Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 17:33:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 14
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 14 (Прочетена 176370 пъти)
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: "Покупки за бебето и детето" 14
«
Отговор #255 -:
май 24, 2011, 15:04:56 »
Цитат на: mgoranova в май 24, 2011, 13:35:15
Аз си купих най-обикновенна ваничка от Икеа за скромните 6 евро:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00173388
Ами и ние се снабдихме със същата, поради абсолютно идентични съображения.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #256 -:
май 24, 2011, 17:33:37 »
Ние ще бьдем с обикновено корито и отделна приставка за новородено. И двете ще ми ги дадат приятелки. Сьщо така мисля да кьпя/мия в кухнята на мивката, защото е 1м дьлга. Аз се оказах още по-евтина май...Но в самото начало на бременността реших, че аксесоарите, които са от пластмаса е по-добре да си ги намеря, а нещата от текстил да си ги купя. Следвам си неотказно плана за сега.
Искам само да споделя едно корито за бебе, което моя братовчедка използва и бебето е просто адски доволно.
Между Babybjorn i Ergo Baby, аз мисля, че Ergoto е по-добро. Не бях се замисляла за позицията на крачетата, но гледам напоследьк много бебета в Babybjorn с провиснала глава...При Ergo -то има повече стена за подкрепа. Лично мнение.
«
Последна редакция: май 25, 2011, 04:28:19 от Anichka
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #257 -:
май 24, 2011, 17:57:01 »
Ние днес си купихме съвсем обикновена розова ваничка от "Хиполенд" и отделно една мрежичка,която се закрепя за нея,ако случайно ми дойде тежичко
Ето я и ваничката,модела е "Делфин" на Бертони за 18лв.
И един розов термометър-корабче за водата за 3 лв.
ВАНИЧКА.jpeg
(9.39 KB, 320x240 - видяно 3682 пъти.)
«
Последна редакция: май 24, 2011, 18:03:35 от carlyangel
»
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #258 -:
май 26, 2011, 13:26:29 »
Роси
, ние сме с кошарки за път, не с легла. В началото децата са високото ниво, после, като започнат да седят и да правят опити да се изправят - сваляш на ниското (да не паднат). Имат колелца, аз ги местех п стаите в началото, сега вече - не.
Помисли дали няма да го оставяш д аспи при вас бебчето, защот отогава опр. не ти трябва легло, с коет осамо ще задръстиш. В смисъл, че кошара се ползва за път (т.е. ще ти трябва), но дървеното легло си стои вкъщи само. Когате детето порасне, вече може да решиш какво легло би било по-удобно (вече за стационарно легло).
Недостатък на леглата, които си показала са шкафчетата отдолу, защото много се прашат, колкото и да чистиш, праши се.
Само споделям лично мнеие, ти преценяваш.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #259 -:
май 26, 2011, 22:34:56 »
Тummy tub-а, който
Аничка
е показала, съм чувала, че е супер. Който не го е купил, не се е похвалил. На мен обаче ми се струва, че са много пари за нещо, което страшно кратко време се ползва.
За бебеносилките - ползвала съм 5 вида, писала съм и преди и се извинявам ако на някой му се повтарям.
Шалът ми беше ми много удобен, но ми държеше топло през лятото. За зимно бебе е супер. От слинга с халки съм много доволна, удобен и бърз за слагане, за кърмене, но недостатък му е, че тежестта е върху едно рамо и трябваше да я местя от едно на друго често. Еrgo baby имам също и до ден днешен я мъкна в него, това за мен е най-удобния за мен вариант, слага се скорострелно, удобно е на двете рамена, бебето е винаги в оптимална позиция, може и на гръб
, това е моят най-добър приятел за приспиване на превъзбудено дете, както и при проблеми с хрема, зъбоникнене и т.н. Babybjorn не бих купила точно поради причините, които
minalina
е изтъкнала. И като видя бебе да се носи с лице напред, лошо ми става чак. Веднъж гледам едно страхотно красиво бебенце, баща му го сложил с лице навън и то милото заспало, клюмнала му главата, виснали му крачката, така ми стана жал
Слингът на wallaboo, който беше пуснат по-рано в темата, на мен не ми беше много полезен дълго време. Доста бързо ги израстват бебчетата, лимитиран избор на позиции има и също натоварва едно рамо. Този вид слинг аз най-малко ползвах от всичките си бебеносилки. Даже е за продан в момента.
За мен фаворити остават слинг с халки и ergo baby, като ако трябва да имам само 1 от тях, ergo-то би бил моят избор.
Eто ви един линк за развитието на гръбначния стълб на децата, ако не разбирате английски, можете да си го преведете с гугъл преводача:
http://www.sleepywrap.com/2008/11/strollers-baby-carriers-and-infant-stress/
«
Последна редакция: май 26, 2011, 22:48:25 от ellie_bellie
»
Активен
niya
Регистриран
Публикации: 3
Бебешка количка
«
Отговор #260 -:
май 27, 2011, 10:35:15 »
Здравейте, мами
Искам да ви помоля за съвет каква количка да си взема?
Аз съм в 8 месец и вече искам да купя количката, но преди това бих се вслушала във вашите мнения, тъй като от опита по-добро няма.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #261 -:
май 27, 2011, 11:27:28 »
niya
, сама трябва да вземеш такова решение. Ние може да ти дадем съвет единствено ако ти вече си избрала няколко модела и се чудиш коя да си вземеш. И тогава ако има мамчета с такива колички могат да ти кажат плюсовите и минусите й. Трябва да решиш дали искаш триколка, четириколка или с повече колела; дали да е цяла дръжка или две; дали да е малък или с голям кош за багаш; колко тежка да е; цената разбира се е от голямо значение; маневраността на количката и т.н. Ние можем да ти помогнем след това. Ти нищо не си споменала за твойте иисквания. Кажи към какво си се насочила. А и незабравяй, че най - добре е да си я видяла и пробвала. Успех в избота!
Активен
rosit@
«
Отговор #262 -:
май 27, 2011, 21:29:26 »
gostenka_82
благодаря ти за съвета...ще го имам в предвид!
А само да ви попитам мами...някоя от вас дали е ползвала или дали има наблюдения върху тези две шишенца?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #263 -:
май 28, 2011, 07:52:25 »
rosit@, ние ползваме на МАМ.
. И аз и Влади сме доволни. Най-държим на бибероните им за шишетата(според мен са добре измислени), Влади е съгласен да пие и от друго шише, но бибата не сменя. (Имаме шишета и на Авент, но с бибите на МАМ).
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #264 -:
май 28, 2011, 07:59:13 »
Роси
, в магазини Хиполенд ги има тези на Омама, може на живо да ги видиш и да прецениш. Аз имам техен комплект, но не шишета. Еми не съм много впечатлена, а знам, ч еса скъпички....
Аз бих те посъветвала да се концентрираш върху материала, да вземеш едно шише и ако детето го ползва (ако сте на кърма, няма да ти трябват шишета, защото дори вода няма да е нужно да даваш първите 6 месеца) и му допада, тогава да купуваш. Аз имам шишета на Авент и да ти кажа за какво съм ги ползвала: цедях в тях кърма, а сега - опити за вода, но те си чешат зъбките. Общо взето - нямах никаква нужда от тях, ама никаква, но поне доста съм се цедила те, та не ме е съвсем яд.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #265 -:
май 28, 2011, 08:06:53 »
Цитат на: rosit@ в май 27, 2011, 21:29:26
gostenka_82
благодаря ти за съвета...ще го имам в предвид!
А само да ви попитам мами...някоя от вас дали е ползвала или дали има наблюдения върху тези две шишенца?
Виждам, че не си родила още, освен ако отсега си решила да не кърмиш, по-добре не си купувай шишета. С помпата ще ти дойде едно и лично на мен до скоро то ми беше достатъчно. Когато Ясен пропи вода, минахме директно на неразливаща се чаша. Ако ти се наложи да купуваш все пак шишета, по-добре е да са ти съвместими с помпата. Ако пък отсега знаеш, че не искаш да кърмиш, има по-добри серии на Nuby, които според мен си заслужават доста повече заради "функциите" си, отколкото тези "шарении"
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #266 -:
май 28, 2011, 08:19:56 »
Ние сме с шишетата на Томи Типи, но залъгалката им не иска и да я погледне. По препоръка на друга мама купих МАМ силиконова-родих се. Сега се замислям дали да не им купя шишетата,погледни и тях.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #267 -:
май 28, 2011, 08:59:54 »
Напълно съм съгласна, че е рано от сега да се запасяваш с шишета, ние купихме първите след като родих. Исках само да споделя, че независимо,че от край време смятам, че по-добро от Нуби няма, не съм съгласна, че МАМ са само шаренийки.
Това не го казвам, за да се породи конфликт, а за да помогна - все пак ги ползваме
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #268 -:
май 28, 2011, 09:42:08 »
Росе,Ние си взехме 2(едното беше в комплекта на стерилизатора),за мен важното е да са от стъкло или ако са от пластмаса да са BPA FREE.
Активен
rosit@
«
Отговор #269 -:
май 28, 2011, 20:54:52 »
Благодаря на всяка една от вас за мнението и съвета,но днес след разговор с доста майки-познати тук из квартала,а и от вашите думи реших,че все пак ще си взема две за всеки случай...все си мисля,че ще ми влезнат в употреба,дори и да съм решила да си кърмя!
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...