Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 29, 2024, 11:44:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 41   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Гримът - 5 "  (Прочетена 236124 пъти)

gothic_queen
Професор
Публикации: 453

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: февруари 11, 2012, 12:07:18 »

Oh my ... Уф,ужас,добре че отдавна не използвам нито една от двете марки!
За грима -ще си го правя сама,също както и за бала ми.Всеки ден се гримирам и то винаги с опушени очи в сиво и черно,иначе като се погледна в огледалото все едно н е съм аз.Така че може би за сватбения ден ще избера нещо по-нежно.Добре се справям ,особено като съм 'рисувала' приятелки,винаги са били доволни.Единственият ми провал беше за бала ми-тогава от вълнение за пръв път в живота ми се случи да си трия грима два пъти,дано и сега не стане така :huh:Иначе съм твърдо за професионалният грим,но за себе си не го приемам-някак си не си представям да се оставя в ръцете друг човек по този въпрос,може би защото имам един несполучлив опит,пък и след толкова години 'мацане' си познавам дефектите и плюсовете на лицете,особено на очите,които за мен са много важни-моите са с тъмни кръгове,леко подпухнали в горната част,с по-кръгла форма(направо се изкарах като Квазимодо blum)  и определно не всеки грим ми стои добре blush
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: февруари 12, 2012, 08:26:32 »

Момичета - нещо много важно да споделя, от което ми настръхнаха косите:

Отрова в козметиката - Maybelline и L'Oreal - бъкани с олово... Ужас!  girl_impossible

http://www.ewg.org/release/popular-lipsticks-contain-dangerous-levels-lead

Четете и се информирайте, че...

Oh my ... ужас,спиралата,която използвам в момента е на L'Oreal , ще трябва да е изпратя в кошчето за боклук  girl_impossible
Иначе да се включа за гримът в сватбения ден  smile Мисля да се доверя на професиналист,не искам тежък грим,ще заложа на семплото и нежното smile
За идеята с миглите още се замислям,но имам време да реша окончателно smile
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #332 -: февруари 12, 2012, 09:03:20 »

В статията ставаше въпрос за червило,не за спирала.
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: февруари 12, 2012, 09:06:37 »

В статията ставаше въпрос за червило,не за спирала.

Да,да разбрах smile ,но все пак .... smile ,още повече,че спиралата ми е от Портланд,тоест купена ми е от САЩ
« Последна редакция: февруари 12, 2012, 09:10:48 от JANET_1 » Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: февруари 12, 2012, 09:42:30 »

Ето предложение и от мен smile

* grim.jpg (4.19 KB, 192x135 - видяно 3143 пъти.)
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: февруари 12, 2012, 09:46:41 »

това е пак подобно..личи че опушеният грим ми е любим  pardon

* grimmmm.jpg (5.98 KB, 247x204 - видяно 3156 пъти.)
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: февруари 14, 2012, 12:37:40 »

Така, много се чудех дали да пусна този пост, но после реших, че ако на някой не му се чете и не иска да се информира просто да пропусне моя пост.

След прочетеното за оловото в червилата понеже съм инат реших да се задълбоча в проблема и да стигна до същността. Първо да кажа - няма значение от къде сте си купили даден козметичен продукт, всичко идва от едно място. Направих запитване до марка, която използвам и от която живо се интересувам и исках да проверя дали рекламите за тестване на всеки продукт против алергии и твърдението че продуктите им са максимално здравословни и максимално добри за здравето на хората е вярно. Пуснах запитване до представителите на Клиник (Clinique) за Холандия (които са част от групата на Estée Lauder), които от своя страна са направили проучване и са се допитали до американските. Получих много подробен и изчерпателен отговор, както и референции към данни, с които да подкрепят изказванията си. Нито едно тяхно червило не съдържа олово и всичко е в границите. Не само това. Ето ги първите 20 по олово:

Ето линка, в който можете да видите всички тествани марки с имената на най-използваните марки червила и техните референтни стойности, информация за проучването, резултатите и заключенията на FDA и много друга информация:
http://www.fda.gov/Cosmetics/ProductandIngredientSafety/ProductInformation/ucm137224.htm#q4
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 366

« Отговор #337 -: февруари 14, 2012, 13:10:34 »

Ариел много полезна статия,браво :bravo:Аз грим не съм си харесала още,надявам се Джулия като ме види и да прецени blushиначе това съм аз с дългата коса и начинът по който се гримирам,обичам силния грим

* 5889_103148416362094_100000008092096_90184_4171659_n.jpg (57.08 KB, 604x453 - видяно 350 пъти.)
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: февруари 14, 2012, 16:56:32 »

Постоянно сънувах кошмари, че няма кой да ме гримира, а странното е, че и кумата ми сънува същото  crazy

Днес най-накрая се обадих на Слав, добре че беше свободен за датата. Освен, че много ми допадна портфолиото му, още повече ми хареса, че може да прави и прическата. Освен, че е по-удобно да се координирам с един човек, мисля че когато ги прави един самата концепция е по-изчистена. Ще дойде в нас, което ме устройва напълно.

Той ми беше опция 1, радвам се, че го ангажирах. Опция 2 ми беше Пепа Стоянова, тя също ми допада много като работа  good
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: февруари 15, 2012, 20:47:11 »

Момичета, издирвам си тониращ крем, който да е сравнително покривен (доколкото е възможно за тониращ крем въобще), но да е траен. Всичко, което съм ползвала за толкова години все изчезва до 1 час. А аз много държа на равния тен. Обаче ми се налага да слагам фон-дьо-тен, основи и т.н., поради нетрайността на другите. А само фон-дьо-тен без един елементарен прасковен руж или светли сенки и спирала просто стои....знаете как. Е, да обаче понякога ми се иска да съм просто с изравнен тен и толкова.
Та препоръчайте нещо! Изчитайки предишните страници виждам, че много момичета със стабилни познания относно грима са се включили!
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: февруари 15, 2012, 21:27:09 »

Monikamaria , използвала ли си ББ кремове? Много ги хвалят на Мак, Миша, Ланком... От този на Гарниер, който го рекламират, няма много доволни.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: февруари 15, 2012, 22:09:07 »

Мариелка, точно за това говоря.  smile На Ланком съм ползвала. На Гарние даже в момента имам - него последно го купих. Той дава добър цвят, но също като на Ланком ми е нетраен. На Мак, например, не съм ползвала. То и моята кожа е такава, че повечето видове козметика, било то с основа, се изпаряват направо. sad Та затова ме интересува някоя от вас дали конкретен крем е ползвала да каже при нея как е било. Писна ми да си купувам нещо и после да не ми е нужно.  sad
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: февруари 16, 2012, 09:51:04 »

Аз имам същия въпрос като Моникамария. Просто искам да уточня че ме интересува и ще съм благодарна  по-конкретно на отзиви за този изравняващ крем на Гарние. Не искам да трупам пак козметика, която не ползвам или подарявам после. give_rose
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: февруари 16, 2012, 13:27:54 »

Monikamaria, само да попитам - като казваш "изпаряват" имаш предвид, че са съвсем леко покривни и през деня от отделянето на себум от твоята собствена кожа изглежда сякаш нямаш вече слой на лицето. Това имаш предвид, нали?  smile

Понеже моята кожа е мазна, през зимата нямам проблем да ползвам ФДТ, но през лятото винаги избирам tinted cream, което е един вид по-лекият вариант на ФДТ. В тази връзка не мисля, че Гарние са открили топлата вода, само са го нарекли с друго име, но си е точно tinted cream и почти всяка марка козметика го има. Vichy също го имат:

Не мога да дам съвет за Garnier или Vichy, защото не съм ги ползвала и не би било редно, само казвам, че има много опции. Аз лично от две години вече ползвам само и единствено tinted cream на COLLIN. Понеже Колин са професионална френска козметика (за козметични салони), а не масова козметика, не съм сигурна как могат да се купят на дребно в БГ, но ги има със сигурност. Аз си ги набавям чрез козметичния център на майка ми - тя когато поръчва големи разфасовки козметика за тях ми поръчва и на мен. Ето това е кремът (с цвят):

Много съм доволна! Не е толкова тежък като ФДТ, не изчезва през деня, не запушва моята кожа. Мога да попитам майка дали знае, но знам 100%, че са на българския пазар.
« Последна редакция: февруари 16, 2012, 13:29:44 от Ariel » Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: февруари 17, 2012, 12:08:09 »

малко предложения от мен

* images.jpg (2.06 KB, 106x80 - видяно 2887 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 41   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: