Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 17, 2025, 18:25:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 5  (Прочетена 152095 пъти)

juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #165 -: юли 07, 2011, 15:40:54 »

Аз взимам на Девин,но си е за деца на етикета има балони и момиченце и момченце.А не тази с розовият етикет
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: юли 07, 2011, 16:21:08 »

Относно възпитанието мога да кажа, че на децата трябва да им се даде свобода в рамките на нормалното и без да застрашава живота им, или здравето. Трябва да могат да правят избор и съответно да си носят последиците от това. Не смятам ,че плясването по дупето или през ръцете е насилие. Знам ,че има родители, които пребиват децата си и съм определено против това. Много родители изчакват, докато положението стане непоносимо и тогава изсипват всичкия си гняв върху детето. Така детето не разбира какво става, защото дълго време му е било позволено да прави , каквото си иска и изведнъж получава наказание , за нещо, което му е било позволено да върши през цялото това време. Ако някой реши да ползва метода с плясването през ръце и дупе трябва да стане до 3-4 годинка, с мек тон , без агресия, преди родителят да се е ядосал, защото след това само ще получим очуждение и ненавист от страна на детето. Детето трябва да знае ,че е обичано, въпреки наказанието.
Тук в САЩ (говоря за Колорадо) за насилие става въпрос, когато има оставени следи по тялото на детето. Примерно синина или червена линия. Лекото плясване е разрешено.

В крайна сметка, всяко дете е много индивидуално и всеки сам преценя как да действа и намира най-подходящия начин за възпитание. Просто не смятам ,че трябва да се отива в крайности, а да се намери баланс.
« Последна редакция: юли 07, 2011, 16:33:55 от Miri » Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #167 -: юли 07, 2011, 17:21:17 »

Изворната вода или Минералната НЕ СЕ преварява, концентрират се елементите в нея. Изворната се дава директно, минерална не се дава на бебета. Можеш да ползваш директно Изворна Девин, Водата на Бебелан, ХИП, озонираната Савина.Лично съм гледала сертификатите-розовата озонирана Савина е много добра вода, Хип-а също, но е към 3 лева бутилката 1,5литра. Давам и розов Девин.
Ако искаш да преваряваш, можеш да минаваш чешмяната през кана Брита и после да превариш.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #168 -: юли 07, 2011, 17:24:15 »

http://www.bebelan.bg/bg/page/%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5/10/
Тази е на Бебелан, но не навсякъде я има.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: юли 07, 2011, 20:26:35 »

mwpo,това е много полезна информация  good Много ти благодаря! За всеки случай ще попитам пак педиатърката дали да я преварявам.  give_rose
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: юли 08, 2011, 09:53:43 »

Минерална вода не се дава на бебета, бъбреците им не могат да се справят с тази минерализация. А изворната се преварява поне до 6 месечна възраст, особено ако служи за приготвяне на АМ. Особено в България, където не сме наясно какъв контрол има върху производството (хигиена на тръби, бутилиране и т.н.). Но най-хубаво е чешмяна филтрирана през кана.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #171 -: юли 08, 2011, 10:54:18 »

В Италия като ни изписаха от болницата педиатърката каза да взимаме минерална вода с олигоминерали за и ние само това купуваме .
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: юли 08, 2011, 11:06:12 »

Аз няма да приготвям АМ с нея,а просто ще й я давам така,чиста.И тази,която е за бебета, е с ниска минерализация,специално пригодена.Само не знам сега да я преварявам ли или не?  huhhuh.gif
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: юли 08, 2011, 12:38:26 »

След шестия месец започнах да давам изворна вода на Девин (с розовия етикет) без да преварявам. В някаква листовка на Девин бяха подробно обяснили какво съдържа и изрично се подчертаваше, че е подходяща за бебета и деца без преваряване. Нашата педиатърка ми каза след първата година да редувам изворна, минерална и чешмяна вода, но аз не го спазвам много.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: юли 08, 2011, 12:43:12 »

carlyangel, аз на твое място бих преварявала. Много е малко бебчето още, но всеки сам си преценява разбира се. Иначе на бутилките на Хип-водата пише, че ако е отворена сега, може да се даде и без преваряване. Но ако е престояла, е хубаво да се превари.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: юли 08, 2011, 12:58:20 »

Благодаря ви момичета. give_rose
Ще се преварява.Ние по принцип не сме привърженици на минералната вода и едва ли след 1-вата година ще й даваме такава.На мен мин. вода не ми харесва,защото има някакъв метален вкус,който ми е много неприятен. tease
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: юли 08, 2011, 13:38:50 »

Мдааа, зависи обаче от качеството на чешмяната вода blum Ако тя е с метален вкус, по-добре минерална. Аз тук като си сипя в малка бутилка чешмяна вода за през нощта, на другия ден мирише странно и неприятно. Караме само на минерална, по-точно редуваме с изворна.

За беба ще продължавам с розовата изворна на Девин, ще преварявам, докато си навърши шестия месец. После просто ще спра да я преварявам.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: юли 08, 2011, 21:54:42 »

Аз давах още от самото начало изворна, много рядко съм преварявала (чешмяна). Изворната не се преварявя. Ако е чешмяна задължително. Минерална вода не се дава. Иначе София е градът е с една от най-хубавите води, много е мека и приятна, но проблемите са и в тръбите и някак си предпочитах изворна на Девин, давала съм и на Савина...
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #178 -: юли 09, 2011, 17:01:27 »

Минерална вода се дава ,но тя е само за бебета пригодена за тях.Обикновенната която ние пием не се дава.В цял свят препоръчват инерална вода за бебета ,тук като са казали не та не
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: юли 10, 2011, 00:28:35 »

juji, ние сме в Белгия. Нашата педиатърка не препоръчва минерална вода за бебето.
Аз давам изворна, която ако е прясно отворена, не преварявам, ако е отворена по-отдавна преварявам. Но синът ми пие символични количества (около 50-60 грама на ден), така че не ми е драма каква е водата.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: