Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 09:54:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 151785 пъти)
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #255 -:
август 13, 2011, 23:43:48 »
Да, навсякъде го пише.
Сега само трябва да открием как да изключим еърбеците
Sunray
, ще изчакам още тогава. Но ми е някак странно да гледа горкото само нагоре
Благодаря за отговорите момичета
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #256 -:
август 14, 2011, 20:04:44 »
Цитат на: bejkite в август 13, 2011, 23:43:48
Сега само трябва да открием как да изключим еърбеците
На новите коли има чертежче как се изключва еърбега или отвътре на жабката, или горе на тавана покрай сенниците. На по-старите (или може и нови да има без копче, аз не съм експерт по всички автомобили, естествено) се изключва от майстор в сервиз. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не бива в кварталното гаражче или съседът ти да ти пипа еърбега. Той гърми с голяма сила и ако в този момент си в обсега му в поза, различна от седнал на седалката с лице напред е изключително опасен и за възрастен човек.
А по моя въпрос? Никой ли не е пътувал с бебе в самолет?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #257 -:
август 15, 2011, 09:24:20 »
BASTET
, какво точно те интересува? Аз пътувах със самолет много като бременна, с бебето не съм, но съм чела доста неща, и имам приятелки, които живеят в Щатите и редовно идват с бебоци, включително съвсем мънички. Може би мога да помогна със съвет, макар и не от личен опит
.
Активен
bejkite
Сватбар
«
Отговор #258 -:
август 15, 2011, 09:42:20 »
Мерси, BASTET
Никъде няма чертеж и в книжката не пише
Пуснах един маил до производителя. Ако не ми отговорят, ще отидем до автосалона в града
Rozovka
, това пита
BASTET
:
Цитат на: BASTET в август 13, 2011, 11:17:01
Въпрос - предстои ми пътуване с бебето със самолет. Всичко много хубаво, обаче, като слезнем от самолета с бебето в ръце, какво ще правим?? Трябва да вземем някакъв превоз от летището до хотела и не знам как ще транспортираме бебето. Какво се случва в такава ситуация? Той вече не е за бебешка кошница, а за голяма седалка за кола
«
Последна редакция: август 15, 2011, 09:46:30 от bejkite
»
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #259 -:
август 15, 2011, 10:21:24 »
Цитат на: bejkite в август 13, 2011, 11:57:34
Момичета и аз имам два въпроса:
1. От кога започнахте да повдигате нивото на гръбчето на количката? Аз първоначално возих само в напълно хоризонтално положение, но откакто започна да разглежда го повдигам- не до седнало, но на средно положение.
След 5-тия месец може да се повдига гръбчето (някой ортопеди препоръчват даже след 6-тия) .
А не се ли изхлузва и изкривява като го сложиш на средно положение ? Не форсирай нещата ......за всичко има време .
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #260 -:
август 15, 2011, 13:08:49 »
Bastet,
Аз не ти разбрах вьпроса.
Ако имате количка, сте с количката. Ако сте като нас, сте с носилката. Ако питаш за кола - не знам за коя дьржава питаш, но вьв Франция в таксито не е задьлжително столчето за кола, а за нетакси взимаме от приятели назаем.
Не знам дали ти отговорих, питай по-ясно. Ние имаме вече 5 полета зад гьрба си и каквото знам ще обясня.
«
Последна редакция: август 15, 2011, 14:56:25 от inaxastra
»
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #261 -:
август 15, 2011, 14:51:57 »
Цитат на: bejkite в август 15, 2011, 09:42:20
Rozovka
, това пита
BASTET
:
А... мерси,
bejkite
, не съм ровнала назад. рент-а-кар с детско столче или градски транспорт или такси с детето на ръце или в слинга ... не е по правилата, но не виждам друг начин.
«
Последна редакция: август 15, 2011, 14:54:27 от rozovka
»
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #262 -:
август 15, 2011, 15:21:35 »
Бастет,
ние когато пътуваме със самолет,оставяме количката на чек-ин и от летището ни дават една проста количка ,която обаче е сигурно за деца над годинка.Нея я използжаме до самолета и оставяме от вън. После,като кацнем, си поръчваме такси с бебешко столче,повечето компании за таксита имат няколко на брой коли с такова столче ж зажисимост от килограмите на детето, така че просто трябва да се огледате или просто да се обадите и поръчате. А вие количка не носите ли с вас?
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #263 -:
август 15, 2011, 18:07:34 »
Благодаря много на всички, най-много ме тревожеше какво става в таксито с проблема със столчето, също и дали ти дават количката из летището. Ще сме само за 3 дни и няма да взимаме кола под наем (за тях дават столчета, това разбрах), защото ще се движим само от летището до хотела и обратно. Ще поискаме такси и ще ги оставим те да си преценят ще бъдат ли със столче или не. За жалост градския транспорт няма да ни устройва. Нещо започнах да се колебая днес (като дойде време да плащам билетите, много ясно..) и току-виж се разминем с пътуването.. имам оше 2 дена да мисля
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #264 -:
август 16, 2011, 15:56:14 »
Момичета, моля споделете кога дадохте за пръв път лъжицата в ръка на вашите деца и кога започнахте да ги учите да се хранят сами?
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #265 -:
август 16, 2011, 19:04:42 »
Само да допълня, че България Еър дава да се качиш с количката до самия самолет, където я предаваш на стюардесите. Това е без значение какъв вид е количката. На излизане си я получаваш отново още на излизане от самолета. Изпробвах оптново системата днес.
Доколкото разбрах обаче много малко компании предлагат тази услуга, особено в летния сезон. Някои ти дават както го е казала Гери колички назаем да си щъкаш из летището
Не знаех, че във Франция не се иска столче за такси? Затова ли ни гледаха като полезни изкопаеми, когато си го настанихме в таксито? Честно обаче не мога да захапя логиката - защо за нормална кола е задължително, а за такси не???
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #266 -:
август 16, 2011, 22:39:12 »
Аз пътувах с Уиз еър,с количката се качих в самолета там я сгънаха и си я получих на летището преди да се кача на автобуса до гишето.За количката нищо не платих
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #267 -:
август 17, 2011, 18:29:39 »
Миналина, Жужи, супер ме зарадвахте.
Тъкмо се тюхках как ще си транспортирам количката, а толкова пари дадохме за нея, че корем ме боли като си представя как ще я дам да я хвърлят напред-назад (поне по това, което съм видяла как се отнасят с куфарите
)
А бебоците в Макси кози, ли летяха и ли ви дадоха колани за да ги вържете към вас/вашият?
Май ако искаш да летиш със столчето за кола се купува билет като за по-голямо детенце?
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето
«
Отговор #268 -:
август 17, 2011, 18:50:10 »
мгоранова
, дават колан по принцип. Но ако си имаш кенгуру предпочитат да си го държиш в него без допълнителен колан. Аз го държах през цялото време в Ерго бейбито, че иначе моят юнак щеше да вдигне самолета на главата си. Чела съм, че е хубаво да се кърми на излитане и кацане заради ушите, но нашият не пожела, затова му дадох биберон. После се кърмихме 2 пъти по време на полет и веднъж се преобувахме. Това последното е кофти, че нямаха специална маса за повиване в тоалетните. Билетът му струваше 30 евро, като на отиване имаше места и ни сложиха на три седалки, но на връщане нямаше такъв лукс.
Знай че на летище софия (втори терминал) има много добре оборудвани стаи за майки с деца. Ние си чакахме там.
«
Последна редакция: август 17, 2011, 18:52:55 от minalina
»
Активен
bejkite
Сватбар
«
Отговор #269 -:
август 17, 2011, 21:44:15 »
Аз отново с повдигането
Цитат на: leni_beni_ в август 15, 2011, 10:21:24
А не се ли изхлузва и изкривява като го сложиш на средно положение ? Не форсирай нещата ......за всичко има време .
leni_beni_
, не се изхлузва и изкривява никак даже. Коланите го държат много добре. Аз не чак на средно положение, а на това между легнало и средно го повдигах, но вече няма
То тогава не е ли вредно и в Макси кози да се слага?
Мерси за отговорите
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20