Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 07:17:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Всичко около кърменето - 3 "  (Прочетена 186558 пъти)

BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: октомври 08, 2011, 12:40:18 »

Аз имам един въпрос.. ако/като настъпи естественото отбиване, трябва ли да се дава АМ? Докога едно дете трябва да поема такова мляко и ако няма проблем с обработването на лактоза, не може ли да яде кисело мляко под някаква форма, вместо АМ (говоря за след 1 година). Едно време, като е нямало АМ, какво са правели?? Юнака, дето бозал 7-9 години май е единичен случай. Дочух някаква теория, че не можело да се дава на детето нощем айрян, защото бил диуретик и щяло да се напикава нощем и щял много да се удължи процеса на отучване от памперс.. вярно ли е това изобщо? И всяко ли дете яде/пие нощем? Аз не мога да ги разбера тези фризолаци, дето ги гледам в магазините - та 2, та 3, та 4.. те по тая логика какво - и за първолаци ли ще измислят? А нещо за абитуриенти няма ли?  girl_impossible
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: октомври 08, 2011, 16:24:11 »

BASTET,аз ще си позволя да ти отговоря на въпросите,за които съм чувала и знам.Едно време свекърва ми не е кърмила мъжа ми и сестра му и им е давала кисело мляко от 1-вия ден(разбито с малко вода и захар).Майка ми също не ме е кърмила,но ми е давала сухо мляко (изписвали са й го на ДК и  го е взимала от аптеката,имало само 1 вид-Лактан 1,2,3).Много мои колежки,поради финансови причини,след 6-тия месец на бебетата си,им дават кисело мляко,вместо АМ.Зависи разбира се дали ще го пие или дали ще му понесе.Не виждам нищо нередно и ги разбирам,ако няма проблем със стомахчето и си го хапва с кеф.  pardon
Това за киселото мляко,че е диуретик сигурно е така,защото все пак каквото и да дадеш през нощта с по-течна консистенция(вода,мляко) е съвсем нормално да има напишквания.Не всяко дете яде и пие нощем.Аз гледах едно дете(бебе) от 1 год. и 2 месеца в Германия до 2-рата му година и не се е будил нито за вода,нито за мляко.Тези адаптирани млека 2,3 и т.н. и аз не смятам да ги ползвам.Според мен те са по-скоро за деца,имащи проблеми с усвояването на лактозата.Аз мисля след годинката да си давам краве прясно мляко сутрин и вечер не само,защото е по-изгодно,а и защото Лора няма никакви проявени стомашни проблеми,колики или алергични реакции до сега,нито пък ние имаме алергии.В Германия така правехме,не са му купували никакво АМ,просто от кутията с прясно мляко си му слагахме в шишенцето,топлим и си го пие.Тази предпазливост с кравето мляко не мога да я разбера тук.Може би има много деца с проблеми и за това е така.  pardon
« Последна редакция: октомври 08, 2011, 16:37:07 от carlyangel » Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: октомври 08, 2011, 16:29:36 »

Диде, предполагам е нормално, не се притеснявай! И стискам палци за теста все пак! (тоест да е отрицателен, знаейки какви са ви плановете за второто бебе).
Моят цикъл и преди беше супер точен, на 28 дни. Няма ден по-рано, по-късно. Сега, откакто ми дойде, е пак точен, макар по различен начин - на 25 дни.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: октомври 10, 2011, 11:44:52 »

dodo23, вече година и почти три месеца цикъл при мен няма.  blum Ама не ми и липсва. Доста често имам болки ниско долу все едно аха-аха ще дойде, ама нъц. Ходих на лекар, каза нормално е. При някои жени се възстановява скоро след раждането, въпреки кърменето, при други при началото на захранването (или поразредени кърмения), при трети - чак като спре кърменето. Аз май ще съм от последните. Някъде бях чувала, че имало връзка с нощните кърмения, а ние понякога си имаме такива, но не съм чела някакво научно потвърждение по въпроса.

bastet, темата за индустрията на адаптираните млека ми е една от "любимите" и не ми се навлиза в нея. Всеки сам си преценява. Аз след годинка почнах по малко да давам кисело мляко, прясно давам само в готвене минимално количество (някоя крем-супа или десертче). Така да си пие прясно мляко бих поизчакала, още нямам визия до кога, давала съм му да близне от моята чаша, че прояви интерес, но това еднократно. Но до годинка при всички случаи бих предпочела АМ, дори да няма алергични проблеми. Пък ако ще гладна и жадна аз да ходя, детето ми е по-важно. Разбира се, ако е крайно критично икономическото положение на семейството и няма никакъв начин да си позволи АМ, тогава кисело мляко разбира се. Ама да не е ситуация "нямам пари за АМ, ама си пафкам по кутия цигари на ден". Разбираш ме какво имам предвид.  pardon

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #154 -: октомври 10, 2011, 13:01:00 »

Бастет, най-грубо за мен разликата между АМ и кравето такова, е че пьрвото е обогатено с желязо (разбира се му хакват и сума ти други витамини и компания де) (не засягам ниската алергенност, защото уточнихме, че говорим за здрави и фамилно необременени деца).

Аз за себе си сьм решила (защото след размисьл така ми се видя логично), когато се отбие детето да давам млечни под формата на извара, сирене и кисело мляко. АМ няма да давам. Прясно краве мляко само ако яде нещо, в което има такова, иначе така за пиене - не. Смятам да кьрмя докато мога.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #155 -: октомври 10, 2011, 13:46:11 »

Аз съм съгласна със Scarlett и inaxastra за това, че не бива да се бърза с прясното мляко за пиене. Аз съм давала прясно мляко доколкото има в храните, които носят от детската кухня. Но да пие от шишето... аз ще поизчакам. Такъв е и съветът на майка ми, която е педиатър.

Аз давам АМ не защото го смятам за безценно, но по две основни причини: ние пием АМ сутрин, още не можем да махнем това хапване, а не смятам за подходящо да бъркам закуска от 6,30 - 7 часа. Бо го пие, после евентуално поспива още 30 мин. до час. Топло мляко, макар и АМ, ми се струва по подходящо от айрян/ кисело мляко за това ядене. Вечер пие АМ преди заспиване и то му десертът, с който се унася за заспиване (както преди цицата  lol, и пак считам, че топло мляко му е по-приятно, отколкото киселото. Според мен е малък за махане на този ритуал. Освен това, с АМ-то се оводнява допълнително, и дори да не е пил вода много през деня, знам , че сутрин и вечер с АМ-то си я набавя.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #156 -: октомври 10, 2011, 15:10:30 »

carlyangel, аз също не мога да разбера докъде всъщност се простира опасността от кравето мляко... пък и както казах, аз вече съм го въвела в малки количества с някои храни. Но все пак с даването на по-големи количества ще поизчакам... да, скъпо е АМ, но още от някоя и друга кутия няма да спестя особено... така мисля аз  pardon.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: октомври 10, 2011, 15:51:49 »

Да,в малки количества,разбира се,не 1 литър на ден.Примерно за преди лягане е ок.  good
Предполагам,че проблемът се състои в казеина,който се съдържа в кравето мляко и е в съединение с калция.При 1-цата АМ,той е в много по-малки количества,отколкото при 2-ката например,а в прясното мляко си присъства така или иначе и оттам и притесненията.  smile След 6-тия месец,аз мисля да ползвам 2-ката на съответното мляко,а за след годинка ще видим накъде ще ни отвее,но определено нямам намерение до безкрай да давам 3-ки,4-ки и тн.  tease
Също така,трябва да се има предвид,че примерът,който дадох за Германия,си важи за там.Нормално е да предлагат сутрин и вечер прясно мляко,при положение,че при тях консумацията на сирене е далеч по-занижена,да не кажа почти никаква.Тук и попарка ще дадеш и картофено пюренце с извара или сиренце,кус-кус с масълце,кисело мляко,а там нямат този навик,специално за децата.Всички кашкавали са им на слайсове,пакетирани и се ядат на филия.Най-много някой и друг йогурт да му предложиш,и то плодов. good
« Последна редакция: октомври 10, 2011, 16:00:15 от carlyangel » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #158 -: октомври 10, 2011, 15:57:11 »

Проблемьт е само при хора, които са с лактозна непоносимост.

Аз няма да давам, защото смятам да кьрмя до 2год и няма смисьл просто. Иначе против АМ сьм само заради принципа т.е по лични убеждения, които касаят само мене си.

Да ви питам друго - от вчера много ме боли лявата гьрда. На пипане няма нищо странно, на вьншен вид сьщо, а ме боли доста дори без да мьрдам, пьк като се движа или я пипна - още повече. Боли ме все едно вьтре в нея имам мускулна треска (ама как го обясних..)

Някой да има някаква идея?
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: октомври 10, 2011, 16:09:46 »

И мен ме беше боляла така от нищото едната гърда.Боля ден-два и мина от самосебеси.
Според мен няма как да е запушване или нещо този род.Дано се оправиш бързо,ако не търси консултант или лекар за мнение.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: октомври 10, 2011, 16:28:52 »

И аз така се бях нагласила с едната гърда, точно както го описваш, преди има-няма 2-3 седмици. Ама аз си мислех, че съм запушила някой канал, защото изпих една чаша лактогонен чай, пък май нямаше нужда...ама това са си мои размишления. Гледах да масажирам по време на кърмене и за 2-3 дни мина от само себе си. Дано бързо да ти мине!
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: октомври 23, 2011, 08:11:18 »

От известно време кърменето ми е изключително неприятно.
Бебка е с хрема вече седмица и й е трудно да суче.Засуква,задавя се пуска,пак засуква.
Изглежда се ядосва на гърдата и започва все по-настървено да опитва,при което неминуемо ме хапе.Едната й ръка е постоянно на гърдата и щипе и драска,та съм издрана до кръв.
Заспива само на гърдата,а в тази ситуация приспиването отива на половин час.След 10-15 мин сън се буди от хремата/кашлица и се започва следващото приспиване.
О това непрестанно цокане ареолите започват да ме сърбят,а зърната ми са сякаш сварени.

Минава ми мисълта да отбия,но не мога да си представя как ще се справя с приспиването,успокояването през ноща и храненето.Дара отказва да пие от шише вода или сок,с лъжица спира след втората глътка.Залъгалка не иска.
Опитах да увелича приема на пюрета за да огранича кърменията,но тя рязко намали количеството.

Предполагам,че това е само период и се дължи най-вече на хремата.Сигурно следващите месеци като добавя още нови храни,ще намалеят кърменията.
Имам и едно усещане за закотвеност-не,че толкова ми липсва излизането с приятелки,но самата мисъл,че всяка вечер от 7 месеца оставам у дома,защото друг не може да я приспи,ме натоварва.

Може би терзанията ми биха звучали глупави и смешни,на жените които не са успели да кърмят,но за мен са си терзания.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: октомври 23, 2011, 08:38:00 »

Диденце, много, много добре те разбирам - за приспиването, но това не е за тази тема, та ще ти кажа само, че като ни замъчи зъбче сме се приспивали и по 1 час и 40 мин! Oh my ... Не на гърда, просто защото не ме признаваше вече за залъгалка - идваше, щипне ми зърното, смукне и почне да ми се смее и да се претъркулва. А трябва да спинка, не искам да си спомням girl_impossible

Дано с отминаването на хремата, изчезнат и проблемите. Знам как искаше да кърмиш и колко препятствия преодоля. Именно затова ти е хем тежко, хем и сладко...А за хремата какво правите?
Друг вариант е да пробваш с протектори за зърна, ако свикне на тази възраст...

А ако се цедиш и даваш от шише, за да не те разранява и тормози така? Или си опитала вече?

Приспиването неминуемо в един момент ще бъде НЕ на гърда huhhuh.gif Много лесно ми беше преди и на мен, но се свърши с този рахат! Пак обаче се намират различни подходи - правиш се на шут, пееш до откат, гушкаш. Зависи кое ще мине. Ели сега заспива по следния начин: аз лягам по гръб, облегната на ниска възглавница. Нея я слагам пак по гръб, върху гърдите и тумбака ми и почвам полекичка да я полюшвам. Още имам остатъчни мазнинки по корема и полюляването не е проблем blum Тя разперва ръчички настрани и за отрицателно време отнася плувката. Ама колко неща изпробвах, които работеха до известно време и после пак не ставаше.
В заключение - все си мисля, че заради зъбите идват проблемите със спането.

Стискам палци за по-бързо влизане в релси! good
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #163 -: октомври 23, 2011, 08:52:35 »

Додо искам само да ти кажа за излизането защото за кърменето не мога да дам съвет. Та благодарение на мъжа ми още не съм полудяла, той от самото начало започна да ме кара да излизам и се радвам, но аз имам на кой да го оставя дори и за час...Ако имаш тази възможност да оставиш малката дори за малко за да се разсееш ще ти се отрази супер да знаеш, аз така се зареждам с нови сили. Това не значи разбира се че аз съм всеки ден навън с приятелки и т.н. girl_wink
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #164 -: октомври 23, 2011, 12:11:15 »

Диде и от вьзрастта е. При нас е сьщото. Мисля, че като за всяко друго нещо около бебетата, чакането и тьрпението му са майката. Щом на мен ми се додя това положение, представи си...

ПП. Знам, че това дето писах не е никаква утеха, ама да знаеш, че има и още някой в сьщото положение като теб.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: