Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 17:49:55

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Всичко около кърменето - 3 "  (Прочетена 186444 пъти)

maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: юли 30, 2011, 19:47:22 »

van4ii ,щом само се кърмите и само от 24 часа не е акала-няма нужда от термометри и тем подобни.Има кърмени бебета които по няколко дни не акат и това си е строго индивидуално.Още е много,ама много рано да се притесняваш!А детето има ли колики,ами ще си плче милото.Всичките му капки и т.н. аз лично смятам че не помагат кой знае колко.Така ще е докато минат просто.А до тогава много гушкане,носете и гърда,гърда и пак гърда.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #91 -: юли 30, 2011, 20:05:23 »

Напълно нормално е дори и бебе под 40 дни да не ака всеки ден, особено ако е изключително и само на кърма. Значи я усвоява много добре. Тези социалистически педиатри са за разтрел,може и овесена вода да ти предложи също.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: юли 30, 2011, 20:14:38 »

Е,точно това,което описваш,за мен са чисти колики.Тя и Лора беше така-свива се,напъва се,пъшка и т.н. Когато обаче я видех,че започва да си отваря устичката и да се опитва да си смуче юмрука,тогава знаех,че е гладна.  good Коликите при някои деца протичат просто по-бурно-с плач.Също така не те съветвам да й даваш еспумизан,защото допълнително ще я запече. За запека-и ние имахме такъв,но се оправи положението.И мен ме съветваха да й слагам термометър,но педиатърката ми каза,че щом ака веднъж на 24 часа,всичко си е наред.Аз мисля,че клизмата допълнително ще задълбочи проблема-носи само моментно облекчение,но детето свиква с това улеснение и червата му стават лениви.  nea  Не сме правили клизма нито веднъж.Мъчно ми беше да я гледам,но знам,че ще й направим "мечешка услуга".  smile
Ако все пак положението стане много запечено и не е акала повече от 48 часа,е добре да попиташ твоята лекарка за някакъв лаксатив.  good
Признаците за недохранване на бебето,мисля, са ти казали кои са,но все пак е хубаво да направите едно пробно теглене.  Wink
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: юли 30, 2011, 20:27:54 »

Смученето на юмручето не е признак на глад, само да вметна. Поне не надежден. Те бебетата лапат всичко, което докопат. Ели си е смукала юмрука и непосредствено след сукане, а от преяждане дори е връщала, така че не е била недохранена good
Еспумизан-а нас не ни е запичал, но не ни подейства въобще и го спрях.
А за пробното теглене - не е обективно, ако не се направят няколко в продължение на 24 часа. Все пак на едно хранене бебето може да се е напапало солидно и на следващото (ако решиш да теглиш тогава) - да сукне малко. Тогава не е показателно. Теглиш преди и след всяко хранене за едно денонощие.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: юли 30, 2011, 20:57:36 »

Ванчи,според моите разбирания 200мл е повече от много за бебе на 2 седмици.
Прочети повече за физиологичната жълтеница-минава и без подсладена вода/глюкоза.
На следния линк можеш да прочетеш повече за водата-кога,каква и колко: http://babysling-bg.com/2010/11/09/%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0-%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b7%d0%bd%d0%b0/

Следи дали бебето пишка често-памперсите трябва да са тежки.Ето и една статия(,която многократно е публикувана тук от ina_lemon) и коментира изхождането на бебето:
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=92304

« Последна редакция: юли 30, 2011, 21:05:27 от dodo23 » Активен
Rapunzel
Професор
Публикации: 393

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: юли 30, 2011, 21:19:49 »

На моето бебе коликите му започнаха на около 10-тия ден, смучеше си юмруците, удряше си с тях главата, свиваше си крачетата и крещеше изтерично все едно не е яло с дни, а току що е пуснало гърдата. Правила съм проба да дохранвам с ИЗЦЕДЕНА кърма, или да дам направо кърма от шише. При първия случай изяждаше не повече от 10 мл, при втория 30-40мл, а и колко може да побере едно 10-16 дневно коремче. Не съм си и помисляла да давам вода или АМ пък камо ли вода със захар. Да чукна на дърво бебето ми натдава прекрасно, даже се опасявам да не надхвърли нормата. Извинявай Ванчи, но не мога да си представя как твоето бебче е изпило 200 мл вода, а на всичко отгоре искате да пие и мляко. Дори и всичко да му е наред и да няма колики, бебето понякога плаче, повярвай ми знам го и това от опит с моето гръмогласно бебе. Моето бебе имаше жълтеница и всичко което ми предписаха е да кърмя по-често и да наблюдавам колко е жълто, ако се увеличи и разпространи към бялото на окото да отивам към болницата, но и при такива случай не дават вода със захар, а нагряват с лампи.
Има 101 варианта за помагане при колики, също толкова за стимулиране на кърма, правиш всичките едно след друго и се молиш някое да подейства.
Дано не е прозвучало като заяждане, искам да изкажа моя опит и възмущение към всички педиатри, които предписват вода и то със захар  Oh my ... , а на теб ти желая сили и упоритост за да устоиш, поговори с консултант или с някой трезвомислещ, на мен ми помогна страшно много елли_белли 
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: юли 30, 2011, 23:30:03 »

Успокоихме се, изакахме се Bravo, малко е, но все пак е нещо, спираме с тази вода, направо ме объркаха тези педиатри.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: юли 30, 2011, 23:35:05 »

Sunray,вас може да не ви е запичал,но доста приятелки,а и педиатърката ми каза,че запича и при запек не е препоръчителен.Пробното теглене не виждам как може да не е обективно като се практикува навсякъде,а и нищо не й пречи да направи такова няколко пъти за деня.  good
Смученето на юмрука е един от признаците за глад,дори и не надежден,но съгласете се,че видите ли бебетата си да смучат юмрук,бихте ги сметнали за гладни.  smile Специално моето бебе лапа единствено неща около себе си само ако е гладно,през останалото време спи или се разглежда,без да търси нещо за смучене.
Друг признак,че е недохранено са люспите в изпражненията,но предполагам педиатърката ти е споменала за това.  smile
Както и Рапунцел е казала,бебетата понякога плачат просто от нервност или някакви си техни страхове и няма видима причина за това.Може би коликите са й по-силнички и за това е така.Повярвай ми ще минат бързо,само се дръжте  good Аз не сметнах за нужно да й даваме някакви капки и дори и да бяха по-силни (Лора не плачеше от колики),пак не бих давала,защото не виждам смисъл от тях,а и аз не вярвам,че  помагат.  pardon
Другото,което е-аз й вярвам,че детето й е изпило 200 мл вода,защото Лора си ги пиеше за денонощие от раз,че и още искаше.Отгоре на всичко си пиеше мляко без никакъв проблем,без да е повръщала-тя почти не повръща,но това изобщо не е добре за храненето й и за това я спряхме.  good
« Последна редакция: юли 31, 2011, 00:05:09 от carlyangel » Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: юли 31, 2011, 00:03:15 »

van4ii, 200 ml вода на вашата възраст са си около три заместени хранения, така че не се учудвай, че не е акала бебка. До 6-тата седмица на бебето, което е на кърма, не е нормално да не се изхожда всеки ден. Хубаво е, че вече сте се изакали, правилно си постъпила - по-често на гърда.
Силно ти препоръчвам да кърмиш изключително, т.е. без даване на вода, така най-бързо ще мине жълтеницата, от личен опит го пиша, така и коликите по-лесно се понасят. Нервна ли е бебка, слагай на гърдата. Лапането на дланта, юмруче, играчка или каквото докопа на тази възраст пак говорят за глад. Оставиш ли да се разреве от глад, значи вече сте пропуснали едно хранене, гледай да не допускаш пропускане на хранене, тъй като още се регулира кърмата. А за водата със захар - споделям казаното по-горе, можеш доста да разбереш за компетентността на педиатъра си и дали си е обновявал скоро познанията по педиатрия по това дали ти я препоръчва.
Ето малко за четене, ако имаш няколко свободни минутки:

http://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/

Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: юли 31, 2011, 11:18:37 »

Пробното теглене не виждам как може да не е обективно като се практикува навсякъде,а и нищо не й пречи да направи такова няколко пъти за деня.  good

Сега..., никъде не съм казала, че метода "контролно кърмене" не е обективен nea Написах, че едно теглене не дава нужната информация. И затова подчертах, че има смисъл да се прави, ако се проследят всички хранения на бебето за 24 часа.

Специално моето бебе лапа единствено неща около себе си само ако е гладно,през останалото време спи или се разглежда,без да търси нещо за смучене.

Така е, защото още е малко. Ще дойде момент, в който няма да спи и да разглежда, а ще опитва с уста всичко, до което му се даде достъп Wink Ясно е, че бебетата са различни. Ели никога не си е лапала юмрука пък при глад, но тя и не ми е плакала от глад, така че... pardon

Аз не сметнах за нужно да й даваме някакви капки и дори и да бяха по-силни (Лора не плачеше от колики),пак не бих давала,защото не виждам смисъл от тях,а и аз не вярвам,че  помагат.  pardon

Ако бяха силни коликите ви, щеше да мислиш по-различно. И ако продължаваха 2-3-4 месеца...Повярвай, че като видиш бебето си да се свива, да се зачервява и да плаче, би потърсила всеки лек, за който знаеш. На теория е лесно да се каже, че няма смисъл от капките и не помагат, но ако му дойде на човек на главата, нещата се променят коренно. Аз съм убедена, че имат ефект, просто при всяко бебе действат различни капки или средства за облекчаване. Давахме Колийф, в комбинация с хомеопатия Био Гайа и Ентерокинд и определено помогнаха. Бяхме ги спрели за ден-два и коликите се върнаха. Не е самовнушение, беше очевАдно.

Ванчи, радвам се за вас! Важното е че малката се е "отпушила". Пиши пак да кажеш как вървят нещата give_rose
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: юли 31, 2011, 12:05:31 »

Сега..., никъде не съм казала, че метода "контролно кърмене" не е обективен nea Написах, че едно теглене не дава нужната информация. И затова подчертах, че има смисъл да се прави, ако се проследят всички хранения на бебето за 24 часа.

Така е, защото още е малко. Ще дойде момент, в който няма да спи и да разглежда, а ще опитва с уста всичко, до което му се даде достъп Wink Ясно е, че бебетата са различни. Ели никога не си е лапала юмрука пък при глад, но тя и не ми е плакала от глад, така че... pardon

Ако бяха силни коликите ви, щеше да мислиш по-различно. И ако продължаваха 2-3-4 месеца...Повярвай, че като видиш бебето си да се свива, да се зачервява и да плаче, би потърсила всеки лек, за който знаеш. На теория е лесно да се каже, че няма смисъл от капките и не помагат, но ако му дойде на човек на главата, нещата се променят коренно. Аз съм убедена, че имат ефект, просто при всяко бебе действат различни капки или средства за облекчаване. Давахме Колийф, в комбинация с хомеопатия Био Гайа и Ентерокинд и определено помогнаха. Бяхме ги спрели за ден-два и коликите се върнаха. Не е самовнушение, беше очевАдно.

Ванчи, радвам се за вас! Важното е че малката се е "отпушила". Пиши пак да кажеш как вървят нещата give_rose

Доколкото знам на Ванчи бебето също не е голямо,че да говорим тук за големи бебета и какво търсели за лапане.Факт е,че при малките смученето на юмруче е признак за глад,а за големите не мога да кажа,понеже нямам опит,а и за в момента не ме и интересува. good
И си прочети поста,ако обичаш,за примерното теглене,защото и аз не съм казала,че то трябва да е едно за деня.  smile
За коликите нямаше да дам нищо,колкото и да бяха продължили,защото изобщо не смятам,че капки или чайчета помагат(може би за успокоение на съвестта),това си е твое мнение и какво аз щях да говоря,ако коликите й бяха по-силни,ти не би могла да знаеш,защото не ме познаваш  good
Не смятам да отговарям повече на твоите постове по темата,защото виждам,че са по-скоро заядливи и смисъл няма-хора различни,мнения 1000.  Wink
« Последна редакция: юли 31, 2011, 12:07:55 от carlyangel » Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: юли 31, 2011, 12:25:32 »

Offtopic
carlyangel,смекчи тона!
Както казваш,нямаш толкова голям опит за да си компетентна по всички точки.
Вслушай се-утре това,което коментираме,ще хлопа на твоята врата.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: юли 31, 2011, 13:46:46 »

Момичета, тъй като ми се налага да пазя вид диета - не трябва да консумирам млечни продукти, ужас за мен! (само по мъничко сирене и кашкавал), кажете как да компенсирам липсата на калций, което сигурно ще се отрази на състава на кърмата ми?
Междувременно мисля да започна пак витамините за бременни и кърмачки, поне от там да си го набавям донякъде...Благодаря предварително! give_rose
« Последна редакция: юли 31, 2011, 14:01:22 от sunray » Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: юли 31, 2011, 14:15:21 »

Всеки има мнение,аз изразих своето,без да съм повишавала тон,за да има нужда да го смекчавам.  smile Тук смятам,можем да изразяваме мнения,нали?  good А и се искаше съвет за по-малко бебе  pardon
« Последна редакция: юли 31, 2011, 14:26:18 от carlyangel » Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: юли 31, 2011, 17:01:15 »

Момичета, тъй като ми се налага да пазя вид диета - не трябва да консумирам млечни продукти, ужас за мен! (само по мъничко сирене и кашкавал), кажете как да компенсирам липсата на калций, което сигурно ще се отрази на състава на кърмата ми?
Междувременно мисля да започна пак витамините за бременни и кърмачки, поне от там да си го набавям донякъде...Благодаря предварително! give_rose

Няма да намалее калцият в кърмата ти, а ще се изтегли от косата, ноктите и зъбите ти.. НО! не е необходимо да стигаш до там, защото има и други неща, които съдържат калций, освен млечните продукти. Само че не съм наясно кое как се усвоява от организма и не бих си позволила да те съветвам. Този, който ти е предписал диетата, не ти ли препоръча нещо? Щом си му се доверила достатъчно за да започнеш диета, при положение че осъзнаваш колко негативно ще се отрази това в момента, най-добре е да му се довериш и за останалото и да следваш стриктно указанията му.

Не те съветвам да вземаш витамини за бременни, защото от тях се дебелее, пък ползата е съмнителна.. или поне това е мнението на моя АГ. Прдписа ми ги за месец и половина докато бях бременна, защото не наддавах достатъчно и наистина наддадох..

Има само калций на таблетки, калций+витамин Д.. обаче не се вземат за самолечение, защото имат странични ефекти. Ако ставаше така.. всички щяхме да имаме коса като от реклама, зъболекарите щяха да умрат от глад, а за остеопороза щяхме да слушаме само в час по история smile

Каквото и да решиш да вземаш, задължително се консултирай с лекаря, който ти е предписал диетата.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: