Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 04, 2024, 21:06:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Празници
(Модератор:
ina_lemon
) > Тема:
ВЕЛИКДЕН
Страници:
1
[
2
]
3
4
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ВЕЛИКДЕН (Прочетена 83467 пъти)
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ВЕЛИКДЕН
«
Отговор #15 -:
март 21, 2011, 17:11:51 »
Miss
, а как ще сложиш тревата в кошниците? Няма ли да остане място отстрани, ако слагаш саксия с трева? Или ти директно в кошницата ще садиш? Сори за въпросите, ама идеята ти е много хубава, а и на мен ми се искаше някакво творчество да вложа тая година.
За кифличките - аз бях избрала след не знам си колко четене 5 рецепти, пробвах една и ми станаха някакви твърди и лепкави. Но аз тогава хич нямах търпение да оставям да втасвам. Сега пък нямам търпение да разточвам. Та пробвай една предварителна доза, да не се ядосаш накрая.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #16 -:
март 21, 2011, 17:29:33 »
Още го обмислям,виждала съм в Бриколаж едни като кофички за разсад/и се надявам да има квадратни или кръгли във формата на кошничките/ и мисля в тях и после с почвата в кошничките. Май първо ще взема кошниците и после ще засаждам,защото ми се иска да има навсякъде трева,и да няма дупки/възможно по реално да изглежда/.... този момент още го изяснявам,
дано се включи някой който вече го е правил
Кофичките са подобни са на тези
Тази седмица мисля да направя един експеримент с една кошница и отделно разсад,за да придобия някаква представа как ще стане.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #17 -:
март 23, 2011, 00:53:02 »
Ехааа...страхотна темичка...Капризче, поздравления
аз тъкмо се чудех кога се пада Великден тази година. Тук въобще не сме в час с празниците и ако не ни подсеща някой кога какво е...може и да си го подминем
Аз много обичам Великден, но някак си ми се губи празника, след като никой наоколо не празнува и няма много хора на които можеш да приготвиш торбички, но пък си боядисваме яйчица всяка година. Тази реших да направя и великденски сладки, а за козунак съм чувала че било много сложно да се нацели и да стане и не съм си и поставяла за цел да замесвам и да събирам ядове после...
замислили сте много хубави украси
miss™
ще ми е интересно да видя снимчици после
ето да ви споделя моите любими модели за яйчица, които бях намерила в нета, ама...на дали ще успея да сътворя
Тез двете последните особено, не знам какви ръце трябва да има човек за да ги сътвори
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #18 -:
март 23, 2011, 09:06:45 »
Много обичам Великден и боядисването на яйца ми доставя огромно удоволствие!
Чакам с нетърпение да дойде *INLOVE*Надявам се тук да споделяме интересни идеи за украса и за начини на боядисване на яйцата.
2018396250100083380nIzEYH_fs.jpg
(71.76 KB, 600x450 - видяно 1176 пъти.)
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #19 -:
март 23, 2011, 10:10:57 »
Както всички и аз харесвам Великден. От 3г не съм го празнувала в БГ и сега ще ми е интересно. Там го празнувахме и може би дори се усещаше повече, защото в едното училище в което работех беше бг и боядисвахме яйца и правихме конкурси за най-хубаво украсено. На децата им беше много забавано. Уìхме разни басни и така минаваше празника. А в американското се организираше лов на яйца, предварително сме скрили яйца в парка и децата трябва да ги открият, естествено всеки получава разни награди (пластмасови яйца), а този който събере най-много ставаше победител.
Веднъж с едни приятели се опитахме да направим козунак. Е козунакът явно е най-сложният сладък десерт:) Взехме от една баба рецептата, но явно при преписа не е дописана правилно от приятелката ми и правихме козунаци и постоянно добавяхме брашно, защото млякото явно е било много . Сигурно 10кг брашно изхабихме, голям смях беше, не излезна един козунак, а няколко. След това почнах да си купувам готов:)
Аз за украса в дома си слагах и една кошница с изкуствени яйца като тези :
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #20 -:
март 23, 2011, 11:45:29 »
Цитат на: miss™ в март 21, 2011, 16:46:43
Дени ме подсети,някой да има предпочитана и изпитана боя за яйца,да ми препоръча.
Миналата година купих 4 различни вида бои нито един не ми хареса. Аби беше боядисала нейните с някаква немска боя - едни наситени лъскави цветове.
Ще я изтормозя да се сети как се казва или поне от къде я е купувала.
Аз още не съм решила на каква украса ще се спра. Тревичка определено ще имам - минлата година се получи много добре.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #21 -:
март 23, 2011, 11:46:39 »
Страхотна тема , тъкмо бях позабравила колко малко време остава до този прекрасен празник.Спомените ми от малка още са как сме го прекарвали заедно цялото семейство , беше весело .Тази година обаче ми е първият Великден, като семейна жена , така че съм решила и аз да направя нещо домашно , освен курабийките , които правя почети всяка година , ще правя и козунаци и може и кифлички.Ама да не се каня много че все като си правя планове нещо става
.Обожавам да боядисвам яйца , дори доста често ги рисувам след това и така стават още по красиви, жалко че под ръка имам само тази снимка и не мога да ви покажа други по интересни яйчица.
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #22 -:
март 23, 2011, 12:21:51 »
Цитат на: lionelsa в март 23, 2011, 11:45:29
Миналата година купих 4 различни вида бои нито един не ми хареса. Аби беше боядисала нейните с някаква немска боя - едни наситени лъскави цветове.
Ще я изтормозя да се сети как се казва или поне от къде я е купувала.
Аз още не съм решила на каква украса ще се спра. Тревичка определено ще имам - минлата година се получи много добре.
Аз четох за някаква немска седефена боя, обаче така и не рзбрах каква марка е. Дано Аби каже марката наистина.
Аз за украса мисля да купя изкуствени яйца и да сложа няколко кошници из стаята, освен това да взема фигурки на зайче и пате и да сложа и тях. Имам и едни калинки много сладки и винаги ги вадя за празника. Мислех и дърво да правя, но не знам какви материали да използвам. В смисъл изкуствени клонки или естествени и ако са естествени от какво дърво да са... Някакви идеи?
Нещо такова ми се иска да направя:
Извинявайте за огромната снимка, но нещо не успях да я смаля и за това е такава...
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #23 -:
март 23, 2011, 12:43:25 »
Седефената боя е наистина страхотна , по скъпичка е и за по малко бройки , но стават невероятни цветове.Миналата година сестра ми си я беше взела и бях удивена от ефекта.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #24 -:
март 23, 2011, 12:56:20 »
Ел
,към кода {img} добавяш height=200/300/400(цифрата зависи от снимката ) и става {img height=200}....jpg {/img} и снимката се смалява
И аз вчера гледах една кристална,беше в капсулки,ползвала съм я преди година-две и бяха много наситени и красиви
. Но ще изчакам да кажете името на седефената боя и тогава ще я купувам.
«
Последна редакция: март 23, 2011, 12:58:32 от miss™
»
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #25 -:
март 23, 2011, 14:10:02 »
Капризче , тук дават как се прави, обаче трябва да издухаш" яйцата, за да станат по-леки за дървото, ще трябва бая яйца да развалиш, освен ако не направиш нещо от тях. Другия вариант е да си накичиш с изкуствени.
http://www.youtube.com/watch?v=yWW_BKyxeUs
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #26 -:
март 23, 2011, 15:30:36 »
Наденце, хрумна ми идея за допълването на пространството около саксията с трева в кошницата. Мисля, че ще се получи, но ще пиша повече като намеря подходяща картинка за илюстрация и имам време да пиша.
Момичета, много интересни неща показвате.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #27 -:
март 23, 2011, 17:06:17 »
Дени
,ще чакам идеята ти
Ел
,може да направиш дървото от цъфнали клонки,края на април със сигурност ще има избор по парковете. Даже може и в някаква декоративна саксия да ги сложиш ,нещо подобно
.
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #28 -:
март 29, 2011, 10:25:40 »
А ей тези са много красиви
imagesCAOHS8YJ.jpg
(9.8 KB, 259x194 - видяно 12902 пъти.)
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #29 -:
април 05, 2011, 13:40:15 »
Дени, тестото за кузунак е много капризно- трябва хубаво да втаса и му трябва много време. Аз миналата година навивах козунаци след църква ( в 1.00h), защото не бях преценила колко време ще ми трябва. Освен това трябва да му е много топло. Като бях малка, баба ми ставаше в 4.00 и включваше печка, за да стопли помещението и никой не можеше да влиза, защото се изстудява стаята. Бабини работи, ама с нейните съвети по телефона, направих най-вкусните козунаци, а ми беше за първи път.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg