Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 19:38:39

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 14  (Прочетена 176522 пъти)

emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: май 19, 2011, 14:04:35 »

Ние купихме най-обикновена глина, която може да се направи във всякаква форма и така и на двете, когато бяха на 6 месеца взехме отпечатъци от кръче и ръчичка. Ето как стана
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=195765197102876&set=a.178872372125492.44441.100000081903789&type=1&theater
Естествено, ако се вложи повече старание и въображение може да стане много по-хубаво  blum
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #226 -: май 19, 2011, 15:02:11 »

Емили85, много хубаво ви се е получило  Bravo. Все пак важен е спомена и аз няма да губя време ами ще направя на Влади такива отпечатъци поне докато не е навършил годинката  heart
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: май 19, 2011, 18:33:55 »

rozovka и аз съм уредила на Ивка един ъгъл и да ти кажа, доволна съм, заиграва се, пълзи, изправя се... Излишен разход е според мен кошара за игра (поне що се отнася до моя пумпал)
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #228 -: май 19, 2011, 19:49:57 »

Благодаря ви много, май ще се откажа от такава, не виждам особен смисъл.
Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: май 20, 2011, 09:19:07 »

Искам да ви попитам използвате ли слинг (който обаче не е шал) и ако да, какъв? Мисля, че ще ми бъде много полезна вещ като се роди бебето (с каката ще имат година и 8 месеца разлика), защото надали ще мога много да държа бебето на ръце без да разсърдя другото дете. Гледах Premaxx и Baba Sling, някакви други предложения?
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298

« Отговор #230 -: май 20, 2011, 10:43:24 »

За зимно бебе според вас нужно ли е количката да има кош за новоредено? Сигурно сте обсъждали, но нямам време да следя всичко.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #231 -: май 20, 2011, 10:58:50 »

И за зимно, и за лятно бебе кошът за новородено е необходим, тъй като в първите няколко месеца бебето трябва да е в напълно легнало положение, пък и този кош го предпазва много добре от вятър, слънце и т.н. Някои мами не купуват кош за новородено и слагат в обикновения кош някакво допълнително матраче или поставка, не знам точно, с помощта на която пак е напълно легнало, но не знам работи ли тази система.
Активен
Lina81
Ентусиаст
**
Публикации: 54

« Отговор #232 -: май 20, 2011, 11:02:49 »

Моето бебе ще е  зимно и колкото майки съм питала ,макар че децата са им примерно юни месец родени,ме съветват да е със зимен кош.Той  действал като къщичка и вътре се запазвало топличко.Аз мислех да е количка с порт бебе,но именно заради това че няма пълно право положение на гърба се отказах.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: май 20, 2011, 11:49:40 »

monikabiri, аз не си предтавих слинг, пък да не е шал. Би ли споделила снимка какво имаш впредвид?
На мен ми подариха Ergo Baby   - изглежда ми страхотно. Има приставка и за новородено (купува се отделно).
Аз ще имам и слинг от този род
« Последна редакция: май 20, 2011, 11:51:25 от Anichka » Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: май 20, 2011, 11:53:27 »

За зимно бебе според вас нужно ли е количката да има кош за новоредено? Сигурно сте обсъждали, но нямам време да следя всичко.

Ели е февруарско бебе и все още караме с коша за новородено good За мен е безценна част от целия сет на количката. Пази идеално от вятър, а и от слънцето сега good

Аничка, от двете показани от теб неща, са ме съветвали да не взимам като първото, а слинг, защото бил по-щадящ и близък до стойката на бебчето.

Иначе, има слингове, които се водят тип шал, тип халки и т.н.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: май 20, 2011, 12:02:17 »

sunray, Ergo baby има приставка за новородено и е по-различен от другите порт бебета.

Съгласна съм, че слинга има повече позиции, които наподобяват утробата на майката  good
Аз не съм най-практичния пазарувач...Та имам/ще имам и от двете  blush
« Последна редакция: май 20, 2011, 12:19:38 от Anichka » Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: май 20, 2011, 12:15:30 »

Лично купих от слинга с халките след много мъдрене, защото бебето ще е лятно та исках нещо леко.
Препоръчаха шал да ползвам чак от 3-ти месец нататък, когато бебето се държи малко по-изправено а не се "изхлузва " буквално в шала на топка biggrin. Само да уточня, че говоря за шаловете от памук, за тези които са от еластична материя не знам как стоят нещата. Знам, че inaxastra носи детето още от раждането в такъв еластичен и е много доволна.
За слинга с халки ми препоръчаха за новородено да го нося в легнала позиция. Иначе до 4 годишно бебе можело да се мъкне в такова нещо.  good
Та това е което знам за момента, но определено "препатили" майки ще са по-добре в тази дискусия.
А за Ергото досега само позитивни мнения чувам - подходящ бил много за татковци, които нямат сили да се борят с шала  smile Но си е инвестиция - ако можете от някъде да вземете за да пробвате преди да купите (това смятам да правя аз) ще е най-добре.  good
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: май 20, 2011, 12:26:15 »

аз също много се колебах какво да взема слинг или кенгуру и взех второто че ми беше по лесно за избор, но малката хич не иска да седи в него. сега си мисля дали ако взема слинг и там ще иск а да седи или пак ще са пари хвърлени на вятъра. а и в този голям избор на материи, модели и цветове ми е трудно да избера каквъ точно слинг да взема.
Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: май 20, 2011, 13:08:42 »

Поразгледах малко и се спрях на ето това:
http://www.wallaboo.nl/en/products/baby-draagdoek-cotton/sun%20orange
С първото дете една позната ми беше дала слинг с халки, но го ползвах много малко, пък и не ми беше особено удобен, много надолу ми падаше някак. Този пише, че се регулира.
За зимния кош по принцип е удобен за бебето, но за новородените не е задължително да са в кош, а просто да лежат на равна повърхност, така че всяка количка с напълно легнало положение на гръбчето (0+) става. Аз лично реших да се откажа от количка с кош, защото са по принцип по-тежки, а и кошът се ползва само 5-6 месеца. Миналия път имах такава, но след 6 месец си взех лятна, тежаща 5 кг и много по-удобна за мен. Сега съм избрала ето тази:
http://www.cosatto.com/products/pushchairs/strollers/yo/008287
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #239 -: май 20, 2011, 13:30:49 »

Нашата количка също не беше с кош за новородено, а комбинирана (но при нас точно обратното не ни трябваше пълно легнало положение) и ни върши чудесна работа heart
Относно кенгуруто и слинга - ами много исках слинг, но никой не ме подкрепи (на всички им изглеждаше странно) а и разликата в цената наклони везните. Та така имаме кенгуру, което доста ползвахме до към седмия килограм. След това започнах да го нося по рядко, защото при продължително носене тялото се напряга
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: