Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 14:17:04

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 191676 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #225 -: октомври 03, 2011, 12:36:59 »

Имам изостанали франзели и както се досещате са като камък дали биха могли да се превърнат в галета и как ?
Дани ,в блога на Йоли има една рецепта точно за такъв хлаб нарязваш франзелата на филиики ,но не режеш до край и м/у всяка филиика поставяш кашкавал с подправки масълце всичко това увито във фолио запечено във фурната става страхото  .
tweety bird,може ли рецептата за чийзкейка.Много ми харесва, но нещо ме е страх дали ще стегне.
Момичета извън темата съм малко със следващият въпрос ,но понеже спешно ми трябва някой който разбира от компютри,аки има такава сред вас,моля да ми пише във седмичната темичка съм написала какъв е проблема
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: октомври 03, 2011, 22:41:31 »

Ето и рецептата  Wink
http://yoli-www.blogspot.com/2011/07/blog-post_21.html
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: октомври 04, 2011, 13:46:56 »

Момичета помагайте !!!

Как да направя надпис върху торта ....Мисля следното ....да разтопя шоколад на водна баня в няколко капки масло,след това да си направя фунийка от хартия за печене,но как (нямам шприц,пош) да напиша надписа върху алуминиево фолио,да го изчакам да изсъхне и да го метна върху тортата.Това измислих (прочетох някои неща де).Ако някой има идеи да споделя.Тортата все още е топла...и се чудя дали,ако е директно няма да потъне надписа...Хелп! А тортата е бисквитена с маслен крем и кокос за утрешния празник вкъщи smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: октомври 04, 2011, 16:00:12 »

С айсинг е много лесно.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #229 -: октомври 04, 2011, 16:58:47 »

Гучи,сподели за айсинга как се прави и как се работи с него
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: октомври 04, 2011, 19:35:25 »

Айсинга се прави с 1-2 белтъка.Малко лимонтозо и пресята пудра захар.Белтъците се разбиват с лимонтозуто на сняг. Лъжица по лъжица се добавя пресятата пудра захар и се разбива, докато се образуват връхчета, които стоят изправени. Трябва да стане лъскаво.Пълни се в пош или пликче.И се рисува.Трябва да се покрива да не изсъхва.Леко се втърдява и ако ви се запуши поша мокрете с вода.Ако стане много гъсто може да се разреди с лимонтозу.Ако е рядко с пудра захара се сгъстява.Може да се оцветява.Работи се доста лесно.Ето тези сладки съм украсявала с айсинг.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #231 -: октомври 04, 2011, 20:58:49 »

мерси Гери give_rose
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: октомври 04, 2011, 21:50:31 »

Ето ги и моите медени мъфини , пускам и рецепта.
Продукти:
6яйца, 200гр захар,120мл олио, 120гр мед, 120гр вискозен сироп(може да се замени с глюкоза),200мл прясно мляко, 1/2ч.л амонячна сода, 1/2ч.л сода бикарбонат,1с.л какао, 1с.л канела,480гр брашно.
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата и захарта, добавя се затоленото мляко със разтворената в него амонячна сода, след това и затоплените заедно мед и вискозен сироп, олиото + канелата и накрая брашното със содата и какаото.Стават около 26 мъфини.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: октомври 04, 2011, 22:05:52 »

Anelcka, дано си направила сиренцата, много са вкусни и всички ми искат рецептата.
Ето подобен вариант

Жужи, давам ти американска рецепта, така като съм заместила сауър крима със заквасена сметана и става същото на вкус както оттам.
Натрошаваш 180гр обикновени бисквити например на победа на какао, за да са различен цвят.
2-3 с.л. захар
Може и без нея
3с.л. разтопено масло
Разбъркваш добре и го слагаш във тортената форма като натискаш надолу, за да се съединят чаастите.
Пече се за 10 мин във фурната на 150 С, но да не се запича.
В купа миксираш (т.е. с миксера lol)))))))))))))))  )

4 крема сирене (може и 8 обикновени, но става по-висок, ако искаш нисък, може и 4)
1/2 ч.ч. брашно
Ванилия
250гр. заквасена сметана
2 с.л. кисело мляко
4 яйца, разбиват се едно по едно
Това се слага във формата и се пече пак на същите градуси докато започне да покафенее по краишата, а може да го оставиш и да стане кафяв целия, внимавай да не изгори.Като раздрусаш формата трябва да е като желе след като се изпече. След това трябва да изстине и го прибираш и стои постоянно в ХЛАДИЛНИКА НЕЗАВИСИМО КОЛКО ПЪТИ ГО ИЗВАЖДАШ , трябва след това да се съхранява там и се консумира след едно денонощие.

Ето ви и друго мои ястия и сладки изкушения, че скоро мисля да не готвя такива неща, защото трябва да започна диета след раждането. 


Гуакамоле

салса

Пикантна бамя, зеленчуци и ориз
Пълнени картофи

Енчилада

Куки _меки, но за жалост не мога да открия рецептата от тази снимка

Пъпеш с плодове, комбиниран сладолед
, и мед

Дано си харесате нещо и да си го приготвите с удоволствие и да го изядете след това.
Но аз съм привърженик на здравословното хранене, което за мен не е никак по-лошо откъм вскусови качества.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: октомври 04, 2011, 22:12:26 »

Може ли рецепта на Енчилада?
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: октомври 04, 2011, 22:24:06 »

plamak, при енчиладите може да си фантазираш. Просто трябва да намажеш тавата с доматено пюре, след това взимаш тортила пити и в тях слагаш кактовот пожелаеш, кайма, месо, червен боб консерва (което е основно за мексиканците - но аз не съм слагала на моите), зеленчуци, подправки по желание също.
Навиваш ги на руло и пак ги намазваш с пюрето, след това по желание се слага кашкавал. Сместа трябва да я сготвиш предварително, защото цялата работа е само да се запекът енчиладата от кашкавала, това става за 5 мин. Да ти е сладко.
ето една снимка от нета
http://organizingdinner.com/blog/wp-content/uploads/2011/04/chickenchilada1z.jpg
Активен
irena_popova
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 458



Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: октомври 06, 2011, 11:12:11 »

Привет и от мен smile аз мога да Ви споделя как правя кукийс бисквитките smile стават невероятни, нооо последните ми опити, малко повечно постояха във фурната lol
Продукти

    * 250 г шоколад
    * 200 г маргарин
    * 2 бр. яйца
    * 1/2ч.ч. захар бяла
    * 1/2ч.ч. захар кафява     
    * 1 ванилия
    * 500 г брашно (250 г бяло и 250 гр. царевично)
    * 1 равна ч.л. бакпулвер
    * 1/2 ч.л. сода
Приготвяне 
Разбиват се яйцата със захарта, ванилията, бакпулвера и содата. Слагат се към мекият маргарин, като отново се бие. Прибавя се брашното. Шоколада се нарязва на груби парченца. Слага се в тестото и се разбърква. Приготвя се тава с хартия за печене. С мокра лъжица се взима от сместа и се размазва на тънки бисквити, големината им е според желанието. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С  на хартия за печене за 8-10 минути.
Активен
Sunnyday
Любопитен
*
Публикации: 28


« Отговор #237 -: октомври 13, 2011, 15:42:59 »

Леле тук направо си е висш пилотаж в готварството! Супер сте! Записвам се да ви следя и започвам да чета от начало! smile
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: октомври 14, 2011, 00:14:34 »

Хайде и аз да се включа с най новото си творение , от днес.
Охлювчета
1ч.ч прясно мляко, половин кубче мая, 3 яйца , брашно колкото поеме.Разделя се на 8 топчета оставя се да почине , след това се разточва на тънки кори , по 4 една върху друга , като се мажат междинно със олио.Навива се на 2-3 фитила , според дебелината която желаеш, режиш и оставяш да втаса.Сиропа трябва да е охладен , а те топли .Количеството сироп е 6-7ч.ч захар , 7- 8ч.ч.вода.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: октомври 14, 2011, 10:49:59 »

момичета, моля, ако някоя има изпитана рецепта за език, да ми я напише, исками се нещо със сос било то червен( като якхия или бял. Колко време се вари езика? приемам всякакви предложения
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines