Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юни 22, 2025, 22:13:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
" Гримът - 5 "
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Гримът - 5 " (Прочетена 261088 пъти)
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Отг: " Гримът - 5 "
«
Отговор #135 -:
септември 03, 2011, 07:07:47 »
Цитат на: ЛилиБелята Miss Peshtera в септември 02, 2011, 21:00:05
То като гледам с този грим ставате по - зле. По - добре заложете само на мигли и фон - дьо тен... Не на всяко лице утиват сенки и т.н.
Извинявай, но не мога да се съглася
Само мигли и фон дьо тен и на снимките ще си като призрак
Особено, ако е вечерна сватбата и се снима със светкавица - не ми се мисли! Плюс това, ако гримьорът е професионалист едва ли ще остави нещата така - 100% ще знае какви сенки ще ти отиват и какво да ти сложи.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #136 -:
септември 03, 2011, 08:29:30 »
И аз не мога да се съглася. Поне руж, гланц, очна линия (ако не сенки)... То така, ако е тръгнало само с фон дьо тен и мигли, по-добре и без тях - на мен лицето ми е чисто и не слагам фон дьо тен почти никога. Истината е, че после на снимките ще има призраци.
Активен
pink_panther
Професор
«
Отговор #137 -:
септември 03, 2011, 09:22:00 »
Цитат на: ЛилиБелята Miss Peshtera в септември 02, 2011, 21:00:05
... Не на всяко лице утиват сенки и т.н.
Напротив, на всяко лице Отиват (
) сенки, стига да са сложени както трябва според формата на лицето и с подходящите цветове. А сенките далеч не са основната част от грима...
Явно просто не си се видяла с подходящия грим за теб!
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #138 -:
септември 06, 2011, 23:22:05 »
И аз подкрепям момичетата! Много точно и изчерпателно са го казали!
Аз съм доволна от Джулия Ангелова, която ме гримира на сватбата. Гримът ми не мръдна до 6 сутринта, ама наистина не мръдна! Само малко не ми хареса факта, че тя каза че ще ми сложи мааааалко лилаво, за да ми изпъкне цветът на очите, а като се погледнах - лилавото беше доста. Не че не ми хареса, просто не беше част от концепцията на сватбата. Иначе самият грим беше много хубав, а на мен не ми се занимаваше с триене и т.н. та си останах така.
П.П. А и ми взе 100, не 90 лв. както беше казала.
Активен
Емилия
Новак
Публикации: 11
«
Отговор #139 -:
септември 07, 2011, 12:12:30 »
пинк пантер, виждам, че разбираш от гримове, а аз точно затова имам чуденка. сватбата ми вече е организирана и наближава, остана само да преценя с какъв грим искам да съм, няма да имам гримьорка, ще се правя сама, затова искам съвет.
не искам да слагам прекалено много грим, но навсякъде чета че вечерният грим е по тежък? има ли някакъв среден вариант в който няма да скрия лицето си като с маска и същевременно ще имам хубава кожа и ще съм представителна? голяма чуденка а няма време
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #140 -:
септември 07, 2011, 13:32:46 »
Цитат на: Еми Нгуен в септември 07, 2011, 12:12:30
пинк пантер, виждам, че разбираш от гримове, а аз точно затова имам чуденка. сватбата ми вече е организирана и наближава, остана само да преценя с какъв грим искам да съм, няма да имам гримьорка, ще се правя сама, затова искам съвет.
не искам да слагам прекалено много грим, но навсякъде чета че вечерният грим е по тежък? има ли някакъв среден вариант в който няма да скрия лицето си като с маска и същевременно ще имам хубава кожа и ще съм представителна? голяма чуденка а няма време
Моят беше среден вариант. Още като отидох при гримьорката й казах, че не искам тежък грим от типа smoky eyes. Тя ми предложи съвсем леко розово и златисто екрю, съвсем леко тъмен грим в края на окото и черен молив отдолу, спирала, без изкуствени мигли. Стана хубаво и съвсем леко блестящ и нежен на живо. Направих си снимки вкъщи да видя как ще изглежда на снимки, защото нали това е важно и да ти кажа почти не се виждаше и реших на деня да й кажа, да потъмни съвсем леко, не целия клепач, но края, както аз се харесвам по принцип. А освен това за двете седмици между пробния грим и сватбата, аз бях станала по-тъмна, защото ходех всеки ден на плаж, така че трябваше да се съобрази и с този факт, за да не ми стои гримът като маска. Тя също каза, че е мислела да ми каже същото, почнахме да говорим по същото време даже. И гримът ми стана както виждаш на снимките от сватбата много хубав, като ми изпъкват очите - нито прекалено тъмен, нито прекален светъл както беше на пробния ми грим. Сега ще ти кача снимки в галерията ми да видиш как стоеше светлия грим и защо прецених, че ще ми трябва по-тъмен един тон. Снимките от пробния грим не са много хубаво качество, правих си ги сама с телефона и светлината не е много добре, но поне да придобиеш представа пробния грим как ми стоеше и после какъв ми е на сватбата.
А ти защо реши сама да се правиш, имаш ли професионални гримове? Аз също преди се чудех същото, но след това прецених, че да тръгна да купувам гримове ще ми излезе и по-скъпо, а и дали ше купя каквото трябва, освен това гримьорките имат специални техники. Примерно моята кожа е много нежна на лицето и се зачервява лесно, тя ми сложи такъв фон дьот тен, като въобще не ми се зачерви кожата, нито се размаза. По едно време от танците, имах чувството, че вода ми течеше по лицето, но гримът не помръдваше. Споделям само впечатления при мен как беше, за да си прецениш сама.
«
Последна редакция: септември 07, 2011, 13:45:58 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #141 -:
септември 07, 2011, 13:43:00 »
Според мен този феномен, булки с много силен вечерен грим го има само по източните държави. На запад булките са с много нежен и почти незабележим грим, който само прави кожата да изгглежда чиста и свежа и леко подчертава естественият им вид. Все пак на снимките на сватбата е по-добре да приличате на себе си
Най-важното за сватбения грим според мен е да не се размазва и да няма бляскави частици вув пудрата или основата, която се използва, защото има опастност лъскавината на снимки да изглежда като изпотено или пластмасово лице. Изкъуствените мигли (по-точно снопчетата) много деликатно подчетават очите и мисля, че са добър вариант за сватбени снимки, както и неутрален грим в по-земни тонове. Ако държиш да има затъмняване в края на окото, бих те посъветвала да избягваш черното, защото мисля, че е твърде натрапчив цвят за булченски грим.
Успех в начинанието!
Активен
Емилия
Новак
«
Отговор #142 -:
септември 07, 2011, 15:20:51 »
Ами просто не исках да влагам пари в гримьора, а и имам много професионални гримове, имам и няколко туториала в ю туб. Нещо като хоби ми е и уроците по рисуване ми помогнаха много. Искам да запазя собственото си излъчване, понеже имам по - особени черти. Благодаря много за съветите, със сигурност ще ви послушам. Може би ще си направя няколко пробни и тогава ще преценя дали да се направя сама или пък да не заложа на гримьор!
По - натам ще кача снимки да давате съвети. Целувки
Госпоцица, съгласна за миглите, вече дори съм ги купила :Д
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #143 -:
септември 07, 2011, 16:03:53 »
госпожица
, въобще не мога да се съглася!
Стига с това "на запад". Ние също сме излизали от нашата държавица, и то доста! А и имаме и близки, които живеят в чужбина. Виждали сме все пак за какво става въпрос.
Има видове грим за различни видове сватби. Т.е. дневен грим за дневна сватба и вечерен грим за вечерна сватба! И въобще за събития, защото събития има и други. Не всички хора "на запад" са с идеята да демонстрират невинност и чистота на този ден. Хората са с различни виждания и желания и тук, и там. Как може да се слагат милиони хора под общ, личен твой си знаменател?!
Въобще вечерния грим съвсем не е феномен, поне за хора, които виждат по-далече от собствения си нос!
Активен
Емилия
Новак
«
Отговор #144 -:
септември 07, 2011, 17:14:08 »
Аз пък мисля, че Госпожица мисли много трезво и е права
Линчувайте ме
Активен
pink_panther
Професор
«
Отговор #145 -:
септември 07, 2011, 18:46:20 »
Честно казано и аз не мога да се съглася с Госпожица. Живяла съм години в чужбина, няколко от които в Англия и трябва да ви кажа, че англичанките носят мнооого грим! Ама наистина много и то масово и то през деня. За вечер да не говорим, мажат яката и хич не им пука. Така че, изобщо не мога да се съглася с твърдението за "булките от източна Европа"
Еми, сигурна съм, че ще направиш прекрасен грим! Няма човек, който да познава по-добре личните ти черти и предимствата, които искаш да подчертаеш.
Ако не ти се дават пари за по-скъп фдт, те съветвам да пробваш с Колърстей на Ревлон. Наистина страхотен фдт, много покривен, много издръжлив и има супер голям избор от цветове, така че без проблеми ще си намериш твоя цвят. Съветвам те да си купиш и една хубава четка за фдт, защото по този начин ще си нанесеш фдт-а много лесно и ще стои много естествено и със сигурност ще избегнеш ефекта "маска" и гадното неравномерно нанасяне и напластяване. Мога да ти препоръчам тази:
http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~227.htm
На много хубава цена е (ако си оставиш мейла да ти пращат офертите, може да хванеш безплатна доставка до БГ , често имат такива). В България , МАС имат такава, струва 75 лв. Обикновено всички слагат пудра върху фдт, така един вид се запечатва върху лицето. Аз обаче не го подкрепям във всеки случай. Ако кожата например ти е много суха бих те посъветвала да го избегнеш. Ако обаче сватбата е лятото, най-добре ще е да сложиш и пудра. Препоръчвам ти т.н. транслусентни. Те служат точно да омекотят фдт-а и лицето да изглежда много по-естествено. За марка не мога да кажа, аз ползвам само на МАС, пробвах и на АртДеко, но нещо не ми хареса толкова. Сякаш никаква работа не върши.
За миглите съм на 100% съгласна с Госпожица, тези на снопчета стоят най-добре. Сложи си ги предния ден. За грима на очите, ти сама ще си го нацелиш, щом имаш желание да си го правиш сама, значи имаш опит.
Аз най-харесвам основата на миглите да е добре подчертана с черно, ако ти е много драматично, минаваш отгоре с една четка с тъмно кафяво и готово. И в края на клепача също с кафявко и така, ти си знаеш за това. Ако нямаш основа за сенки, ползвай фдт върху клепачите, същата работа върши, освен ако не ти е много мазна кожата, тогава най-добре с основа. Коректор също можеш да ползваш за основа. Забравих, ако слагаш коректор под очите, слагай го само под вътрешния ъгъл, ако много го изведеш към външния ъгъл, когато се усмихваш, бързо ще ти стане на "гънки". Най добре под вътрешния ъгъл на окото и надолу към началото на скулите.
И е важно според мен малко да подчертаеш веждите. С по-светъл молив или сенки от косата ти, но просто да ги подчертаеш.
Много се извинявам за дългия пост, ама ....... моята страст.....
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #146 -:
септември 08, 2011, 10:03:33 »
Без да правя някакво разделение за западни и източни страни, смятам, че в България се прави прекалено тежък грим за сватби. Както върху лицата на булките, така и по шаферки, майки, тъщи, свекърви, гостенки на сватбата и т.н. Тук непрекъснато чета постове, в които някоя булка казва на гримьорката си, че иска лек грим, а гримьорката решава да добави "още малко черничко/златничко/лилаво/розово" и т.н. или й прави опушен грим, който в деня на сватбата няма кога да оправяме. Когато видим снимки на лек грим, коментираме, че е незабележим и трябва да се наблегне на нещо. Като цяло ми се струва, че разбирането ни за грим не е като за нещо, което подчертава, а за нещо, което трябва да се вижда от самолет - затова са и изкуствените мигли, силни сенки, повече черно върху очите и други. Най-популярни съответно са и гримьорките, които правят чалга-певици, които повсеместно се явяват с тежък, вечерен грим без значение от събитието и са неразпознаваеми без него и въпреки това са пример за добре гримирани.
Вярно е, че сватбата на всяка жена си е нейно лично предпочитание, също и грима, но и аз съм на мнение, че масово се прекалява, а в нито една чуждестранна сватбена фотосесия в нито един чуждестранен сайт не съм видяла булки с черни, опушени очи или много ярки цветове. И понеже взехме да се изтъкваме колко сме велики тук и къде сме ходили по чужбина (което не е никакъв аргумент), да кажа, че и аз съм била в чужбина и бях единствената, която се гримираше... Не съм привърженик и на другата крайност с тоталната липса на грим, защото също имам своите недостатъци и се гримирам, но забелязвам, че е норма специално по сватбите да се прекалява с цветове и тежки макияжи. Същото съм виждала само при руските и украински си познати-булки, но при тях без грим не се излиза дори до входната врата. Не съм обиколила целия свят, за да преценя за всички страни, но по-скоро имам впечатления, като тези на
госпожица
. А все си мисля, че освен правилото: дневна сватба - дневен грим, вечерна сватба - малко по-тежък, гримът за сватбата зависи от това и какъв тип събитие правим (коктейл, тежко празненство, градинско парти). А почти всички булки, които виждаме, са доволно гримирани като за война, без значение от горните съображения. И почти всички под общия признак, че сватбата има нещо общо с вечерта или дори късния следобяд, слагат грим като за церемония за връчване на награди на Планета и айде.
«
Последна редакция: септември 08, 2011, 10:13:48 от Деничка Звездичка
»
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #147 -:
септември 08, 2011, 14:16:59 »
Дени
, като цяло съм съгласна с теб, но конкретно за изкуствените мигли не съвсем. Ако не си сложиш някакви козирки като на Андреа примерно, а съвсем обикновени, погледът става много дълбок и после на снимките е супер. Аз съм си слагала веднъж и много ми хареса.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #148 -:
септември 08, 2011, 15:24:55 »
Да, за малко снопчета, ОК, приемам, че излишно ги изхвърлих от класацията и сигурно са хубави. Аз имах предвид по-скоро комбинацията от всичко, като прекаляване - мигли+сенки+очни линии+молив+... и става пак поглед с дълбочина като на далекобойно оръдие.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #149 -:
септември 14, 2011, 16:15:16 »
Според мен темата с грима на пайнерките силно се преекспонира у нас. Техния грим и стайлинг като цяло, е изцяло повлиян (по-скоро копиран
) от западната култура. А и ако отворим световни сайтове със снимки на булченски гримове можем да намерим много, ама много снимки с по-силен грим. Просто гримът е различен за съответните различни видове сватби, събития и т.н. В много сайтове се популяризира дори арабския грим за сватба. А нали се сещате, че това че той се нарича "арабски" не значи, че се носи само в арабските държави (все едно турската баня да я има само в Турция
). Така, че смятам, че разделението на източен и западен маниер на гримиране не е правилно.
Да не споменаваме, че има лица и лица...има булки, на които просто самите им черти не позволяват тъмен грим - изглеждат като клоуни. Има пък лица, които са като платна - търпят много неща.
Просто зависи. Аз просто съм против това постоянно подчертаване и опити за набиване на хората в очите, че видите ли, булките
трябвало
да изглеждат невинни и чисти.
В кой век живеем все пак. А и честно казано аз пък не мисля, че това да се омъжиш "невинна" (особено демонстрирайки го чрез грим, обувки без ток и т.н.) е особено положително качество. За мен по-скоро е признак за нещо друго.
Съжалявам - просто лично мнение. Според мен всяка булка трябва да изглежда така, както на нея й харесва.
П.П. Истинският грим няма нужда от оправяне по време на сватбата. Него го пипаш чак, когато го сваляш.
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...