Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 13:33:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
" Гримът - 5 "
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Гримът - 5 " (Прочетена 236149 пъти)
famille
Ентусиаст
Отг: " Гримът - 5 "
«
Отговор #360 -:
февруари 18, 2012, 14:38:32 »
Sunset, Снощи бях тръгнала ти пиша по горе долу същия въпрос в темата за обувките, но без да искам си изтрих поста и после ме домързя. Аз, като теб съм решила сватбата ни да е със златна украса. Като видях и че ресторанта ни е ремонтиран в нежно кафяво със златни полилеи и слагат покривки в екрю и направо полудях от кеф!
Точно като за нашия цвят.
Роклята, която си поръчах е в много, много бледо екрю, най-бледото възможно. И аз като теб си представях бяла рокля, защото съм консерва, но после като гледах едни и същи модели в двата цвята, тези в екрю винаги стояха много по-хубави. Така че, не бих се учудила, ако си промениш мнението с времето.
Та в тази връзка и аз започнах сега да се чудя дали гримът ми да е в златно и кафяво, дали обвуките да са златни или поне със златен елемент и пр. Все се сещам обаче за думите на водещата от едно модно риалити (What Not To Wear) "What matches, doesn't necessarily means it fits", или нещо подобно. В груб превод - това, че съчетаваш нещо по цвят, не значи че то ще си отива, ще стои добре (примерно няма да избиеш рибата със стил и вкус, ако вратовръзката на младоженеца и обувките на булката са с розови сърчица.
). Така че сега и аз като теб се питам, като ще ни е златна сватбата, трябва ли и гримът да го съобразя с това. За обувките нещо хич не ми се връзва да са златни, въпреки че роклята ми не е бяла.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #361 -:
февруари 18, 2012, 15:44:29 »
famille, аз лично не смятам, че гримът трябва да се съобрази с цвета на сватбата, а с това какво отива на лицето. А и за да видят хората, че имаш златни сенки по клепачите, представи си какво трябва да бъде количеството им
Или пък, ако темата ти е цикламено и зелено, това значи ли че трябва да си със зелени сенки и цикламено червило
Моето мнение е, че трябва да се съобрази какво отива на лицето и дали е дневна или вечерна сватбата.
Активен
Vivid
Професор
«
Отговор #362 -:
февруари 18, 2012, 20:07:00 »
И аз смятам, че е по-уместно гримът да се съобрази с тена на кожата, цвета и формата на очите, отколкото с цветовата гама на сватбата. Моето лично мнение е, че на хора със много светли очи, светлият грим не им отива - очите се губят, освен ако не се сложи няколко пласта черна спирала. Някъде бях чела, че сенките трябва да контрастират с ириса на окото.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #363 -:
февруари 18, 2012, 20:10:19 »
Vivid
, много си права. Не мога да разбера защо синеоките момичета си слагат сини сенки
.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #364 -:
февруари 18, 2012, 20:47:10 »
Аз малко късно по моят въпрос - за тониращите кремове.
Ариел
, продуктите, за които говоря са същото, за което ти говориш (за мен м/у ББ крем и тониращ разликата е малка, но все пак ги водят различни неща). Не че Гарние са открили топлата вода или са измислили ново име - такива кремове има отдавна. Аз просто питах за това коя какво ползва, защото моята кожа просто не държи нищо
("изпаряват" беше образно казано) и наистина ми се иска по-траен крем да си намеря, тъй като досега не съм случила на такъв. Ти си ми дала съвет за Колин, но за съжаление той не е от трайните. Не съм си го купувала - само мострата съм ползвала, но тя не е от малките, та имах доста време от него. Моята козметичка работи с такава козметика именно и съм си поръчвала от нея. Имат доста добри неща, но тониращият им крем не е това, което търся. Все пак мерси!
Както и да е - Мариелка ми даде инфо за ББ-кремовете и там си набелязах нещо!
emmmmmy
, питаше за този на Гарние - единственото, което не ми харесва в него е точно трайността. Иначе дава добър цвят и общо взето рекламата не лъже. Все пак не са обещавали никъде, че няма да изчезне бързо.
А и вината съвсем спокойно може да си е в моята кожа, както писах. Това важи и за другите кремове, които съм ползвала и за които съм писала.
Активен
famille
Ентусиаст
«
Отговор #365 -:
февруари 18, 2012, 20:51:31 »
Цитат на: Мариелка в февруари 18, 2012, 20:10:19
Vivid
, много си права. Не мога да разбера защо синеоките момичета си слагат сини сенки
.
О, да, това е трагедия!
Получава се едно голямо синьо петно.
Благодаря ви за мненията, съвпадат с моето. Просто като че ли си търся критерий, по който да избера цвета на сенките (и на обувките), за да се спра. Защото съм леко безразлична към тях и нямам предпочитания. За мен е много по-важна очната линия, спиралата и начинът на нанасяне на сенките.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #366 -:
февруари 18, 2012, 22:12:36 »
Мисля, че гримьорът може да ти даде добър съвет какво ще ти отива.
Офф, за цвета сенки и очите, синьо на сини очи и аз не харесвам, ако е светлото, много тъмно понякога седи добре. Аз съм с тъмно зелени и понякога си слагам много тъмно зелени сенки, ако нося такава дреха, стои добре, ако е добре нанесен грима.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #367 -:
февруари 18, 2012, 22:28:45 »
Момичета, начини има за всичко. Може и да си със сини очи и да си със сини сенки. Или пък зелени. Важното е как е направен грима и какви нюанси са избрани.
Активен
famille
Ентусиаст
«
Отговор #368 -:
февруари 18, 2012, 23:56:05 »
Цитат на: Alleksia в февруари 18, 2012, 22:12:36
Мисля, че гримьорът може да ти даде добър съвет какво ще ти отива.
Офф, за цвета сенки и очите, синьо на сини очи и аз не харесвам, ако е светлото, много тъмно понякога седи добре. Аз съм с тъмно зелени и понякога си слагам много тъмно зелени сенки, ако нося такава дреха, стои добре, ако е добре нанесен грима.
О, да, имам приятелка със зелени очи, но тя си слага едни тъмно-маслено-зелени сенки като очна линия и й стои убийствено. Наистина нюансът и начинът на полагане имат значение.
Monikamaria, страхотни примери!
Моите очи са светлокафяви и много променливи. Надявам се това да ми е предимство при грима.
Активен
Vivid
Професор
«
Отговор #369 -:
февруари 19, 2012, 08:37:52 »
И мпоите са светлокафяви, понякога леко зеленикави, друг път с лешков цвят. Някой ми беше казал, че са с цвят на чай...Ако нямаш предпочитания към конкретен цвят, можеш да използваш някакъв по-неутрален...бежово, пепел от рози, сиво, кафяво, бяло, капучино...или комбинации от тях. Вариантите са безброй много.
Активен
famille
Ентусиаст
«
Отговор #370 -:
февруари 19, 2012, 13:46:40 »
Точно това са моите цветове и може би в крайна сметка ще ги предпочета и за сватбата. Все искам да избягам от себе си, защото съм много предвидима, а искам да изненадам гостите ни, но като не ми идва отвътре, рискувам да светна като коледна елха. Така че ще се доверя и на гримьора.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #371 -:
февруари 19, 2012, 13:51:23 »
Аз съм със зелени очи и смея да твърдя, че моите цветове са всички нюанси на лилавото, сиво пак всички нюанси, черно и няколко варианта на зеленото, но да ви кажа че цвета на очите няма особено значение, по-скоро формата и тена на лицето и формата на очите разбира се
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #372 -:
февруари 19, 2012, 15:09:39 »
Ето един прекрасен минималистичен грим от мен - очен акцент с nude устни - певицата Адел. Прекрасна е!
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #373 -:
февруари 19, 2012, 16:03:52 »
Момичета, аз си взех ето това и дава лек отблясък и стои хубаво на кожата. Не ми дразни кожата, за мен е ок, около 15-18 лв дадох. някой моля да ми обясни каква е разликата между този крем и тониращия крем на Гарние, много съм боса в това отношение. на този на лореал пише на френски буквално че е моментален автобронзиращ тониращ крем , съвсем се обърках
http://www.lorealparisbulgaria.com/skincare/suncare/sublime-bronze/soin-eblouissant-visage.aspx
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #374 -:
февруари 19, 2012, 16:10:57 »
emmmmmy
, това е явно автобронзант. Но пише, че се ползва всяка сутрин. Т.е. явно не дава по-дълготраен тен, както автобронзантите обикновено.
Нещо не разбирам съвсем. Ти все пак провери, да не останеш неприятно изненадана. Имай предвид, че обикновените автобронзанти падат на петна и дават оранжев отенък. Този ми се струва с доста златист цвят. Не знам дали е така и на живо. Докато Гарние си оцветява точно като фон-дьо-тен, но по-прозрачно, по-го няма ефектът "маска". Гарние се води и ББ крем. По принцип ББ кремовете трябва да са антибактериални, почти да лекуват пъпки, например, и да могат да прикриват несъвършенства.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...