Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 18:19:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 152065 пъти)
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #165 -:
юли 07, 2011, 15:40:54 »
Аз взимам на Девин,но си е за деца на етикета има балони и момиченце и момченце.А не тази с розовият етикет
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #166 -:
юли 07, 2011, 16:21:08 »
Относно възпитанието мога да кажа, че на децата трябва да им се даде свобода в рамките на нормалното и без да застрашава живота им, или здравето. Трябва да могат да правят избор и съответно да си носят последиците от това. Не смятам ,че плясването по дупето или през ръцете е насилие. Знам ,че има родители, които пребиват децата си и съм определено против това. Много родители изчакват, докато положението стане непоносимо и тогава изсипват всичкия си гняв върху детето. Така детето не разбира какво става, защото дълго време му е било позволено да прави , каквото си иска и изведнъж получава наказание , за нещо, което му е било позволено да върши през цялото това време. Ако някой реши да ползва метода с плясването през ръце и дупе трябва да стане до 3-4 годинка, с мек тон , без агресия, преди родителят да се е ядосал, защото след това само ще получим очуждение и ненавист от страна на детето. Детето трябва да знае ,че е обичано, въпреки наказанието.
Тук в САЩ (говоря за Колорадо) за насилие става въпрос, когато има оставени следи по тялото на детето. Примерно синина или червена линия. Лекото плясване е разрешено.
В крайна сметка, всяко дете е много индивидуално и всеки сам преценя как да действа и намира най-подходящия начин за възпитание. Просто не смятам ,че трябва да се отива в крайности, а да се намери баланс.
«
Последна редакция: юли 07, 2011, 16:33:55 от Miri
»
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #167 -:
юли 07, 2011, 17:21:17 »
Изворната вода или Минералната НЕ СЕ преварява, концентрират се елементите в нея. Изворната се дава директно, минерална не се дава на бебета. Можеш да ползваш директно Изворна Девин, Водата на Бебелан, ХИП, озонираната Савина.Лично съм гледала сертификатите-розовата озонирана Савина е много добра вода, Хип-а също, но е към 3 лева бутилката 1,5литра. Давам и розов Девин.
Ако искаш да преваряваш, можеш да минаваш чешмяната през кана Брита и после да превариш.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #168 -:
юли 07, 2011, 17:24:15 »
http://www.bebelan.bg/bg/page/%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5/10/
Тази е на Бебелан, но не навсякъде я има.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #169 -:
юли 07, 2011, 20:26:35 »
mwpo
,това е много полезна информация
Много ти благодаря! За всеки случай ще попитам пак педиатърката дали да я преварявам.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #170 -:
юли 08, 2011, 09:53:43 »
Минерална вода не се дава на бебета, бъбреците им не могат да се справят с тази минерализация. А изворната се преварява поне до 6 месечна възраст, особено ако служи за приготвяне на АМ. Особено в България, където не сме наясно какъв контрол има върху производството (хигиена на тръби, бутилиране и т.н.). Но най-хубаво е чешмяна филтрирана през кана.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #171 -:
юли 08, 2011, 10:54:18 »
В Италия като ни изписаха от болницата педиатърката каза да взимаме минерална вода с олигоминерали за и ние само това купуваме .
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #172 -:
юли 08, 2011, 11:06:12 »
Аз
няма
да приготвям АМ с нея,а просто ще й я давам така,чиста.И тази,която е за бебета, е с ниска минерализация,специално пригодена.Само не знам сега да я преварявам ли или не?
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #173 -:
юли 08, 2011, 12:38:26 »
След шестия месец започнах да давам изворна вода на Девин (с розовия етикет) без да преварявам. В някаква листовка на Девин бяха подробно обяснили какво съдържа и изрично се подчертаваше, че е подходяща за бебета и деца без преваряване. Нашата педиатърка ми каза след първата година да редувам изворна, минерална и чешмяна вода, но аз не го спазвам много.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #174 -:
юли 08, 2011, 12:43:12 »
carlyangel, аз на твое място бих преварявала. Много е малко бебчето още, но всеки сам си преценява разбира се. Иначе на бутилките на Хип-водата пише, че ако е отворена сега, може да се даде и без преваряване. Но ако е престояла, е хубаво да се превари.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #175 -:
юли 08, 2011, 12:58:20 »
Благодаря ви момичета.
Ще се преварява.Ние по принцип не сме привърженици на минералната вода и едва ли след 1-вата година ще й даваме такава.На мен мин. вода не ми харесва,защото има някакъв метален вкус,който ми е много неприятен.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #176 -:
юли 08, 2011, 13:38:50 »
Мдааа, зависи обаче от качеството на чешмяната вода
Ако тя е с метален вкус, по-добре минерална. Аз тук като си сипя в малка бутилка чешмяна вода за през нощта, на другия ден мирише странно и неприятно. Караме само на минерална, по-точно редуваме с изворна.
За беба ще продължавам с розовата изворна на Девин, ще преварявам, докато си навърши шестия месец. После просто ще спра да я преварявам.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #177 -:
юли 08, 2011, 21:54:42 »
Аз давах още от самото начало изворна, много рядко съм преварявала (чешмяна). Изворната не се преварявя. Ако е чешмяна задължително. Минерална вода не се дава. Иначе София е градът е с една от най-хубавите води, много е мека и приятна, но проблемите са и в тръбите и някак си предпочитах изворна на Девин, давала съм и на Савина...
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #178 -:
юли 09, 2011, 17:01:27 »
Минерална вода се дава ,но тя е само за бебета пригодена за тях.Обикновенната която ние пием не се дава.В цял свят препоръчват инерална вода за бебета ,тук като са казали не та не
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #179 -:
юли 10, 2011, 00:28:35 »
juji,
ние сме в Белгия. Нашата педиатърка
не
препоръчва минерална вода за бебето.
Аз давам изворна, която ако е прясно отворена, не преварявам, ако е отворена по-отдавна преварявам. Но синът ми пие символични количества (около 50-60 грама на ден), така че не ми е драма каква е водата.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...