Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 09:55:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 151793 пъти)
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #180 -:
юли 10, 2011, 11:17:37 »
аз говоря за минерална вода специално за бебета обогатена с олигоминерали ,не такава каквато пием ние.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #181 -:
юли 11, 2011, 00:19:49 »
Специална минерална вода за бебета няма, всичко е маркетингов трик (особено в България). Сърчнах малко в Google. Излиза, че на италианския пазар има четири вида минерална вода и олигоминералната (такава си е по принцип, а не се обогатява допълнително) е тази с най-ниска минерализация. Пише, че е с най-ниско съдържание на соли и няма противопоказания, ако се изпиват повече от 1 литър на ден всеки ден от нея. Ама това за възрастни. Тук в Белгия нискоминерални води са Vitel и Evian. Ама не бих дала от тях на бебето. В крайна сметка всеки сам си преценява, важно изборът му да е информиран.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #182 -:
юли 11, 2011, 10:54:06 »
Е,сега какво да ти отговоря.Аз живея там и правя това което прават всички в тази държава ,не чета глупости в нета.Повече са водите и след като педиатри са ми казали ,защо да не им вярвам.То захранването тук в Бг при месото е първо с пилешко ,в Италия е с говеждо.Навсякъде е различно а в нета освент глупости и неверни неща друга няма да намериш.Убедила съм се 100000 пъти
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #183 -:
юли 14, 2011, 14:28:13 »
С интерес изчетох всичко за възпитанието на децата и най-вече дали да има пошляпвания, ако детето прекали, или не. Склонна съм да се съглася с
juji
(по този въпрос конкретно). Всичко си е до конкретната ситуация и това е най-силният довод, ако приемем, че трябва да възпитаваме детето като голям човек. Както няма универсална реакция спрямо големия човек, така и спрямо децата не може да се постъпва еднакво. По-важното е не дали си му опънал ухото веднъж, а дали го познаваш, дали можеш да тълкуваш реакциите и поведението му и ти самият да си адекватен на тях. Защото и безкрайно толерантното поведение не е позиция, или по-скоро то е една сравнително лесна позиция. Приемаме, че детето се повлиява само от обяснения и разумни доводи и всяко пошляпване е непоносима грубост - ами това си е измиване на ръце за родителите - ето, избрахме позиция, пък и такава, че никой не може да ни обвини в нищо, ако детето се дължи грубо или невъзпитано - аа, ние сме толерантни, никой копче не може да ни каже. Във възпитанието на детето има много нюанси и зависят от ситуацията, не може да се избере един веднъж завинаги и хоп, решили сме въпроса. Разбирате ли, безкрайните обяснения при всеки каприз и тоталната толерантност без съмнение ще спечелят на родителите добро име на напредничави и толерантни хора, но по-важното е за детето това добро ли е, гради ли у него характер.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #184 -:
юли 14, 2011, 21:19:25 »
Момичета, имам конкретен въпрос. Моля ви споделете кога се будят вашите деца за деня. Интересува ме възрастта около годинка - моят Бо е на 11 месеца. Питам защото: вечер детето си заспива към 8, 8 и нещо и си спинка до сутринта. Дотук добре, обаче към 6 и нещо се буди и не иска да спи повече. Хапва млекце и си играе малко в кошарата, след което му омръзват играчките и иска да беснее при нас вече (той е в отделна стая). Взимаме го при нас и лази из спалнята, докато ние се обличаме и оправяме. Като чета някои от вас как децата им не можеш да ги събудиш до 9, направо
. Кажете моля ви как ви се струва нашето ставане... не е ли много рано. Не че се оплаквам, от 8 до 6 са 10 часа, колко да спи детето все пак, но 6 часа сутринта направо... много рано ми се струва. Да добавя, че понякога спи и до по-късно, и до 7 - 7,30, зависи все пак, но като правило в 6,30 е станал и надава зов...
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #185 -:
юли 14, 2011, 21:40:07 »
rozovka
, пак аз да се изкажа. Не виждал нищо нередно или нелогично, нетипично в ранното ставане на Бо. Може би защото Зара става също рано. Погледни го от към хубавата страна...по-рано навънка и няма да ви мори жегата. А на обед как ти спи?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #186 -:
юли 14, 2011, 21:56:19 »
И Ралица ми се излюпва в 6-7...сутрин аз съм единствената мама с количката в градината...другите когато излизат, ние се прибираме (към 10-11)...То детето като си ляга в 8, в колко да стане? Ние си лягаме към 10-11 и пак ставаме рано...от време на време ми пуска по някой бонус и става в 8.30, ама това е на 10 дена веднъж....
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #187 -:
юли 14, 2011, 21:57:43 »
Розовка
, нашта беба е по-малка, затова ще разсъждавам просто. При толкова ранно заспиване мисля е нормално и да се събужда наспан по-раничко
Ели заспива около 22ч
Просто банята е около 21ч и така отлита времето. При положение, че вашият юнак е и по-голям, пак доста рано заспива и спи достатъчно, според мен, като нощен сън
Друг вариант е да опиташ да го научиш да заспива към 21ч и да видиш резултата. Но не знам струва ли си...
Относно разходките и ние сме така - най-късно в 6.30-7 е будна и след още 30-40 мин сме на разходка и обикновено друга луда мама с количка по това време навън няма
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #188 -:
юли 14, 2011, 22:05:10 »
plamik
, около час между 10 и 11 и около час - час и половина следобед, който напоследък варира - обикновено около 2,30 - 3,30 примерно.
m_eleva19
, разбира се, и аз така разсъждавам - как да легне в 8 и да се събуди към 9 например, та и през деня да поспива... но към 6 ужасно ми се спи, та питам
.
sunray
, лягали сме по-късно, няма особена разлика... пак се буди раничко... не виждам смисъл да му развалям изкуствено хубавия режим, за да поспя (евентуално и не много сигурно) още половин час сутрин. Така пък вечер съм по-свободна. Чудех се като растат променя ли се това ранно ставане... естествено за сметка на по-късно лягане... говоря за естествен режим, не майката да го налага... както големият човек си ляга по-късно.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #189 -:
юли 14, 2011, 22:25:05 »
Цитат на: rozovka в юли 14, 2011, 22:05:10
не виждам смисъл да му развалям изкуствено хубавия режим, за да поспя (евентуално и не много сигурно) още половин час сутрин.
И аз мисля така.
А твоят Бо явно е от типа хора "чучулига"
Но вярвам, че нещата се променят, защото като бебе аз съм спяла много - и през деня, и нощем. А в пубертета се превърнах в истинска совичка
И така, до раждането на бебка.
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #190 -:
юли 14, 2011, 22:30:32 »
rozovka
, разбира се, че се променя режима на детето, Все пак то расте, идват първите крачки, опити да бяга, да катери стълби, после става все по-сигурно в собствените си сили и започва неутолимо да изследва света....а всичко това уморява. Пиша тези неща от собствения си опит. Започват да спят един път на ден по повечко /само дето това повечко е различно за всяко дете/. Така, че осланяй се на приказката : "Рано пиле, рано пее!" А нашето наспиване няма да е скоро!
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето
«
Отговор #191 -:
юли 14, 2011, 22:54:51 »
rozovka,и при нас е същото положение,заспива около 20-21 и 6-7 най-късно е буден.Най-кофтито е ,че ако сме били на вън вечерта и е заспал в 22:30 ,сутринта в 6:30 пак е на линия.
И ние в 7:30 -8 сме на вън заедно с пощальоните и прибиращите се от нощна смяна.
Но според мен е период.Мисля си ,че скоро ще започнат да спинкат само по 1 път през деня и малко повече вечер.Но и на тях им трябва време да си напаснат режима.
За сутрешното ставане те разбирам МНОГО добре .Сутрин съм
,но 5 мин след като поиграем и ми минава съня.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #192 -:
юли 14, 2011, 23:13:59 »
Аз мисля, че това със съня е индивидуално за всяко дете. Стилиян заспива около 22.00-22.30ч. и сутринта се събужда към 9.00ч. През деня има едно спане, освен ако не заспи в количката докато сме на разходка. Днес дори лекарката му като правихме схема за храненията му, едва ли не ми каза, че трябва даго събуждам в 6-6.30ч. че да си хапвал мляко и после в 10 попара. Е, питам аз защо да го събуждам детето, като така и аз се наспивам. Дето се казва не съм усетила, че дете гледам.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #193 -:
юли 15, 2011, 11:27:40 »
И аз си мисля, че на Ралица и е време да и махна сутрешното поспиване...от няколко дни я забелязвам, че след обед не иска да спи, ама и сутрин ми е много кисела та ще видим, как ще се преборим...От 3 дена ми хвана някакъв абсурден режим, като ставане в 2 следобед, после кога да я приспивам и какво да я правя в най-голямата жега? А към 5-6, когато е идеално за разходка в парка, тя логично е като лимон..".ни се води, ни се кара..."...т.е. само се кара и църка...
То и и никнат зъбки в момента, и се моля след това всичко да се нормализира...
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #194 -:
юли 15, 2011, 15:44:16 »
Рени,всички повтарят като мантра да не се буди детето,ако си поспива до по-късно,та ти ще го будиш.Много правилно
Направо си късметлийка,че спи до 9-нито е прекалено късно,нито пък прекалено рано.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...