го апдейтна..
Мерси за грима
Този беше специално направен дневен и лек, за сватбата ще е по-наситен и ярък, но пак в същите нюанси. Само прическата малко ме притеснява още..
Активен
plesure
Професор
«
Отговор #68 -:
юни 24, 2011, 09:41:17 »
Вчера ми донесоха пробният букет. Снимки ще имам утре. Вкъщи премерих роклята (не я бях обличала от както я купихме преди месец и половина) и се погледнай с букета. Стори ми се прекалено голям, та оригиналният ще го поръчам два пъти по-малък..
имам въпрос относно букета за хвърляне - от изкуствени или от истински цветя да бъде? много се чудя..
Активен
malinka_a
Ентусиаст
Публикации: 144
Истински щастлива и обичана..
«
Отговор #69 -:
юни 24, 2011, 10:13:45 »
С нетърпение ще чакаме снимчици.Относно букета за хвърляне, решила съм да е от естествени цветя и ще е малко копие на моя букет.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #70 -:
юни 24, 2011, 10:31:34 »
Според мен го направи от истински. И аз отначало мислех да е от изкуствени, за да остане за спомен, но ми казаха,че не било хубаво да се пази, а се изхвърлял в течаща вода
*crazy*Нали знаеш,че обичаите са много и най-различни, така че ти сама си прецени. Аз моя ще си го направя сама благодарение на
Tweety bird
и едно клипче, което тя беше качила преди:
http://www.youtube.com/watch?v=FWxzsUr0CuQ&feature=player_embedded
Много ми харесват този тип букетчета, а и не са трудни за правене, дори за моя милост, на която не й се отдават много много тези неща
Ето тук има и още подобни идеи:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,21980.msg404104.html#msg404104
Активен
plesure
Професор
«
Отговор #71 -:
юни 25, 2011, 21:19:02 »
то това си е истински булчински букет, а не букет за хвърляне. Мацката ми каза, че букета за хвърляне ще струва 10тина лв, ще е от същите цветя като моят, така че аз съм ок с това. Още нямам снимки от пробният букет, утре ще му се обадя на човека да напомня да прати.
Днес купихме най-накрая обувките на любимият, взехме преправеният панталон, жабото и сме готови с дрехите. През седмицата трябва да си извадим медицински, защото както се оказа на 04.07 трябва да идем в ритуалната с документите, включително и медицинските.
Сега избираме музика за сватбата, във вторник имаме среща с ди-джея да му я дадем.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #72 -:
юни 26, 2011, 09:12:12 »
plesure хайде чакаме снимчици за пробният букет?
Вие в коя ритуална зала ще бъдете ,че и ние на 4 ще ходим да си пададем докумнетите?
Каква музика сте избрали ,като стилове?
Активен
plesure
Професор
«
Отговор #73 -:
юни 26, 2011, 10:41:59 »
В Красно село сме, Пантерикс. А музика .. основно хора, ретро, малко руско (аз съм руска възпитаничка и ще имаме много гости от Русия), а като се изпонапият и малко гръцко и сръбско
но от старите парчета
Активен
plesure
Професор
«
Отговор #74 -:
юни 26, 2011, 20:51:16 »
пробният букет е в галерията
Активен
Страници:
1