Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 14:18:09

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 191677 пъти)
 
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #240 -: октомври 14, 2011, 11:00:39 »

момичета, моля, ако някоя има изпитана рецепта за език, да ми я напише, исками се нещо със сос било то червен( като якхия или бял. Колко време се вари езика? приемам всякакви предложения

Лично аз варя езика 30-40 минути ,след това го охлаждам и го беля.Много зависи от езика дали е младичък или старичък smile ... можеш да го разбереш когато лесно се пробожда с вилица .

През това време слагам в тиган  половин глава бял лук нарязан на ситно - да се запържи докато омекне и промени цвета си ,след това прибавям  домати / пресни пасирани или доматено пюре/,след като поври около 5 минутки  слагам подправки .. каквито имам ,но най често универсална подправка,черен пипер,сол ,малко босилек ,рядко и чубрица , 1 чаена лъжичка захар задължително за да избегна киселините в стомаха и дафинов лист ,както и забравих да спомена и 1  чаена лъжица брашно.Доливам с половин чаена чаша гореща вода сместа и я оставям да поври ... но не ме питай за минутите ...докато изври малко водата.След това нарязвам езика ,слагам го в тигана при сместа и го оставям да поеме от соса за да стане сочен.
Често пъти заменям олиото със зехтин или масло .
Преди поднасяне ,поръсвам с магданоз smile
Това е моета рецепта ,за език в доматен сос!!!

Както по горе споменах готвя на око и точни мерителни единици не мога да ти дам smile
Дано рецептата ти е харесала smile
« Последна редакция: октомври 14, 2011, 11:04:08 от Bibsi8792 » Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: октомври 14, 2011, 14:03:48 »

Бибси, благодаря ти, точно това имам предвид и аз , нещо такова търсех, ще го пробвам.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #242 -: октомври 14, 2011, 14:46:41 »

Руми,аз го варя 40 минути в тенджара под налягане.Беля и после нарязвам на филиика ,които панирам става супер вкусно с малко лимонче.
Свекърва ми го приготвя с доматен сос в тенджара под налягане ,кромид и маслинки,също става разкош
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: октомври 17, 2011, 22:21:51 »

Искам да ви споделя една страхотна рецепта за сладкиш - лесна, ефектна и вкусна
http://woman.hotnews.bg/n/ananasovi-pastichki-s-shokolad.11886.html
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: октомври 22, 2011, 16:46:32 »

Днес реших да се развихряв кухнята.Сготвих следните неща
-печена скумрия с домати на фурна
-крем карамел
-крем карамелен сладкиш с кроасани шоколад и кокос
-картофено-тиквена крем супа
-салата с яйца,краставици и домати
-пиле с картофи,топено сирене и бешамел
-печена кармелизирана тиква
-картофено пюре с майонеза
В резултат на което моя мъж е много доволен.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #245 -: октомври 22, 2011, 17:01:14 »

Днес реших да се развихряв кухнята.Сготвих следните неща
-печена скумрия с домати на фурна
-крем карамел
-крем карамелен сладкиш с кроасани шоколад и кокос
-картофено-тиквена крем супа
-салата с яйца,краставици и домати
-пиле с картофи,топено сирене и бешамел
-печена кармелизирана тиква
-картофено пюре с майонеза
В резултат на което моя мъж е много доволен.

Златна жена си да знаеш smile
Мила я ми кажи рецепта за карамелена заливка,намерих тука една ама е с жълтъци а аз неискам да е с яйца ,че правя тука един сладкиш под формата на мъфини с банани та да видим какво ще се получи smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: октомври 22, 2011, 17:11:03 »

Bibsi8792 не можах да разбера за какво точно искаш рецепта.Карамел правя с захар и масло по принцип като заливам
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #247 -: октомври 22, 2011, 17:47:40 »

Bibsi8792 не можах да разбера за какво точно искаш рецепта.Карамел правя с захар и масло по принцип като заливам

Дам точно това ми трябва ,но съм го написала карамелена заливка smile Благодаря smile
Просто в инетернет намерих карамел за заливка на сладкиш с яйца,затова и попитах че това с яйцата си е рисковано малко smile
 :offtopic:Ама то и аз така го написах наистина да не може да ме разбере човек smile Извинявам се smile girl_wink
« Последна редакция: октомври 22, 2011, 17:49:23 от Bibsi8792 » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: октомври 22, 2011, 18:28:18 »

Аз разтопявам малко захар да се кармелизира малко.Махат от котлона и смесвам с масло.Маслото се разтопява от топлия карамел.смесвам хубаво.Така карамела си остава течен.Лошото е ,че аз готвя на око и не мога да ти кажаточни промоции.Дано съм ти била полезна.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: октомври 22, 2011, 19:49:24 »

Днес реших да се развихряв кухнята.Сготвих следните неща
-печена скумрия с домати на фурна
-крем карамел
-крем карамелен сладкиш с кроасани шоколад и кокос
-картофено-тиквена крем супа
-салата с яйца,краставици и домати
-пиле с картофи,топено сирене и бешамел
-печена кармелизирана тиква
-картофено пюре с майонеза
В резултат на което моя мъж е много доволен.

Какво направи ти?! Трябва медал да ти дадем на теб. Толкова много храни за един ден и сигурна съм все вкусни. Да знаеш, че рискуваш да се преместя във Варна и често да ти идвам на гости с тези невероятни менюта  gu6 gu6 gu6
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: октомври 31, 2011, 23:02:02 »

Нещо здравословно за мен smile скариди пълнени с лют сос и салата от моркови и тиквички

и нездравословно за съпруга, мъфини пълни с шоколад и сладко от ягоди
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: ноември 01, 2011, 09:02:52 »

Как приготвяш тиквичките за салатата ?
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #252 -: ноември 01, 2011, 11:47:02 »

Между другото да споделя една много любима салата от тиквички:
Пресни, обелени тиквички нарязвам на лентички с помоща на картофо-белачката/ако ме мързи-стържа на едро/, без семките, само месестата част. Овкусява се с чесън,копър,зехтин и оцет.

А тиквичката за салата-в сурово състояние съм ползвала винаги, но никога не слагам часта със семките
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 674



Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: ноември 01, 2011, 21:15:01 »

Тук се вихри истинско изкуство - браво мацки! Влизам да попитам за любимите ви рецепти за мъфини и видях тези на tweety bird - много добре изглеждат - може ли рецепта smile Аз се подготвям за рождения ден на малката ми бонбонка - ще има 2 празненства и голямо готвене ще падне. Стискайте ми палци smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: ноември 01, 2011, 22:43:40 »

Как приготвяш тиквичките за салатата ?
Режа ги на много тънки жулиени и понякога лего на тигана ги запичам, но това е за минутка просто, а понякога просто така ги ям, няма да ти стане нищо smile
Вземай обаче от тъмно зелените тиквички, те нямат почти семки. Слагам им балсамико и сол, олио не употребявам.
Цитат
Тук се вихри истинско изкуство - браво мацки! Влизам да попитам за любимите ви рецепти за мъфини
Svetla_ety, рецепти за мъфини колкото искаш, пробвала съм много, но май тази ми е най-сполучливата, но трябва точно да се спазва.
250гр брашно
1 бакпулвер
1 яйце
90гр. захар
60гр. олио
125гр. прясно мляко
ванилия
Пече се за 20 мин на 180С, Може да сложиш по средата като мен сладко, шоколад, или стафиди, какао.
Успех и приятни презници.
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines