Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 06:47:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12 (Прочетена 191409 пъти)
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #195 -:
септември 06, 2011, 14:32:09 »
Дени аз не ги беля.Слагам така в пакетчета.После като размразиш и обелиш все едно е сега печена.Аз по ги харесвам небелени.Слагам и сурови-за пълнени чушки.Както и нарязани на парчета за манджа.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #196 -:
септември 06, 2011, 18:01:37 »
И аз тези дни ще спретна лютеницата на Дени
Правих и сладко,мармалад ли от сини сливи ,но яко го желирах....абе стана супер иначе де
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1505
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #197 -:
септември 06, 2011, 21:54:02 »
Аз питах за лютеницата - слагало се кимион.
Ще я правим така.
Манджичката на Госпожица ми прозвуча супер вкусно и мисля утре да направя!
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #198 -:
септември 07, 2011, 13:06:55 »
А някои знае ли как се правят малките еклерчета с които се правят екеровите торти?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #199 -:
септември 07, 2011, 13:09:21 »
Аз ги правя по следната рецепта
1 чаена чаша вода
1/2 ч.ч олио
1 чаена чаша брашно
3-4 яйца зависи от големината
Водата и олиото се слагат да заврат на котлона.Като заврят добававяш брашното да стане като каша/около 5 минути/ при постоянно бъркане.Като сместа по изстине почваш да прибавяш яйцата едно по едно като преди да сложиш следващото първото трябва да се е усвоило много добре.След като тестото е готово намасляваш тавичка и в нея на разстояние тъй като се надуват слагаш от тестото с чаена лъжичка /аз използвам две лъжички щото тестото малко лепне/ като големината е като на орех някъде.Ако ги направиш по големи има вероятност вътре да останат сурови.Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна докато се надуят и докато се зачервят.За да не спаднат е хубаво да изстинат в фурната.От една доза стават към 30-40 еклера.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #200 -:
септември 07, 2011, 13:25:28 »
Мерси много gucci
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #201 -:
септември 07, 2011, 14:11:29 »
A нормално ли е да е на бучки
Активен
pinkbird
Професор
Публикации: 415
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #202 -:
септември 07, 2011, 14:26:26 »
Аз правих преди известно време еклерчета и не помня да са ми се получили бучки в сместа. Или ти е била малко течността или не си бъркала достатъчно интензивно. Само искам да уточня, че не съм ги правила по рецептата на Гучи.
Правих ги по тази рецепта -
цък
и станаха перфектни. Това ми беше първия опит (може да е било и късмета на начинаещия, знам ли
). Дори все още имам малко замразени във фризера
)
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #203 -:
септември 07, 2011, 14:29:23 »
Оправих се аз, явно яйцата са ми много малко, защото направих половин доза и пак отидоха 3 яйца, за да станат гладки, вече са във фурната де, да се надяваме до довечера да мога да се похваля с хубава торта
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #204 -:
септември 08, 2011, 08:54:04 »
Бучки не трябва да има , независимо коя рецепта се ползва, но пък това се оправя лесно като се разбърка хубаво за да поеме хубаво яйцата и да стане гладко , също така може да се получат ако когато се пари тестото не е хубаво разбъркано брашното.
Радвам се че се е оправило
госпожица
,ще чакаме да ни покажеш какво се е получило.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 842
Невероятно е да си родител....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #205 -:
септември 09, 2011, 20:57:46 »
Аз бих искала да попитам дали някоя от вас е използвала силиконова форма за мъфини? Как се използва - понеже е за мъфини във форми на цветя, няма как да използвам хартиени кошнички вътре, но да намазнявам ли формичката преди да изсипя от сместта? И, понеже са меки и гъвкави, мога ли да сложа "тавичката" от силикон в обикновена тавичка, преди да влязат във фурната? Благодаря предварително!
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #206 -:
септември 09, 2011, 21:04:50 »
Цитат на: beb4eto_na_me4o в септември 09, 2011, 20:57:46
Аз бих искала да попитам дали някоя от вас е използвала силиконова форма за мъфини? Как се използва - понеже е за мъфини във форми на цветя, няма как да използвам хартиени кошнички вътре, но да намазнявам ли формичката преди да изсипя от сместта? И, понеже са меки и гъвкави, мога ли да сложа "тавичката" от силикон в обикновена тавичка, преди да влязат във фурната? Благодаря предварително!
Аз като използвам не намазнявам и ги слагам в тавичка, но са с правилна форма, може би за всеки случай, за да излязат по-прецизни розичките намазни
А еклерите станаха на вкусна тора(макар и с много импровизации), но вече я няма
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 842
Невероятно е да си родител....
Отг: Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #207 -:
септември 09, 2011, 22:09:14 »
Цитат на: госпожица в септември 09, 2011, 21:04:50
Аз като използвам не намазнявам и ги слагам в тавичка, но са с правилна форма, може би за всеки случай, за да излязат по-прецизни розичките намазни
А еклерите станаха на вкусна тора(макар и с много импровизации), но вече я няма
Много благодаря! Утре ще ги пробвам!
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #208 -:
септември 10, 2011, 13:27:58 »
Хей привет и от мен
Като стана дума за мъфини туко що бутнах 6 броя във фурната
С много кафе,шоколад и банан
да видим какво са станали
Готови са ,със снимката леко се позабавих но ....
Моя мъж е влюбен в боба,та днес ще сме на бобец в гювеч...къкри около 4 часа та да видим мъжо дали ще го одобри.А за мен зеленчукова супичка
Абе момичета снощи правих лазаня с кайма и доматен сос....ама нещо не си я харесах ...а когато аз не си харесам сготвеното тръгвам да търся рецепти
ако можете споделете ми някоя изпитана рецепта от вас
Цитат на: госпожица в септември 07, 2011, 14:29:23
Оправих се аз, явно яйцата са ми много малко, защото направих половин доза и пак отидоха 3 яйца, за да станат гладки, вече са във фурната де, да се надяваме до довечера да мога да се похваля с хубава торта
Яйцата по принцип влияят на големината на еклерите.Когато има повече яйца в пареното тесто толкова повече се надуват еклерите ,като много важно условие по време на печене да не отваряш фурната защото вътре ше останат първо сурови /тестяни/ и след като ги изкараш няма да останат надути ,а ще спихнат
Вярвам ,че си се справила блестящо
Чакаме снимка на еклеровата торта
следващият път
поне снимай едното парче
10092011562.jpg
(44.72 KB, 359x269 - видяно 2160 пъти.)
«
Последна редакция: септември 10, 2011, 17:49:40 от Bibsi8792
»
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #209 -:
септември 11, 2011, 07:45:22 »
Гери сигурно е късно ,но да кажа и аз за силиконовите форми.Не се намазняват с нищо преди печене.Аз я слагам в друга тава ,защото иначе са ми много меки и по трудно е да ги слагам и вадя от фурната.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines