Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 23:27:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Всичко около кърменето - 3 "
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Всичко около кърменето - 3 " (Прочетена 186502 пъти)
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Отг: " Всичко около кърменето - 3 "
«
Отговор #120 -:
август 30, 2011, 21:13:00 »
Роси
,тенденциите в последно време са да не се обтриват зърната.Твърди се,че стимулирането им води до контракции,което от своя страна може да провокира преждевременно раждане.
Аз не съм обтривала и сериозни проблеми не съм имала-ползвах често Лансинох през първия месец,и един-единствен път нишесте.
Скоро четох някаква статия,която препоръчваше да се изрежат дупчици в сутиена така,че зърната да се трият в дрехата,и може би това е по-щадящ начин за стимулация.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #121 -:
август 30, 2011, 21:13:20 »
Изборът на АМ зависи и от бебето. Аз първо взех НАН по препоръка на педи, но на петия ден Ели го отказа. После взех Лактана Био и не знам колко е гъста и тежка, но засега беба си я пие с кеф, пу пу! Така че, едно са плановете и сондажите на мнения, ама накрая друг казва тежката дума
За обтриванията - не съм го правила никога. В деветия месец са опасни, защото могат да предизвикат контракции. Аз получих разраняване на едното зърно и то не защото не съм ги обтривала (иначе и двете щяха да се разранят), а защото беше плоско и Ели имаше нужда от време и сила, за да се научи да засмуква добре. После нещата се оправиха от само себе си.
Можеш, ако искаш, да мажеш зърната с Лансинох мас, когато се сетиш през деветия месец. Аз се мазах няколко пъти само, но поне няма да си докараш контракции с това.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #122 -:
август 31, 2011, 09:17:38 »
Роси, ще повторя казаното , но наистина не е хубаво да се обтриват зърната, заради контракции .
Аз нищо не съм ги правила моите, даже не съм ги мазала предварително. Даже на мен една акушерка (още преди да родя) ми беше казала, че трудно ще кърмя, защото ми били плоски зърната . Но аз проблеми не съм имала с кърменето , той си засука веднага. След това около месец се мажех с Лансинох, защото е малко странно отначало, зърната стават много чувствителни.
Та....аз не те съветвам да ги "обработваш" предварително
Активен
rosit@
«
Отговор #123 -:
август 31, 2011, 12:01:50 »
Много ви благодаря за бързите мнения и съвети!За сега няма да предприемам нищо или поне до срещата ми с акушерката!
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #124 -:
септември 07, 2011, 08:31:37 »
Момичета помагайте! Малката е почи на 10 месеца, но въпреки това искам да продължа да си я кърмя. Проблема е, че ме покоси някакъв стомашен вирус и вече 4 дни почти не ям и не пия нищо
. Малакта и преди си се будеше нощем и последния месец ставаше все по - зле, което аз отдавах на зъби, но го има и факта, че тя не суче много активно преди да заспи и вероятно остава гладна... Поради това неактивно сукане а и факта, че 1 ден иска все да суче, 1 ден си яде пюретата и не суче много, производството на мляко е съвсем нерегулирано
. Мина ми през ума да спра да я кърмя, но тя отказва шише с каквото и да е (дори цедено от мен мляко) . Дайте иде какво да правя и да ям и как да оправим режима с бебка, че през нощта е много неспокойна , а и денем не е по - добре
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #125 -:
септември 07, 2011, 20:33:08 »
rosi, подкрепям момичетата, които са ти написали, че с обработка на зърната най-много да си докараш контракции. И аз не съм обработвала зърната, за да загрубеят. И на мен много ми помогна Лансинох в началото. За протокола - с нормални зърна съм и лакомо бебе, което засука на 5 мин след раждането си с голяма лекота.
В деня, когато родих, за да предизвикам контракции, тъй като бях с изтекли води и никакви такива, се цедих с помпата на празен ход (обработка на зърната). Контракциите започнаха след 30 мин при мен.
svetla_ety - аз съм почти без опит в кърменето, но при мен това помогна, за да увелича лактацията си:
цедене след всяко кърмене
цедене до последно и на празен ход през нощта - 2, 4, 6 сутринта
лактогонен чай -
http://bilec.net/product/79/laktogonen-chay-bilek-100-g.html
или чай от копър и анасон
сън - гледам да поспивам по няколко пъти през деня - 10, 20 мин, но помага
Успех
«
Последна редакция: септември 07, 2011, 20:57:46 от Anichka
»
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #126 -:
септември 09, 2011, 16:53:01 »
Здравейте, от доста време чета различни информации за отбиването,но нещо не ми се получава.По-принцип исках да кърмя до ноември,понеже дребчо бебчо тогава ще тръгва на ясла,но сега сме на гости при всички баби и дядовци и според мъжа ми е добре да стане сега,защото сега се изморява повече и има кой освен мен да го приспива.А аз искам да стане с възможно най-малко стрес за детето.
Но има толкова много инфо със съвети за успешно кърмене и много малко за отбиването.
Аз бях с нагласата,че ще стане от самосебе си,съвсем естествено,но той и досега се буди между 2-6 пъти на вечер.От три-четири вечери заспива без кърмене.Баба му го гушва на рамото си и му пее малко и той заспива ,но проблема е ,че през ноща се буди да суче.Той биберон залъгалка и шише с биберон не приема и никога не е ползвал.Само от чаша или сламка пие.Но ако през ноща се опитам да му предложа вода от каквото и да било ни чуват и съседите и няма как да не го накърмя.
Ще съм благодарна на всяко мнение или споделен опит.
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #127 -:
септември 10, 2011, 00:24:39 »
Права си – наистина информацията за отбиването е по-оскъдна в сравнение с тази за успешното кърмене.
Това, че детето тръгва на ясла, означава, че няма да може да се кърми през деня, но ако имате сутрешно и/или нощно кърмене можеш да оставиш премахването им и за след ноември, за да стане всичко постепенно и без стрес за детето и за твоя организъм. Това, че нощем се буди, означава, че най-вероятно все още има нужда от кърмене.
Ако го научите да заспива по друг начин (а не сучейки) и с друг човек (с баба, с татко и т.н.), значи сте се справили успешно с една от трудните задачи. И наистина, щом обстановката в момента е такава, те съветвам да се възползваш от нея без излишни скрупули.
Това е една от стъпките за успешно плавно отбиване.
Друго важно е да отбиваш постепенно, като оставяш известно време за адаптация – премахваш едно кърмене, след седмица примерно, премахваш следващото и т.н. Започваш от най-малко важните за детето. Ти можеш да прецениш най-добре.
През деня предлагай течности и храна
преди
да е усетил нужда от сукане.
Тук
има една дълга, но доста полезна статия за отбиването. Дано намериш комбинация, която да е идеална за вас.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #128 -:
септември 10, 2011, 14:17:38 »
cherry_tea,много ти благодаря за изчерпателния отговор. @}->--Ще прочета и статията.Да,идеята на мъжът ми е точно да се възползваме от бабите,понеже вече 4-5 вечери заспива докато те го разходят и му попеят на рамо,а аз взема ли го и плаче докато не го накърмя.Съответно аз не мога да го гледам да плаче така и му давам.Много ми е мъчно,но според мъжът ми ако оставя да го кърмя още един месец ,после ще сме сами когато го отбивам и тръгвайки и на ясла ще станат много нови неща наведнъж.За сега успяваме да го приспим без да реве и без кърмене.Но през ноща се буди много често,може би си права и постепенно няма да има нужда и от тези кърмения.
Благодаря за споделеното мнение.
Активен
Lina81
Ентусиаст
Публикации: 54
«
Отговор #129 -:
септември 10, 2011, 20:46:48 »
Здравейте,момичета!След двуседмични жалки опити за кърмене,дохранване с АМ и какво ли още не,днес бях на пробно кърмене и се оказа че бебчето ми си яде нормално,няма нужда от дохранване.Въпроса ми е :кога да се изцеждам?Педиатърката сега ми каза преди кърмене да изцедя 20-30 гр,и да кърмя,а преди това се изцеждах след всяко хранене???Незнам кое е правилно.Благодаря.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #130 -:
септември 10, 2011, 21:05:32 »
Преди кърмене цедиш или ако струята е твърде силна и дави бебо, или ако гърдите те болят от препълване и имаш нужда от облекчение. След кърмене цедиш, за да стимулираш лактацията
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #131 -:
септември 10, 2011, 23:04:14 »
Момичета, препоръчайте ми бисквити за добавка към млякото вечер. Пробвахме с PLASMON, но Цецко отказва да ги яде с млякото, но във пюре и в кисел няма проблем. Благодаря предварително
Активен
Данитка
«
Отговор #132 -:
септември 11, 2011, 17:08:01 »
Цитат на: Боги в септември 10, 2011, 23:04:14
Момичета, препоръчайте ми бисквити за добавка към млякото вечер. Пробвахме с PLASMON, но Цецко отказва да ги яде с млякото, но във пюре и в кисел няма проблем. Благодаря предварително
Чичи Бебе,но защо не пробваш с малко каша в млякото ?!
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #133 -:
септември 11, 2011, 18:50:00 »
Мерси Данитка. Ще пробваме с Чичи Бебе и дано го пие.
А за кашата, не бях се сетила. Имали значение каква каша, или може всякаква каквато е ял? И каква пропорция да сложа?
С бисквитите на 210 мл вода слагах 6 лъжици АМ т.е намалих с 1 от оказаното на котията и първо пробвах с 3 лъжици PLASMON, после намалих на 2 и накрая на 1, но той така и не го пиеше.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #134 -:
септември 11, 2011, 20:07:41 »
Бисквитките на ХИПП???
И един въпрос-защо слагате бисквитки в млякото? Или добавка каша?
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...