Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 17, 2025, 09:59:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 5  (Прочетена 151835 пъти)

pepche
Сватбар
Публикации: 250

« Отговор #15 -: май 19, 2011, 16:10:59 »

Гостенка, аз миналото лято също ползвах памперс и нямах такъв проблем, но не мога да разбера защо сега стана така - от мен ли е от памперсите ли???
Просто детето расте, започва да яде разнообразни храни, съотвенто се променя и киселинноста на урината, също и при никнене на зъбки съм чела, че се повишава киселинноста и в съчетание с памперс който запарва и резултата е зачервено дупе  pardon
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: май 19, 2011, 16:57:26 »

Pepche, сигурна съм ,че не го боли нищо, обикновенно , ако има неразположение реве с пълен глас. Той е на 3 месеца, не е ли малко малък за зъбките, не че аз знам кога почват да растът де, но ми се струва ,че е още малък.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: май 19, 2011, 21:50:20 »

Охх, Мири, дано не е късно, но...добре е водичката да е топла поне малко, защото кърмата е около 36 градуса и бебчовците са свикнали с топличко. А и ще го успокои повече така good
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #18 -: май 19, 2011, 21:53:24 »

Miri, на Влади първият зъб се показа в 4 месец.  pardon
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: май 19, 2011, 22:24:16 »

.. но ми се струва ,че е още малък.
Бо на Розовка извади зъбче на 2 месеца и малко отгоре.
Фактът,че те ползва за залъгалка,може би е именно желание да масажира венците.
Даваш ли биберон-залъгалка?Може би е вариант...
« Последна редакция: май 19, 2011, 22:29:57 от dodo23 » Активен
pepche
Сватбар
Публикации: 250

« Отговор #20 -: май 20, 2011, 07:34:44 »

http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_1031_0.html  За мен лично при всяко дете е индивидуално, въпреки, че в книгите описват явно как протича процеса с никненето и редът на нареждане на зъбките при болшинството от децата. На нас лично ни се подредиха като по книга, но имам приятели на които детето изкара първо кучешки зъб, едно друго детенце пък до една годинка имаше само 2-та зъба от долу  pardon Можеш да пробваш с някакво гелче да намазваш венците като се събуди през ноща, за да видиш дали ще го успокои  good
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: май 20, 2011, 12:10:41 »

Уф, Мири, дано не са зъби... angry То и не е хубаво да излизат толкоз рано, а и полза няма, ама кой ни пита. Късмет е цялата работа.
Диде, мисля, че ако досега не се е научил с биберон, по-добре да не го учи тепърва crazy Но това си е моето мнение, разбира се. Дано пък снощи да са спали повечко и да няма нужда от съветите ни good
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: май 20, 2011, 16:53:42 »

Много благодаря на всички за отзивчивостта да помогнете. Дани не е късно, дадох му топла водичка преди лягане (около 9:30). Събуди се веднъж в 3:50, но си беше гладно детето. Аз явно толкова съм била уморена,че веднага съм заспала и чак в 8:30 се събудих. Крис вече беше буден, но си се забавляваше сам,гледайки въртележките. Днес се чувствам напълно друг човек. Вчера направо нямах контрол над тялото си.
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: май 22, 2011, 11:00:53 »

и ние се будехме някъде около 3-те м
е на нас нищо не ни помогна - няма вода, няма кърмене  Oh my ...
просто периода си отмина и всичко полека лека се успокои
стиснах зъби и изтърпях  angry
наскоро пак имахме такъв период на будене, но тук вече открихме че е от зъбите
давам й едно хомеопатично - Chamomilla9 и определеноима ефект  good
вместо по 10 се буди по 2-3 пъти  tease
сетих се сега че имаше един чай на Хип за лека нощ, но не си спомням от колко месеца беше  crazy
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: май 22, 2011, 11:42:50 »

Евелин имаше един период като беше 3-месечна, в който почна да спи по цяла нощ, но това беше много кратко. И досега се буди, има понякога нощи, в които като я сложа да спи не се буди да речем до 5 или 6 сутринта, но това са частични случаи. Понякога се буди през 2-3 часа, понякога по-рядко, зависи от периода, дали и растат зъби, дали се е превъзбудила през деня, дали има някакъв скок в развитието. Много е относително. Някои бебета спят по цяла нощ, други не. В моя случай не са помагали никакви стратегии за това да ми спи детето без прекъсване, просто се примирих, че ще бъде така, както дойде и това е. Затова я взимам да спи при мен като се събуди и така всичко се случва в просъница.
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: май 23, 2011, 18:14:14 »

То и аз съм се примирила ,че ще се буди детето през ноща. Но просто имаше период , в който се будеше много на често и аз забелязах,че това се отразява на кърмата. Това ми беше най-голямото притеснение, защото не искам просто ей така да ми спре заради преумора. Явно всичко е било скок в растежа. Сега пак си се върна към стария режим. Ели би ли споделила с нас повече за ЕБХ. Аз започнах, но за съжаление все още нямам голям успех. Успявам да го изпишквам, след сън и слагам гърне под дупето , докато го храня, но все не мога да уцеля точния момент. Колко време е необходимо за да свикне детето на подадените от майка му сигнали.
Активен
Sandri
Сватбар
Публикации: 230

« Отговор #26 -: май 23, 2011, 19:31:13 »

Мири четох някъде, че е добре да не се използват памперси който са много попивателни и най-добре да се ползват съвсем обикновени пелени за многократна употреба, за да усеща бебето, че е мокро и да се научи, че напишкването води до неприятно чувство. Една майка беше писала в блога си, че тя винаги е очаквала нейното момиченце, да започне да издава някакви звуци или да маха с тъчички или нещо такова, но е забелязала, че детето като ще пишка спира изобщо да шава и диша много тихичко и така е почнала да я усеща и да я слага на гърнето като види, че е твърде кротка. Съжалявам, че се меся където не ми е мястото и е вярно, че нямам опит, но доста съм чела за ЕБХ, защото ми е много интересно.  smile Аз даже вече съм си избрала пелени за многократна употреба, гърненце, намерила съм от къде да си поръчам специалнии панталонки... Нищо, че още ни е рано дори да си помисляме за бебеправене  blush .
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: май 23, 2011, 23:25:29 »

.
Колко време е необходимо за да свикне детето на подадените от майка му сигнали.
Мисля, че по-скоро ти трябва да свикнеш на подадените от бебето сигнали  good
Сега вече сме на гърне и е по-лесно .
Аз също винаги след сън го изпишквах, не всеки път имаше резултат , а не разбирам кога му се пишка . За голямата работа по-лесно свикнахме . По принцип той ака сутрин след сън , но като се случи пак да му се ходи помрънква, пръцка и се крие зад стола ...

Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: май 23, 2011, 23:59:00 »

Да, попитам мъжките мами: За или против обрязването сте?
Изпаднах в голяма чуденка, в Австрия обрязването е по желание (по.скоро препоръчително) и постоянно ми изтъкват ползите от него. В момента, в който реших да дискутирам темата с майка ми (като медицинско лице) се намеси баща ми, които избесня и го удари на религьозна вълна. Затова питам вас, интересно ми е да прочета различни мнения по въпроса.
Активен
Sandri
Сватбар
Публикации: 230

« Отговор #29 -: май 24, 2011, 00:21:19 »

Много против. Информирала съм се за ползите и ведите и опеделено аз не бих го пичинила на детето си. Това е решение, което засяга сексуалния му живот, самочувствието му и не мисля, че една майка би трябвало да вземе такова решение за детето си. Като порасне може сам да реши, дали иска или не иска. Ето едно клипче на една от любимите ми ютюб мами по темата.
http://www.youtube.com/watch?v=7wIew1NFQSE

В ютюб има и други клипчета на майки които обсъждат обязването и дават информажия за ползи и вреди. Ако някой няма време или не му се тъси и чете инфомация, може да погледне.

Това е първото клипче, което ме накара изобщо да мисля за тези неща.
http://www.youtube.com/watch?v=NdCq44_nKVg
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: