Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 05:34:18

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 191527 пъти)
 
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: януари 03, 2012, 13:14:14 »

krasart.com, поздравления за прекрасно изглеждащата маса! Изглежда супер празнично и готино!  Oh my ... Кажи за този боб с леща по индийски - лесно ли се прави? И това бялото до плодовете сладолед ли е?

Вчера направих кишчето ми със спанак и добавих малко броколи както предложи tweety bird и стана много хубаво! Броколите въобще не се натрапваха като вкус и много хубаво се смесиха със спанака. Добавих и изпържено беконче и лук - стар и пресен и направо стана супер!

Активен
krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53



« Отговор #406 -: януари 03, 2012, 17:10:28 »

Благодаря ви!  give_rose
Ariel, svekarva  да сладолед е това- ванилов, който беше определен да е единствения десерт. И тъй като моя принос към вечерята беше всъщност само оформлението реших да импривизирам с каквото друго намеря у нас. И тъй сладоледа стана малко като допълнение, имитира уж пряспа сняг smile поне в моята глава де.

tweety bird, аз незнам дали наистина го има това в индийската кухня, но мъжът ми понякога готви и ни е харесвало. Понеже той до последно не знаеше какво иска да приготви на 31-ви  купи консерви сварен маслен боб и леща. Запържи малко лук, изсипа боба и лещата без водата им и една опаковка някакъв индийски сос за манджи от магазина. Повря малко и беше готово, вкусно и пикантно smile ако някой го интересува мога да питам за соса и да пиша.

Ariel  киша изглежда много апетитно, май и аз ще правя smile

Ох забравих да допълня че на другия ден аз пък експериментирах и си спретнах салата с част от остатъците-ориз басмати, задушени зеленчуци, чери домати, риба тон консерва, лук, много лимонов сок, зехтин и сол
« Последна редакция: януари 03, 2012, 17:16:22 от krasart.com » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: януари 03, 2012, 19:16:02 »

Krasat.com, мисля, че в комбинация леща и боб си отиват, особено ако няма чубрица или джоджен, а това със соса, сигурно е някакъв микс , който отива , а соса само за боба ли е или е просто индийски сос?
Аз ще ви кажа как се прави този боб, но после да нямате проблеми със стомаха. smile Ето оригнално от Индия:)
Rajma:демек боб smile червен задължително.
2 ч.ч. червен боб
сол на вкус
щипка куркума
1 глава чесън
1см пресен джинджифил
3 глави лук
3 домата
1 лщта чушка
1ч.л. кориандър на прах
1/2ч.л. къри
чили на прах на вкус ,колкото люто ви понася lol
1/2ч.л. garam masala (това в БГ не го намирам), съответно не го слагах
Бобът се накисва във вода за нощта. На другия ден го варите в тенджера под налягане за около 30-40 мин, докато люспата се напука. Изваждате и не хвърляте водата (може би от там идват и повечето газове:)).Запържвате в олио всички подправки, след като олиото започне да се отделя от тях се слага лука, чесъна, доматите да стане почти като пюре. Добавя се сварения боб и къкри така около 20мин. Става супер вкусен боб. Гарнират го с ориз, но не и аз smile
Имам го на снимка, но с други гарнитури, на червена покривка в чиния от дуралекс и много не личи, но ако държите може да я кача. Ето снимка на боба по принцип:

Аз направих панирани люти чушки, супер вкусни са. Разделям ги на две, махам семките разбира се, пълня ги със топено сирене, овалвам в панировка и пържа.

ЕТО и вечерята, индийското пиле с грах и малко картофи


Хубава вечер!
Ох, аз исках да си редактирам поста, а съм го изтрила и съм написала новия коментар.
Само да добавя за боба, след като стане, вади се 1/3 от него и се пасира и пак се връща, за да се получи гъста консистенция като сос, но не и чорба като нашия боб.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: януари 04, 2012, 23:42:44 »

juji виж коя им е сервизната фирма за съответната страна и им звънни. Аз така съм купувала части за хлебопекарна. Също от сервиз сме купували и части за пасатор.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #409 -: януари 05, 2012, 10:35:36 »

Момичета, благодаря за съветите,аз влезнах в италианският сайт на фирмата намерих най-близкия сервиз до нас,и се обадих,сега обаче са затворени за инвентаризация,но като започнат работа няма да има проблем да сменим купата
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: януари 05, 2012, 16:29:22 »

Момичета, благодаря за съветите,аз влезнах в италианският сайт на фирмата намерих най-близкия сервиз до нас,и се обадих,сега обаче са затворени за инвентаризация,но като започнат работа няма да има проблем да сменим купата

juji, радвам се, че си намерила сервиз. Попитай колко ще ти излезе когато отворят. Междувременно аз също имах успех - мъжът ми пита и му дадоха този линк. Виж, тази ли е купата (на снимката може да се кликва, за да се увеличи):
http://shop.euras.com/detailsseite2.php?viewpicture=y&pic=9008874&ag=07_60&vgruppe=5851503100&price=17,15&partstr=KW707608&login=3133216N&thispage=

Ако да значи струва 17,15 € и се продава без капака. Питай във вашия сервиз колко ще ви излезе и ако не те устройва ми кажи.  Wink
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #411 -: януари 05, 2012, 17:28:54 »

Ariel,абсолютно същата е,благодаря ти.По телефона ни казаха ,че най добре е да отидем при тях на място,,първо за което ще питам е цената  smile,ще ти пиша като научим
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #412 -: януари 06, 2012, 22:27:53 »

Искам да се похваля. За първи път правих пита и се страхувах дали ще стане, но не знам дали повече ще я правя, защото ми отне 3 часа, добре че бебка спинка. Ако искате рецепта ще дам. Обаче вътре сложих сирене, маслини, а отгоре поръсих с малко кашкавал и семки за хляб.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #413 -: януари 06, 2012, 23:12:04 »

tweety bird, дай я рецептата, със сигурност ще е много вкусно. Въпреки, че аз не знам кога ще се престраша да меся  blush
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: януари 06, 2012, 23:55:56 »

tweety bird, искам я и аз рецептата!

Вчера ядохме една любима рецепта - малко прилича на китайско ястие. Свинско месце с патладжан в специален сос. Ех, облизахме си пръстите.  diner Но не е за хората с чувствителни небца.  Wink



Момичета, споделете какво готвите, много сте мълчаливи!  pardon
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: януари 07, 2012, 00:20:07 »

Слънце и Ariel, ето и рецепта: аз също много време отлагах питата, но реших, че трябва да се пробва все някога.  Мисля, че утре ще имам мускулна треска на ръцете. smile
1кг брашно
300мл прясно мляко
5 с.л.кисело мляко
4с.л.олио
1кубче мая
3 яйца
2с.л.захар
1с.л.сол
сирене и маслини по желание и колкото искате
Не помня от къде е рецептата, дадоха ми я за пита само, но аз сложих сирене и маслини по мое усмотрение.
Така затопля се половината мляко да е приятно за пипане, а не да е горещо
 в него се слага 1 щипка заха и пакетчето мая и трябва да шупне.
Когато това стане се смесват всички компоненти и маята. Другата половина от млякото също се слага.
Започвате да месите, колкото повече, толкова по-добре. Месих около 20-25мин. След това бих тестото 100 пъти. Оставих да втаса за 15 мин. После пак го месих 15 мин само, че ръцете ме боляха. направо се препотих smile , след това пак го удрях 100 пъти, отново оставих за 15мин.
Разделя се тестото на 3 топки. Разточвате ги на кръгове по-големи от тавата. Правите 1-ви кръг мажете с олио и слагате от сместа ако слагате смес, натрошено сирене и маслини. Разточвате 2-та и слагате върху първата и пак повтаряте, правите същото и с третата и на нея слагате смес ако има разбира се.
След това режете като торта 16 парчета. (Слага се една върху друга корите, за да се къса на конци, след като се опече) След като разрежете на 16 всяко го навивате от широкото към тясното и става като кифлички. Редите ги в намаслена и набрашнена тавичка, моята е голяма, не знам колко, може би поне 28 см. Оставя се да втаса за 30 мин и слагате да печете. Знаете, че печенето е много важно, аз пекох точно 35 мин. на 180С да пече от горе и отдолу без вентилатор. 5мин преди да изключа печката намазах с жълтък и поръсих кашкавал и семките. Само да вметна, че от 3-те яйца в тестото сложих 3 яйца без 1-я жълтък, който запазих за намазване. При последното месена добавих от 4 с.л. някъде олио, да има smile
Май е това .
Ариел, много вкусно изглежда, не съм се сещала да правя комбинация със свинско и патладжан. Бих го направила по моя вариация с пилешко и без ориза. По-диетично.
И аз искам да гледам повече снимки. smile

Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #416 -: януари 09, 2012, 12:02:18 »

tweety bird  питата изглежда превъзходно,но ако ми позволиш ще ти дам един съвет - вместо да мажеш корите с олио другия път ги намажи с краве масло - когато меся и правя питка винаги мажа корите с масло -  става наистина божествено smile
А бебка как спинка при тези 200 удара на тесто в плота smile  girl_wink
« Последна редакция: януари 09, 2012, 12:04:40 от Bibsi8792 » Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #417 -: януари 09, 2012, 12:07:02 »

tweety bird  питата изглежда превъзходно,но ако ми позволиш ще ти дам един съвет - вместо да мажеш корите с олио другия път ги намажи с краве масло - когато меся и правя питка винаги мажа корите с масло -  става наистина божествено smile
А бебка как спинка при тези 200 удара на тесто в плота smile  girl_wink
Бибси, благодаря за съвета, ако правя пак ще е така. Аз намазах с олио, защото така ми е дадена рецептата, досега не бях правила пита и съм много горда, на вкус беше просто превъзходна. Бабата на мъжа ми дето постоянно прави питки не повярва, че аз съм я правила, добре че мъжа ми беше свидетел. Наистина си мислех, че е много трудно, но не било така.
А бебка не чува, тя си спи в стаята, а по принцип бебенцетата не се събуждат от шума поне първите 6м.Ние сме имали компании от приятели и сме говорили и сме се смеели пред нея като беше новородена и тя не се и събуждаше, сори за  Offtopic
И за да не съм напълно така, Днес мисля да правя качамак или както сега е модерно виждам полента.
Нещо такова ще е .

Толкова години съм живяла с САЩ и чак сега разбирам, че било много разпространено ястие, странно. Въпреки американците приятели никой не го бе приготвял и не знаех, че го обичат.
Много искам тази тема да е по-активна, за да се образовам кулинарно.
« Последна редакция: януари 09, 2012, 12:13:16 от tweety bird » Активен
fashion
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 399



« Отговор #418 -: януари 09, 2012, 14:20:17 »

Здравей Ariel ,
може ли рецептата за твоето ястие...чак ми се прияде  Wink
 give_rose
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #419 -: януари 09, 2012, 14:21:16 »

tweety bird, аз много обичам качамак. Но досега съм си го приготвяла единствено като самостоятелно ястие. Сега ти ми даваш страхотна идея за гарнитура  give_rose  Предполагам, че е много вкусно в комбинациите с гъбки или спанак smile
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines