Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 30, 2024, 18:34:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Подарък за сватба
Страници: [
1
]
2
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Подарък за сватба (Прочетена 32107 пъти)
michelle
Сватбен ШАМАН
Подарък за сватба
«
-:
май 11, 2011, 14:51:44 »
Какво бихте подарили, ако сте поканени на сватба? Все повече се набляга само на даване на пари. Смятате ли, че е добре да се направи подарък със символична или сантиментална стойност?
П.П. Видях тема с подобно заглавие, но то беше твърде специфично и затова си позволявам да пусна нова.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
Отг: Подарък за сватба
«
Отговор #1 -:
май 11, 2011, 15:26:55 »
Мишел, това е много хубава тема, но предварително имам предположевия накъде ще избие. За съжаление в бг реалността битието надделява във всички сфери. Затова се акцентира върху парите, за да може младото семейство само да си реши какво да си купи или да си вземат по-голям подарък, какъвто няма да е по възможностите само на един от гостите. Мисля да не обсъждам възможността, че ако ти подарят 10 ютии няма да има какво да ги правиш (съвсем реален пример от сватба на мой приятел).
Ако обаче човек си направи труда да помисли може да подари нещо наистина оригинално.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #2 -:
май 11, 2011, 16:50:59 »
Аз като бъдеща булка (а дано по-скоро де!) бих се зарадвала на нещо по средата. В смисъл - парички и някакво символично послание, картичка с личен текст или нещо, което да ми е скъпо на сърцето после и да го свързвам със сватбата. Когато бях кума преди почти 4 години, младоженците правиха студентско тържество и нямаше как да им подарим друго освен пари, но за сметка на това им нарисувахме много красив плакат с пожелания и се старахме специално при картичката. Та аз, ако подарявам, бих се спряла над парички + дребен подарък с послание.
А защо темата е в този раздел? Не е ли по-подходящо в организацията или там, където се коментират темите за кумовете и гостите например...? От нея има много смисъл.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #3 -:
май 11, 2011, 17:28:24 »
Имаме приятел художник,който на сватбата ни подари негова картина.
Не беше в рамка а само самото платно. Та този приятел, раздели картината отзад на две колонки с маркер.На едната отгоре написа Матиас а на другата Гергана. И всеки гост (ние имахме към 50) трябваше да напише по едно хубаво качество (мое и на Матиас). И така един ден ако се скараме да погледнем какво е написано отзад на картината за другия и да се сетим какво ни е привлякло в него и защо го обичаме.
Едва след 3 години след сватбата ,миналата събота я направихме в рамка и ми стана много мило какво са написали гостите за нас. Но тва май е вариант за малки сватби
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #4 -:
май 11, 2011, 18:00:57 »
Подкрепям напълно
Деничка
за варианта символично подаръче с парички
Моите впечатления са, че избора на подарък за сватба си зависи много от младоженците, за които е предназначен. Понякога може да имаш огромното желание за нещо със скрито послание, което да остави хубав спомен, но хората да искат само пари. Даже съм попадала на случаи, в които и картичките не поглеждат, камо ли пазят.
След нашата сватба най-милите ни подаръци си останаха дребни символични предметчета, придружени с пожелания за бъдещия ни съвместен живот. А най-хубавите са написани в сватбената ни книга, в която прибрах и всички картички
Gery79
, получили сте подарък-мечта
Много, много мил и хубав като идея!
П.П. Темата я сложих тук, понеже сватбените раздели май са повече за бъдещите младоженци и не бях сигурна дали е за там. Ако модераторите преценят, нека я преместят
Активен
ivmon
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #5 -:
май 13, 2011, 13:32:13 »
Ние на нашата сватба нямахме много подаръци. Така си бяхме предопредели, защото наскоро си купихме апартамент, който бяхме обзавели и от нищо материално нямахме нужда. Едни приятели само ни подариха много скъпа ваза с поднос, които дори не съм изваждала, защото малкия ще ги счупи, и така си събират прах. За това подаръци вече не подарявам. И аз съм канена скоро на сватба, но твърдо реших подарък не.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #6 -:
май 24, 2011, 14:14:48 »
Ние имахме няколко подаръка, въпреки че изрично поискахме пари и сега дори не знам къде са - още нямахме къде да живеем, предстоеше ни грандиозен ремонт и нищо чудно майсторите да са си "подарили" част от нещата. Исках да си правя пано от по-хубавите картички, но и те изчезнаха някъде.. така че не разбирам защо някои хора толкова настояват да подаряват "нещо за спомен". Понякога просто няма условия за такива неща, а те не искат и не искат да го разберат..
Утре сме канени на абитуриентски бал и тъй като не можах да харесам никакво бижу за сумата, която сме решили да дадем, ще дадем направо парите и толкова. Предпочитам да не ми помнят подаръка, отколкото да помнят колко несполучлив е бил - погледнете на нещата и от тази гледна точка
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #7 -:
май 24, 2011, 18:09:18 »
Цитат на: BASTET в май 24, 2011, 14:14:48
Ние имахме няколко подаръка, въпреки че изрично поискахме пари и сега дори не знам къде са - още нямахме къде да живеем, предстоеше ни грандиозен ремонт и нищо чудно майсторите да са си "подарили" част от нещата. Исках да си правя пано от по-хубавите картички, но и те изчезнаха някъде.. така че не разбирам защо някои хора толкова настояват да подаряват "нещо за спомен". Понякога просто няма условия за такива неща, а те не искат и не искат да го разберат..
Утре сме канени на абитуриентски бал и тъй като не можах да харесам никакво бижу за сумата, която сме решили да дадем, ще дадем направо парите и толкова. Предпочитам да не ми помнят подаръка, отколкото да помнят колко несполучлив е бил - погледнете на нещата и от тази гледна точка
Абсолютно на същото мнение съм, по всякакви поводи и празници,за мен по-добрият и практичен вариант е да се дават пари,а всеки да си ги харчи по свое осмотрение.
Това,разбира се,е мое мнение,защото лично аз не влагам кой знае каква емоция в предметите,а по-скоро гледам практично на тях ,плюс това обичам да си избирам сама електроуреди и тем подобни,в противен случай започвам да търся кусури в подарените такива и рано или късно ги "нарочвам" за боклуци
Така поне обвинявам само себе си и не смея много да мрънкам,ако нещо сдаде багажа
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #8 -:
май 24, 2011, 18:15:52 »
Бастет и Карли
, съгласна съм и с двете ви.
Ние решихме да се женим в България. Помолихме, учтиво подаръците да са в парична форма, защото няма как в самолета да кача 3 сервиза, 5 вази и т.н. Въпреки че хората знаеха, че няма как да си транспортирам, използвам и съответно радвам на подаръците, накрая се обзаведохме с 1 сервиз за хранене, 1 сервиз за кафе, 2 вази и още няколко дреболии, за които се връщахме на следващата година и специално трябваше да пътуваме с колата за да си ги приберем. Е, не че не взехме и друг багаж де
Активен
sweetbride
Публикации: 0
Подарък за сватба
«
Отговор #9 -:
април 03, 2012, 17:18:38 »
Поканени сме на сватба на моят племенник, но все още не сме решили какво да им подарим. Младоженците държат на пари, но аз не обичам да давам пари. Имате ли идеи? Решили сме да им вземем нещо за 500 лева. Домакински съдове или уреди няма да са им потребни, а и смятам че други ще се заемат с подаръци от този тип. Единственото решение за тази сума пари ли е?
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #10 -:
април 03, 2012, 17:24:45 »
Младоженците сами са си казали от какво имат нужда- проблемът си го създавате сами значи
.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #11 -:
април 03, 2012, 17:34:21 »
Има тема
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,21254.195.html,
прочетете я...
Там ще се убедите, че младите семейства имат нужда единствено от пари и според мен след като вече са ви "упътили" за парите е редно да ги уважите, защото може би разчитат именно на тях. Особено след като сте близки роднини - въпрос за подарък според мен изобщо не трябва да има.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #12 -:
април 03, 2012, 17:38:40 »
А има тема и със съвсем същото име като тази
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,28683.0.html
За 500 лева може да подарите хубава екскурзия или следсватбена фотосесия (за тази сума е възможно да се ангажира доста добър фотограф). И в двата случая ще им остане чудесен спомен
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #13 -:
април 03, 2012, 17:39:10 »
Каквото и да подарите, освен ако те лично не са си казали или са го избрали, според мен ще им е напълно излишно. Съжалявам, но дори и от хора, които много ценя и уважавам повечето ми подаръци седят опаковани и захвърлени в една стая в къщата на баба ми, просто защото или не ги харесвам, или нямам място за тях в гарсионерката. В днешно време от каквото имаш нужда си го купуваш, а и няма много място за сантиментални вещи. Щом младите искат пари, какви са ви скрупулите да не подарите пари?
Аз на всички сватби, които съм ходила, ако младоженците са ми много близки и искам да им остане спомен им подарявам нещо малко и красиво от сърце освен парите, които съм определила. Това, че правя подаръка, не значи не давам парите, които знам, че са предпочитан подарък.
Аз лично изтръпвам при мисълта, че някои от моите гости може да разсъждава по подобен начин, защото това значи да се зарина с непотребни вещи, за които нямам място. Живеем заедно от години и сме направили всичко възможно да живеем опитмално удобно според пространството.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #14 -:
април 03, 2012, 17:45:04 »
Мен тази тема ме ядосва, именно защото съм съгласна с вас- как може някой да ме пита какво искам, а след това като разбере- да каже, а неее, аз това няма да ти го дам.. При положение че нищо не му коства. Според мен това си е въпрос на уважение на желанието на младоженците. Ако един път в живота ни, на празника ни, не можете да ни уважите, какво остава за останалите дни от календара...
Активен
Страници: [
1
]
2
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>