Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 01, 2024, 06:37:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12 (Прочетена 191540 пъти)
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #90 -:
юни 20, 2011, 17:10:07 »
Minalina, много вкусно изглежда. Колко трябва да са големи формичките?
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #91 -:
юни 20, 2011, 17:49:23 »
Аз ги правя във формички за крем-карамел. Виждала съм да прибавят каренце бял шоколад преди замразяване в средата на сместа, за да повече ефект, щом потече сърчицето. Но не съм пробвала досега.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #92 -:
юни 20, 2011, 20:58:00 »
Ooo, мисля че с бял шоколад ще стане уникално. Аз утре ще правя едно ягодово руло, ако стане сполучливо ще дам рецепта. За първи път ще правя руло и момента със завиването малко ме притеснява. Мисля че бях чела че след изпичането на блата се слага на мокра кърпа, за да се завие, обаче в рецептата, която имам пише да се завива със суха кърпа, поръсена със захар. Приемам съвети по въпроса
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #93 -:
юни 20, 2011, 21:05:59 »
Капризче, аз го завивам с мокра кърпа и кухненска хартия между рулото и кърпата, защото иначе ми залепва по кърпата
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #94 -:
юни 20, 2011, 21:09:11 »
А, така не се ли лепи хартията и да става по-кофти? И много топъл ли трябва да е блата?
Активен
Morning_Flower
Сватбар
Пол:
Публикации: 279
Love is in the air!!! ...
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #95 -:
юни 21, 2011, 08:22:09 »
доколкото знам блата се пече върху хартия и после заедно с нея се завива в кърпата докато поизстине и после се маха и се намазва с пълнежа
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #96 -:
юни 21, 2011, 14:27:05 »
Ами в рецептата пише да се сложи на кърпата, после се маха хартията за печене и след това се навива. Абе ще видим какви ще ги натворя, в краен случай, слагам правоъгълния блат без да го сгъвам, отгоре слагам крема и сервирам. Няма да е точно руло, но карай
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #97 -:
юни 21, 2011, 16:17:43 »
Аз навивам с хартията за печене докато е топло.Навивам стегнато.Михалина страхотен десерт.Само малко ме притесняват яйцата-защото в магазина незнам доколко са пресни.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #98 -:
юни 26, 2011, 18:06:45 »
Хайде да разбутам малко темата с моята еклерова торта.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #99 -:
юни 26, 2011, 18:40:39 »
Страхотно изглежда тортата
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #100 -:
юни 26, 2011, 20:26:01 »
Страхотно изглежда тортата
А рецепта?
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #101 -:
юни 26, 2011, 20:56:46 »
Ето я и рецептата.
Правя еклери , пълня ги с течен шоколад .Правя тънко блатче и го сиропирам с карамелен сироп , а крема в случая е пудинг ванилия.
Еклери- 250мл олио,650мл вода, щипка сол, щипка захар и 530гр брашно , около 8-10 яйца.
Блат- 3яйца,150гр захар, 150гр брашно +какао.Отделям белтъка бия със захар , на ръка добавям жълтъка и брашното с какаото.
Сироп- карамелизирвам половин чаша захар и 1чаша вода.
Крем-1.500мл мляко, захар, 3п пудинг.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #102 -:
юни 26, 2011, 21:05:25 »
Плам, сега се сетих да те питам, кажи някаква рецепта за лекичка торта. Единствената ми претенция е отстрани да я оградя с бишкотки и отгоре да я покрия с лелирани ягодки (които също не знам как да направя точно
) Нещо подобно, но за пълнежа и блатовете нямам идея
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #103 -:
юни 26, 2011, 22:12:42 »
Цитат на: plamak_ в юни 26, 2011, 20:56:46
Ето я и рецептата.
Правя еклери , пълня ги с течен шоколад .Правя тънко блатче и го сиропирам с карамелен сироп , а крема в случая е пудинг ванилия.
Еклери- 250мл олио,650мл вода, щипка сол, щипка захар и 530гр брашно , около 8-10 яйца.
Блат- 3яйца,150гр захар, 150гр брашно +какао.Отделям белтъка бия със захар , на ръка добавям жълтъка и брашното с какаото.
Сироп- карамелизирвам половин чаша захар и 1чаша вода.
Крем-1.500мл мляко, захар, 3п пудинг.
Аз малко тъп въпрос, но все пак ще си питам
Като изпека и сиропирам блата във форма със свалящи се стени ли го слагам? После редя еклерите и после заливам с крема до горе? Правилно ли се ориентирам? А отгоре украсата с течен шоколад ли е?
Аз да ви кажа за ягодовото руло, което правих. Стана доста сполучливо и леко. Навих го без проблеми със суха кърпа, после много лесно се напълни с крема, не стана много красиво на външен вид, но на вкус беше супер. Ако искате ще ви пусна рецептата.
И още нещо, супер лесно да споделя с вас. Казва се голямо кюфте. 500 гр кайма се омеска като за пържени кюфтета. Дели се на 2 части, първата се разстила в кръгла тава. Върху нея слагам нарязани на ситно кисели краставички, шунка и кашкавал. После слагам останалата кайма. Пека до готовност, изключвам фурната и слагам отгоре настърган кашкавал. Докато фурната изстине, кашкавала се е разтопил, но не е станал твърд както ако е на включена фурна.
И последно една рецепта, която също е много лесна и лека, подходяща за топло време. Изчистваме от семките 8 пресни чушки. Пълним ги с плънка от около 400 гр сирене, 2 яйца, малко черен пипер. Печем на фурна в тава с малко вода на дъното. Един път завъртаме чушките, за да се изпекат равномерно от всякъде. Стана много леко лятно хапване
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
«
Отговор #104 -:
юни 26, 2011, 23:17:04 »
Капризче
правилно си разбрала за формата -отваряща е.Сиропирваш блата , слагаш мъничко крем и тогава редиш еклерите (пълни с течен шоколад), отгоре заливаш с останалият крем.След като е напълно изстинала и стегната , вадиш от формата и украсяваш по избор(в случая аз с течен шоколад и бонбони Сезони).
госпожица
преди време правех в един цех много хубава тортичка от този тип.Смесваш захрен сироп,ром и нес кафе, в него накисваш стафиди (може и без тях , ако не обичате).Взимаш форма която се отваря , сиропирваш леко бишкотите в сиропа който написах и нареждаш по стените.След това на дъното нареждаш обикновени бисквити (без да сиропирваш).Правиш пудинг ванилия и ако си накиснала стафиди и ги смесваш с него, сипваш върху бисквитите след това редиш леко сиропирани бишкоти ,лекичко крем ,нарязани плодове(ние използвахме банани) и заливаш с останалият крем.След като стегне добре нареждаш плодове , на водна баня разтапяш желатин+вода(или сироп ,ако плода е от компот) и с четка мажеш плодовете.Така лъсват, запазват се но не са с прекалено много желатин.Ако искаш обаче да има повечко желатин, оставяш пространство във формата ,за да може като стегне и наредиш плодовете ,да ги залееш с желатин ,за да ги покрие(1 л вода 1 1/2с.л.желатин ,става хубаво желе , без да е прекалено твърдо и жилаво).Ако нещо не съм обяснила както трябва питай.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines