Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 07:16:03

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 191544 пъти)
 
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: декември 26, 2011, 22:31:40 »

Barborana, направо са върха, останах с отворена уста. Знам, че са и толкова вкусни, колкото изглеждат. smile
Ариел, виж в някой чужд сайт, аз досега съм правила с броколи като зелен зеленчук,става добре, ако искаш вземи от този спанак, който е замразен и е накълцан, а не на листа, така предполагам ще ти се получат нещата.
Бибси много сладки сладки smile  blum

Аз да се похваля, обрах точките на Коледа с моите многобройни салатки и чийзкейка, направих два, че много хора smile
Направих любимото ми предястие, изяде се за секунди и трябваше да се мине към салатите smile


Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #376 -: декември 27, 2011, 10:35:18 »

tweety bird скриваш ми шакпата с твоите кулинарни умения smile Поздравления smile

А аз да ви се похваля  blum моя скъп съпруг ми меси питка и като за първи път стана перфектна,само не се усетих да го снимам като се бори с тестото smile Давах наставления и се борих с брашното из цялата кухня,но крайния резултат беше великолепен smile good
« Последна редакция: декември 27, 2011, 11:17:21 от Bibsi8792 » Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #377 -: декември 27, 2011, 11:12:05 »

tweety bird, това с аспержите изглежда много интересно. Когато имаш време, кажи как се прави, моля!
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: декември 27, 2011, 11:30:27 »

Бибси, благодаря ти, мила smile Браво и на мъжа ти, моя не може да готви, но пък и на мен ми доставя удоволствие да го правя.
Свекърва, аз бях казвала по-назад, ето и тази снимка я бях показвала, но тук по-хубаво се вижда
Може да се направи и с апержи, но в случая го направих с кръгъл боб.
Взимаш няколко бобчета и ги увиваш с бекон, запичаш и си готова smile
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #379 -: декември 27, 2011, 11:43:48 »

Благодаря, ще погледна назад в темите!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: декември 27, 2011, 23:56:06 »

tweety bird, с броколи, ти сериозно ли?  shok
Кажи какви са тези топчета на снимката, че ми стана интересно!  smile

Ето ги двете пилета на бирена бутилка с глазура за първия ден на Коледа - едното на барбекюто в градината, другото във фурната. И за първи път правих браунис, които станаха мноооого вкусни!  diner




« Последна редакция: декември 28, 2011, 00:03:43 от Ariel » Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #381 -: декември 28, 2011, 07:34:34 »

Ariel    пусни,моля,рецептата на Браунис. От както ядохме едно "щатско" произведение от пакетче на прах-мнооого вкусно, само този вкус ми се върти, и не намирам свястна рецепта.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: декември 28, 2011, 11:36:36 »

Ариел, ако вземеш накълцания спанак, няма да имаш грижи, хем няма да го миеш, хем е нарязан.
Или другото е да махаш дръжките, които са по-жилави, предполагам ги режеш де. Аз съм правила следния quiche (имам сега донесени от Франция кори за ябълков пай или quiche:)), може и аз да го спретна.
Киш с карамелизиран лук и спанак или броколи, може и да го комбинираш, честно да ти кажа аз когато го правя слагам всякакви зеленчуци.
1 пакет замразен спанак/броколи 2-3 шепи
1/2 заквасена сметана
2 с.л. горчица (по желание)
1/4 ч.л. сол (забележи много малко,защото сирената са солени, може даже да го пропуснеш)
черен пипер около 1/2 ч.л.
1 ч.ч. нарязан на дребно лук и запържен
1 ч.ч. сирене
1.ч.ч. кашкавал по избор (рендосан)
1/2 ч.ч. мляко
4 яйца
Запържваш лука, махаш от котлона и сипваш горчицата ако се ползва. объркваш добре. Бланшираш спанака или броколите и в една купа смесваш спанака с натрошено сирене, рендосан кашкавал, сол, пипер, заквасена сметана. Разбъркваш яйцата с млякото и сипваш при плънката. Оттам всичко отива в тавичката с тестото. Ако искаш да е диетично, може да пропуснеш тестото, а да увеличиш яйцата. Може да махнеш и заквасената сметана. Когато искам да е диетично така го правя.
Когато стане готово слагаш около половин ч.ч. рендосан кашкавал и пускаш фурната на грил, за да го запече.
Ето снимка със спанак, с броколи и без тесто (снимките са от нета, но скоро и аз мисля да направя)



За бонбонките, ако питаш за тези на чийзекйка са домашно  направени с мартини smile
А тези за предястие са сиренца и кашкавал, рендосан чесън , направени във форма на топченца и оваляни в семки, мак и сусам.
Забравих да попитам за браунис.
Не съм правила само браунис от Америка smile Има различни рецепти, не знам коя да ползвам, все не намирам време, там съм ползвала с готов микс, както mwpo, сподели рецептата, изглежда много вкусно.

« Последна редакция: декември 28, 2011, 11:38:35 от tweety bird » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: декември 28, 2011, 16:27:32 »

Туитче, ето на това му се вика киш - мисля, че с лука и горчицата ще стане съвсем друга история. И тези пусти дръжки на спанака, мисля, че си права, досега така и не си направих труда да ги махна  crazy, а е толкова логично! Много ти благодаря! За Нова Година мисля да ти открадна идеята за топчетата (оваляни в семки - просто, но брилиянтно!!!) и за зеления боб в бекона!

mwpo, Туити, рецептата за Брауниса взех от любимия ми американски сайт, за който съм годишно абонирана - Тестовата кухня на Америка. Там тестват една рецепта около 100 пъти докато намерят точните съотношения и комбинации и докато преодолеят всички проблеми на една рецепта и накрая правят видео с наученото. И най-важното: обясняват науката зад готвенето - например защо ако правиш омлет и биеш яйцата 110 пъти вместо 80 омлетът ще ти се полуши сух и като подметка и т.н.  Oh my ... И наситина работи, научих толкова много неща оттам.

И така, превеждам рецептата буквално от сайта:


Chewy Brownies



Браунис са сложни за правене поради две причини – домашните рецепти наблягат на вкуса, но не на текстурата, тези от магазина имат страхотна текстура, но вкусът куца. Нашата цел е ясна – домашно приготвен браунис с леко тегава текстура, лъскава, хрупкава и чуплива повърхност и богат, дълбок, напълно естествен шоколадов вкус. Попитахме научния ни редактор какво проваля текстурата на брауниса. Съотношението от наситени и ненаситени мазнини тук е от най-голямо значение. За да получим най-добрите резултати тествахме и тествахме докато намерим правилното съотношение и то е: 29% наситени мазнини и 71% ненаситени.

Получават се около 24 брауниса с големина около 5 см. всяка

За да получите правилната текстура е много важно да оставите браунисите да изстинат преди да ги нарежете. Неизядените браунис могат да се съхраняват в плътно затворена (пластмасова) кутия на стайна температура до 4 дни.


СЪСТАВКИ:
•   1/3 чаша какао
•   1 ½ чаени лъжичка разтворимо еспресо (това е по избор)
•   ½ чаша плюс супени лъжици вряща вода
•   60 грама неподсладен шоколад, нарендосан на ситно (ние тук използвахме много тъмен шоколад с много малко захар, защото не намерихме напълно неподсладен и затова сложихме малко по-малко захар отколкото се изисква по-надолу в рецептата)
•   4 супени лъжици масло, разтопено
•   ½ чаша плюс две супени лъжици слънчогледово олио или зехтин
•   2 големи яйца
•   2 големи жълтъка от две яйца
•   2 чаени лъжички ванилия
•   2 ½ чаши захар (около 490 грама)
•   1 ¾ чаша брашно (около 250 грама)
•   Щипка сол
•   150 грама черен, горчив шоколад, нарязан на парченца около сантиметър всяко

ИНСТРУКЦИИ:
1. Нагласете решетката на фурната на най-долната позиция и загрейте фурната на 175º C. В избраната тава (най-добре 33 на 22 см.) сложете алуминиево фолио, така че да покрива цялото дъно и стени на тавата и да се показва малко, за да можете да го използвате по-късно за изваждането на браунисите. Намажете фолиото с олио или зехтин.

2. Смесете какаото, еспресото (ако използвате) и врящата вода в голяма купа докато всичко се разтопи. Добавете неподсладения настърган шоколад и разбъркайте докато той също се стопи. Добашете маслото и олиото (зехтина). Сместа може да изглежда пресечена, но това е нормално. Добавете яйцата, жълтъците и ванилията и продължавайте да бъркате, най-добре с тел за разбиване на яйца, докато всичко е добре смесено. Добавете захарта и бъркайте докато се стопи. Добавете брашното и солта и бъркайте с пластмасова лъжица докато всичко е гладко и без буци. След това сложете парчетата горчив шоколад.

3. Изсипете така полученото тесто в тавата с фолиото и печете в загрятата фурна – 30-35 мин. Пробвайте в средата на тавата с клечка за зъби дали тестото е готово – само малко шоколад (парчетата шоколад, които добавихме) и малко тесто трябва да се залепва на клечката, ако тестото е все още течно печете още 5 мин. Извадете тавата и оставете да изстине за час и половина. Ако печете в стъклена тава, оставете ги да изстинат в нея за около 10 минути и след това ги извадете от тавата, защото стъклото задържа високите температури за продължително време и можете да ги изгорите дори и извън фурната.

4. Използвайки подаващото се фолио извадете браунисите от тавата и ги оставете да изстинат допълнително за около час. Нарежете на 5 см. квадрати и сервирайте.

---------------------------------------------------

На мен ми се получиха много добре и се изядоха за нула време. Сервирах ги с ванилов сладолед и всички си облизаха пръстите! Успех!  give_rose
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #384 -: декември 28, 2011, 17:31:06 »

Мерси,ще се пробва в петък:)
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #385 -: декември 28, 2011, 18:57:31 »

Момичета ,много сте се развихрили в кухнята от мен тази вечер само спаначена супа /без снимка/ и едно любимо огретенче
 
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: декември 29, 2011, 10:15:34 »

Juji, обичам огретен, но се старая да избягвам картофи, особено сега, когато съм близко до целта с килограмите smile
Ариел, ще хвана да разгледам сайта и да се абонирам. Звучи ми интересно. smile
Благодаря за рецептата , със сигурност ще я пробвам, но за Нова година сме на ресторант, значи ще е след това.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #387 -: декември 29, 2011, 10:26:00 »

tweety bird .да ти кажа бях спряла картофите за 3 месеца заедно с други неща ефекта беше уоуу не можех да повярвам.Сега по празниците съм поотпуснала колана.Явно си има храни от които пълнея и картофите е едно от тях nea.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #388 -: декември 31, 2011, 14:19:32 »

Една молба имам за помощ.Днес си пукнах купата diablo на кухненският робот ето такъв е моя /подобен ,но същата марка/
та въпроса ми е мога ли да си купя само тази пласмасова купа от някъде или този робот вече е за хвърляне .Нищо ,че всичко друго функционира .Еййй,как ме е яд не е истина просто.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: декември 31, 2011, 16:46:19 »

juji Зависи от марката и от това, колко е стара машината-т.е. модела колко е стар. Принципно по-скъпите марки имат сайтове или предаставителни магазини, където могат се закупят резервни части. Ако кажеш каква е марката (от снимката не се вижда) бих могла да потърся купата в интернет.
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines