Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 10:08:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Всичко около кърменето - 3 "  (Прочетена 186778 пъти)

ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: август 10, 2012, 09:15:06 »

inaxastra ,предполагам че намалява заради това че давам от шише АМ,вече предимно на това минахме защото той е безумно гладен и лаком.Давам му от мен,но вече все по по малко,защото заспива на гърдата и след това е страшно гладен и раздразнителен. Говорих с консултант от Ла лече лига преди време,но може би трябва да помоля някоя от тях да дойде на посещение,защото усещам че губя тази битка,а това ми тежи и стяга като въже около врата.А особено като го видя как си търси гърдата,направо сърцето ми се къса. shok А кърма имам,знам че не е достатъчно,но все пак има някаква.Бебчо е роден на 14.07, с по-ниско тегло 2450,това забравих да напиша.
« Последна редакция: август 10, 2012, 09:22:28 от ellimink » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #376 -: август 10, 2012, 10:41:33 »

ellimink мисля, че точно там е разковничето. Всяка капка АМ е капка мляко, което не е изпил от теб. Помпа никога не може да ти стимулира лактацията така, както детето. Можеш постепенно да намалиш АМ и той да се вьрне изцяло на кьрма. Ще отнеме малко време, но е вьзможно.
Има майки, които изцяло са спрели да кьрмят и после пак са започнали - релактация се казва. Всичко е вьзможно с правилен сьвет и организация.
Най-добре може да те посьветва специалист. Ние тук само най-общи насоки можем да дадем. Не губи време - още сте в началото и можеш да успееш.

Това, че заспива на гьрдата бебето е сьвсем нормално. В началото много бебенца са така. Мьничьк е роден и е по-слабичьк, лесно се уморява. Пробвай да го дьржиш колкото можеш буден - дьрпай краченцата, разтривай му гьрба, минавай с мокьр памук по лицето - всичко, което може да сьбуди теб, за да го дьржиш да цока повече. А като заспи и се сьбуди гладен давай гьрдата.

На поискване ли предлагаш?

Ние най- в началото сьщо имахме проблем сьс заспиването и акушерката ме посьветва да правя това, което ти писах горе. Марта е родена с нормално тегло, обаче изгуби повече от нормалното и бяхме заплашени от влизане в болница и добавка. Имахме и ние една борба за тегло, дето трябваше да я слагам на гьрдата всеки час и да я дьржа будна, за да цока.

Гьрдата за бебето е най-чудното, най-сладкото нещо на света. Потьрси бьрзо качествена помощ, поне да знаеш, че си използвала всяка вьзможност.

ПП. Дори по-добре Консултант по Кьрмене, който ще дойде у вас. Аз нямам координати, ако някой може да помогне с такива нека да даде.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: август 10, 2012, 11:55:56 »

ellimink, напълно съгласна съм с всичко казано от Ина.
Успех, усилията си заслужават и съм сигурна, че ще дадът резултат.  good
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: август 10, 2012, 12:27:36 »

Това е сйата на Национална асоциация"Подкрепа за кърменето", има консултанти доброволци, който ще дойдат на място да ти помогнат http://www.podkrepazakarmene.com/ имат и телефон за помощ.Но наистина се обади и повикай някой да ти помогне.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: август 10, 2012, 12:53:52 »

Ели, и според мен не трябва да се отказваш все още. Момичетата са ти дали хубави съвети, също така е много важно да го храниш на поискване, а не на режим, колкото и често да иска. Дори да спи, го будиш.
Искам да ти кажа, че първите 2 седмици след като родих и аз бях много объркана, защото бебка висеше на гърдите по 40 мин, 1 час дори, заспиваше и много често след това плачеше раздразнително, и аз мислех, че е гладна. Освен това загубихме тегло до 2300 и аз бях много стресирана, защото тя трябваше да наддава и ако не наддаваше, щяха да ме накарат да й давам АМ. Казаха ми да цедя всеки път след като я храня и да й давам изцедената кърма след всяко кърмене, така по този начин горе долу виждах колко яде. Когато са мънички, те самите нямат сили да си изсучат колкото им е нужно, изморяват се, заспиват, затова ми казаха да й давам след това от изцедената кърма, докато стане по-силна и вече няма нужда от това, както й стана. Притеснявах се и аз много, даже една вечер се скарахме с моя, защото я кърмих уж страшно много време, а плачеше след това, не спираше. Моят вика нямаш кърма, детето е гладно, отиде чак до магазина и купи АМ. А кърма си имах, защото спокойно цедях на всеки 2 часа по 50-70 мл тогава, отделно тя сучеше. Не й дадох от АМ-а, пак сложих на гърдите, цедих, правих, струвах така 2-3 седмици. Тя си наддаваше нормално, после и аз се успокоих, кърмата се увеличи, даже хиперлактация получих и трябваше да се цедя много, докато се отрегулира. Така при мен този начин с кърмене и цедене на всеки 2 часа проработи.

Но най-добре консултирай се с някой специалист наистина колкото се може по-скоро, както са те посъветвали момичетата и успех и от мен!  good 
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: август 14, 2012, 12:41:39 »

Във връзка с коментарите относно лекарствата,искам да добавя,че на страницата на Национална Асоциация Подкрепа за кърмене,може да се намерят контактите на магистър-фармацевт,който е и консултант.Има и форма,през която автоматично да й се зададе въпрос,за употребата на лекарство по време на кърмене.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: август 14, 2012, 18:47:03 »

Момичета докато кърмихте кога ви дойде цикъла? Моят още го няма, днес на прегледа ми казаха, че е нормално да го няма докато кърмя. Това не го знаех.
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: август 14, 2012, 20:38:52 »

До първата годинка на Дара,имах 2 или 3 цикъла,като първия се появи 4 месеца след раждането.
След годинката,вече цикалът ми е редовен.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: август 14, 2012, 20:39:40 »

На мен се пробва да ми дойде, когато Леа беше на 7 месеца. Следващия път - на 8 месеца вече се получи и от тогава имам нормален цикъл на 28 дни.
При всеки е различно.
Това, че цикъла ти не е дошъл, не значи, че не можеш да забременееш  blush
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #384 -: август 14, 2012, 23:27:48 »

Марта е на 18,5 месеца и още нямам цикьл. Обикновено, ако кьрмиш нощем и на по-малко от 6 часа през деня не идва. По-малко фертилна си, но както е казала Ани това не значи, че не можеш да забременееш  good
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: август 15, 2012, 13:07:29 »

Благодаря за отговорите момичета. Явно е нормално и при всеки е много индивидуално, но като цяло наистина ако майката кърми, цикълът със сигурност закъснява.  smile
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: август 18, 2012, 18:52:55 »

Интересува ме позата за кърмене променя ли се като бебето вече е по-голямо. Питам това, защото ние се кърмим в скута напречно. Обаче бебка вече е по-голяма и съответно по-тежка и като я държа така, си наляга ръчичката отдолу, не зная дали го обясних добре. Трябва ли да променя позата й в друга? Надявам се, че не ми е много глупав въпроса.  blush
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: август 18, 2012, 19:01:19 »

Като я взимаш за да я кърмиш,насочи ръчичката й под мишницата ти.Така няма да се притиска.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: август 18, 2012, 19:25:34 »

Благодаря dodo23. Ще пробвам на следващото кърмене.  good
Чудех се, защото си помислих дали позата трябва да сменям или нея да нагаждам и просто не бях сигурна как се прави.  smile
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: август 23, 2012, 11:42:24 »

Момичета, да ви питам някоя от вас ползвала ли е крема за зърна на Babylove от DM? Интересуваме по-специално дали се отмива преди кърмене, защото на опаковката пише - da не се отмива до следващо хранене...или нещо подобно беше, ама не е съвсем ясно и за това се чудех, ако някоя го ползвала дали го е отмивала преди кърмене?
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: