Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 09:36:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 151634 пъти)
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #300 -:
август 25, 2011, 18:16:42 »
Наистина много кофти е тая дозировка,защото аз не мога да си направя хич сметката примерно за 120мл. вода,колко лъжички да сложа?
75 делено на 2 е направо невъзможно да се дозира.
Иначе ние го взехме именно за регулиране на изхожданията,че Лора имаше запек.Ходеше по 1 път на ден,но се пънеше доста.И след като започнахме да я храним с розовия Хип,резултата още сутринта беше на лице,че и на чаршаф,на гръб и т.н.
Сега няма и помен от напъване,дори не разбирам кога се изхожда.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #301 -:
август 27, 2011, 12:43:37 »
Имам питане.Ще взимам многократни пелени.Вече си осигурих 4 джоба универсален размер + 8 микрофибърни подложки към тях.Въпросът ми е към мамите,които ползват или са ползвали подобни: Ще ми стигнат ли?
Смятам да ги пера на ръка (подложките),а за през зимата не ми е проблем да ги суша на парното.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #302 -:
август 27, 2011, 13:42:34 »
Бих искала да помогна със съвет, но моите са "всичко в едно" = гащички + два броя подложки зашити за тях.
Съхнат съответно по-бавно, а и пера в пералня. Та аз имам 15 от тях и са ми добре като бройка. Ти ще переш на ръка и то само подложките, така че, на мен ми се струва ОК като бройка. Но нека по-добре кажат момичетата, които ползват твоя тип пелени.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #303 -:
август 27, 2011, 14:04:53 »
Да,и на мен ми се видяха ок,но все пак нямам много опит
Иначе доволна ли си?Аз още не съм отишла да си ги взема(поръчах ги от една жена
).Ясно ми е,че нямат попивателната способност на памперса,но пък и аз често го сменям.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето
«
Отговор #304 -:
август 27, 2011, 14:26:54 »
Аз лично съм много доволна.
Честно, вече месец ги ползвам и досега един не е пропуснал - нещо, което с памперса се случва редовно (последният път в самолета, голям ужас беше
).
Но доколкото съм слушала мнения, просто си зависи от типа и марката които избираш. Чувала съм и доста лоши мнения.
Да, не попиват така както памперса, но доколкото съм чела това ще е в плюс по-късно, когато се учи да ходи на гърне. Пък и ако си свикнала редовно да сменяш, нямаш наистина грижи.
Аз слагам и един лист специална хартия за а*ото, която се хвърля после в тоалетното казанче, но може и без нея, разбира се.
Нощно време слагам еднократен, за да не се налага да сменям и да го разбуждам. Но отскоро мъничето започна да а*а редовно след кърменето към 2.00ч и съответно няма как да не се преобуем. Така че, се замислям дали и нощно време да не сложа вече многократен.
А и сега се сетих, че микрофибърът като цяло би трябвало да съхне по-бързо. Моите (Bumgenius е марката) са памук, та затова пада голямото съхнене.
Ще споделиш ли, моля, каква марка взе и по-нататък като ги изпробваш, дали си доволна? Винаги е добре да имаш мнение на вече препатил.
«
Последна редакция: август 27, 2011, 15:54:22 от minalina
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #305 -:
август 27, 2011, 15:38:39 »
Да си призная , и на идея си нямам каква марка са.Като ги взема тия дни,ще ги снимам и ще ти ги покажа.Разбира се,че ще споделя опит.
Тя и Лора е голяма жаба,ама повечето пъти памперса е съвсем леко напишкан.
Чудя се за през нощта(понеже мисля окончателно да не купувам повече еднократни памперси)дали да не й слагам допълнителни памучни парчета за а*ото?Не знам дали ще е удачно.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #306 -:
август 27, 2011, 16:46:28 »
Carlyangel , аз слагам за а'ото микрофибърни подложки, които се хвърлят в тоалетната чиния. Много са удобни. Пак остава някакво петънце, но не се налага да изплаквам пелената преди да я сложа в пералната.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #307 -:
август 27, 2011, 17:00:21 »
И моите са микрофибърни,значи само изхвърлям а*ото и директно слагам в пералнята подложката,така ли?
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #308 -:
август 27, 2011, 23:04:42 »
Цитат на: carlyangel в август 27, 2011, 17:00:21
И моите са микрофибърни,значи само изхвърлям а*ото и директно слагам в пералнята подложката,така ли?
Да, а*ото остава в тази микрофибърна мрежичка и директно го изхвърляш. Преди да си купя тези микрофибърни подложки, трябваше да изплаквам пелените преди пране в пералната, но сега не се налага въобще.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #309 -:
август 30, 2011, 20:47:05 »
И така,получих пелените вчера.От днес ги използвам.Употребила съм 2 джоба и 4 подложки за целия ден.Нито веднъж не ми пропуснаха,много са мекички и изключително удобни.Подложките се перат много лесно със сапунче.Съставени са от нещо като хавлиен плат...Много готини десени-розови петънца,лилави сърчица,кравешки петна и една беличка.
Надминаха очакванията ми.
Ето и обещаните снимки:
ПОДЛОЖКИТЕ:
«
Последна редакция: август 30, 2011, 21:02:42 от carlyangel
»
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #310 -:
август 30, 2011, 21:49:20 »
Големи сте сладури в тях
Със здраве да си ги напишквате
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #311 -:
август 30, 2011, 22:02:53 »
Благодаря ти!Искам също да споделя,че противно на очакванията ми,не са много по-дебели от памперсите и дрехите се закопчават нормално.
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #312 -:
септември 26, 2011, 10:02:43 »
Момичета, интересуваме на коя кухня сте записали бебоците?
Дайте някакви отзиви моля, имам възможност да вземам от Ян Бибиян, Българче, Хер-бебе и Беборани за нашия квартал, но от толкова мнения и в нета и от други мами ми се запали главата. Гледах и менютата в сайтовете и не мога да реша. Вие от коя сте доволни?
благодаря предварително
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #313 -:
септември 26, 2011, 10:46:14 »
carlyangel, сега виждам питането относно многократните пелени;) Аз както знаете ползвам от самото начало, т.е вече 9 месеца-имам 10 броя- 5 са тип "всичко в едно", останалите 5- са тип "джоб".
Моите са на Тотс ботс-изключително съм доволна- тези от вида "всичко в едно" са с една допълнителна подложка (по-малка) , която може да се маха. Така че реално имам 5 джоба с 10 подложки-5 малки и 5 големи и 5 пелени "all-in-one"с една много голяма пришита подложка сгъната на 2. Стигат ми , като се има в предвид, че пера веднага на ръка. Аз също слагам биоразградими подложки за а*ото:) Джобовете обаче също ги пера всеки път, за това не мисля че само 4 джоба ще са ти достатъчни. Когато пишка няма как и самото джобче да не е мокро, макар и малко.
Сега вече ползваме гърнето, доста често вършим работата там и малко пелени използвам, но за начало мисля че ще са ти необходими повечко.
От личен опит се убедих, че е хубаво да се използват и двата вида- тъй като всеки тип мн. пелена си има своите предимства.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #314 -:
септември 26, 2011, 11:31:24 »
Боги, аз до сега съм пробала веднъж от Ян Би Биян, така че на мен не можеш да разчиташ на отзив. На мен ми се стори доста мазна храната там, ама знам ли...инъче беше вкусно. Там имат диетично меню, ако не си въвела прясно мляко и кисело, та слагат май АМ (което ми допадна). За Хер бебе, чуам добри отзиви, но не съм ги пробвала още. Защо просто не пробваш няколко кухни и не видиш, на коя бебо ще му хареса най-много. А можеш една седмица от една да вземаш, другата седмица от друга. Аз лично мисля да взема сега от Хер бебе и да видя на коя от двете ще се спра
. Май не помогнах много.
«
Последна редакция: септември 26, 2011, 11:35:46 от mimozka
»
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21