Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 17:48:59

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 191104 пъти)
 
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: юни 01, 2011, 20:04:41 »

Капризче много мерсаж за рецептата за дробчета...станаха супер! good А сега ми даваши страхотна идея за 2та кг тиквички,които имам и все ги отлагах,защото не ми се висеше над котлона. thank you thank you thank you
госпожица а ти хубаво ми напомни да си направя един миш-маш...ама и ако споделиш ти как го правиш ще е чудесно! blum
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: юни 01, 2011, 20:16:46 »

Еее много съвпадения днес! И аз снощи правих миш-маш,хем вкусно,хем бързо!
Аз го правя така:
Запържвам 1 червена чушка(може и маринована) нарязана на кубчета и 1 домат(може и от консерва) отново на кубчета.
Изчаквам водичката да се изпари.Разбивам 4-5 яйца с малко натрошено сиренце и щипка червен пипер и ги добавям към чушката и домата.Разбърквам като при бъркани яйца  good
 give_rose
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: юни 01, 2011, 20:19:18 »

А немога ли да добавя и малко патладжан,че тооооолкова много си го обичам? blush
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: юни 01, 2011, 20:28:03 »

Ами аз го готвих на по-слаб огън, първо задуших ена голяма глава лук, после добавих 3-4 печени чушки и пържих към 5 минутки, след това добавих гомати от консерва и когато се изпариха, добавих 3 яйца, черен пипер, 200гр сирене и сол и пържих още 15 ммин докато се сгъсти girl_wink
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: юни 01, 2011, 20:40:52 »

Роси,ами то за това е миш-маш! Ако имаш и патладжанче,слагай и него  good Ще стане супер!
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #50 -: юни 02, 2011, 10:32:31 »

Момичета, аз бях чувала за тиквичките на фурна, ама нямах спомен как се правят. Мерси за хубавото напомняне, тия дни ще се възползвам.  good

А за дипа - вкусен става, ама е малко рядък, както и Гучи сподели. Обаче пък се прави за нула време, ако не ви се занимава с много готвене и тиквички.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: юни 02, 2011, 10:53:53 »

Моят мъж ме е заврънкал от няколко седмици, че като изляза в майчинство, искал да му готвя някакви зелени яденета. Няма да ви обяснявам колко мразя спанак и всякакви зелении... Обещах му да направя сърмички с тайната надежда, че това може да мине за нещо зелено, защото е с лозови листа, обаче не мина. Дайте някаква идея за нещо зелено. Само да не е супа, моля ти, че това ми най-омразното, хем супа, хем със зеленчуци... А и да е лесно, да не вися 5 часа на котлона biggrin
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: юни 02, 2011, 15:55:45 »

Капризче, аз също мразя спанак, но правя една манджа, дето даже и аз я ям със спанак, е на мен си сипвам по-малко спанак, но все пак.
Задушава се спанака с мазнина ( зависи дали е пресен или замразен му трябва различно време) целта е да стане почти като пюре, като се задуши хубаво се маха от огъня, слагаш сирене и прясно мляко или сметана, ако искаш може с пряснот мляко малко да го повариш, можеш да го овкусиш, с каквото ти харесва, изсипва се в намалсена тавичка, чукват се яйца отгоре и кашкавал и се пече. послед се яде с кисело мляко, аз поне така го ям.
Като сложиш повече яйца и повече мляко, почти няма да усетиш спанака.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: юни 02, 2011, 16:41:03 »

Румяна, много вкусно и лесно звучи.  good Само един глупав въпрос - яйцата не ги бъркаш преди да ги сложиш в/ху спанака, нали? На очи си ги чукваш?
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #54 -: юни 02, 2011, 17:06:28 »

Ризото с гъби и спанаk
Продукти
•   спанак 1/2 кг.
•   гъби 250 гр.
•   връзка зелен лук
•   морков
•   кашкавал 150 гр.
•   1 ч.ч. ориз
•   джоджен
•   черен пипер
•   пикантина
•   сминдух
Приготовление
В малко мазнина се задушават последователно лукът, морковът, спанакът и гъбите.
Оставят се да се задушат, докато водата, която пускат гъбите и спанака поизври.
Посолява се с пикантина и се добавят подправките. Добавя се ориза и 3,5 - 4 чаши топла вода.
Оставя се на най-слаб огън да ври, докато оризът поеме водата.
Поднася се с настърган кашкавал.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: юни 03, 2011, 07:24:20 »

Миналина, да чукваш яйцата на очи, можеш нещо като леки кладенчета да оформиш от спанака за по-добро оформяне и кашкавалче отгоре, все едно, че правиш гювече.и после сервираш по едно или две яйца със спанак.
Активен
Morning_Flower
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 279


Love is in the air!!! ...


« Отговор #56 -: юни 03, 2011, 09:06:46 »


момичета по повод тази рецепта със спанака, аз го правя по същия начин долу горе като roumyana
ето рецепта стъпка по стъпка http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-132/
само, че аз използвам замразен спанак и прибавям царевица от консерва, така го ядох в едно заведение и ми хареса, спанака не се усеща
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: юни 03, 2011, 09:16:52 »

Благодаря за сайта - харесват ми такива рецепти обяснени стъпка по стъпка, пък и с картинки  good

ПП : Само да добавя, че току-що изпробвах рецептата и стана супер вкусно. Следващия път може да пробвам в индивидуални гювечета и с някакви екстри като салами и домати smile
« Последна редакция: юни 03, 2011, 13:20:23 от minalina » Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: юни 05, 2011, 22:16:23 »

Аз да ви се похваля с моята нова измишльотина -картофено кюфте с плънка (поне така си го кръстих аз).Получи се много вкусно , ако някой иска тогава ще напиша и рецепта.
Активен
cherry_dream
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 280



Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: юни 05, 2011, 22:22:43 »

Сподели я, много апетитно изглежда smile
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines