Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 09:53:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 151773 пъти)
Вили
Сватбен ГУРУ
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #375 -:
октомври 17, 2011, 13:19:55 »
Нашият аспиратор е Baby vac. Много съм доволна, изсмуква всичко, ползвам го от няколкомесечна възраст. За мен той е най-доброто, което съм ползвала
http://www.baby-vac.co.uk/?lang=bul
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #376 -:
октомври 20, 2011, 22:29:46 »
Цитат на: Боги в октомври 17, 2011, 11:38:51
Ели, нашия е такъв и съм адски доволна.
В аптеката ми казаха, че го препоръчват от българската педиатрична асоциация, то и на него си пише. И накрая го взех, ползваме го вече 11 месеца, даже ни е втори, че успях да му загубя накрайника на първия
П.п. нашия е около 10 лв
Това чудо върши чудеса
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #377 -:
октомври 21, 2011, 11:36:35 »
И ние сме с аспиратора на Маример, обаче съм му махнала този накрайник, който е за устата на родителя, т.е. дърпам директно през тръбичката и става много лесно. Преди това капя физиологичен разтвор де.
За Поли и inaxastra
и постоянното нощно поцокване - наберете се с малко търпение, мами, знам, че никак не ви е лесно. Аз се върнах на работа, когато Иван беше на 7 месеца и половина и той реагира точно с това нощно поцокване на вски 30 минути. Будеше се по-често, отколкото като новородено. Нали разбирате, че цяла нощ на гърда, въпреки че спешен при мен, и след това цял ден на работа си беше един истински ад. Залъгалка никога не прие детето ми, вода не пие от биберон, така че за през нощта нищо не свърши работа. Ми какво да ви кажа - примирих се в един момент. Оставям го да спи при мен и през нощта само подавам гърда в просъница. Преди два месеца чак (когато ни излязоха и кътниците) цоканията намаляха и детето почна да спи по цяла нощ. Буди се към 7 ч. сутринта за поцокване 4-5 минути (рядко понякога и към 8 ч.) и после си спи до към 9-9:30 ч. Но това е, ако спи при мен. Ако го оставя в кошарата, пак се будим често и ако не дам гърда, няма заспиване.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #378 -:
октомври 21, 2011, 11:45:43 »
Мерси, Руми
То и аз това си викам, ясно е, че чакане и тьрпение са му майката. Но това не ме спасява от адската физическа умора в момента. Ние си спим заедно от началото, но вече дори нямам време да заспя между две цокания. Е, два пьти седмично има и по някоя лека нощ - сьс само две кьрмения, та се позакрепям.
Аз не работя и сама си я гледам. Промени не е имало около за нас, за да е реакция на това. Та единственото ми обяснение са зьбите.
Ако добре видях вчера, чакаме 3 горе и 2 долу, които са "напьпили".
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #379 -:
октомври 21, 2011, 14:26:15 »
Ина не сте самииии ние сме така от 4 месеца будене през половин час НАпарво вече не издържам В седмицата да има най-много по една вечер в която да се буди през 3 часа. Вече завиждам на мамите които дават шишетата слагат бебетата в кошарите и спят по цяла вечер. Сега съм решила да си купя протектори за зърната и дано с тяхна шомощ да успея поне от нощните да я оттуча че и през деня си иска на 2-3 часа. Дърпа пазвата и като и кажа не мамо и следва едно бурно ААААА
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #380 -:
октомври 21, 2011, 15:45:24 »
m_eleva19
, някъде бях чела, че след годинката се препоръчва да следваш максимата "не предлагам, но и не отказвам". Аз горе-долу така опитвам, но като трябва да се приспиваме, директно давам гърда, че става по-лесно. Ама и пак си имаме доста кърмения за възрастта ни - към 4-5 в денонощието
Явно си имаш пристрастено кърмаче като моето. Синът ми като лягаме да се кърмим направо с глас се смее от кеф, дърпа ми блузата, проверява как е положението, голямо забавление ми е.
Ина,
вероятно е от зъбите при вас, няма начин. На Мартеничката изглежда й е некомфортно и само мама може да я успокои като хората. Разбирам те, че си скапана, опитвай ако може през деня да поспиваш с нея, аз така се спасявах, разбира се за сметка на домакинската работа, която поемаше мъжът ми да ми е жив и здрав.
Ама ние май много се отплеснахме и тази дискусия трябваше да я водим в онази за кърменето...
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #381 -:
октомври 22, 2011, 10:01:17 »
m_eleva19 и всички, които кърмите, аз пък завиждам на вас, че имате това щастие - бебчо да цока от гърдата
. Мечтаех да кърмя, но не успях да се справя с това предизвикателство за мен и много страдам за това, че моето момче яде от шишето
. Сигурна съм, че е трудно, покрай бебчо разбрах какво е да преминеш през трудност, но ще мине и това. Стискам ви палци всички мъници да се успокоят и да спинкат през нощта.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #382 -:
октомври 23, 2011, 09:00:17 »
Здравейте момичета,
имам един въпрос Краси има пъпки от претопляне вече седмица и не минават, педиатърката го видя обаче нищо не ми каза да го мажа с нещо по-различно от олиото след баня. Дали могат само да се махнат или да мажа нещо? Хиляда пъти казах да не се завива детето до ушите и пак баба му (свекърва ми) не ме слуша и го омотава а после като го види гол и "олеле на баба момчето" много се дразня аз от началото започнах леко да го обличам за да свиква. Даже понеже сме с подово и не го завивам а ние още сме спим само с пеленка та го завивам чак рано сутрин като стане време за първото хранене в 2:30-3:00... дайте съвет
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето
«
Отговор #383 -:
октомври 23, 2011, 09:26:10 »
Иве, и Ники имаше такива. С нищо не съм го мазала, гледах кожата да диша просто. И сами се махнаха. Не се притеснявай, ще минат с времето. Дано с бабата успеете да се разберете за завиването. Ние сега сме при майка ми тя само върви след мен с разни терлици, че му били студени краката...
Забравих да кажа за аспиратора за нос: наистина е страхотен. Много по-добър от този, който имахме. Благодаря за съветите да го купим.
«
Последна редакция: октомври 23, 2011, 09:29:11 от Капризче
»
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #384 -:
октомври 23, 2011, 09:48:58 »
И аз мога да похваля Baby Vac-а обаче има един сериозен недостатък - не можеш да го ползваш на път. Затова имам и обикновена "ръчна" помпичка. Другото, което взех по принуда и съм много доволна, е електрически аспиратор. Мислех си, че "цръцкането" на солена вода облекчава, но когато дойдоха "големите" сополи, една колежка ми препоръча да си взема такъв уред. Викам си аз, то тия капчици бош лаф - обаче на нас ни подействаха чудодейно. Другото хубаво е, че при нужда можем да го ползваме семейно. Мъжът ми го изпробва и е също доволен. И за хремата - хомеопатия. Ама от доктор, не от интернет.
Преди време питах и разпитвах за пътуване с бебе в самолет. Ние осъществихме нашето и мина доста добре. Доста по-комфортно е, отколкото с кола за дълги разстояния. И дават сносна бебешка храна в самолета. И ти дават количката до стълбичката/ръкава. Поне България Еър е така. И бебешкия билет е много изгоден (на нас ни беше 6 евро). Та докато сте в категория infant - летете
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #385 -:
октомври 23, 2011, 18:54:40 »
BASTET
супер цена за бебчовци.Ние с Уизеър летяхме и си платих за Марти 20 евро
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #386 -:
октомври 23, 2011, 21:10:37 »
Иве
,препоръчвам ти кремчето Ойлатум.И ние лятото имахме подобни пъпчици и с него се махнаха.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето
«
Отговор #387 -:
октомври 23, 2011, 21:38:30 »
Цитат на: Капризче в октомври 23, 2011, 09:26:10
Иве, и Ники имаше такива. С нищо не съм го мазала, гледах кожата да диша просто. И сами се махнаха. Не се притеснявай, ще минат с времето.
Подкрепям!
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #388 -:
октомври 25, 2011, 11:29:07 »
Имам един въпрос, от родилното имаме едни бели точици по брадичката на малкия и не се махат още мазах го с Судокрема, после с Бочко и не помага. Дали е възможно да е от бибероната/залагалката? Нашата лекарка нищо не казва за тях а вече 3 пъти сме ходили при нея...
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #389 -:
октомври 25, 2011, 11:35:06 »
Това е на хормонална основа. Ели имаше по нослето и сами изчезнаха. Не се притеснявай и не се хаби да мажеш, малък е още бебо. Просто му дай време да се урегулира като отделен организъм. Тя и педиатърката затова нищо не ти казва
Ако е обривче или гнойни пъпчици, щеше да ги различиш. Те биха могли да са от биберона, но ако не са такива - сами ще се махнат.
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...