Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 17:40:27

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 191091 пъти)
 
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: юни 05, 2011, 22:30:41 »

Варя и пасирвам картофите , добавям сирене, сол, яйце, чубрица и  черен пипер, омесвам добре.Правя плънка  като запържвам кайма, глава лук, черен пипер, кимион, гъби и малко преди да го спра добавям и топено сирене, като се разтопи добре го спирам.После оформям два кръга не много дебели от картофите , върху единият слагам плънка и покривам с другия ,оформям и овалвам в брашно.Преди да пържа ги потапям в яйце.
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: юни 06, 2011, 12:19:29 »

Моля ви дайте ми идея какво да правя 2кг ягоди...да ям-да ям ама колко да ям?Чудя се да ги направя в някакъв сладкиш или на конфитюр? pardon
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: юни 06, 2011, 12:32:17 »

Момичета, моя мъж освирка рецептите, които ми предложите, за това снощи се хванах да ровя рецепти, които да ми ми харесат насъбрах сума ти уж летни яденета. Вече имам рецепти за кюфтета от картофи, тиквички, грах и смес от различни зеленчуци, спанак с ориз, сърмички от спанак, пълнени тиквички и разни такива. АКо на някой му е интересно ще пращам рецепти. Нищо не съм пробвала още, но ги почвам едно по едно тази седмица и ще споделя кое как е станало...

plamak_ много интересна рецепта. Ще я пробвам smile

Роси, можеш да ги направиш на конфитюр ягодките. Мисля че Бубка беше писала за някаква добавка за правене на конфитюр. Погледни назад в темата.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: юни 06, 2011, 23:08:49 »

Моля ви дайте ми идея какво да правя 2кг ягоди...да ям-да ям ама колко да ям?Чудя се да ги направя в някакъв сладкиш или на конфитюр? pardon

Аз много харесвам това-изецедено мляко ,разбърквам го с пудра захар , пасирани ягоди и една част нарязвам на ситно всичко смесвам , слагам в чашки в хладилника да престои ,става много вкусно лятно десертче.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: юни 07, 2011, 10:54:36 »

Аз да похваля дипа на Дени-правя го вече а енти път и много ни хареса.Разбира се експериментирам с добавките и начина на приготвяне на тиквички.Правих тиквичките задушени а не запържени и акто че ли по лекичък става.Който не го е пробвал да го направи.Няма да съжалява.
Аз напоследък не готвя или ако готвя то е нещо супер лекичко-печена риба,салати в различни варианти.Гледам за спанак говорите-аз много го обичам на салата.Скоро правих и дип от спанак-много добре се получи.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #65 -: юни 07, 2011, 11:15:37 »

Гучи, ние от три дни ядем все тиквички. Вчера правих супа от червена леща и тиквички. А бе, универсална работа. Ще пробвам и аз задушени, то и без това в моите много малко олио слагам, колкото да не са хептен постни. А Явор преди година ял пържени тиквички в едно заведение, та попривзехме идеи от там също - режат се на пръчици, ама по-дебели и могат както да се пържат, така и на фурна с малко брашно в тавичка да се пекат. Стават хем хрупкави, хем сочни, защото са оставени по-дебелички. После по стандартната рецепта с млечния сос с копър и чесън - облизахме си пръстите! Аз преди ги правех на колелца и си викам какво толкова, една форма е разликата, ама... по-хубави станаха така, факт.

Гучи, моля те, дай ми рецепта за спанака и кажи къде да го търся? На пазара няма, в магазина - няма (търсих при замразените зеленчуци). Може би обаче в магазина нямаха голям избор и затова не съм открила?  crazy Не се смейте, ама аз онзи ден за първи път ядох в един стол спанак и беше страшен. Като пюре някакъв, мисля, че е правен като в рецептата, която преди няколко дни едно от момичетата написа тук - с яйце отгоре. А иначе нямаше ли и рецепта за сладкиш, който беше голям хит миналата година, а?

Тия дни мисля да правя ягодови пастички, събирах си рецепти, ама нещо все не ми хващат окото - я нишестени кремове им се слагат, я банани, а аз искам сочна паста с пандишпанов блат, сирипиран и свеж крем с ягоди между блатовете. Набелязала съм си едни варианти, ама да видим, като ги направя дали ще се получат, че нали със сладкишите голям страх ме гони. Ако и вие имате рецепти, напишете ги.  Girl_hide
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: юни 07, 2011, 12:21:29 »

Дени аз спанака от пазара го купувам пресен.За салата го задушавам докато обекне както е на цели листа.И после го овкусявам с дресинг от оцен горчица,сол,зехтин.Става много вкусен.Даже студен по ми харесва.
Дипа го правих по следния начин.задуших спанака като преди това хубаво махнах дръжките.След това го отцедих хубаво.Пасирах с една лъжица заквасена сметана и печени ядки-имах различни/орехи,кашу,лешник/.Добавих ситно нарязан домат/само месестата част/.Трябва хубаво да се отцеди спанака че да не стане воднисто.
Иначе аз правя торта със спанак,боровинки и кисело мляко.Става божествен.Става много хубав и с малини.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: юни 07, 2011, 12:36:29 »

Гери,като ви дойдем на гости някой ден ще ми направиш тази торта  blum
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: юни 07, 2011, 12:45:11 »

Разбира се Дани като ми дойдеш на гости ще ти направя такава торта.
Момичета стискайте палци да ми се получат едни крем пастички дето съм намислила а правя тези дни.
Ако някой реши да се пробва с тортата ще изнамеря рецептата.С малини става най хубава,а може и с други плодове-къпини,ягоди,боровинки.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: юни 07, 2011, 12:49:25 »

А може ли и една рецепта за лятна супичка, но по възможност без зеленилки и да не се пасира(че нямам пасатор)  blush
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: юни 07, 2011, 12:54:54 »

А може ли и една рецепта за лятна супичка, но по възможност без зеленилки и да не се пасира(че нямам пасатор)  blush
Миксер имаш ли.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: юни 08, 2011, 12:58:55 »

Да, но има само 2 приставки, няма такава с ножчета, пък скоро ще се местим и не ми се купуват джаджи tease
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: юни 08, 2011, 14:44:23 »

Аз мога да ти предложа крем супа от тиквчки и картофи.Става да се пасира с нормален миксер.Аз доскоро нямах пасатор и така с миксера нямаше проблем.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: юни 08, 2011, 20:31:20 »

Става давай рецептата Yes Ние от няолко дни сме се отдали на усилени тренировки за разтоварване и някак не ни е до тежки храни.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: юни 08, 2011, 20:47:19 »

Рецептата е много лесна
Трябват ти два картофа нарязани на кубчета се сваряват.След това ги намачкваш с вилица и разбиваш с миксера на пюре.Задушаваш две-три обелени тиквички в една тенджерка и след това на пюре с миксера.Смесваш картофената и смета от тиквички,добавяш една лъжица заквасена сметана и разреждаш с водата в която са врели картофките и после разбиваш с миксера.Може да ги правиш в различни пропрции-повече тиквички или повече картофи,по рядка или по гъста.Въпрос на вкус и опитване.Подправяш с копър,магданоз ,черен пипер или каквото обичате.Сол добавям при варенето и задушаването-пак въпрос на вкус.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines