Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 21:52:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
За "самопоканилите се" гости
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За "самопоканилите се" гости (Прочетена 50126 пъти)
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
Отг: За "самопоканилите се" гости
«
Отговор #75 -:
януари 27, 2012, 18:55:42 »
По въпроса с плащането на сватбата...Ние искаме по принцип всичко сами да си платим, половинката отделя пари от няколко месеца, аз също имам настрана...Обаче баща ми много държи да плати ресторанта, "да спази традицията". На нас не ни се иска, тъй като е личен празник и искаме ние всичко да решаваме и определяме. Страх ме е, че ако баща ми плаща, ще има претенции- ще се появат още роднини за канене и т.н. Въпреки че като ресторантът вече е запазен, винаги мога да кажа, че няма места
А и той не е такъв човек, че да тръгне чак да ни манипулира, но все пак...някак си не ми се вижда редно друг да плаща точно за това. Мисля да му предложа ако толкова държи, да ни даде парите като подарък след сватбата, ама за него това няма да е спазване на традицията...
Другият проблем е, че ако майката на мъж ми разбере, ще стане много кофти...Тя била плакала наскоро, тъй като се женим след няколко месеца, а нямала възможност да отдели много средства за подарък/помощ, и нейният щял да е по-малък от на нашите...Много криво ми стана, това за мен няма никакво значение, изобщо няма да мърморя кой какво е подарил, особено, като познавам възможностите на хората- жената е пенсионерка, какво може да отдели...Обаче тя пред мен нищо не е казала (не е говорила с мен нищо за сватбата) и не мога да я успокоя. Та ако тя научи, че баща ми плаща ресторанта, пак ще й стане кофти....
От друга страна баща ми е много чувствителен и ще се обиди, ако откажем категорично да участва...Според вас нормално ли е да не искам той да плаща? Вие как бихте се чувствали и какво бихте направили?
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190
«
Отговор #76 -:
януари 27, 2012, 22:02:38 »
Ако настояват да ти помогнат за сватбата, кажи че нямаш нужда от пари, а му дай организаторска задача, например да следи и упътва гостите, да поръча нещо и да го докара (алкохол), да говори с някой, да запази часове, да помогне с взимането на документи и подобни малки неща. Такива неща, които може да представиш за по-важни отколкото са и да се чувстват заети хората. Може да организираш и бъдещата си свекърва в такъв тип дейност - да връзва някакви панделки, или да украси нещо, да иде да вземе подаръчета за гостите, да им върже панделки. Подобни неща.
Кажете, че имате нужда от някаква помощ, но не финансова. Така няма да се чувстват изолирани.
Активен
Andreina
Сватбар
«
Отговор #77 -:
януари 28, 2012, 00:24:14 »
Цитат на: goldish в януари 27, 2012, 18:43:35
Ние ще каним всички приятели с гаджетата си, дори да не ги познаваме толкова (защото са от скоро заедно). Иначе мисля, че на повечето приятели си познаваме и половинките. Имам приятелка, която няма гадже, но ще и кажем да вземе друг, когото тя прецени. при мен проблемът е друг- децата. Наистина не харесвам разлигавени и пищящи деца на сватби- според мен са ужасни и няма смисъл цялата маса примерно да се съобразява с тях. Със сигурност ще имаме един второкласник- братовчед ми, и се надявам, че други гости няма да си доведат децата. Какво бихте ме посъветвали, за да избегна дребосъците? Някакви специални намеци
???
И мен ме дразнят, затова съм решила сватбата да е без дечурлига. Понеже е вечерна, извинението ми е: "Ами, то става късно, не е за деца, те трябва по това време да са по леглата". Ако е дневна, вече не знам. Май, най - добре да си им кажеш в прав текст на гостите, за да няма не разбрали после... Можеш да кажеш, че понеже ще е елегантно тържество, на децата няма да им е позволено да тичат насам - натам и ще им бъде отегчително, знам ли...
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
«
Отговор #78 -:
януари 30, 2012, 19:49:44 »
Според мен ако направите кът за децата и купите 2-3 пъзела и балони, те ще си се занимават и няма да пречат толкова. Обсъждано е в темата "за най-малките гости", де, но според мен хората могат да се обидят да са поканени без деца почти толкова, колкото без половинки. Говорим за деца над 3г, де, за бебета и аз ще намекна някак си, че не е редно (ще ги питам дали мислят да го взимат и ще им кажа, че няма да има други деца на тази възраст- то си е ясен намек).
Грей, това със задачките е идейно, но според мен няма да го отклони от мухата, която вече му е влязка в главата
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #79 -:
януари 30, 2012, 19:57:16 »
Бях на сватба където две от двойките (чужденци) си бяха дошли със детските колички и съответно бебоците на по 6 и 8 месеца на сватба в България. Нахраниха си децата спокойно на масите с пюретата и там каквото още трябва и после ги приспаха, сладурите си спинкаха в количките, а партито си продължи. Много ми хареса факта, че хората не искат да се отърват от децата и да си "почиват", така и бебетата стават по-социални след срещи с най-различни хора.
В България ми прави впечатление, че хората някак се впрягат като имат бебе и почват сами да си усложняват нещата. Няколко от нашите гости имат бебета, които ще са горе долу на тази възраст и въпреки че хотела, който сме избрали предлага условия за деца всички отговарят, а не ние няма да взимаме децата.
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #80 -:
януари 31, 2012, 10:18:23 »
kiwi
Според мен сватбата не е място за толкоз малки деца, първо,че е прекалено шумно и стресиращо за тях, второ ако не спрат да реват цяла вечер - сватбата отива на кино.... И не на последно място, ако се пуши в ресторанта - горките деца....
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #81 -:
януари 31, 2012, 11:24:49 »
Подкрепям
fashion
.Не бих си завела детето на вечерна сватба пожизнено.Силна музика,цигарен дим,сума ти народ..
Не ми се мисли какъв рев щеше да му удари,въпреки че не е от ревливите.На сватбите,на които съм била,винаги ги е имало тези неща.За нас са забавни,но за едно бебче..
Плюс това и за нас ще бъде стресиращо да сме постоянно на тръни дали няма да се разплаче,къде да сменя памперса,как да я нахраня и т.н. Вместо да се отпуснеш и да се забавляваш,ти си ангажиран с детето.
За по-големи деца е удачно,но за бебе..
Така,че нека не се тълкува оставянето на бебето като начин за отърваване от него.
Неканени гости няма да има,ако се разберете с поканените предварително.А това,което някой по-назад написа за "да тропнем едно хорце през декември",направо е...
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #82 -:
януари 31, 2012, 20:48:58 »
carlyangel аз написах това с хорцето, но след като минава време имам и още подобни записи, дори не толкова "Не натрапчиви"
Изненадана съм от хората честно казано, имам чувството че народа масово се е сбъркал. На толкова неуместни изказвания ставам свидетел напоследък...
Аз не понасям толкова негативи, понеже не съм на работа в момента и хората с които общувам ще бъдат на сватбата ни, но милотооо.... От както в офиса му се чу ,че ще се жени...Всичките /50 човека/ вече са убедени, че ще са на сватба. Дори скоро една негова колежка, която знам само по физиономия ме пита какъв подарък искам, че всички от отдела им вече се чудили
Щях да припадна направо...Ама свят голям, хора луди и различни..
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #83 -:
февруари 01, 2012, 10:03:21 »
Inlovegirl, ти ме уби !!! Надявам се че си ме зарадвала като си ги срязала любезно хахаха
аз на рожден ден смятам за неуместно да се самопоканя, пък камо ли на сватба на колежка..
Ти какво ѝ отвърна на колежката с подаръка
?
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #84 -:
февруари 01, 2012, 10:11:12 »
Хахах аз към мацките в офиса на мъжо ми имам по-особено отношение и направо казах.... "Е ами той Наско ще почерпи като дойде на работа след сватбата..ама за подарък недейте да се притеснявате "
Физиономията беше
, а аз после като разправях на милото
Исках да ви кажа, че в самото начало като обявихме, че ще се женим с милото имаше много такива изказвания. Аз много се притеснявах от тях, но сега вече съм безцеремонна.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #85 -:
февруари 01, 2012, 10:14:44 »
Цитат на: fashion в януари 31, 2012, 10:18:23
kiwi
Според мен сватбата не е място за толкоз малки деца, първо,че е прекалено шумно и стресиращо за тях, второ ако не спрат да реват цяла вечер - сватбата отива на кино.... И не на последно място, ако се пуши в ресторанта - горките деца....
Сватбата, за която ви споменах беше в ресторант на открито, немислимо е да вкараш бебе в задимено помещение. Моята най-вероятно също ще бъде в градината на ресторанта, а както казах хотелската част предлага всички условия за деца. Децата не изглеждаха никак стресирани, дори напротив и според мен това се дължи, на факта, че са свикнали с ритъма на родителите си. Всеки преценява сам как да постъпи, аз лично бях много впечатлена, че никой не отказа да дойде, щото е с малко дете или нещо подобно, докато от българска страна няколко баби останаха на пост до много по-големите внучета и не можаха да присъстват
Активен
MaryM
Любопитен
Публикации: 25
«
Отговор #86 -:
февруари 14, 2012, 14:50:42 »
Цитат на: emmmmmy в януари 19, 2012, 13:00:10
ужас за това за щерките, не знам под каква форма ако не устно, то писмено да се спомене любезно че няма излишни места може би и че капацитета на ресторанта е запълнен ... не знам вече....
Ето това е проблема - човек трябва да излага и срамува да уточнява неща (един такъв намек не е никак стилен и възпитан) заради хора, които са "оперирани" от чувство за такт и добро възпитание... На моменти наистина ми идва в повече от такъв вид абсурд...
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #87 -:
февруари 17, 2012, 12:03:32 »
за всичко си има елегантен начин да реагираш..
зависи отг гостите де... ако те са нахални и простаци-може би трябва да се реагира адекватно спрямо тях.. хубавото е че такива хора не са болшинство
тук там се появява някой, и не е толкова страшно да се реагира остро спрямо него, още повече околните също го виждат и им е ясно защо така реагираш
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265
«
Отговор #88 -:
февруари 21, 2012, 13:54:13 »
И аз съм чувала такива истории от приятели, че в последния момент някой изсипва и някакво гадже, което не е било предвидено. Според мен не е редно, защото сватбите днес не са като сватбите едно време от типа- а бе каним всеки, който иска да дойде. Сега не става въпрос само за едното меню. Сега залите са декорирани, мястото на всеки гост в повечето случаи е индивидуално, стола на който ще седне също, местата са точно определени по схема и т.н. А, и има и финансов момент, всичко вече е толкова скъпо, че никой не е длъжен да плаща на някой самопоканил се.
Ние предварително в поканите каним приятелите си с половинките. Всъщност нямаме непознати половини, всички са двойки са отдавна заедно или семейни.
«
Последна редакция: февруари 21, 2012, 13:56:56 от Kalama
»
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #89 -:
май 04, 2012, 09:45:51 »
Ако се изтърси някой непоканен ще е на свободна консумация и ще си плаща на момента.
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
Нагоре