Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 10:04:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 151884 пъти)
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #270 -:
август 17, 2011, 22:45:25 »
Цитат на: bejkite в август 17, 2011, 21:44:15
Аз отново с повдигането
leni_beni_
, не се изхлузва и изкривява никак даже. Коланите го държат много добре. Аз не чак на средно положение, а на това между легнало и средно го повдигах, но вече няма
То тогава не е ли вредно и в Макси кози да се слага?
Мерси за отговорите
И аз това се чудя?
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #271 -:
август 18, 2011, 10:20:11 »
Аз да попитам какво имате в предвид с този въпрос тъй като Макси кози е марка, а не стол или количка е се чудих дълго
Цитат на: bejkite в август 17, 2011, 21:44:15
То тогава не е ли вредно и в Макси кози да се слага?
Иначе на два месеца бебе да се слага в полу седнало положение си е опасно, нито кръстчето, нито нищо му е достатъчно яко, за да го поддържа в това положение.На сестра ми малкия се роди март, до скоро си караха с бебешкия кош, макар че малчо е дълъг и обича да се оглежда, проблеми не е имало, нито е ревал, нито му е било топло.Като стана на 5 месеца го премести в другия кош, за да не разнася, бебешкия като пътуват, но като го слага в полулегнало е за определено време и след това го слага в напълно легнало, той и така си зяпа, а е по-голям и много по-любопитен.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #272 -:
август 18, 2011, 10:29:58 »
Цитат на: rozovka в август 16, 2011, 15:56:14
Момичета, моля споделете кога дадохте за пръв път лъжицата в ръка на вашите деца и кога започнахте да ги учите да се хранят сами?
Розовка,
Оливър се научи да държи лъжичка в градината.Той беше някъде година и два три месеца.Сега успешно си бърка в бурканчето и чинийката да си загребва и я докарва до устата.Ако е супа или нещо течно е трудно.Но разбрах, че сам иска да се храни и не обича аз да го храня. Така че като сядаме да обядваме или вечеряме, той има лъжичка и колкото изяде с нея е добре, иначе и аз му давам. Ако детето проявява интерес, тогава му дай лъжичка.В началото ще е голямо мазало, но определено е полезно и за моториката му и за това да се чуства голям и че яде както мама и татко. Същото важи и за виличката.Има детски , вилички които са със заоблени връхчета и са безопасни, но тях бих ги дала след като вече детето се е понаучило с лъжичка да борави.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #273 -:
август 18, 2011, 10:37:45 »
Маги,аз имах предвид точно кошчето за кола.То също не е в напълно легнало положение,а се дава от 0-13кг. Уж е за малки бебешоци,а няма напълно легнало положение и това ме притеснява,защото ми се виждат някак си сгънати бебетата в него.
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #274 -:
август 18, 2011, 11:13:24 »
Пускам няколко снимки, защото не мога да обясня
Коша е за новородено. Чупи се високо на гърба. Мисля, че става нещо подобно на коша за кола на
carlyangel
, но първото положение е доста по- ниско. Производителят е обединил коша за новородено, който е само в хоризонтално положение и коша за кола, но с 4 положения.
Магито
, не знам дали сега се разбира. Аз бях писала за седнало положение, но е по- различно (извинявам се за което).
За кошницата на
carlyangel
знам, че може да се ползва не повече от два часа. Но виждам много мами, които я използват за разходка, а не само за в колата. А ако пътуването е повече от 2 часа???
Аз го слагах на положението, което съм показала на снимката с бебето
Какво ще кажете- може или не от 3 месеца?
000_0012_s.JPG
(72.66 KB, 369x492 - видяно 247 пъти.)
«
Последна редакция: август 18, 2011, 11:22:14 от bejkite
»
Активен
bejkite
Сватбар
«
Отговор #275 -:
август 18, 2011, 11:23:32 »
Това е снимката с бебето, но от страни.
000_0013_s.JPG
(71.94 KB, 492x369 - видяно 223 пъти.)
«
Последна редакция: август 18, 2011, 13:19:20 от bejkite
»
Активен
bejkite
Сватбар
«
Отговор #276 -:
август 18, 2011, 11:24:31 »
Така изглежда коша без бебето.
000_0014_s.JPG
(67.14 KB, 492x369 - видяно 241 пъти.)
«
Последна редакция: август 18, 2011, 13:19:49 от bejkite
»
Активен
bejkite
Сватбар
«
Отговор #277 -:
август 18, 2011, 11:25:05 »
.
000_0001_ss.JPG
(66.69 KB, 492x369 - видяно 230 пъти.)
«
Последна редакция: август 18, 2011, 11:27:53 от bejkite
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #278 -:
август 18, 2011, 12:42:57 »
На последната снимка ми се вижда доста вдигнато,но на другите ми изглежда ок.
Аз моя ще го ползвам точно за около 1 час,не повече.
Активен
bejkite
Сватбар
«
Отговор #279 -:
август 18, 2011, 13:17:33 »
На последната е последното ниво.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето
«
Отговор #280 -:
август 19, 2011, 08:58:18 »
Искам да попитам майчетата, които са на
многократни пелени
с какъв прах ги перат. Ниe ползваме един хипоалергеничен, био и т.н., но жълтите петна не се измиват така, както ако перяхме с Ариел.
Благодаря предварително!
За столчетата за кола и на мен позата не ми изглежда супер удобна, но нали казват, че нямало проблем до 2 часа в тях.
Същата поза е и на шезлонга, та се чудя дали и там да ограничавам седенето до 2 часа на ден. Аз имам този на babybjorn :
Бастет
,беше писала, че и ти го ползваш. От коя възраст започна? Пише в упътването уж, че от новороденo става, но пише и , че ако детето било уморено или сънливо да се ползва леглото.
«
Последна редакция: август 19, 2011, 16:12:37 от minalina
»
Активен
Rapunzel
Професор
«
Отговор #281 -:
август 19, 2011, 15:15:03 »
minalina аз не съм много опитна с многократните пелени, понеже от скоро започнах да ги използвам (откакто Крис започна да ака по 1-2 пъти на ден) но ги пускам на предпране или бързо пране-20 мин с ето това
http://www.amazon.com/gp/product/B002YWZ79G
и след това на много мръсно-70 мин с накисване с ето това
http://www.amazon.com/Thirsties-Cloth-Diaper-Super-Wash/dp/B002YWZ79Q/ref=pd_bxgy_ba_text_b
и накрая с допълнително изплакване. За сега няма и спомен от петна никакви.
За шезлонга, нямам научна информация, може би е като столчето за кола, но аз не мога да задържа Крис повече от 30 мин сутрин и по 10-15 мин през деня.
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #282 -:
август 19, 2011, 17:09:30 »
minalina, аз ползвам многократни пелени от самото начало и ги пера на ръка с домашен сапун, най-обикновен, който бабите правят:) пелените са като нови, без никакви петна, така както съм ги купила, натърквам петното и киснат не повече от 5мин. По пазарите има, може да си купиш навсякъде или да си направиш вкъщи, даже можеш да сложиш някакво масло. Пробвах със сапунени ядки, но уви петната не се изпираха.
Активен
bejkite
Сватбар
«
Отговор #283 -:
август 19, 2011, 17:26:12 »
Наистина изпраните пелени с домашен сапун на ръка нямат петна
Аз бях много приятно изненадана.
Първо отпирам със студена вода, натърквам, киснат малко както казва Поли и са без следи.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
Отг: Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето
«
Отговор #284 -:
август 19, 2011, 20:38:17 »
Цитат на: minalina в август 19, 2011, 08:58:18
Бастет
,беше писала, че и ти го ползваш. От коя възраст започна? Пише в упътването уж, че от новороденo става, но пише и , че ако детето било уморено или сънливо да се ползва леглото.
Ох вече и аз не знам - според мен всичко е един огромен маркетингов трик и ние като луди се хвърляме от една крайност към друга. Преди 3-5 години са се произвеждали седалки/кошчета за кола, които да стават за шезлонг вкъщи. И количките са били с напълно легнало положение на летните кошове. После някой се е усетил, че защо да не продава отделно домашни шезлонги и отделно кошове за новородени, като обяснява кооолко вредно и ужасно е да се използват нещата комбинирано. Интересно откъде пък знаят, защото на бебетата отпреди 3-5 години още не са им се оформили гръбнаците и тазовете, че да се знае. Аз преди година като купувах моето кенгуру бейбибьорн, беше върха на сладоледа. Сега вече е най-вредното и опасното едва ли не .. Слинга ми горкия колкото майки-многознайки са ме срещнали по паркове и градинки, толкова хули съм отнесла че не го нося правилно. Бре, целия ютуб изгледах, ама те пак повече от мене знаят.. може всичките та да са били многодетки с по 7 до 9 деца и така да са набрали тоя огромен житейски опит, като са ги носели всичките едновременно в слингове според възрасста - легнало, изправено, на единия хълбок, на другия, на третия..
..
А как трябва да спи бебето също е спорен въпрос - едни казват на равно, други да е под лек наклон, че да не повръща, едни викат не го завивайте да не се задуши - други - бебето трябва да е плътно увито че да се чувства все едно си е още в утробата.. едни викат да спи на твърдо детето да му заяква гръбнака - други викат ми спи ти на твърдо да видиш удобно ли е..
Аз шезлонга на бейбибьорн го купих, когато разбрах, че на моето бебе му е горещо в комбинирания кош-за-кола-шезлонг, който смятах да ползвам. Някъде къде втория месец беше. Сега Ясен си спи следобедния сън в него, като му се приспи сам се бори да се покатери и да си легне. Не знам коя майка има възможност през 2 часа да осигурява различно положение на детето си и колко ли хитроумни приспособления трябва да накупи, за да успее да се справи с това предизвикателство. Дали едно време като са работели на полето са спирали непрекъснато да променят позицията на цедилката, или като са разнасяли детето на гръб са правели различни акробатики, за да променят ъгъла.. имам чувството, че всичко това вече се отдалечава от здравия разум.
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...