Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 19:39:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 14
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 14 (Прочетена 176530 пъти)
wanting
Професор
Публикации: 314
Отг: "Покупки за бебето и детето" 14
«
Отговор #300 -:
юни 06, 2011, 09:56:36 »
и нашия ортопед се изказа против кошарите..здравите деца трябвало да седят на земята на едно одеало и т.н.
въпреки това аз използвам кошара, особено щом трябва да свърша нещои не мога да я наблюдавам нон-стоп
а за бънджито и проходилката педи каза, че могат да се ползват когато децата започнат сами да седят стабилно, това е знак, че кръста им е укрепнал
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #301 -:
юни 06, 2011, 18:15:49 »
На нас ортопедът ни каза, че няма проблем за проходилката. Четох и статия на проф. Владимиров (шеф е на ортопедията в Горна Баня), че проходилките не вредят на децата.
Аз ги слатах и още ги слагам, но по малко, сега, нали е топло, си седят на земята, лазят си и която, когато иска - става, ходи, колкото може и така.
Ходи ги разбери лекарите...
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #302 -:
юни 07, 2011, 18:12:55 »
Не знам, аз като голям фен на Рекаро направо се поразих от вида на стролера им в сгънато състояние
и ако сега трябваше да купувам количка и имах едни 1000+ лева за даване, щях да си взема такава... Даже я видях наживо тука в градинката и я потърсих да разбера какво-що и направо ахнах.
Еххх, мечти, мечти..
Сега съм на вълна купуване на столче за кола след кошница и много се чудя дали да е Young Expert на Recaro или да търся втора ръка или някакво намалено по други причини Axiss на bebeconfort. bebconfort имам сега и много страдам, че не е recaro а и не съм във възторг като цяло, но пък Axiss-а се въртял и днес една мама ми разказваше колко било удобно да се върти стола.. тя каза, че имало въртящ се модел и на maxi cosi и на още някаква марка, за която не се сети. Някой чувал ли е какви са тези модели, защото аз търсих-търсих и не намерих, а bebeconfort-а е група 0+1, т.е. ако го взема, реално ще го ползвам само половината време, за което е предназначен и затова бих предпочела столче само 9-18, което се върти.. да се надяваме, че ще е и на по-ниска цена евентуално.. не знам, не знам, голямо чудене, голямо чудо..
А в бг може ли да се купи столче, обърнато обратно на посоката на движението за 9-18 kg?
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #303 -:
юни 07, 2011, 18:39:24 »
Бастет, не съм добре запозната с марките, за които говориш, но понеже скоро купувахме столче след кошницата, мога да споделя нашия опит.
1. До колкото знам, тези модели, дето се въртят ги има и в Бг,но за съжаление не си спомням марката, ние гледахме такива преди време...ще се поразровя и, ако намеря, ще пиша тук.
2. Поне в Бг не съм виждала модели в тази група - от 9кг, които да са обърнати в обратна на посоката на движение, на нас в един от детските магазини ни обясниха, че не се правят, защото на детето с такива и нагоре кг-ми крачетата му вече излизат от столчето и никак няма да е удобно да се опират в седалката. Дали изобщо има модел в тази група дето да вози детето обратно на движение не знам, не ми е хрумвало да питам. Мишето много се радва да се вози в посоката на движение, гледа си през прозореца, обича да рита седалката на шофьора или другата, крачетата му вече я достигат. Забавно е! Ние купихме на Чиполино Домино - група до 36кг. Иначе може би добър вариант са до по-малко кг, защото столчето има и легнало положение, нашето няма, но и ние не пътуваме особено и не видяхме смисъл да купуваме нещо, което няма да ползваме активно. Щяхме да съберем сума столчета..
3. Количката, която си показала, е страхотна...Все се надявам, че за второто, живот и здраве, ще купим нещо подобно, пожелавам ти го от сърце
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
пак съм се размечтала..
«
Отговор #304 -:
юни 07, 2011, 18:59:47 »
Ох не знам и аз какво да правя, защото на нас ни се очертава бясно пътуване, защото нещата отиват на супер-отдалечена ясла, не е ясно кой кога ще ходи да прибира детето и даже решихме да вземем две седалки. И тъй като намерихме вече едната супер-изгодно и сега изведнъж се размечках за разни по-маркови неща, да оплътня бюджета.. ам като ми мине не знам накрая какво ще купя. Моля за още мнения.. помо-о-о-щ
Активен
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
«
Отговор #305 -:
юни 08, 2011, 08:22:40 »
Bastet, има такива столчета, но не знам на коя марка са, със сигурност съм виждала тук коли с монтирани подобни (в София). Нашата ясла е на 15 минути с кола, на 2 седмици обаче правим по едно пътуване за уикенда от по 4 часа във всяка посока, малката няма проблеми със седенето в столчето, но е свикнала да пътува много от малка и не нервничи като я сложим. Правим по една почивка за около 15 минути по средата на пътя.
Количката на Рекаро и аз я видях на живо, уникална е:)
Това пък е моя фаворит:
http://www.gizmag.com/mimas-kobi-stroller-converts-to-carrycot/12946/picture/98189/
Става за две деца, на мен точно такава ми трябва.... Струва обаче 2100 без втората седалка.
Изобщо след много чудене реших да заложа на лека количка и бъгипод, ще се откажа от кош за новородено, защото колкото и красив да е, се ползва много малко. Искаше ми се обаче да имам опция за комбиниране със столче за кола, но това може да стане допълнително с някой Зап втора ръка.
«
Последна редакция: юни 08, 2011, 08:26:51 от monikabiri
»
Активен
gostenka_82
«
Отговор #306 -:
юни 09, 2011, 08:02:46 »
О,
Бастет
, аз също бях изпаднала в паника с тези столчета з акола. Четох, четох и накрая мъжът ми поръча Бритакс от мадъркеър (Англия). Това е Рьомер за Англия. Много са хубави, поне според мен.
Не се въртят, имат някакво (полу)легнало положение. За половин - един час возене (без спиране) не е проблем изобщо какъв ще е столът. Важна е дамаската, да не запарва на детето.
Ние ходихме до морето сега за 24 май. На отиване пътувахме 9 часа (2 спирания за кърмене). Децата спяха много сладко и кротко почти през цялото време. Вече към 20 часа се размрънкаха. Но то аз се схванах, като имаш предвид, че се местя и мърдам, а те...
Исках да кажа, че аз мног оскепично подходих към тези сдтолчета, но те се оказаха много добри.
Активен
Lina81
Ентусиаст
Публикации: 54
«
Отговор #307 -:
юни 09, 2011, 08:55:10 »
Здравейте момичета!Още от преди да забременея си бях харесала количките X-Lander.Сега съм се спряла на тази:http://www.novobebe.com/productDetails-bg-1756.html ,малко взеха да ме притесняват килограмите 12.5,а аз имам за изкачване едно баирче,сега взех да гледам и тази:http://www.novobebe.com/xlander-bebeshka-kolichka-xv-2009-blue-bg-2267.html , тя е 8.5кг.Но нямам желание за триколка.12.5 кг+ бебе много ли е? хахах,незнам като не съм бутала,като ги гледам количките горе долу в тези кг се движат.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
пак съм се размечтала..
«
Отговор #308 -:
юни 09, 2011, 10:30:36 »
Цитат на: monikabiri в юни 08, 2011, 08:22:40
Това пък е моя фаворит:
http://www.gizmag.com/mimas-kobi-stroller-converts-to-carrycot/12946/picture/98189/
Става за две деца, на мен точно такава ми трябва.... Струва обаче 2100 без втората седалка.
Мен за две деца най-много ми харесва
а за твоя фаворит много внимавай да не се окаже като една друга подобна количка, дето и с едно бебе не можеш да я мръднеш, освен ако не си на гранитогреса в мола, представям си колко тромава става и как завива с две.. Според мен е много важно количката да е супер-лека и с по-нисък център на тежестта, защото са много готини тероиите за газовете на автомобилите, ама тия, дето са ги измислили, колко стъпала и бордюри са минали с количка, не е ясно..
Lina81
, лесно се бута количка с големи, лесновъртящи се колела, удобно е предните да се заключват - за сняг, калдаръм и т.н., за сняг пречи, ако колелата са по две на ос. Това относно баира - ако имаш стълбище и т.н. - тогава килограмите са си килограми. Винаги в края на разходката количката ти се вижда тежка, ако ще и .. половин кило да е. И винаги количката на съседката е по-лека и удобна от твоята
Активен
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
«
Отговор #309 -:
юни 10, 2011, 06:56:32 »
Ами аз тази Mima за две деца нямам намерение да я купувам, само ми харесва, но над 2000 и то за количка, която със сигурност няма да ползвам за лятна, не ми се дават. Харесала съм си Cosatto Yo или Maxi Cosi Mila, които се сгъват тип чадър и нямат кош за новородено... но след едно отгледано дете сега основният ми критерий е да са максимум 8 кила, тези са по 7
Между другото, високите колички според мен са много красиви, но и супер непрактични, особено в летен вариант, когато детето може да слиза само - как ще се изкатери милото в Stokke?
Активен
gostenka_82
«
Отговор #310 -:
юни 10, 2011, 10:19:28 »
Моята количка е евтина, само тя тежи 14 кг., отделно две бебета по 8 кг. и поне още 3-4 кг. чанта на нея. Бутам я с една ръка и е доста маневрена.
Исках да кажа, че някои евтини и тежки колички всъщност са маневрени.
Активен
AL_BI
Новак
«
Отговор #311 -:
юни 10, 2011, 14:58:03 »
Цитат на: BASTET в юни 07, 2011, 18:12:55
тя каза, че имало въртящ се модел и на maxi cosi и на още някаква марка, за която не се сети.
всъщност това си е bebeconfort , но като се продава в Англия и се `казва ` Maxi Cosi
Знам го със сигурност , защото ние също се интересувахме със съпруга ми от същия модел , когато трябваше да купуваме .По същия начин си купихме и количка Bebeconfort от Англия и няма никаква разлика само че на нея пише Bebeconfort by Maxi Cosi .
В крайна сметка не взехме въртящия се , защото неговото мнение беше , че именно това въртене по някакъв начин го правило по-несигурно от другите.
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #312 -:
юни 10, 2011, 15:18:15 »
Цитат на: BASTET в юни 07, 2011, 18:12:55
Сега съм на вълна купуване на столче за кола след кошница и много се чудя дали да е Young Expert на Recaro или да търся втора ръка или някакво намалено по други причини Axiss на bebeconfort. bebconfort имам сега и много страдам, че не е recaro а и не съм във възторг като цяло, но пък Axiss-а се въртял и днес една мама ми разказваше колко било удобно да се върти стола.. тя каза, че имало въртящ се модел и на maxi cosi и на още някаква марка, за която не се сети. Някой чувал ли е какви са тези модели, защото аз търсих-търсих и не намерих, а bebeconfort-а е група 0+1, т.е. ако го взема, реално ще го ползвам само половината време, за което е предназначен и затова бих предпочела столче само 9-18, което се върти.. да се надяваме, че ще е и на по-ниска цена евентуално.. не знам, не знам, голямо чудене, голямо чудо..
А в бг може ли да се купи столче, обърнато обратно на посоката на движението за 9-18 kg?
BASTET, аз в последно време рядко пиша, но сега видях питането ти. Ако не е късно ще ти напиша моя опит в търсене на столчето за кола.
Аз като теб съм много голям фен на рекаро, но за съжаление на нас ни е много скъпо това столче и си купихме по-евтин вариант. Преди това да кажа относно питането ти за въртящите столчета. На макси кози ние гледахме столче в София в детския магазин, който е на околовръстното до симеоново. Там струваха 680 лв май и бяха модел axiss.Страхотни са, а аз се зарибих от препоръката на една майка във форума, която каза, че има такова подарено, втора ръка и е много доволна. Доста удобно ми се видя за хранене в колата например. Ние често пътуваме на дълги разстояния и ми се налага да храня Пипи поне веднъж в столчето. И все си викам "ех, ако бяхме си взели такова, дето се върти, щеше да ми е по-удобно". Но все пак на нас тези парички ни бяха малко в повече за столче, което ще ползваме само 3 год...Сегашното ни столче е на CAM. Много съм доволна! На дълъг път не спарва и гръбчето на детето не се изпотява, за сега. При по-високи Т мисля, че с климатик в колата също няма да има такъв проблем. Самата тапицерия била от материята, от която се шият костюми за ски - незапарваща и дишаща.
Що се отнася до това да се монтира в посока обратна на пътуването - не мисля, че ще е удобно за детето това. Като стават по-големи те са и по-любопитни и много обичат да разглеждат навън. Затова е по-добре да са обърнати по посоката на движение. Предполагам си видяла, че столчетата, които са 9-18 кг са група 0-1 и имат функция сън. Тя представлява приплъзване на столчето напред, така, че да застане в позиция каквато е заемала преди това кошницата за бебе. Това столче се ползва до около 4 г. на детето. Ако столчето е комбинирано 9-36 кг то е група 1-2-3 и няма функция сън. Ние избрахме да купим първо 9-18 кг, а после ще вземем само седалка, която струва по-малко от 50 лв.
Дано съм ти била полезна, ако имаш още въпроси - питай.
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #313 -:
юни 10, 2011, 16:48:47 »
Цитат на: monikabiri в юни 10, 2011, 06:56:32
Между другото, високите колички според мен са много красиви, но и супер непрактични, особено в летен вариант, когато детето може да слиза само - как ще се изкатери милото в Stokke?
Не съм съгласна, че Stokke е непрактична, ползвам я вече година и съм повече от доволна, супер маневрена е, с голяма лекота се бута. А относно това, че детето не може да слиза или да се катери само - не мисля, че това е проблем, аз свалям дъщеря си, когато иска. За мен има два съществени недостатъка, които лично мен ме дразнят, но се примирявам (то нямам и друг избор, де) - това е борда, който не се откопчава и степенката за краката, която е направена да се маха и слага по много тъп начин. Но при новите модели тези проблеми са решени, така че и тези недостатъци са премахнати
Активен
dodo23
«
Отговор #314 -:
юни 11, 2011, 21:45:28 »
След неуспеха ми с носеното на слинг,обмислям покупката на кенгуру и търся мнения!
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...