Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 19:23:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В СТАРА ЗАГОРА - 9 част  (Прочетена 143598 пъти)

SaM4u
Ентусиаст
**
Публикации: 98

Моят сватбен албум

« Отговор #450 -: юни 16, 2011, 11:15:48 »

Аз май няма да си сменям имената, тъй като...най-вероятно ще произтекат много ядове и ангажименти...смяна на документи и всякакви такива...
Междудругото моя позната беше с 2 имена и имаше ужасно много ядове с разните инстанции... Дано и вие ги нямате  crazy
Сега съм на тема торти...но за съжаление нищо не ми харесва sad нито ден рожден, нито перла, нито монти, нито неделя...Дайте идея за други...?
Активен
pinkbird
Професор
Публикации: 415

« Отговор #451 -: юни 16, 2011, 11:29:14 »

SaMoDeLiA, сподели какво точно не ти харесва в изброените сладкарници, за да може някой да ти помогне smile Не ти харесват техни торти, които си видяла, вкуса на тортите, цените?
Активен
SaM4u
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #452 -: юни 16, 2011, 12:39:35 »

амииии всичкооооооо...искам нещо изчистено и красиво...и същевременно изискано...не мога да го опиша конкретно,защото още не съм го видяла никъде...
Говорим за нещоооо подобно на снимката, но най-долния етаж да е по-голям...да станат като пирамида самите етажи от най-големия до най-малкия. Вместо сребристо-лилава ( не мога да определя какъв и е цвета конкретно) украса искам може би кафява и вместо лилава панделка или крем (не мога да определя какво е, но май е панделка) Може би златиста панделка или .... Цветята си остават същите както и глазурата на тортата  но някак си ми се иска да по-голямо и тези пръчици за между етажите ми грознеят... Не знам ще гледам още....и още... sad
ама като не харесам нищо...ще има компромисен вариант. Една торта за рязане и пасти със същата украса... smile

* cake.jpg (55.45 KB, 539x720 - видяно 308 пъти.)
« Последна редакция: юни 16, 2011, 12:45:20 от SaMoDeLiA » Активен
pinkbird
Професор

« Отговор #453 -: юни 16, 2011, 12:53:02 »

SaMoDeLiA, мисля, че няма сладкар, който да ти откаже да ти изработи желаната от теб торта и да я украси, както ти пожелаеш. Друг е въпросът дали има способностите да я направи. smile Това, което си гледала по галериите са снимки на торти, които други младоженци са си избрали и поръчали. Но мога да ти гарантирам, че не всички от тях са от някакъв стандартен каталог, който предлага съответната сладкарница. Повечето са правени по снимки в нета, от някое списание или по идея на самите младоженци.
За нашата торта мога да ти гарантирам, че съм я харесала от снимка в интернет. Цветята бяха в различен цвят. Когато отидох да я поръчвам, в сладкарницата момичето дори ми беше подготвило няколко списания с с невероятно красиви торти. Имаше най-различни модели - от кичозни и претрупани, до много нежни, семпли и изчистени модели. Каква торта ще си избере двойката е въпрос на вкус. smile
В едно от списанията, които разгледах имаше торта, подобна на тази, която аз бях харесала. Показах модела, попитах дали може да стане, каква ще е цената, уточнихме кое в какви цветове искам да е, какви да са цветята, какъв да е пълнежа и т.н. Тортата беше точно такава каквато си я представях и исках да стане.

Моят съвет е да разгледаш снимки в интернет и ако се спреш на нещо, не се страхувай да отидеш със снимката в сладкарницата, която си избрала и да попиташ дали могат да ти я изработят. give_rose

Относно снимката, която си показала - много е красива и нежна. "Тръбичките" и на мен не ми харесват, но тази стойка е такава. Могат блатовете да се сложат един върху друг. В тях пак ще има вградени такива тръбички, за да е стабилна тортата, но няма да се виждат. Така като гледам ми изглежда тортата да е покрита с фондан и лилавата лента май и тя е такава, а не е от плат. Като цяло това, на което в момента си се спряла, не е сложно за изработка и не виждам проблем да ти го направят. good
« Последна редакция: юни 16, 2011, 12:59:32 от pinkbird » Активен
LoLit
Ентусиаст
**
Публикации: 63

« Отговор #454 -: юни 16, 2011, 13:38:54 »

pinkbird кажи ми моля те твойта торта колко струваше? А тези коктейлните петифури - мисля че се сещам, но аз когато ги попитах за тях (не знаех, че така ги наричат) ми казаха че могат да направят пасти квадратни примерно и аз леко се разочаровах. Но сега съм много щастлива, че явно и такива предлагат  yahoo

SaMoDeLiA и аз се притеснявах за тортата си, но като видях тортана на pinkbird и се зарадвах - изглеждаше ми като от списание, а се оказа че е правена smile Значи сладкаря може! А ти искаш изчистено - това е най-лесното Покриват ти я с това захарното тесто ( разбира се става по скъпо) и ти правят каквито цветчета искаш. Доколкото разбрах, навсякъде предлагат стойки, но аз се отказах от голяма торта. Притеснявам се че в ресторанта няма да я нарежат както искам и за някои парчетата ще са голями, други ще получат малки... а е грозно така.
Активен
pinkbird
Професор

« Отговор #455 -: юни 16, 2011, 13:54:24 »

LoLi, писах ти съобщение на лични smile
Активен
LoLit
Ентусиаст
**

« Отговор #456 -: юни 16, 2011, 14:08:18 »

pinkbird благодаря ти за инфото give_rose
аз не съм обикаляла по други сладкарници, а и не съм в Стара Загора и е малко тегаво от разстояние да действам. Но отзивите за Куманови са страхотни и гледам добре се справят, а това е важното за мен  danceg
Активен
LoLit
Ентусиаст
**

« Отговор #457 -: юни 16, 2011, 14:12:55 »

silikonka а ти как я караш като г-жа  tease
Я сподели и за твойта торта и дай снимка, че сме на темата smile
Активен
SaM4u
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #458 -: юни 16, 2011, 14:34:20 »

Loli то и аз не съм в Стара Загора... Не съм се ориентирала много за тортите...искаше ми се да е сметанова и с пасти вариант...ще видим и Куманови какво предлагат smile  pleasantry
Има значение и $, защото за тази, на снимката ми искат по 3.60 за парче.... sad
pinkbird...покажи някоя снимка от сватбата....моля ? smile
« Последна редакция: юни 16, 2011, 14:42:18 от SaMoDeLiA » Активен
pinkbird
Професор

« Отговор #459 -: юни 16, 2011, 14:58:01 »

SaMoDeLiA, една от причините да не си поръчам огромна торта, от която да се реже и за гостите беше, че идват по-скъпо от пастичките. Зависи пак и от пастичките, защото ако са със сложна декорация и т.н и те излизат сериозна цифра. Освен това исках да се презастраховам от "неправилно" рязане в ресторанта Wink А това, което на теб са ти казали като цена ми се струва, че е доста pardon
Следващата седмица ще кача пак снимки, чакам да излязат професионалните smile
Активен
SaM4u
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #460 -: юни 16, 2011, 15:19:00 »

Да и аз така смятам и ще разгледам на място. Най-вероятно и ние така ще направим 1 торта за рязане и пасти... Чиста работа ... smile
Активен
AnGeL oF lOvE
Сватбар
Публикации: 155

Моят сватбен албум

« Отговор #461 -: юни 16, 2011, 16:13:42 »

Аз това с пастите нещо не мога да го приема....Да, много по-удобно е, но сякаш не мога да го възприема. При самото разрязване тортата ще изглежда много малка и се губи красотата...посне според мен естествено. Аз си предпочитам цяла торта  Wink
Активен
gecuTa
Любопитен
*
Публикации: 44

« Отговор #462 -: юни 16, 2011, 17:29:00 »

Да кажа и аз нашата торта за рязане беше малка препоръчаха ни за гостите отделно да са готови нарязани парчета пак украсени същите като тортата,а не пастички  bad.Първо са си нарязани еднакво на всеки все пак не се знае в ресторанта на кого какво парче ще отрежат,второ казаха ни,че ако е цяла тортата ще е и много скъпа-600лв или нещо такова.Направихме и малка за кумовете,само 6 парчета пак по подобие на голямата за рязане и ни излезе всичко 271лв накрая.Пълнежа си го избрахме ние-ягодов и шоколадов,беше много приятна на вкус,не много сладка,от която да ти прималее.
Активен
silikonka
Ентусиаст
**
Публикации: 142

Моят сватбен албум

« Отговор #463 -: юни 16, 2011, 19:36:26 »

Не се вижда особено добре, но цветята по тортата са ми истински - като цветето в косата ми .

* 253415_1763296203548_1273402971_31509453_7149583_n.jpg (71.47 KB, 540x720 - видяно 315 пъти.)
Активен
silikonka
Ентусиаст
**
Публикации: 142

Моят сватбен албум

« Отговор #464 -: юни 16, 2011, 19:38:55 »

Ето ви още една снимка smile
Торта беше много вкусна и на много добра цена smile

* 248850_1763291723436_1273402971_31509432_122747_n.jpg (72.28 KB, 720x540 - видяно 317 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: