Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 11:48:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Как си взехте отпуска за сватабата?
Без никакви проблеми! - 71 (70.3%)
Много трудно! - 13 (12.9%)
Ами-средна работа - 17 (16.8%)
Общ брой гласове: 100

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Отпуска за сватбата  (Прочетена 111429 пъти)

tedyemo
Сватбен ГУРУ
Публикации: 760

щастливо влюбени

« Отговор #60 -: май 14, 2007, 07:22:49 »

надявам се и ние да имаме късмет с отпуската, въпреки че незнам милото как ще го пуснат crazy
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: май 14, 2007, 11:50:12 »

Аз смятам да си взема само петъка преди сватбата, и понеделник след сватбата. А после като тръгнем на помивка няма да имам никакъв проблем с отпуската
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1146

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: май 15, 2007, 10:22:10 »

Аз пък най-вероятно ще си взема болнични седмица преди сватбата и след това една седмица неплатена отпуска след сватбата!!!А между другото всяка една от нас,както и нашите момчета имаме право на 2 дни отпуска за сватбата,тъй че си я искайте!!!Аз също ще кажа на шефката ми!!! Mad girl
Активен
tedyemo
Сватбен ГУРУ

щастливо влюбени

« Отговор #63 -: май 15, 2007, 12:19:10 »

Аз пък най-вероятно ще си взема болнични седмица преди сватбата и след това една седмица неплатена отпуска след сватбата!!!А между другото всяка една от нас,както и нашите момчета имаме право на 2 дни отпуска за сватбата,тъй че си я искайте!!!Аз също ще кажа на шефката ми!!! Mad girl

а отпуска за махмурлук за половинките? laugh
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: май 15, 2007, 12:48:00 »

laugh laugh laugh трябва да питам шефа good
Активен
ina_lemon
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: май 15, 2007, 13:23:12 »

Момичета, полагат се 2 дена по кодекса на труда , цитирам:

Отпуск за изпълнение на граждански, обществени и други задължения
(Загл. изм., ДВ, бр. 52 от 2004 г.)

Чл. 157. (1) (Изм., ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работодателят е длъжен да освобождава от работа работника или служителя:
1. при встъпване в брак - 2 работни дни;

Не позволявайте да ви прецакат, като то си е казано от закона.
Активен
ina_lemon

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: май 15, 2007, 13:28:11 »

А при мен проблема е друг, и то даже е малко смешен, ама ще рискувам да ви го кажа. Аз съм училищен психолог и по това време - юли - така или иначе сме в отпуска.От средата на юли до края на август и аз се чудя дали тези 2 дена по Кодекса са с натрупване. В смисъл дали ще ми се удължи отпуската с два дена заради тях?
Активен
tedyemo
Сватбен ГУРУ

щастливо влюбени

« Отговор #67 -: май 15, 2007, 13:51:11 »

А при мен проблема е друг, и то даже е малко смешен, ама ще рискувам да ви го кажа. Аз съм училищен психолог и по това време - юли - така или иначе сме в отпуска.От средата на юли до края на август и аз се чудя дали тези 2 дена по Кодекса са с натрупване. В смисъл дали ще ми се удължи отпуската с два дена заради тях?

предполагам че се натрупва, но смятам че шефа решава анли знаеш pleasantry
Активен
ina_lemon

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: май 15, 2007, 14:07:13 »

абе хора, кой каза че завършва психология, че нещо изчезнаха тука писанията
Активен
Петето

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: май 15, 2007, 14:16:18 »

абе хора, кой каза че завършва психология, че нещо изчезнаха тука писанията
аз, а писанията са в тема " С какво се занимавате вие и вашата половинка" в Лафче- Кафе или чай  Wink
Активен
Smurfieta
Сватбар
Публикации: 210

« Отговор #70 -: юни 15, 2007, 12:27:24 »

Аз вече имам заветния шефски подпис на молбата за отпуск  write Не съм имала проблеми, но пък и не съм си взела кой знае колко много - 3 дни преди сватбата и 5 след това, общо 8  smile Ще "медуваме" само седмица с мъжа ми, но и това е нещо. twohearts
Активен
Петето

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: юни 15, 2007, 12:31:53 »

Аз вече имам заветния шефски подпис на молбата за отпуск  write Не съм имала проблеми, но пък и не съм си взела кой знае колко много - 3 дни преди сватбата и 5 след това, общо 8  smile Ще "медуваме" само седмица с мъжа ми, но и това е нещо. twohearts
и аз си взимам точно по същия начин отпуската и за същото време  Wink вече е одобрена, макар и да не е подписана още(рано е все пак  blum )
Активен
galchos
Сватбар
Публикации: 235

« Отговор #72 -: юни 15, 2007, 12:45:36 »

аз сега 1 седмица за почивка, а после за сватбата ще взема колкото си искам, защото имам готини шефове  danceg после и за сватбено, те толкова ми се кефят, че не е истина
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: юни 28, 2007, 06:55:09 »

Момичета, искам да споделя на мен  какво ми казаха относно отпуските и да споделя какво се случи между мен и един колега вчера. И понеше беше нож в гърба и аз съм хипер чувствителен човек, още ме държи от вчера.

Та вчера бях при НР - а да питам за този отпуск. И какво научавам, че принципно се полагат2 дни при сватби и погребения, но тези два дни били неплатени. Можете да си представите какво ми е учудването сега като чета вашите постинги , а и кодексът, който Мария е публикувала. И това става в една голяма немска компания....ок, но вчера реших да си взема 2 дни неплатен отпуск(т.е. днес и утре), както и в понеделник, защото сватбата е в неделя. Взех си неплатен, защото си изразходвах целия отпуск , когато с милото ходихме в САЩ , за да се запозная с родителите му. Та вчера реших да попитам колегата, с когото пряко работя , какви са плановете му за последните две седмици от месец юли, защото искаме да си направим с мъжа ми 2 сватбено пътешествие за две седмици. отговорът му беше "Ами Мирянка, не смятам ,че е честно да излизаш и аз да оставам толкова дълго сам на работа. Ти си си изразходвала отпуската и не е честно спрямо другите да ползваш толкова много почивка"  shok. бях шокирана, защото аз не щетявам никого -това е неплатен отпуск , на мен не ми плащат за тези две седмица, реално аз няма да получа пари. А и според кодекса на труда , аз имам право на 25 работни дни в годината неплатен отпуск. както и да е не се разбрахме, аз както и съм изнервена покрай подготовката за сватбата и работата,  итъкмо се бях прибрала от една командировка, така ми кипна и повиших тон, за което съжалявам разбира се, тъй като не обичам конфликтите. Незнам какво да правя...моооого съм разочарована.........
Активен
galchos
Сватбар
Публикации: 235

« Отговор #74 -: юни 28, 2007, 08:45:18 »

ти зависима ли си пряко от този колега? нали знаеш, че хората са си егоисти, всеки си гледа неговото си, а и края на юли си е много отпускарски период
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: