Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 14:50:42

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 190970 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: май 27, 2011, 15:56:35 »

Капризче аз мога да ти предложа парти гръцки кюфтенца в кошнички/има снимка в галерията ми/,панирани картофчета с бекон,някакви мини бутер баничка с различни плънки,пълнени чери доматчета с мус от сирена и пълнени краставички.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: май 27, 2011, 16:05:27 »

По молба на Надето пускам рецепта за боб на фурна
1 кг боб-предварително накъснат в студена вода
1 буркан печени чушки
1 буркан домати
1 глава лук
1 с.л. брашно
сол черен пипер джоджен/понякога не слагам/ червен пипер

Боба се сварява-без да се разварява.В зависимост от боба варенето отнема повечко време.При варенето може да се сложи  глава лук ,скилидка чесан и суха чушка сле дакто се махне първата вода.След като заври се изхвърля водата и се налива чиста.Аз я махам поне 2 пъти.След като се свари боба се отцежда.В тенджерка се задушава главата лук.Добавя се бражното и се запържва леко.добавя се червения пипер и солчица.След това се добавят обелените доматите и доматения сок.Оставя се да се покъкри и се добавят печените чушки.Ако ви се струва по гъстичко може да се добавят още доматен сок.Сваля се от котлона и се смесва с боба.Добавя се джоджен и черен пипер.Изсипва се в тава и се запича.Може да се добави и месо.

Същата рецепта става много хубава и в гювеч.Тогава се слага повечко доматен сок и се пече на бавен огън.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: май 27, 2011, 16:25:51 »

Гучи,това бобче звучи много хубаво.Аз правя също на фурна,но само с домати и наденица.
Аз влизам да се похваля с моя ягодов мармалад smile Плодове  / Желираща захар и мармаладчето ми беше готово за 5 мин pardon
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: май 27, 2011, 16:45:36 »

Eeee, момичета, много мерси за идеите и рецептите. Той мача бил от 10ч и за това реших че ще направя вечеря, която да е Руло Стефани с гарнитура пресни картофи, печени на фурна и салата айсберг+ други пресни зеленчуци.

А за после, за самия мач, мини пици и палачинкови хапки с пилешка салата. Обаче сега като видях колко са лесни бутер розичките на once_upon_a_time  се замислих дали и тях да не направя...

gucci  твоите идеи си ги записвам за следващото парти, което най-вероятно ще е чак питата на бебока като се роди, но да съм готова от сега с идеи smile

carlyangel твоите тиквички ще ги пробвам задължително. Аз аналогично правя патладжани и домати, пълнени smile

Майче, едно бурканче с куриер може ли?  tease tease tease
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: май 28, 2011, 20:17:23 »

Гучи,ако може да дадеш рецептата за пълнените кисели краставички,понеже имам отворен буркан,а няма скоро да ми трябват.Също и за пълнените домати с мус от сирена,звучат ми много апетитно  good
Капризче,сготви ли вече?Мачът започва в и половина,но предполагам,че вече си готова.Да кажеш после дали всичко се е изяло (в което не се и съмнявам). Wink

Майче,сладкото ти направо изглежда като от реклама  Bravo Даде ми добра идея и сега,когато ягодите са евтини и аз ще направя малко  good Точно сега съм сложила една кутия ягоди посипани със захар в хладилника за десерт  girl_wink
Тази вечер при нас има пиле с картофи на фурна и таратор  give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: май 28, 2011, 20:45:47 »

carlyangel аз пълнените краставички ги правя с пресни краставици.Режа на пънчета и издълбавам и ги напълвам.
Иначе мусаот сирене го правя по следния начин
1 опаковка крема сирене
100 гр сирене дунавия
1 заквасена сметана-малка
100 грама краве сирене
100 грама козе сирене
Всичко се разбива с миксер на хомогенна смес.Дбявам зелени подправки.Издълбавам чери доматчетата-доста трудоемко е.И ги пълня с шприц с муса.

Майче разкошно сладко се е получило.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: май 28, 2011, 21:06:09 »

Благодаря за рецептите!  give_rose Аз си помислих,че за краставички говориш,понеже нали така им викаме умалително на киселите и за това  pardon  blush
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: май 28, 2011, 22:34:35 »

Охх, този мач. Carlyangel, добре че писа тук, че е от 21ч30, че да го прочета с време докато бяхме на пазар, че иначе щеше да има мрънкане. Реших по този повод да размърдам традициите и вечеряхме салата с миди сен жак (печени със соев сос и сусам). Е, не върви с бира, но с бяло вино е бомба  smile

Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: май 28, 2011, 22:50:03 »

minalina,направо ми потекоха лигите по тия миди  1tongue .Изглеждат страхотно! Аз знам,че нямат нужда от много топлинна обработка и имат естествени захари,които ги правят сладки,но никога не съм ги опитвала.Дори в кулинарни предавания ги консумират приготвени само с помощта на лимоновия сок,който чрез киселината си ги "готви".  good
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: май 28, 2011, 23:03:07 »

Да, права си и така сурови, само с лимонов сос или в сол се ядат, но като за бременна не бива (уж...аз си хапнах в началото на бременността, не издържах  smile )
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #25 -: май 29, 2011, 00:59:49 »

Майче, останаха ми очите в твоя ягодов мармалад, а като каза и 5 минути приготовление, направо не издържам. Моля те, кажи как ги направи?  give_rose Стерилизират ли се? В какво стерилизира самите бурканчета - ние живеем в апартамент, бързовар нямаме. Има ли шанс да се справя?

Гучи, мерси много за рецептата, ще я правя тия дни.  good
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: май 29, 2011, 13:06:06 »

Момичета моля ви дайте изпитана рецепта за пилешки дробчета по селски,защото предния път нещо не ми се получиха.Как ги правите вие? blush
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: май 29, 2011, 20:16:47 »

Момичета, снощи храната ми пожъна небивал успех. Чак аз се учудих. Най-много се харесаха мини пиците, направих 2 тави и всичко замина. Рулото Стефани се изяде за секунди, както и салатата от пресни зеленчуци. Единствено картофената салата остана малко, но днес беше доядена smile Палачинки не направих, че не ми стигна времето, а и се сетих че обещах да правя качамак. И той ми стана много хубав smile Абе доволна съм и гостите и тръгнаха търкаляйки се, така че всичко е ок  tease

Роси, дробчета по селски ги правя по следния начин:
Запържвам дробчетата. Нарязвам зеленчуците(печена чушка, морков, лук, чесън) на ситно и слагам при дроба да се запържат. Слагам подправки(сол, черен пипер, вегета) и май това е. Понякога слагам домати на финала, понякога не. После ако имам време запичам на фурна. Това ми е рецептата по спомен, ако я намеря някъде по тефтерите ще я напиша по-точно smile
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: май 29, 2011, 21:00:32 »

Дени, аз правих конфитюри от ягоди и от праскови миналото лято без стерилизиране в апартамента - с на д-р Йоткер продуктите, по-конкретно с Gelifix 2:1.
Незнам до колко са "естествени" съставките им, но станаха жестоки на вкус и тази година пак ще ги ползвам Torte
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #29 -: май 30, 2011, 07:36:06 »

Бубка, спомням си, че ти миналата година похвали гелфикса, но аз по това време идея си нямах какво е гелфикс. Наскоро го загледах по магазините и ще взема да пробвам. Той си имаше написана рецепта на гърба на плика май, а? Тоест не ми трябва друга рецепта?

Като говорим за тия конфитюри и направо вече нямам търпение да пробвам. Тая година съм решила да правя всякакви зимнини.

Капризче, браво за хубавата вечеря. И ние се събирахме за мача с компания и бях замислила милион неща, но не ми остана време да ги правя и си бяхме повече на мезета. Иначе по-интересното, дето правих бяха кръгли мини сандвичи от филии хляб, добре изглеждаха, и дип от тиквички - за обичащите тиквички - се хареса заедно с чипс, за останалите - не искаха дори да ги пробват мъжката част от групичката.  pardon
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines