Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 19:44:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 14  (Прочетена 176588 пъти)

Lina81
Ентусиаст
**
Публикации: 54

« Отговор #90 -: април 12, 2011, 08:05:51 »

Капризче,не ми се отваря първия линк сега видях,но говоря за модела XQ,който ми допада най -много,тъй като може да е бебето срещу теб или обратно.Нейните размери в разгънато са: 90/103/61 (дължина/височина/ширина),същия модел триколка е пак с такъв размер.Вече с размер :80/104/53 е такава с двойна дръжка и по малко екстри като гледам.
Много сложна работат била с тези колички,успех:)
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: април 12, 2011, 09:25:33 »

Капризче, на мен лично, засега, не ми е много трудно да пренеса коша за новородено заедно с беба в него. Но това е сега, когато тя тежи 4.5 кг...Не смея да те посъветвам за по-нататък, защото не знам как ще е huhhuh.gif
Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: април 12, 2011, 09:53:56 »

Включвам се, за да попитам някой ползва ли люлка за бебе от типа на шезлонгите с мелодии и автоматично люлеене, замислила съм сега да си купя такава...
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #93 -: април 12, 2011, 09:59:32 »

Капризче, дори да можеш в началото да вдигаш рамката с колелата и коша, те са много неудобни за носене. Колелата цапат, ако се допрат до теб, нямат дръжка за носене, а кошът е много обемен и пак е неудобен. Пък и бебето вътре не е вързано... ще се справиш може би, но просто не е много удобно. Освен това те растат с часове, ще натежи много бързо и ще стане наистина трудничко за пренасяне, заедно с всичките му одеяла, пелени, чанти и т.н.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: април 12, 2011, 10:31:32 »

Момичета, благодаря за съветите относно носенето. И според мъжа ми не е много практично, а и като замисли човек 10 кг как се носят... Продължавам търсенето smile
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: април 12, 2011, 11:15:04 »

Капризче, сигурна съм, че ще намерите подходяща количка good Може и да разпиташ фирмите, като им дадеш размерите на асансьора, за да видиш какво ще ти предложат като модели. Нищо чудно да има такива, които не си забелязала в цялото това лутане smile

Monikabiri, ние поръчахме ето този люлеещ се, музикален шезлонг:
http://kasida.bg/fisher-price-shezlong-3-v-1-link-a-doos-32-3073.html
Похвалиха ми го, защото първо, че има музика и вибрации, второ става и за по-нататък като люлеещо се столче smile Като цяло почти не намерих позната, която да не е доволна от техния шезлонг/ люлка и казват, че децата се забавляват много в тях. Но аз отзиви мога да дам след няколко дни.
Ти точно люлка ли търсиш, или люлеещ се шезлонг?

Да ви покажа и другото, което поръчахме снощи smile
http://kasida.bg/tiny-love-muzikalna-vyrtelejka-sweet-island-dreams-mobile-117-6115.html
Дано и хареса на Ели smile

Козирка за баня, че много ме е страх да не и напълня ушите с вода и едвам и изплаквам косичката: http://kasida.bg/babymoov-kozirka-za-banq-frog-172-5887.html
Мрежа за къпане: http://kasida.bg/bebetto-mreja-za-vana-172-5995.html
Една играчка: http://kasida.bg/babymoov-drynkalka-pisukasht-jiraf-6-i-explore-113-9159.html
« Последна редакция: април 12, 2011, 11:20:02 от sunray » Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: април 12, 2011, 11:56:26 »

Капризче варианта кошче+бебе+сгъната количка,ми се вижда адски неудобен.Звучи с един куршум 3- заека,ама напрактика са си бая килограми.Аз само като го вдигнах това кошче в магазина и се отказах да си го взема.Викам си ще я разнасям така за по-удобно,е да ама,то си е бая кош,а ръката ми не е като на Попай  Wink blum Ако го купим,тати ще си я носи  blum Ние пък сме на 2рия етаж и нямаме асансьор.Количката е лека,10 кг,но въпреки всичко не ми се ще да я мъкна по стълбите.Мъжът ми ще разговаря с техника за да пусне асансьор и до нашия етаж smile
BASTET може би не сте попаднали на сгъваема кошарка,понеже нашата е от кумовете и е напълно здрава.Малкият спеше в нея до 3 год.,а и постоянно я разнасяха между София и Хасково.Сега и ние ще я ползваме,майка ми я изпра и другата седмица ще си я вземем в Пловдив.Само едното колело долу е паднало,но така или иначе тя самата не е тежка и няма да ни трябват колела,за да я пренесем в другата стая примерно. good
sunray Много ме заинтригува с тази мрежа за къпане .Предлага ли се по магазините и как точно се монтира?Става ли и за обикновена ваничка,или само за малки?
И ние мислим да си купим пееща люлка,та да може малката да се разнообразява,а не постоянно да виси в кошарката. good
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: април 12, 2011, 12:32:49 »

BASTET може би не сте попаднали на сгъваема кошарка,понеже нашата е от кумовете и е напълно здрава.Малкият спеше в нея до 3 год.,а и постоянно я разнасяха между София и Хасково.Сега и ние ще я ползваме,майка ми я изпра и другата седмица ще си я вземем в Пловдив.Само едното колело долу е паднало,но така или иначе тя самата не е тежка и няма да ни трябват колела,за да я пренесем в другата стая примерно. good

Хаха, точно и аз си помислих дали не съм твърде придирчива. Защото скоро бяхме на гости на приятели със сгъваема кошара, която по моите стандарти е в окаяно състояние. Оплаках им се от моята, като казах "е такава като вашата е" - като визирах състоянието й, а не модела, и те също казаха "ми явно не си случила на кошара, ето нашата си е съвсем добре" biggrin Ако на моята й се счупи колелото бих я изхвърлила на секундата, защото аз пък ги ползвам много колелцата и разнасям креватчето по стаите, на слънце, на сянка и т.н., но явно всеки си ги ползва така тия кошари с разни дефекти и няма какво да се оплаквам толкова. Позакрепила съм я сега, да видим колко ще изкара. Но не бих посъветвала повече някого да си купува такава, пък той - както иска.

Относно количката, на мен ми се налага да я мъкна до 3-тия етаж, защото нямаме асансьор и все още не сме уредили паркирането в синя зона, и въпреки че е една от най-леките.. не ми е много лека. Капризче, не се хващай на това хоро щом все пак имаш асансьор и си търси количка, която да се побере в него. Прати запитвания до големите онлайн магазини, белким някой ти отговори. Има теми в бг-мама специално за колички, в които пишат активно собственици на магазини, питай и тях.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: април 12, 2011, 12:44:39 »

Lina, X-Lander-а е още по-голям: размери разгъната: 105 см/ 105 см/ 68 см. За широчината на асансьора е ок наистина, но на дължина не ни достигат 10 см  tease

А Хаук не ги харесвам, много се чупела рамката и не ми се рискува с тази количка...

Благодаря ти все пак! Вече съм почти убедена, че няма да намерим подходяща количка и ще си мъкна на ръка 3 етажа количка и бебе.

Да питам мамите с опит като се вдигне коша за новороденото, заедно с бебето много ли тежи? Хрумна ми че мога да транспортирам в асансьора рамката на количката в сгънато положение в едната ръка и коша с бебето в другата. Мисля си че дори като поотрасне бебока, ако е  5кг и коша и той ако е 5 няма да е много леко, но все ще се справя за 5 м от вратата на апартамента до асансьора... А после като изляза от асансьора директно сглобявам, нямам други стълби... Обаче ако имам и багаж някакъв сигурно съвсем ще ми дотежи. Както мислите? Извинявам се за сериозния оф-топик, който се получи...

Това с носенето хич не ти го препоръчвам, тъй като въобще не е леко - ние сме с Кобра, но коша е същия като на Мамба. А и замисляла ли си се къде ще оставиш коша, докато събереш колесника? Розовка също ти е казала, че и цапа на всичкото отгоре. Помисли добре, иначе остава варианта със стълбите - 3 етажа не са много, ако държиш на Мамбата. Мен лично не ми пречи да си я качвам лека-полека. А решиш ли да купуваш ABC виж темичката на Криси-писи, беше публикувала един немски сайт, аз от там я купих нашата он-лайн и ми излезе доста по-евтино. Ако го изровя ще ти го постна тук.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: април 12, 2011, 12:49:20 »

Carlyangel, пише, че става за всякакви ванички. Тя е разтеглива все пак.

Цитирам:
Материал: 100% памук.
Стандартна за всички видове вани.
Позволява на бебето да се чувства удобно и сигурно.
Мрежата е практична за майката, не се нуждае от чужда помощ за къпането на бебето.
Няма опасност от поглъщане на вода.

А закрепването не знам как става, но една позната каза, че има отзиви за нея и то добри good Наистина можело сам да къпеш бебето.
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: април 12, 2011, 12:54:56 »

Капризче,моята е X-lander XT,но дръжката се прибира навътре и тъй като е триколка я завирам по диагинал в единия край на асансьора,та даже и аз се мушкам  tease без проблем и в най-малките асансьори,а на пръв поглед изглежда доста голяма количката,просто това сгъване на дръжката решава проблема girl_wink
http://www.novobebe.com/bebeshka-kolichka-xlander-xt-carbon-bg-787.html
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: април 12, 2011, 15:46:41 »

Да се изкажа и аз малко за ABC, както fiamaa е писала, да си я поръчаш от чужбина (визирай Германия) излиза доста по-евтино. Лятото поръчвах на колежката ABC - Condor, че тя пък не искаше триколка от www.babyartikel.de и излезе някъде 650 лв. Дръжката и също се прибира (в смисъл регулира се на височина), но нямам представа какви са точните размери. Аз като я гледам като страничен наблюдател - харесва ми, въпреки че не е мой тип (аз бих си взела 3 tec), а и тя е доволна. Ако искаш разгледай споменатия сайт, не съм сигурна дали има размерите, обаче, но можеш да ги попиташ, почти веднага отговарят, аз бях писала мейл да попитам за доставката до БГ. Дойде за около 2 седмици, ако не се лъжа. Айде, дано малко поне съм била полезна и успех в избора  good
P.S. И аз да кажа, от личен опит, това за пренасянето отделно на коша и на рамата. Ми лятото и аз процедирах по същия начин - свалях коша и по стълбите първо едното, после другото, но не защото асансьора беше малък, а защото ми тежеше цялата количка да я свалям от 1-вия етаж до долу по стъпалата. Това хич не е идея, не си го мисли въобще. Тази гимнастика я правих доста време, после почнах цялата количка да мъкна по стълбите, но само надолу, нагоре не можех. Е то цапа, тежи, ужас. Като смених коша и хванах цаката, придържам за борда с едната ръка, а с другата дръжката държа и така си я свалям и качвам. Даже сама сега ми е много по-лесно, отколкото някой да ми помага. Абе, както се казва, човек като види зора и намира начин.  girl_wink
« Последна редакция: април 12, 2011, 15:53:26 от Вили » Активен
monikabiri
Ентусиаст
**
Публикации: 134

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: април 13, 2011, 09:58:46 »

Sunray, искам точно люлка, защото мисля да ползвам именно режима на люлеене - с кошарката с каката ми беше много удобно да я люлея, но сега с две деца не мисля, че ще ми е точно до това. Притеснява ме единствено, че са скъпички и може да се окаже, че не й харесва, но пък обмислям вариант за втора употреба...
Говорили сте за кошарите - аз съм много доволна от нашата (Грако), но не мина без доста главоболия - първо се оказа, че е нестандартен размер и и поръчвахме специален матрак, а и не минава през вратите и бързо се отказахме да я местим. За сметка на това пък си изглежда непроменена от първия ден, само малко се цапаше по едно време докато малката я хапеше. Сега мисля да я ползвам за второто дете, а каката да преместя в такава на едно ниво, но нещо не мога да харесам girl_impossible а и като чета явно не всички са много качествени... Сигурна съм, че няма пак да дам 350 лв., пък и матрак по поръчка да взимам после. От коя марка сте доволни вие (по принцип търся бежова или кафява, но може този път да направя изключение)?
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: април 13, 2011, 11:08:06 »

Аз пък искам да питам какво мислите за кошарите за игра. От една страна ми е малко гадно като си представя бебко като затворниче зад решетки, или като питбулче, но с мъжа ми имаме вече пререкания относно сигурността в къщи и вместу да спорим, май е по-добре да сложим кошара.
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: април 13, 2011, 11:11:36 »

Ами според мен си зависи от детето дали ще стои вътре. Ние нямаме, но нашата девойка затворена не иска да стои и започват адски крясъци и ревове. Но пък кумовете ни имат и са доста доволни, но техния младеж се заиграва сам и си стои вътре без проблем, така че си зависи от самото детенце. Само да не се окаже ненужна покупка, че аз имам и такива и сега ще им търся нови собственици  smile
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: